Megérettünk a pusztulásra

2014.09.03. 06:01 - vancat

Alig kezdődött meg, máris infantilis, alpári bulvármocsokba fulladt az önkormányzati választási kampány Magyarországon.

A személyek, az ügyek és a vödör jeges vízek mind azt jelzik: a magyar társadalmat sikerült mára úgy elhülyíteni, hogy egyszerűen nem is fogja fel a tétet. Nem fogják fel az emberek, hogy most fél évtizedre választják meg a helyi hatalom minden rendű, rangú vezetőjét. Azokat az embereket, akiknek a következő öt évben meg kellene állítani a környezeti állapotok, a közbiztonság drámai mértékű romlását, meg kellene próbálniuk értelmes, jövőbemutató, ökológiailag fenntartható fejlesztésekre felhasználni a most kezdődő - és nem kizárt, hogy számunkra utolsó - uniós költségvetési ciklusban lehívható jelentős pénzeket.

Villamosvonalakat, vasútvonalakat, napelemeket, szélkerekeket, bicikliutakat, térfigyelő rendszereket, villanyautó-töltőket, városi parkokat, védőerdő sávokat, állatmenhelyeket, közösségi kerteket, kellene létrehozni. Civil közösségeket, műemlékeket és hagyományokat megvédeni, passzívházakat, forgalomcsillapított zónákat terjeszteni.

A világért sem akarnék általánosítani, hiszen többtízezer képviselőjelölt és ezres nagyságrendű polgármesterjelölt száll harcba október 12-én. Akik között bizonyosan százszámra vannak talpig becsületes, jószándékú emberek, akikről sem eddig, sem ezután nem is hallani. Csak hát a társadalom nagy többsége számára a médián keresztül megjelenő önkormányzati választási kampány mégsem róluk szól.

A legborzalmasabb és legförtelmesebb az, hogy nincs egy, azaz egyetlen párt sem, amelyik húzott volna valamifajta minimális cezúrát. Egy vonalat, ami alatt akkor sem, ha nincsen más.

Az RTL ízléspusztító bulvármocskáról papoló Fidesz elindítja ennek az alpári műfajnak az alvégén rezsiző és egy részeg egysejtű értelmi-szocializációs szintjén álló Bálint Antóniát Budapest egyik fontos kerületében képviselőjelöltnek?

És még büszkék is rá? A mindig kenetteljes és erkölcsi értékeinket féltő Rétvári Bence nevű államtitkár még örömét is fejezi ki, hogy "végre celebek is részt vesznek a választásokon, ami a politika felé fordíthatja az embereket"?

Kicsoda?

Az Orbán Józsitól, Földesi-Szabón át Hajdú Péterig boldog-boldogtalan által megdugott, ostobaságokat beszélő Bálint Antónia?

Vagy a második kerületben induló hibbant, véresszájú bolsevik Vágó István?

Ők fordítják majd a politika felé az embereket?

Bálint Antónia, Vágó István?

Micsoda értékrendek ezek?

Meggyalázzák még a tisztességes jelöltjeiket is az olyan pártok, akik ilyen alapvetően vállalhatatlan figurákkal szennyeznek. Márpedig kivétel nélkül minden párt indít tucatszámra teljességgel vállalhatatlan alantas jelölteket. Nincs kivétel, sajnos.

Mit szólnak, kedves olvasóim, György István budapesti főpolgármester helyettes "hölgyismerőséhez" és "tanácsadójához", Dodity Gabriellához, akit a kispestieknek polgármesternek szán a Fidesz?

Vagy esetleg a legfrissebb bűnügyi statisztikák szerint immáron hivatalosan is a "bűn fővárosa" címet elnyert Siófok rosszarcú és rosszhírű első embere, Balázs Árpád adja majd vissza az emberek hitét a politikában?

Talán ellenfele, Lengyel Róbert, a szabadidejében állatokat gyilkolászó kirúgott balfasz rendőr?

Mindeközben - az önkormányzati kampány túlpolitizált légkörében - a hazaáruló D-209-es ügynök, Medgyessy Péter zeng erkölcsi ítéleteket a jobboldali televízióban, nevelt lánya, a szeretőjét állatvédelmi díjjal kitüntető Tornóczky Anita meg a vezető jobboldali hetilapban osztja az észt állatvédelemről.

A korábbi állampárti besúgó és büntetőeljárás alatt álló, papként vadászgató Kiss-Rigó László jobbkeze, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje Kothencz János, aki a magyarokat gyalázó, gatyájába szaró-hugyozó alkoholista Gerard Depardier-t vásárolta meg kampányarcnak?

Kampányvideóját tanulmányozva,  Kodhencznek talán egyetlen mentsége lehet: vélhetően enyhén debil.

De fontos hangsúlyozni: a kampány még csak most kezdődik igazán. Bulvármocsok, gagyi vélhetően minden napra, minden párttól érkezik majd.

Itt van Horn Gyula egykori privatizációs minisztere, az állami vagyon egyik legszorgalmasabb elherdálója, az agresszív, ostoba, mindenhonnan kibukott és mindenhol megbukott Suchman Tamás, akinek sem pozíciója, sem méltósága, sem józan esze nem maradt. A korábbi politikai működését egyetlen büntetőeljárás nélkül megúszó vén barom saját párttásait fenyegette és MSZP-s aláírásgyűjtő pultokat borogatott, mert a fiatal szocialisták oda merészkedtek, ahol - utolsó emléke szerint - ő az úr: Marcaliba.

Ha összehasonlítjuk ezt a kis piti, hazai önkormányzati választási vircsaftot, az ENSZ most nyilvánosságra került jelentésével, amely szerint vélhetően visszafordíthatatlan károkat okoztuk a bioszférának és lényegében semmit nem is teszünk a globális környezet, és önpusztítás ellen... nos, akkor könnyen juthatunk arra a pesszimista következtetésre, hogy talán megérettünk a pusztulásra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr366660969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bbogas 2014.09.03. 19:33:12

Nyertem magamtól egy ezrest, tudtam, hogy most sem bírod ki anélkül, hogy valakinek a vadász mivolta kihozna a sodrodból.

Vágó István pedig nem a II. hanem a XII. kerületben indul.

De fröcsögj tovább nyugodtan, még tippet is adok: Suchman Tamás is vadászik. Iszonyú, ugye?

bridget jones 2014.09.03. 19:49:05

@Bbogas: A vadászat gyilkolás. A gyilkolás bűncselekmény. Ezt szóvá tenni helyes. Legalább szóvá tenni, ha már tenni nem sokat lehet ellene. Egyelőre.

nagyfeszültség 2014.09.03. 20:05:08

@Bbogas:

Vancat néha kicsit dühös, gondolom ezért pontatlan. Tény, hogy Vágó nem a második, hanem a tizenkettedik kerületben indul. Viszont az igaz, hogy "hibbant, véresszájú bolsevik".
És ez a lényeg.

Bbogas 2014.09.04. 06:59:14

@bridget jones: Ezek szerint neked mindegy, hogy egy vadász vagy egy gyilkos a szomszédod...

Bbogas 2014.09.04. 06:59:54

@nagyfeszültség: "Viszont az igaz, hogy "hibbant, véresszájú bolsevik"."

Van amiben egyetértünk :)

kócsag 2014.09.04. 22:04:41

Szerintem a bolygó leghatékonyabb védelme az lenne, ha az összes ember eltűnne róla. A természet regenerálódik, a bolygó megmarad, aztán majd benépesíti egy öko-logikusabb domináns faj, ami meghaladja az embert. Az emberiség a magyar politikusok nélkül is megérett a pusztulásra. A magyar politikusok ebben csak eszközök, mert elkezdik a térségből a kiirtásunkat. Ha minket kiirtanak, akkor már őket sem fogja senki pénzelni, így ők is belepusztulnak. Ez egy csodálatos folyamat, talán a természet önvédelme, csak az a kár, hogy ezt mind el kell szenvednem.

gigabursch 2014.09.11. 04:49:20

@nagyfeszültség:
Tovább nem csak Petőfiről, hanem róla is neveztek el hidat.
.-)

Mini c 2014.10.15. 10:23:22

@Bbogas: Pedig a bejegyzés megírásakor már tudhatta(volna) a szerző, hogy L.R. -nek is, fő erénye a vadak gyilkolászása....ennyit a független tájékoztatásról:)Az viszont tetszik ogy szinte minden kérdése költői:)))))vagyis benne van az igazság is:)


süti beállítások módosítása