Brókerbűnözők és politikusok

2015.03.25. 06:10 - vancat

Ha egy 12 éves cigánygyereket a szülei, rokonai beküldenek a boltba csokit lopni és lebukik, előállítják és jó eséllyel gyorsított eljárásban el is ítélik. Nagy valószinűség szerint javító-nevelő intézetbe kerül, és az esetek többségében a felbujtó szülő ellen is vizsgálatok, eljárások indulnak.

Nagyon helyes.

Szigornak, rendnek kell lenni.

Viszont, ha ez így van, azt gondolom, hogy jogos az elvárás, hogy ez a rend és szigor némileg következetes legyen.

Konkrétan arra gondolok, hogy ha egy Tarsoly Csaba nevű mocskos, köztörvényes csaló, tolvaj, sikkasztó gazember megkárosít néhány tízezer embert és papírfecniket ad el nekik "kötvény", "részvény" "értékpapír" és egyéb fantázianeveken, nos, akkor kutya kötelessége a magyar államnak, a közhatalomnak, hogy villámgyorsan előzetesbe vágja és betegye a kisebb csalók, tolvajok, sikkasztók, sőt akár csokitolvajok közé.

Nem, abszolút nem az ártatlanság vélelmét vitatom. Az ugyanúgy megilleti még azt a rosszarcú és ránézésre bizonyosan köztörvényes bűnözőnek látszó Tarsolyt is. Az előzetes nem is azért van, hogy döntsön bűnösség-ártatlanság ügyében. Az előzetes arra való, hogy megakadályozza bizonyítékok eltüntetését, a szökést, elrejtőzést és a bűnismétlést.

Ugye, kedves olvasóim, hogy ennek a Tarsolynak már három-négy okból is régen előzetesben lenne a helye?

De beszéljünk egy kicsit a szülőkről.

Előveszik-e őket a 12 éves csokitolvaj cigánygyerekhez hasonlóan a Tarsoly-féle fehérgalléros milliárdos bűnözők esetében is?

Nem, természetesen nem Tarsoly Csaba szegény anyukájára, apukájára gondolok. Hanem azokra, akik éveken keresztül hagyták, szemet hunytak, biztatták, fedezték ennek a csínytevő - kissé már öreg - lurkónak a disznóságait.

Hogy kik ők?

Nyilvánvalóan azok a politikusok, akikkel avatott, focizott, reprezentált, mutyizott. Ők ugyanolyanok, mint a 12 éves csokitolvaj cigánygyerek szülei - súlyosan bűnösök.

Politikusok. Döntő részt az elmúlt napokban brókerbűnözőző kormánypárti politikusok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr577302282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2015.03.25. 07:53:38

Jó lenne nevükön nevezni a brókerbotrányban érintett politikusbűnözőket:

nol.hu/belfold/nagyon-gyorsan-kimentett-kormanyzati-kotvenyek-1524073

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.25. 19:14:46

Tarsoly Kvesztor elvtárs a Szargyárópeti földije

Tarsoly Kvesztor elvtársat a győri fideszes Polgármester elvtárs díszpolgárrá (fideszes haverrá) ütött.

Tarsoly Kvesztor elvtárs az Felcsúti Besúgó főtitkár elvtárs által lett kiemelve az MLSZ fontos elvtársának.

És a hülye barom magyarja most higgye el, hogy a Felcsúti Főtitkár elvtárs nem Tarsolytól kapta az elvtársi belső információt a minisztériumok és a pártfunkcionáriusok pénzének a kimenekítésére, hanem csak úgy jött a stochasztikus ötlet a Fellcsúti Főtitkár elvtárs fejéből, hogy na kérem, én már látom a bedőlő cégek sorrendjét is a fejemben!

gigabursch 2015.03.31. 08:49:32

Ami az első három bekezdést illeti:
Bárcsak így lenne és bárcsak a felbújtókat is lesittelnék (a harmadik után meg kötél/goly/vellany/méreg - szabad választás az utolsó szó jogán)

Ami a többit illeti:
Még hány ilyen esemény kell, hogy a pénzemet ne bízzam másra?

Tanulságos eset: Mikor Bulgáriában végigrohant a hiperinfláció úgy 15 évvel ezelőtt, megtanulta a bolgár, hogy a pénzemet értékbe kell költeni, mert a bankok és egyéb pénzintézetek azonnal elherdálják.


süti beállítások módosítása