Petárdázás: konzumidióta prolitempó, avagy terrortámadás

2015.12.29. 20:46 - vancat

Posztmodern világunkban a civilizált országokban megszámlálhatatlanul sok és sokféle érzékenységre kell tekintettel lennünk: a holokauszt és a kommunizmus áldozataiéra, a melegek, a keresztények, a zsidók, a Krisna-hívők, a buddhisták és a muszlimok vallási szokásaira, a vegetariánusok, az allergiások, a mozgássérültek, a siketek és gyengénlátók jogaira, a cigány, örmény, szlovák, szerb, kisebbségekére  -  hogy csak néhányat soroljak fel a megszámlálhatatlanul sokféle  tolerálandó különbözőség közül.

Mitöbb, nem csak tolerálni kell mindezen vallások, csoportok, kisebbségek különböző rendő, rangú jogait, de kultúrember mindezt ráadásul szívesen is teszi.

Intelligens kultúrember számára alapvetően nem is jelent problémát a felsoroltak - és bárki más - különbözőségének elfogadása. Sőt, különösebb erőfeszítésbe sem kerül, hiszen magától értetődő, mondhatni természetes dolog, a mindennapi életünk részei ezek a - jó esetben - ösztönös, maguktól értetődő gesztusok.

Illene, sőt, megkockáztatom: kötelezővé kellene tenni viszont bizonyos többségi jogok tiszteletben tartását: még akkor is, ha adott esetben az érdekeit nem világosan, nem elég szervezetten és hatékonyan képviselő hallgatag többségről van is szó.

Ilyen totálisan jogfosztott, hallgatag többség ma Magyarországon a szilveszteri petárdázást ellenzőké. Fura, heterogén többség ez, hiszen áll kutya- és macskatartókból, betegekből, sőt akár olyan háborús helyzeteket átélt emberekből is, akiknek a robbantás még ma is egyet jelent a halálfélelemmel és a bombázással. De olyanok is szép számmal (milliós nagyságrendben) akadnak, akik egész egyszerűen minden különösebb félelem híján, egyszerűen igényességből, jó ízlésből, a csend, a harmónia szeretetéből következően undorodnak attól a konzumidióta prosztó prolitempótól, amit a szilveszter este hattól reggel hatig tartó, kifejezetten bűnpártoló módon, államilag támogatott - de minimum tűrt - petárdázás jelent.

Szilveszter napján este és reggel hat óra között valójában egy jól szervezett terrortámadásról van szó, amelyet egy petárdafanatikus kisebbség hajt végre a többség megfélemlítésére - meg persze a saját alulmúlhatatlanul alantas szórakoztatására. Ennek a szilveszteri szervezett bűncselekménysorozatnak minden évben súlyos sérültjei, gyakran halálos áldozatai, valamint súlyos, magán- és közvagyonban keletkező anyagi kárai vannak.

Mindezek miatt kérem a tisztelt hatóságokat, hogy posztomat tekintsék közérdekű bejelentésnek, a benne foglaltak valóságtartalmát vizsgálják meg és haladéktalanul hozzák meg azokat a szigorú és hatékony megelőző intézkedéseket, amelyek meggátolják ennek a gátlástalan, közösségek megfélemlítésére, sőt élet kioltására is alkalmas, bűnös tevékenységnek a végzését.

Amennyiben ezt nem teszik, kénytelen vagyok/leszek arra az előbb-utóbb remélhetőleg jogi, társadalmi következményekkel járó következtetésre jutni, hogy a magyar állam semmibe veszi a magyar többség alapvető emberi jogait, valamint bűnpártoló módon tűri formailag terrorcselekményekhez nagyban hasonlító, de a csoportos garázdaság, a rongálás és a kényszerítés tényállását bizonyosan kimerítő bűncselekmények folytatólagos elkövetését Magyarország polgárai ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr618210982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.Freeman 2015.12.29. 22:29:34

Szerte a világon mindenhol lehet petárdázni csak itt nem.
Nálunk bűntett.
Amikor a Lamperth Mónika idején az új fegyverrendelet megalkotásakor európaivá próbálták tenni a hazai szabályozást, a pirotechnikai eszközök elen sokan felemelték hangjukat, ezzel visszadugták kezüket a béklyóba amit az akkori minisztérium megpróbált megoldani.
Hát ez van.
Elszoktunk a szabadságtól, mint az a cirkuszi majom amelyiket negyven évig egy fél négyzetméteres ketrecben tartottak, de egyszer el akarták engedni-és nem mert kimenni a szabadságra.

nagyfeszültség 2015.12.30. 10:04:46

@G.Freeman:

Logikád szerint a terrorizmust, a pedofíliát, az állatkínzást és még sok-sok egyebet el kell fogadnunk, tudomásul kell vennünk, nekünk "ketrecből szabadult cirkuszi majmoknak".

Mighty 2015.12.30. 13:45:23

Minden év utolsó napján szabad rakétákat és egyéb pirotechnikai eszközöket használni. Futball mérkőzéseken a piro használata tiltott.
Minden év utolsó napját követően a hírekben a rakéták és egyéb pirotechnikai eszközök által okozott sérülésekről vagy akár halálesetekről lehet hallani. A futball mérkőzéseken használt piro még soha nem okozott tüzet, sérülést (eltekintve attól, ha pályára dobják, ami tényleg gusztustalan), ellenben nagyszerű látványban van része a publikumnak. Előbbi engedélyezett, utóbbiért pénzbüntetést kapnak a klubok...

moognico 2015.12.30. 23:04:08

Már megint ez a hülye vancat ez a pali tavaly is ezt nyomta XD Miféle terrorcselekményel függ össze a petárdázás megmondhatnád már !Olyan hülyeségeket beszélsz hogy az már fáj ! Hagyjad már magad itt irtad hogy mindenféle szokást kell el fogadni de a szaros petárdázás egynap van egy évben mit elenzitek? Ostobák be van tiltva régota és mindenki szarik rá ennél jobban nem lehet tiltani enyit ér a 2005 ös tiltás ahogy leirta G Freeman is .Mostmár olyan Szervezett fekete piac üzemel amit nem lehet megsemisiteni az emberek külföldi országokból rendelik futárokkal a petárdát , mert mindenhól kapható egész világban . Na ide figyelj magyarországra a tüzijátékot Mátyás Király hozta be Pesterzsébeten meg volt gyárunk is az 1930 as években és tüzijáték boltok is a városban Emerling adolfnak hála szóval nem uj keletü kedves besavanyodott ingerszegény Vancat!

moognico 2015.12.30. 23:10:34

@nagyfeszültség: Mi féle állatkinzásról beszélsz? hogy jön ide az Állatkinzás ? Hiába is probáljátok minden évben elérni hogy a tüzijáték petárda állatkinzás sose jön össze ! Állatkinzás egy kutya verése és kinzása nem a tüzijáték ami a világon mindenhól van. Rádásul azért nem állatkinzás mert minden kutyát meg lehet tanitani hogy ne féljen sok kutya nem is fél főleg külföldön .Csak a gazdának kéne venni a fáradságot ! És hogy jön ide a Pedofilia mikor minden szakad jöttök a hülyeséggel hogy legyen mit kritizálni az elöző kommentirót

moognico 2015.12.30. 23:18:50

@Mighty: Hát figyelj tudod hogy butaságot irsz :) Dehogy nem okozott balesetet elfelejteted tavalyi Román Magyart mikor football szurkoló ujjai repültek le vagy az idei Szeptemberit mikor szintén volt baleset és leszakadt egy kéz .Planetárium elött Népligetben szeptemberben is tele volt petárda maradványokkal meg tüzijáték termékekkel meg füstökkel mindenütt ,Szóval Dehogy nem okoztok ti football szurkolók baleseteket ezekkel .Még durvább is volt szeptemberkor a helyzet mintt szilveszterkór autókat gyujtottatok fel és törtétek őket össze!

nagyfeszültség 2015.12.30. 23:19:24

@moognico:

1. Van más állat is, mint a kutya
2. Vannak állatok, amelyeknek nincsenek gazdái
3. A petártázók pont olyanok, mint a pedofílok - degeneráltak

nagyfeszültség 2015.12.30. 23:21:03

@moognico:
Mátyás király idején a tolvajoknak levágták a kezét a hazaárulókat pedig kivégezték. Én például ezeket szeretném Mátyás király idejéből visszahozni.

moognico 2015.12.30. 23:47:16

@nagyfeszültség: A sok pofátlan kutyatartó degenerált akik Több hektárnyi kutyaszart hagynak homokozóknál, teleszart panelek . De bezzeg 3-4 nagytestű kutya panelban tartása az meg természetesen elmegy és nem állatkinzás. Sőt kutyaugatás dögivel egész évben panelnél az is belefér .De ezeknél a legpofátlanabb ingerszegény primitiv kutyásoknál nincs roszabb rengeteg ilyet ugattam már le szilveszterkor lejött szólni hogy takarodlyak mert a két nagytestü kutya fél és elkezdett fenyegetni. Mondtam én is kihivok valami állatvédőt hamár 2 nagy testű kutya van abban a picsafasznyi panelakásban bezárva .Takarodott el mint az állat .A lakótelepen ahol lakom minden szomszédnak tele van a töke a kutyásokkal . Jogosan nekik mindent szabad ,szarnak ők arra hogy pici gyerekek járnak homokozóba meg anyukák gyerekekkel a parkokban .Telaszarnak mindent volt egy párszor hogy kutyák támadtak pici gyerekekre a környéken nekik minden szabad?

moognico 2015.12.30. 23:51:57

@nagyfeszültség: 2 Miért nincsenek gazdái? Azért mert sok szemét kutyás csak hobbiból vesz kutyát utána szarik rá magasról .De ez már nehogy a tüzijátékozó hibálya legyen .16 Ismerősöm 10 éve tud kutyájára vigyázni hogy is van ez?

moognico 2015.12.30. 23:58:12

@nagyfeszültség: A tüzijáték se nem tolvajlás se ne nem hazaárulás szoval öngól .Nyugodj meg tüzijátékozásért senkinek nem vágták le a kezét viszont gyilkosoknak hazaárulóknak tényleg jók lennének ezek a büntetések ebben egyet értek :)

András Szabó89 2015.12.31. 00:03:03

8éve vagyok egy kutya felelős gazdája, 8éve be tudom engedni szilveszterkor, mind a 8évben tüzijátékoztam, a kutya nyugodt, a gazda nem pattog minden durranás után, bent van a kis párnáján és jól lakottan alszik. Komolyan nem tudom egyes kutyások mit képzelnek magukról kik ők? Hányingerem van már a felfogásától és nem kevés van az ilyenből, imádom a kutyákat, és szerintem amíg élek mindig lesz. De ez engem nem jogósít fel arra, hogy megszabjam az embertársaimnak mit csináljanak. Aki meg ezt a cikket írta egy fontoskodó zárt gondolkodású barom, takarodjon tanyára az ilyen, ott nincs embertárs akit el kell viselnie, saját egóját dédelgetheti majd szépen a magányában!
Ui. egy értelmes kutyatartó cikke: sidorsays.wordpress.com/2014/01/05/a-petarda-esete-fifivel/

moognico 2015.12.31. 00:09:53

@András Szabó89: Igy Igaz nagyon jól megmondat Vannak nekem is Kutyás ismerőseim mindegyik értelmes normális ember :) És minden évben vigyáz kutyájára és megold mindent :)

nagyfeszültség 2015.12.31. 10:39:43

@moognico:
Látod, hogy vannak közös értékeink -:)

nagyfeszültség 2015.12.31. 10:42:24

@András Szabó89:
Megind a saját egdról, meg a saját kutyádról beszélsz.
És a kóbor macskák, meg az állatok az erdőkben, a természetvédelmi területekenk - amelyek mellé, sok-sok kenőpénzzel, illegálisan villákat építettek - és a büdös újgazdag barmok természetesen végigtüzijátékozzák az egész éjszakát.

moognico 2015.12.31. 11:28:07

@nagyfeszültség: Figyelj Szerintem Andris barátomamat hagyd békén ,Az állatok az erdőben jobban irtóznak a vadászoktól sok sok hobby orvadász olyan károkat okoz szerencsétleneknek hogy csak na .Egy nem mindenki büdös ujgazdag barom akit te annak képzelsz ! Én is tüzijátékozok pedig középréteg ből vagyok ,kobórmacskákról megint az a véleményem mint leirtam . Miért kobor macskák ? Azért mert sok szemét gazda csak hobbiból vesz macskát utána szarik rá magasról .De ez már nehogy a tüzijátékozó hibálya legyen Ismét .

András Szabó89 2015.12.31. 12:40:19

@nagyfeszültség: Erdős hegyvidéki faluban élek, pont tegnap ütöttem el majdnem két őzet, ezenkívűl rengeteg vadkannal, rókával, bagollyal, nyesttel, patkánnyal, egérrel, mindenféle madárral, sünnel találkozom rendszerint, van hogy itt az utcámban. Hidd el, hogy januárban ez ugyanígy lesz a mai apokalipszis után, de a belvárosi lakóház foteljéből könnyű okosakat írni. Az élővilág konkrétan szarik bele, elbújik majd másnap előjön. Látom, tapasztalom. Kóbor macska?? Ivartalanítás drága? Hagy szaporodjanak? Nehogy már minden a tűzijátékozók hibája legyen komolyan. :D Nem is tudtam, hogy egy illegális villában lakom, és újgazdag vagyok, jó tudni!
Búék!

_varacskos_ 2016.01.01. 09:40:59

1. A nagyja keveri, illetve egy kalap alá veszi a tűzijátékozást, és a petárdázást. Oké, nem lehet mindenki minden területen tájékozott. (Természetesen tájékozatlansága ellenére is habzó szájjal fröcsög...) A petárda tiltott, és bármily hihetetlen, minimális mennyiségben használják manapság. Amit te petárdának titulálsz, az egy legálisan megvásárolható pirotechnikai eszköz. Ráadásul az 1. és 2. kategóriába sorolt eszközöket EGÉSZ ÉVBEN szabadon megvásárolhatod, és felhasználhatod. Akár az 500 grammos telepet is elsütheted az udvarodban, ha épp ahhoz van kedved.
2. A kutyások vergődése és acsarkodása egyszerűen hányingerkeltő. (mondom ezt kutyásként) Én nem pofázok, ha a Te kutyád összehugyozza az utcát, vagy egész éjjel ugatja a holdat, és Te sem szólsz be, ha én fellövök 1-2 rakétát. Ez lenne a normális.
3. Attól, hogy Neked nem tetszik a durrogtatás, még nem nevezel minden durrogtatót ostoba terroristapalántának. Ők sem neveznek téged hitvány takonynak, amiért egy kis durrogtatástól felmegy a vérnyomásod, és elkezdesz baromságokat írni nyilvános felületre.
Fél a kutyád? Nyersen hangzik, de oldd meg. Vidd be, adj neki nyugtatót, vagy csinálj amit akarsz. Magánügy.
"Én nem is értem, hogy mit lehet szeretni a durrogtatáson, biztos kicsi a pöcsük, vagy szellemi fogyatékosok." Nem is kell értened. A "durrogtató" sem vonja kétségbe mentális képességeidet azért, mert kutyát tartasz. Nem megy oda hozzád, és üvölti a képedbe, hogy gyűlöli a kutyákat. Gyűlölheti, magánügy.
4. "De mennyi balesetet okoznak a menekülő állatok." Hol volt a gazdája, a felelős állattartó?

Rettentően unatkozhatnak az emberek, ha arra pazarolják az időt, hogy vért izzadva fröcsögjenek a nagyvilágba mindenféle ostobaságot, teljesen fölöslegesen.

Ja, és a kóbor macska dúvad. Szinte teljesen tönkretették a hazai vadmacska populációt, és kizabálják a madárfészkeket. Megjegyzem macska is van a háznál. (mielőtt valamelyik agyatlan kitalálná, hogy macskagyűlölő vagyok)

A bejegyzés íróját pedig csak sajnálni tudom. Súlyos problémái lehetnek.

Kvikveg 2016.01.01. 19:09:00

@_varacskos_: "2. ... Én nem pofázok, ha a Te kutyád összehugyozza az utcát, vagy egész éjjel ugatja a holdat, és Te sem szólsz be, ha én fellövök 1-2 rakétát. Ez lenne a normális."

Na itt tevedsz. A normalis az lenne, ha egyik sem tortenne meg.

Aki arra hivatkozva nem valtoztatna a mostani helyzeten, hogy sok bunko kutyas van, az surgosen kezdje el tanulmanyozni az erveles temakoret. Az egyik bunkosag nem menti fel a masikat ugyanis.

Testverem kutyaja retteg a tavoli petardadurrogastol is. Kobor kutya volt, valoszinuleg volt valami nagyon kellemetlen elmenye, es szilveszterkor ossze kell bujni vele, mert reszket. Retteg. Nem mindenkinek olyan nyugodt a kutyaja, hogy eleg legyen bezarni a lakasba. Kisgyerekes ismerosom ki volt akadva, mert nyugtatgathatta a gyereket egesz ejjel. Es nem tudnak hova menni a gyerekkel, mert akarhol lehet durrogtatni.

Talan legalabb ki kene jelolni helyeket ahol szabad es ahol nem szabad, ez lenne a kulturalt megoldas.

Kis empatia kene.

2016.01.06. 09:48:32

Nem szeretem a petárdázást, de én prolitempónak pont ezt a tilzsunk be mindent, amu nem tetszik nekünk elvet nevezem. Bár lehet ez inkább házmester tempó.

dukeekud 2016.01.17. 18:58:48

"Petárdázás: konzumidióta prolitempó, avagy terrortámadás"

A POSTOLO KOMPLETT ELMEBETEG !!!!!

A vilag osszes orszagaban lehet hasznalni tuzijatekot petardakat, akar egesz evben is, es sehol nincs belole allando hiszteria, csak nalunk.
Magyarazd meg bazmeg, hogy lehet az, hogy a kulfoldon elo kutyakat nem zavarjak a tuzijakok, csak nalunk ilyen erzekenyek ??

Es egyaltalan hogy tudnak a kutyak kulonbseget tenni, a villamlas, es tuzijatek hangja, vagy a jelenleg meg illegalis petardak hangja kozott ?
A villamlastol nem felnek, a legalis tuzijatekoktol sem, csak a petarda hangtol ? Es egyebbkent meg, ki nem szarja le a kutyakat egy evben fel napra ?????

Szoval a A POSTOLO KOMPLETT ELMEBETEG !!!!!

dukeekud 2016.01.17. 19:11:35

Es kulonosen azert FELHABORITO, hogy a mai napig fenntartjak a teljesen ertelmetlen tiltast, korlatozast, mert nalunk az 1956-os forradalom utan tiltottak be a pirotechnikai eszkozoket. Mert a megszallok ugy gondoltak, az emberek ugyis csak a diktatura megdontesere hasznalnak, a pirotechnikai eszkozoket.
Es ezert nincs hagyomanya nalunk a petardaknak tuzijatekoknak.
Az 56-os forradalom emleket gyalazza, a diktaturat elteti az a kormany, aki a diktaturaban hozott kifejezetten az emberek ellen, a szabadsag ellen hozott torvenyt tovabbra is hatalyban tart.

dukeekud 2016.01.17. 19:21:03

"Mindezek miatt kérem a tisztelt hatóságokat, hogy posztomat tekintsék közérdekű bejelentésnek, a benne foglaltak valóságtartalmát vizsgálják meg és haladéktalanul hozzák meg azokat a szigorú és hatékony megelőző intézkedéseket, amelyek meggátolják ennek a gátlástalan, közösségek megfélemlítésére, sőt élet kioltására is alkalmas, bűnös tevékenységnek a végzését."

EN MEG KIFEJEZETTEN KEREM A HATOSAGOKAT, HOGY AZ ILYEN KOZVESZELYES ELMEBETEGEKET MINT A POSTOLO, ZARJAK DILIHAZBA, ES TILTSAK EL A INTERNET HASZNALATTOL.


süti beállítások módosítása