Támadjuk le a Renault-t a Twizyért!

2011.05.16. 09:00 - vancat

Paradox módon az általam továbbra is gyűlölt Hungaroringre invitálom olvasóimat, kommentelőimet, lájkolóimat és - természetesen - minden kedves, posztjaim kapcsán tartalmasakat gyalázkodó és kurvaanyázó tisztelt olvasóimat is. Az történt ugyanis, hogy - meg nem erősített, de biztos forrásból származó információim szerint - a nem éppen a környezetvédelem oltárán áldozó World Series by Renault sportautó-hétvégén (július 2-3-án lesz, és ingyenes), a versenyjárművek mellett érkezik négy darab Renault Twizy, amit Magyarországon élőben először ott és akkor lehet majd - állítólag közelről is - megnézni.

Akik olvassák a Noemissziót, tudják: szerény véleményem szerint a Twizy az utóbbi idők egyik legígéretesebb kis fura jövevénye, amely bájosan, takarékosan és környezetbarát módon tudná megoldani az egyéni városi közlekedést. Ezért aztán különös figyelemmel kísérem sorsának alakulását. A Twizyvel csak egyetlen baj van: ő egy olyan kis jövevény, amely nem jött meg, és sajnos mind a mai napig kérdéses, hogy a Renault egyáltalán behozza-e, homologizáltatja-e, és megküzd-e a fafejű magyar bürokráciával érte. Vagy meghagyja a gazdag országok cuki kis játékszerének.

Szóval én azt javaslom: menjünk ki a Hungaroringre (hévvel és bringával is kitűnően el lehet érni), és változtassuk legalább egy kicsit öková ezt a sportautó-hétvégét. Támadjuk le - a jómodor és a Btk. határain belül persze - a Renault vezetőit, és minél többen érdeklődjünk a Twizy hazai sorsa felől. Láttassuk, hogy van - vagy legalábbis lenne - igény a legújabb környezetbarát fejlesztések iránt, és igenis kérjük számon, hogy a Renault miért nem akarja például - szintén bájos - villanyhajtású mini Kangooját (is) Magyarországra hozni. Tudatos fogyasztóként gyakoroljunk kulturált, de határozott környezetvédelmi nyomást a Renaultra, és érjük el, hogy végre nekünk magyaroknak is mutassák meg - és tegyék elérhetővé - villanyautó-flottájukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr612907404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.05.16. 10:11:46

Az első normális gondolat a blogon.

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2011.05.16. 10:27:50

Megsúgom a megoldást: A gazdagabb országokban meg is veszik ezeket. Nálunk csak blogot írnak róla, hogy de jó, de amikor meglátják, hogy az árcédulán a kb azonos fenntartási költségű dízel áránál (hasraütésre, meg az itthon is kapható hibridek alapján) 1-2 millióval magasabb összeg szerepel, akkor hagyják a fenébe a fene nagy környezetvédelmet.

Takács Bálint 2011.05.16. 11:21:21

Angliában 6690 fontért forgalmazzák. Ez több mint 2 millió forint.

Takács Bálint 2011.05.16. 11:24:44

Persze a nem fapados verzió, már 7400 font környékén van és havi díjat kell fizetni az akkumulátorok után.

záporjózsi 2011.05.26. 08:33:56

Luxusjáték nagy gyerekeknek.


süti beállítások módosítása