Korrupt környezetvédők

2011.06.12. 20:40 - vancat

A rendőrség gyanúja szerint a Tiszántúli Természetvédők Társulatának elnöke megzsarolta a győri székhelyű Audi Hungaria Motor Kft-t azzal, hogy a gyár bővítésének környezetvédelmi engedélyét megfellebbezik, így ellehetetlenítik az autógyár bővítését. Végül ezt sikeresen meg is tették, viszont azért, hogy ettől mégis elálljanak, anyagi ellenszolgáltatást követeltek a cégtől.

Sajnos az én privát gyanúm még a rendőrségénél is sokkal szörnyűbb: tapasztalatom szerint ilyen és hasonló esetek rendszeresen előfordulnak, cégek, önkormányzatok és zöld civil szervezetek között. Csak a legtöbb ügylet végül nem az egyik fél feljelentésével és a másik meggyanúsításával, hanem egymás tenyerébe csapással ér véget - gyakran anélkül, hogy konkrét zsarolásra sor kerülne. Az esetek többsége megmarad szimpla korrupciónál - vagy akár csak a szokásos köznapi mutyi szintjén.

Sietve hozzáteszem: az Audihoz hasonló cégek maguk is gyakran élnek ilyen és hasonló eszközökkel: kormányokat, önkormányzatokat vagy csak egyes politikusokat zsarolnak meg, korrumpálnak, vagy éppen csak olyan "modus vivendiket" alakítanak ki, amelyek kölcsönösen előnyösek minden félnek, csak éppen a környezet pusztításával járnak. 

Zöld aktivisták fenyegetése, adott esetben megveretése is előfordul - itthon Magyarországon is. Éppen mindezek miatt rendkívül aggasztó, hogy már jó rég óta felütötte a fejét a környezet-, természet- és állatvédő mozgalmakban a - mondjuk úgy - mutyizás, rezsizés és árukapcsolás. Ilyen morális szinten ugyanis nagyon nehéz lesz a jövőben szembeszállni a környezetpusztító óriásokkal - például olyanokkal, mint az Audi. Jómúltkor az "In memoriam Levegő Munkacsoport" című posztomban már rámutattam egy feltűnően felháborító esetre, amikor az egyik legnagyobb tekintélyű hazai környezetvédő szervezet - nem először, de most minden lehetséges biztosítékot kiverve - lepaktált a Porsche Hungária nevű céggel, és azt a baromságot akarta lenyomni a torkunkon, hogy ezek a minden hájjal megkent környezetpusztítók lesznek Magyarországon a "zöld taxizás" letéteményesei. 

De miért alakulhatott ki az az aljas és kiábrándító gyakorlat, hogy esetileg vagy folyamatosan gyakorlatilag meg lehet vásárolni számos hazai környezet- és állatvédő szervezetet? Mondhatnánk, hogy az emberi gyarlóság és kapzsiság örökkévalósága miatt. Azért mert, ahol ember van, ott korrumpálhatóság is van. Csakhogy nemritkán éppen olyan, igazán kitűnő személyiségek által létrehozott szerevezet keverednek gyanúba, akik évtizedekig, mostoha körülmények között, igazán sokat és magas színvonalon tettek az ügyükért. 

Gondolta volna valaki huszonöt évvel ezelőtt, hogy Lukács András, a Levegő Munkacsoport létrehozója leáll segget nyalni egy Porsche Hungáriának? Gondolta volna valaki, hogy a Rex egyik alapítója, Király Péter doktor neve alatt egyszer működhet majd egy olyan állatvédő szervezet, amely ismeretlen alakok irányítása alatt, tökéletesen áttekinthetetlenül költ százmilliókat - állítólag állatvédelemre? Ráadásul ők csak a jéghegy csúcsai: hány kisebb "családi vállalkozásban" létrejött, magát harcos környezet-, természet- és állatvédőnek kikiáltó kis helyi szervezet fogadgat el pénzeket ezért-azért, ettől-attól. 

Ráadásul ezek az emberek/szervezetek általában nem egyszerűen ellopják a kapott pénzt. Csak "működésre" költik. Márpedig miért ne férne bele az alapítvány/egyesület "működési költségeibe" egy jobb kocsi, egy menőbb mobiltelefon, meg egy magasabb havi számla, egy szép iroda, egy-egy külföldi tanulmányút, konferenciaszervezés vagy könyvírásért kapott tiszteletdíj. Aztán a végén kiderül: a környezet-, természet- vagy éppen állatvédelem a végén valójában már csak álca. Megszokott pótcselekvés... Amit álcáznak, az pedig egy magas rezsijű, szabad életforma, mindenfajta elszámolási kötelezettség és teljesítménykényszer nélkül. 

A környezetpusztításra épülő beruházásokból és tevékenységekből gazdagodó cégek pedig csak dörzsölik a tenyerűket. Ilyen olcsón és egyszerűen máshol nem lehetne megvásárolni a nyugalmukat... Csodálkozom is, hogy az Audi a rendőrséghez fordult, és nem a Tiszántúli Természetvédők Társulatának adományozott egy szigorúan madármegfigyelésre és illegális hulladékgyűjtésre szolgáló alacsony károsanyag-kibocsátású Q5-öst.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr172978706

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: EU: Centralizáció vagy bukás 2011.06.13. 11:37:37

A posztot a Férfiblog Posztja indukálta, kommentelni akartam, de hosszabb lett:)Ez az EU-t a jelenlegi formájában elnyeli a történelem. Nem ésszerű erős centralizáció nélkül összeengedni 27 olyan országot akik 50 éve még egymást mészárolták és azt mond...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eax_ 2011.06.13. 00:21:10

"az Audihoz hasonló cégek maguk is gyakran élnek ilyen és hasonló eszközökkel: kormányokat, önkormányzatokat vagy csak egyes politikusokat zsarolnak meg, korrumpálnak"

"179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
(...)
b) nagy nyilvánosság előtt, (...) követik el."

www.hirzabalo.hu · http://www.hirzabalo.hu 2011.06.13. 00:34:46

Ha ez igaz, akkor tényleg fölháborító !

Goompah 2011.06.13. 01:24:53

@eax_:

Ugyan csak azt írta, hogy az Audihoz hasonló, nem pedig azt, hogy az Audi, azért elég aljasnak és alattomosnak tartom a célozgatást. Ha van infója ilyen esetekről, akkor tegyen feljelentést, ha nincs, akkor írjon csak annyit, hogy "cégek".

Lehet moderálni, kitiltani, főbe lőni stb.

mizie 2011.06.13. 03:48:33

Én azt hittem hogy minden környezetvédő egyesület ilyen alapokon működik...

BKV reszelő 2011.06.13. 05:10:28

Vannak környezetvédő egyesületek?! ...a környezet nem ezt mutatja!

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.06.13. 05:30:02

Sokan a tiltakozást győzelemként könyvelik el, ebben a sötétzöldek járnak elől, nyomukban az állatvédőkkel. A sok rohadó katonai objektum miért nem zavarja őket, pedig mint Lillafüreden sokszor lakott területen, netán nemzeti parkban vannak. Bonthatnák természetvédelemben éjjel-nappal, és utána örvendhetnének hogy mogyoróznak a helyreállított területen a mókuskáik. Esetleg rehabilitálhatnák a környezetszennyező világháborús aknamezőket, lőszertemetőket :) Ja akkor dolgozni és kockáztatni kellene az ügy érdekében, akkor már nem is olyan zavaró az egész.
Könnyebb a lokátor, a híd és a körgyűrű ellen minden követ megmozgatni és benne is vagyunk a tévében :)

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.06.13. 06:25:25

szaros ginpicesek a japán nagykövetségnél tüntettek a bálnák gyilkolása ellen.
sátort kocsival vitték oda
tüzeltek a betonon, máglyát raktak.
műanyagokat(pille palackok) elégették
hatalmas hamu és szeméthegyeket hagytak maguk után

érted a lényeget?
szar képmutatás, de ugyan úgy szennyezik a környezetet

hattyú 2011.06.13. 06:26:52

gyanú, gyanú, gyanú - amit írtál az mind csak gyanúsítgatás... természetesen nagyon is el tudom képzelni az általad felvázolt képet, de képzeld csak el, hogy hány becsületes, a munkáját komolyan vevő, a természetet valóban szerető ember és szervezet van, akiket te most kollektíven, lazán meggyanusítottál anélkül, hogy egyetlen konkrét bizonyítékod is lenne, lelked rajta. A magyarországi állapotokból kiindulva biztosan nagyon sok gennyes ember próbál mutyizni és aljas módon pénzhez jutni.

Sajnos a magyarországi állapotokra BKV reszelő hozzászólása szerintem pont ráillik:

"Vannak környezetvédő egyesületek?! ...a környezet nem ezt mutatja!"

ebben nagyon igazad van.

Wainwright Központi Zöldségpiac 2011.06.13. 06:54:08

Tényleges környezetvédők nem szerepelnek a médiában. Te kamu környezetvédő szervezetekről írsz, pontosítsd a címet.

one_away 2011.06.13. 07:28:45

Ha a "Sajnos az én privát gyanúm" helyett "a ... által finanszírozott kutatás szerint" lesz, akkor lehet vitatkozni. A vélemény, mint tudjuk, olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senkit nem érdekel a másé.

dbeata 2011.06.13. 07:56:56

Szerintem itt sokféle probléma lett egymásra hordva, és általánosítás is történt.
Egyrészt szerintem jelenleg sok olyan vállalkozás van, amelyik alapítvány formájában működik, pedig igenis profitot termel, de legalábbis fizetést ad az ott dolgozóknak. Pl. magániskolák. Az ilyenek csak arra jók, hogy ne kelljen adózniuk. Ezeket sokkal szigorúbban venném, és nem engedném az alapítványi formát (nem vagyok jogász, nem tudom, mik a jogszabályok, csak látom a visszaélést.)
Én magam nem vagyok tagja sem és közelében sem egyetlen környezetvédő alapítványnak, de hallomásból hallottam mondjuk a Gyermekrák alapítvány körüli gyanúkról, és egy barátnőm még több évvel ezelőtt mesélt egy alapítványról, ahol visszaélések történtek.
A Rex Kutyaotthon Alapítványról annyit tudok, hogy dolgoztam ott, ahol a reklámokat készítették, és mi nem kértünk/kaptunk pénzt a kreatív elkészítéséért.
Ha igaz, amit a posztoló ír, akkor nem ide kell írnia, hanem feljelentést kell tennie rendőrségen, vagy valahol.
A környezetről szólva: az érdektelenség a legnagyobb bajunk, pedig a jövő nemzedékétől veszi el a ma embere a levegőt, vizet, energiát. Ezt kell csak szem előtt tartani. Mindenki a saját háza táján tud valamit tenni, ezzel kell kezdeni, kicsiben, és nem a másikra acsarkodni.
Tavaly próbáltam buzdítani a környezetemet, hogy írjanak alá egy papírt, amelyen az állt, hogy az önkormányzat ültethet eléjük az utcára fát. Kértem a postát, a Spar-t, a gyermekorvosi rendelőt. Egyik sem írta alá. A posta még abban az évben inkább egy légkondit beszereltetett. A Spar arra hivatkozott, hogy ők csak bérlők. A rendelőben azt mondták, akkor nem tudnak odaparkolni az autók. No comment.

Calto 2011.06.13. 08:05:48

Jól írtad barátom, nagyon jól - ezeket a köcsög autógyárakat támogatja súlyos milliárdokkal a magyar kormány, a környezetpusztító német rohadék gyártókat.

Olyan autó, amely eléget valamit, akkor is környezetszennyező, ha látszólag kevesebbet fogyaszt....Audi?..takarodjon a Mercedes-sel együtt vissza a saját szarába

Calto 2011.06.13. 08:06:23

és vigyék magukkal a magyar seggnyalóikat

Idet 2011.06.13. 08:28:57

@BKV reszelő: Nem hát, mert a környezetünket, azaz saját magunkat csak mi magunk tudjuk megvédeni, a szervezetek, már a nem korruptak és hozzáértőek (van ilyen?) csak besegíthetnek.
Mindaddig, míg a népekben nem tudatosul, hogy a "környezet", a "természet" nem valami tőlünk különálló dolog, hanem szervesen összefügg velünk, ha a környezetünket pusztítjuk, mérgezzük, magunkkal tesszük ezt, addig így is marad minden. Majd jön egy nagy katasztrófa, és akkor észre térünk. Vagy nem.

zum trucc 2011.06.13. 08:46:57

Hát erről szól valójában mindig és mindenütt a "környezetvédelem", munka nélküli megélhetés lelkiismeretlen és gyenge kádereknek.
Lukács Andrással tárgyaltam már, az alapfogalmak között is tájékozatlan, egy hozzá nem értő senki.

pancel 2011.06.13. 09:08:13

Nekem egy zöld aktivista se magyarázzon addig, amíg csak hőbörögni meg kötözködni tud.
Belekötni mindenbe és minden áron.
Viszont ha megkérdezik tőlük, hogy milyen alternatívákat tudna javasolni ésszerű keretek közt, akkor a vállukat vonogatják meg közlik, hogy az nem az ő dolguk.
Képmutató, kuruzsló banda, önjelölt okostojások...

Goompah 2011.06.13. 09:10:52

@Idet: "a környezetünket, azaz saját magunkat csak mi magunk tudjuk megvédeni, a szervezetek, már a nem korruptak és hozzáértőek (van ilyen?) csak besegíthetnek."

Van egy érdekes paradoxon: Minél nagyobb létszámú egy térsadalmi réteg, annál kevésbé képes az érdekérvényesítésre. A lakosság, lévén a legnagyobb létszámú, a legkevésbé képes erre, lásd az egymást követő korrupt, inkompetens, tolvaj kormányokat és pártjaikat.

Monçada bíboros 2011.06.13. 09:21:17

Nem tudom mit csodálkozik a szerző. A Levegő MCS mindíg is így működött... Undorító képmutató banda.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.06.13. 09:24:27

Miért lesznek korruptak a környezetvédők idővel?

Mert a 20 éves hippi is öregszik az évek alatt, és rájön, hogy a hárpia asszonynak egyre több kellene, becsúszik 2-3-5 poronty, akik vinnék a lóvét, ha lenne...
Mivel az életét a környezet nonprofit védésére tette fel, rá kell jönnie, hogy ebből krvára nem lehet megélni, tehát alternativ eszközökhöz nyúl.

Flúgatlan 2011.06.13. 09:26:18

Láttátok, mi volt az a "természetvédelmi terület", aminek hasznosításáért annyit küzdenek sokan? (Az Audi-bővítésről van szó.)

Sima, gazos placc, csomó olyan épületmaradvánnyal, amihez senki nem akart nyúlni. Nem ám valami értékes, szép flórájú-faunájú terület. OK, a sok ezer (sokszor duplán kategorizált) faj közül néhány épp itt szeretett nagyon, de azért nem csak itt éltek azok sem, meg lehet ezzel is kezdeni valamit. Nevetséges, amit a zöldek művelnek, beleértve ezt a sejtetgető, gyanúsítgató cikket is.

midnight coder 2011.06.13. 09:32:05

Üdv a valóságban. Aki azt hiszi hogy a grínpísznek vagy bármelyik zöld szervezetnek bármi köze van a környezet védelméhez, nagyot téved. Ezek ugyanúgy politikusok mint Pl. gyurcsány aki a baloldal élén rablóprivatizélésből szerzett milliárdokon ülve védi a kisemberek érdekeit. Az átlag sötétzöld persze nem korrupt - ő csak papagájként ismételgeti azt amit a véleményformálók mondanak.
Persze ez alapjában véve minden civil szervezettel így van - az átlagpolgárnak nem igazán van rálátása arra hogy az atomerőmű vagy a biodízel, esetleg a naperőmű a környezetkímélőbb. Max. azt tudja ismételgetni, amit itt-ott hall. És ha sötétzöld, akkor túl messzire nem is kell mennie az infóért.

Idet 2011.06.13. 09:42:39

@Goompah: Ez igaz. De mégis: ott kezdődik, hogy a gyerekemmel felvetetem az eldobott csokipapírt, nem engedem, hogy ágakat tépkedjen, galambot, macskát zavarjon, mindezt el is magyarázom neki, hogy miért ne tegye.
Nem mosom az autómat a Dunába, nem viszem az ócska mosógépet, sittet, szemetet a közeli kiserdőbe, nem tüzelek nyers gazt, nem használok minden tíz deka akármihez nylonzacskót... stb.
Igen, tudom, ez semmi az ipari szennyezésekhez, széndioxidkibocstáshoz, esőerdők pusztításához képest, de mégis...

SimonG 2011.06.13. 09:42:49

A cikk igen rosszhiszeműen sejtet negatív dolgokat. Először is a Tiszántúli Természetvédők Társulatának elnökét nem ítélte még el senki. Ahogy én sem, úgy a szerző sem ismerheti az ítéletet, ezért a messzemenő következtetések levonásával talán érdemes lenne várni. Más cikkek meg inkább az Audi szerepét kérdőjelezik meg: www.fn.hu/makro/20110605/audi_allando_kormanytag/

A Levegő Munkacsoport belekeverése, sározása pedig a megalapozatlan, rosszindulatú sejtetésen túl, még valótlanságokat is tartalmaz. A Levegő Munkacsoport pont annyi kapcsolata van a Porsche H-vel mint annak akinek egy üzletfele vesz egy Skodát. Az LMCs tanácsokat adott a Zóna Taxinak, hogy hogyan zöldíthetné a flottáját. Ezt bárkinek megteszi, hisz a célja, hogy tisztább legyen a levegő. Ebből titkot sem csinált az LMCs, hisz nyilvánosan vállalta, hogy ezt tette.
"Monçada bíboros" és egyéb rágalmazók, meg ha tudnak bármilyen törvénytelen ügyet a Levegő Munkacsoportól, kérem forduljanak a rendőrséghez, ügyészséghez vádaskodás helyett.
Egyébként nehéz egyes egyes tisztelt felháborodott fórumozó kedvében járni. Ha a zöldek megállítanak egy szennyező beruházást akkor a haladás ellen vannak, ha meg kikövetelik egy beruházótól, hogy ne legyen szennyező a beruházása akkor rögtön korrupciót kiáltanak. Ha netán együttműködnek a zöldek valakivel annak érdekében, hogy megelőzzünk szennyezést az meg egyenesen "minden legalja".
Mégis pontosan mi lenne a zöldek feladata?

gatto nero 2011.06.13. 09:47:37

Király Péterék vagy a Noé ellen lassan tényleg érik egy büntetőfeljelentés: totálisan átláthatatlan gazdálkodás, üzletileg irracionális döntések, miközben, ha valaki talál egy sérült macskát azt vagy elhajtják a picsába vagy átveszik és elaltatják. Kivétel, ha a tévében kell parádézni.
Amit imádnak: projektek, nyílt napok, facebook és óriásplakát kampányok csak konkrétan állatokat menteni, gondozni és valóban szerető, megbízható gazdához
adni ne kelljen. Ez ugyanis macerás.
De ide sorolhatnám a nemrégiben létrejött állatvédelmi őrsereget. Tudja valaki, hogy kik ezek és miért jöttek
létre? Mert látni csak annyit lehet, hogy egy bitbullmentő összecsődített néhány szánalmas szerepelni vágyó
celebet, meg azt, hogy a facebookon
máris pénzt tarhálnak. Valószinüleg majd akkor változik egy kicsit a helyzetr, ha egyet legalább végre sikkasztásért lecsuknak.

belll 2011.06.13. 09:50:12

A környezetvédők úgy működnek, mint a védelmi pénzt szedő maffia.
Amint indul a zöldmezős, azonnal megjelennek a hiénák és feljelentik a beruházást. Perkimeneteltől függetlenül, sokmilliós kár éri a beruházót.
Ezért, rutinos zöldmezős elébemegy a dolgoknak és felkéri a helyi környezetmaffiát egy környezetvédelmi tanulmány elkészítésére. Xtízmillió foritért összeollóznak pár oldalt a netről és nincs feljelentés. Azt meg a törvények, a helyi hatóság határozza meg, hogy mennyire lesz környezetbarát a beruházás.
Így működik

Sutur 2011.06.13. 09:58:28

ezért kell betiltani a környezetvédelmet, nyugaton éppen úgy zsarolnak és korrumpálhatóak.

nagyfeszültség 2011.06.13. 10:02:20

@eax_:

Az Audihoz hasonló cégek annyit tesz: olyan nagy méretű, nemzetközi hírű nagyvállalatok - ha már kora reggel
jogászkodsz.
Én egyébként - és mielőtt újabb törvényi helyeket citálnál - élve a szabad véleménnyílvánítás lehetőségével az az Audi-t is egy olyan cégnek látom - különösen a magyarországo működése alapján - amelyből bármi rosszat kinézek.

ember67 2011.06.13. 10:03:28

@Calto: az itt gyártott autók és alkatrészek 99%-a nem itt fog gurulni...

Szinte csak munkát adunk hozzá. Namármost az emberek otthon is piszkolnának, fűtenének, hűtenének stb.

Teszem hozzá a furcsa a dologban, hogy az elmúlt 30-40 évben pont az autógyártók tették a legtöbb pénzt a környezet KÍMÉLŐBB fejlesztésekbe. 30 éve ég 25-30 liter/100 km volt, most 5-8 liter/100 km az átlag. Minden szennyezést önmagához kell mérni. Egyébként az autógyártóknak lenne leginkább érdeke az elektromos meghajtás, mert ha olcsó autózni, akkor mindenki venne autót. Inkább az olajlobbi illetve az államok nem szeretnék a 0 emissziót. Az országok büdzséje összeomlana az üzemanyagok adója és a szennyezéshez kötött adók nélkül.
Gondold végig, ha most te kitalálnád a tökély 0 km/l autót, kihez mehetnél az ötleteddel? Ugyanúgy járnál, mint a cigivel. Le a dohányzással! Majd valaki beböfögte: főnök, ez évi 20 milliárd jövedéki kiesés! Abban a pillanatban leszarták az egészséget, visszacsináltak (elhalasztottak) minden intézkedést.
Na ilyen a környezet és egészségvédelem. Nem üzlet önmagában.

nagyfeszültség 2011.06.13. 10:03:34

@Sutur:

Mi lenne, ha inkább a zsarolást és a korrupciót tiltanák be - vagy legalább büntetnék szigorúan. Akár környezetvédők, akár zöldmezős beruházók, akár politikusok követik el.

világatlasz 2011.06.13. 10:33:31

Sok vélemény pro és kontra. Évtizedeket kellett együtt dolgoznom ilyen-olyan környezetvédőkkel, mindegyik egyformán korrupt. Lehetne feljelenteni, de:
- nincs bizonyíték
- mindkét félnek érdeke
Tisztelt kormányunk jobban tette volna, hogy ha annak a több ezer gittegyletnek az állami támogatását szüntette volna meg és elvette volna a jogosítványokat ezektől. Ha nincs hatáskör, ha nincs jogkör, nincs korrupció. Meghagyni egyet és azt folyamatosan ellenőrizni. Hozzá világos, betartható és egyértelmű szabályok.
Felébredtem.

nagyfeszültség 2011.06.13. 10:39:19

@Flúgatlan:

szerintem ez a cikk éppen arról szól, hogy gyalázatos, amit a zöldek művelnek....

midnight coder 2011.06.13. 10:46:59

@ember67: 30 éve egy 1300-as középkategóriás kocsi úgy 7 liter körül evett 100-on (de még a Dacia 1300 is). Ehhez képest egy mai hasonló kategóriás benzines kocsi úgy 5-6 liter körül eszik. Ez nem akkora robbanásszerű fejlődés.

Myacis 2011.06.13. 10:50:52

Nagyon "jó" a cikk, és "szuperek" a kommentek is...
Én ebből csak annyit látok, hogy a sok, magát zöldnek mondó emberke folyamatosan mondja, hogy vissza a természethez, de valahogy senki sem akar gyalog elindulni...

soproni1 2011.06.13. 10:57:53

@Myacis:
jogos....

A környezetvédelem is üzlet.

20 éve hány zsíros hajú tüntetett a bősi vízerőmű ellen ? Hogy őket a szénlobbi vagy csak a politika fizette, nem tudjuk.

A grínpísz detto. A cikk jó, felhívja a figyelmet a kamu szervezetekre.

popocatepetl 2011.06.13. 11:07:58

SZERINTEM meg LEHET, hogy ELKÉPZELHETŐ, hogy a posztíróhoz hasonló emberek ESETLEG csináltak valamikor valami nagyon csúnyát.

torró 2011.06.13. 11:14:37

Úgy látom többen is látják a zöldek /?/ képmutató tevékenységét.Különböző Tv riportokból is tisztán látni mire megy ki a ténykedésük .Én simán szétzavarnám őket .Ezek már rengeteg kárt okoztak hülyeségükkel. Csak pár példa , a libatömés megakadályozásánál hamis videóval akarták a magyar termelőket kiiktatni. Mint kiderült Francia kérésre. De ott vannak a sztrádák építésénél milyen többlet kiadásokat generálta pl: hidak vadak részére.senki nem lát rajtuk átmenő vadakat. Valamelyik este a spektrumon Kalifornia panaszkodott a zöldekre , miszerint telepítsenek szélerőműveket,Rendben van! De már az áram továbbítására szolgáló vezetékrendszer ellen tiltakoznak! És akkor.Szerintem állítsák őket egymás mellé, kézfogás, azután lehet továbbítani az energiát! Vagy eg vadásztársaság valamilyen rendezvénye ellen tiltakoztak, majd közölték velük hogy kapnak tíz százalékot a bevételből.Azt mondták rendben! Szóval menjenek a jó büdös francba.Ezek is megélhetési banda mint sok politikus!

Aldo Ra1ne 2011.06.13. 11:20:54

Még mielőtt kiszól belőletek a szélsőséges zöld aktivista, azért az arcotokra lennék kíváncsi, amikor megkínálnak titeket 20-30 millával, hogy mennyire is fontos nektek a környezet...

Sajnos a magyar ember ilyen, fröcskölni tudunk, de amikor betömik a szánkat, úgy mosolygunk mint egy jóllakott napközis.

Nem védeni akarom őket, de, az Audi legalább ahány fát kikapott a földből, azt újra is ülteti. Valamelyik csodablogban le is volt írva.

szamarhegy 2011.06.13. 11:30:41

Milyen nagyszerű felmentést ad ez sokaknak, hogy a környezetvédő civil szervezetekre rá lehet húzni ezt a sötétzöld és/vagy korrupt jelzőt. Felmentve érezheted magad, hogy Te magad szervezz, építs valamit. Szuper mi, mégse kell elhagyni az internetes blogolás, fórumozás kényelmes, passzív, kritikus világát, minek, mikor ezen a területen is minden korrupt és sötétzöld...

Akvyr 2011.06.13. 11:37:35

Elég szar látni, hogy teljes konszenzus van azzal kapcsolatban, hogy a környezetvédők mind szar korrupt alakok. Jómagam évek óta önkénteskedem zöld szervezeteknél, úgyhogy úgy érzem kötelességem közölni, hogy ez nincs így. Eleve furcsa az egész, mert szerintem a környezetvédők 90%a önkéntes és sokat dolgozik, tehát azzal vádolni a réteget, hogy "munka nélküli megélhetés" (idéztem az egyik kommentből) elég abszurd.

Persze a döntéshozók között itt is vannak oda nem illő emberek, mint ahogy ebben az országban mindenhol. És az is igaz, hogy elég nehéz konkrét eredményeket felmutatni, bár azt meg kell jegyeznem, hogy ha nem lett volna eddig környezetvédelem, azért nem itt tartanánk.
Kezdetnek például az emberek azt sem tudnák mi az a környezetvédelem ha nem hallottak volna róla. Így meg ugyan röhögnek rajta és azt hiszik okosabbak mindenkinél, meg hülyegrinpísz, de legalább nagyjából van fogalmuk arról mi a helyes. Más kérdés, hogy a többség túl proli ahhoz, hogy tudatosan vásároljon, vagy szelektíven gyűjtsön, de ez is folyamatosan változik szerencsére. Ha mindenki kicsit odafigyelne arra amit tesz, akkor pl. nem kellene a korrupt levegő munkacsoport fizetett sipákolását hallgatnia.

Gera 2011.06.13. 11:53:58

Örülök, hogy lebuktak, hallottam már róluk ugyanilyen sztorit. Alaptalanul megvádoltak egy céget a sajtóban, aztán némi támogatásért elfelejtették a dolgot. Csak az nem egy ezermilliárdos nagyságrendű cég volt, úgyhogy eszük ágában nem volt feljelentést tenni, felmérték mekkora kárt okozhatnak nekik egy többéves csúszással és inkább fizettek. Ezek a barmok úgy látszik azt hitték, hogy egy akkora cég is simán befekszik nekik, ami kormányokat is csicskáztathat. Remélem szétosztanak köztük némi letöltendőt meg elperelik a gatyájukat is.

Gera 2011.06.13. 12:05:55

Ja és igen, egy bűncselekmény kapcsán annak elszenvedőjét ekézni, hogy ő, meg a hozzá hasonlók is megérik a pénzüket, emberileg is igen csúnya dolog, de a fenti megfogalmazásban akár még rágalmazás is lehet.

Marschieren gehen mit Maschinengewehr 2011.06.13. 12:29:46

A szocialista szerencsi szalmaerőmű
vagy a dunakeszi Auchan multi

miért nem zavarta

a Tiszántúli Természetvédők Társulat elnökét?

nagyfeszültség 2011.06.13. 12:46:57

@Marschieren gehen mit Maschienengewehr:

Talán ezért nem, amiről ez a cikk szól: valószinüleg a Tiszántúli Természetvédők Társulata nem
környezetvédő, hanem zsarolásra szakosodott
bűnszervezet. A vezetője pedig egy rohadt bűnöző, aki meggyalázza sok-sok egyébként rendkívül tisztességes önkéntes zöld és állatvédő aktivista hasznos munkáját.

Netuddki. 2011.06.13. 12:48:23

Mindig a fejétől bűzlik a hal...

Témában kötelező olvasmány:
"Michael Crichton: Félelemben"

torró 2011.06.13. 14:21:41

Óóóóó! De gyorsan lekerült az első oldalról a poszt! kinek baszta csőrét az igazság? Érdekes , amíg egyik másik poszt akármilyen minőségű, jó ideig fent van,/ főleg ha a zorbánozás a vezérsík/ amiben meg valós problémák jelennek meg ,gyorsan leveszik.

SimonG 2011.06.13. 18:46:11

nagyfeszültség&torró
Miért fogadjátok el a cikk általánosítását? Tudtok valami plusz infót? Eddig annyit lehet tudni, hogy vádat emeltek a TTT elnöke ellen, majd nem tartották fogva. Ettől még lehet bűnös, de ez miért bizonyítaná általában a "zöldek" korruptságát?
Az Enron ügyben ítéletek is születtek? Ebből következik, hogy minden gazdasági szervezet sikkaszt?

the cat 2011.06.13. 18:58:18

@torró:

Igen, ez nekem is feltűnt. Valakinek baszta a csőrét és lehet, hogy oda is szólt...

torró 2011.06.13. 21:17:40

Ha még valaki nézi!
SimonG!
Nem akarlak elkeseríteni, de a tapasztalat sajnos azt mutatja hogy kevés a kivétel! Illetve ,aproximatíve sok!:)))) Az a helyzet hogy ezek általában olyan jellegű ügyek mint ,mondjuk Princ, Kulcsár és a többiek.Mindenki tud róla és mégis el vannak sikálva! Ne legyünk naivak!

Adrian Mole 2011.06.14. 14:02:45

@Flúgatlan:
Pont ebben a blogban ki lett tárgyalva, hogy milyen területről van szó, szóval ne terjessz hülyeséget: noemisszio.blog.hu/2011/04/21/vezeklesi_technikak_okologiai_bunozoknek

Egyebekben pedig @Monsanto: -val értek egyet.


süti beállítások módosítása