2014 leghányingerkeltőbb magyarjai

2014.12.26. 15:18 - vancat

A bőség zavara. Folyamatosan ezzel küzdöttem, miközben megkísérletem az idei év sajátos és - bevallom - inkább őszinte, mint szeretetteljes összefoglalását adni azzal, hogy kiválasztom 2014 leghányingerkeltőbb magyar közszereplőit.

Nehéz volt a szelekció. Sok a jelölt, kevés a hely - hiszen nem élhetek vissza kedves olvasóim megtisztelő türelmével és nem sorolhatok százszámra neveket, tetteket, amelyek - vélelmem szerint - nem csak bennem, de a magyar társadalom többségében is hányingert keltettek 2014-ben.

A megszámlálhatatlanul sok jelölt közül szelekcíóm során azokat a különös, speciális gennyládákat igyekeztem sorra venni, akik folyamatosan, tudatosan és különösen speciális módon viselkedtek, cselekedtek ordenáré, mocskos módon az idei évben - vagy éppen hosszú évek, évtizedek óta. Természetesen csak és kizárólag országosan ismert közéleti emberekről lehetett szó, akiknek személye és ténykedése az egész magyar társadalom előtt ismert - és egyértelműen kártékony. Vagyis egyáltalán nem zárható ki, hogy egy-egy régió, megye, város, falu helyi közéletében az alábbiaknál vannak még sokkal gyomorforgatóbb gazemberek - ezúton kérem, javaslom is olvasóimnak, nyugodtan írjanak nekünk - róluk.

Mondok egy példát: Jakab Ferenc Foktő hírhedt - és idén meg is bukott - polgármestere, eddigi munkásságával bizonyosan méltán kiérdemelné, hogy helyet kapjon a gennyládák országos toplistáján, de sajnos nem tehetem rá, hiszen az ország nagy része számára ismeretlen gazemberről van szó.

Vigyázat! Szókimondó tartalom, minimum 16-os, de inkább tizennyolcas karika!

Továbbá: a lista korántsem teljes, tetszes szerint - sajnos - hosszan bővíthető.

Balázs Árpád, Siófok volt polgármestere

Siófok idén csúfosan megbukott kétes hírű polgármesteréről többször értekezett már blogunk:

balazs_arpad.jpgAhogy már korábban fogalmaztunk, ha csak egy tizede igaz mindannak, amit Siófokon Balázs viselt dolgairól állítanak, bizonyosan hosszú évekre börtönben lenne a helye. Igazi rosszarcú, sunyi figura, aki nem mellesleg egy zseniális túlélő - volt eddig.

A legutóbbi időkben jobb híján már Orbán Viktor miniszeterlnök bizalmasának akarta beállítani magát, így biztosítva érinthetetlenségét.

Most elszámolta magát: az idei önkormányzati választásokon csúfosan megbukott. Esetleges büntetőjogi felelősségre vonása korábban rendőrként dolgozó utódjának, Siófok új polgármesterének, Lengyel Róbertnek és a nyomozóhatóságnak lesz a feladata.

Országosan ismert polgármesterek között, Demszky bukása óta nem nagyon volt nála visszataszítóbb figura - vagyis egy azért igen, de róla később.

 

Balogh István a Gyermekrák Alapítvány kuratóriumi elnöke

balogh.pngIgazából az összes itt felsorolt jómadárról, így természetesen Baloghról is elmondható: érdemes megjegyezni ezeket a tekinteteket. Ha az arc tényleg a lélek tükre, bizonyosan borzalmas alakokkal állunk szemben - Balogh esetében is.

Ami a legmegdöbbentőbb: amíg Baloghot az index.hu nagyszerű oknyomozó újságírói idén le nem buktatták, a hazai politikai és gazdasági körök kegyeltje volt. Szívesen mutatkoztak vele politikusok, cégvezetők, nagyvonalú szponzorok: a Citroen magyar importőrének végtelenül ostoba - vagy korrupt? - vezetői például néhány évvel ezelőtt például még egy vadonatúj Citroen C4-est is ajándékoztak alapítványának az áldozatos gyógyító munka elősegítésére.

Balogh legnagyobb és megbocsáthatatlan bűne az, hogy megingatta a tisztességesen működő alapítványokba vetett bizalmat is. Viszont ügye legalább rámutatott: nem csak a politikában, az alvilágban, de az alapítványi szférában és szép számmal tevékenykednek köztörvényes bűnözők.

 

Kiss Rigó László Szeged-csanádi megyéspüspök

kiss_rigo.pngKiss Rigónak jogerős bírósági papírja van arról, miszerint semmi sem igazolja, hogy a pártállam, a gyilkos Kádár-rezsim besúgója volt, ezért ilyesmit mi sem állítunk. Isten ments!

Továbbá - ahogy Szanyi Tibor szocialista és Pálffy István KDNP-s képviselő esetében, így - Kiss Rigónál sem viccelődünk olyan, bizonyosan nem bizonyítható megállapítással, hogy esetleg idült alkoholista lenne.

Azt viszont tényszerűen leszögezhetjük: Kiss Rigónak - saját bevallása szerint - a foci mellett egyik legkedvesebb elfoglaltsága - ahogy Assisi Szent Ferenc fogalmazott - "Isten kis teremtményeinek" halomra gyilkolászása. Vagyis a vadászat.

Isten szolgája létére jódolgában vadászgat az Isten barma.

 

Gyurcsány Ferenc politikus, gyakorló elmebeteg

gyurcsany.jpgMagyarország egyik - méltán - leggyűlöltebb figurája, aki miután családjával együtt szétlopta a közvagyont, tönkretette az országot, emberek közé lövetett, mostanság leginkább azzal van elfoglalva, hogy a korábbi tolvajok nevében hergeli a szegényeket a mostani tolvajok ellen.

A Fidesznek, hatalomra kerülésekor nyilván alapvetően három lehetősége lett volna:

1. Megállapíttatni, hogy beszámíthatatlan elmebeteg,

2. börtönbe csukni,

3. megtartani az MSZP rendszer mementójaként, udvari bohócnak, hogy el ne felejtsük, milyen figurák irányították egykor az országot

Igen... sajnos a mindent túltaktikázó fiúknak sikerült kiválasztaniuk a legrosszabb, hármas verziót.

 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

semjen.jpgEgy arc, egy test, egy stílus, ami a maga nevében páratlan széles e hazában. Ha Orbán Viktor zsenialitására van bizonyíték, akkor Semjén személye az: aki egy ennyire undorító, visszataszító figurával az oldalán képes választásokat nyerni, az nem mindennapi politikai képességekkel bíró személyiség. Hobbija - véletlenül - neki is az állatok eszetlen gyilkolászása, a hobbivadászat. Legfeljebb egy pszichiáter tudná megmondani, hogy a kedvtelésből gyilkolással mi mindent kompenzál ez a szemüveges kripli figura - aki szégyenszemre Magyarország miniszterelnök-helyettese.

Semjén persze mást állít: ő csak honfiúi, természetvédelmi kötelességből vadászik. Évekkel ezelőtt ezügyben feltettem egy kérdést, ami talán ma is aktuális.

Semjén, bár szakterülete a nemzeti összetartozás, nagyon is ott van, úgymond "gazdaságpolitikában" is: valószínüleg a Bibliából ő sem a krisztusi szegénységet jegyezte meg követendő példaként.

 

Schmitt? Smitt? Smith? vagy mi a lófasz Pál

schmitt.jpgNem tökmindegy? Úgysem tud ő maga sem helyesen írni - talán még olvasni se nagyon.

A lényeg, hogy Magyarország doktorit, büntetlen előéletet hazudó egykori szégyenteljes köztársasági elnöke, aki megdöbbentő módon mind a mai napig élvezi a miniszterelnök abszolút védelmét, támogatását. Egy igazi gátlástalan ficsúr, akinek egyetlen szerencséje az, hogy igazából mind a mai napig nincsen igazán komoly és rendszeres oknyomozó újságírás Magyarországon. Ha lenne, már EP képviselőként nyílvánosságra kerültek volna kétes ügyei és már nem kellett volna minden idők egyik legméltatlanabb köztársasági elnöki címét bezsebelnie - nekünk magyaroknak meg szégyenkezni miatta.

Ja, és mostanában még elintéztette magának a közel havi félmillió forinttal járó Nemzet Sportolója címet, miközben vannak szegénységben, elfeledve megöregedett magyar olimpiai bajnokok, sportlegendák, akiknek lakhatási és kenyérgondjai vannak. Ezt azonban nyílvánvalóan telibeszarja az egykori vívóból lett Harley-rajongó kivénhedt műmájer.

 

Láng Zsolt, Budapest második kerületének polgármestere, vagy ahogy szűkebb pátriájában becézik, a hiú köpcös

lang.jpgLáng Zsolt az életben kövér, a róla készült fotókon sovány, vagyis olyan mint egy hiú, öregecskedő Playboy-címlapasszony: hiú és hisztis, ezért udvari fotósaitól és szűkebb környezetétől elvárja, hogy karcsúnak, jóképűnek, sármosnak mutassák a képeken: vagyis olyannak, amilyen talán sohasem volt.

De ez nem bűn, csak vicces lenyomata a Kádár-rendszer párttitkári, tanácselnöki attitűdjeivel vetekedő mai politikai garnitúra viselkedésének, stílusának.

Láng Zsoltnak konkrét, súlyos és elévülhetetlen bűne van: közel fél évtizeden keresztül megakadályozta a budai fonódó villamos építésének elkezdését.

Ha megengedik és nem tartják szerénytelennek, kedves olvasóim, idemásolom magányos küzdelmem lenyomatait a budai fonódót akadályozó Lánggal szemben, akinek - képzeljék csak - egyszer még azt is sikerült elérnie valamelyik csicskáján kereszült, hogy néhány órára levetették az egyik róla szóló posztomat.

Láng tehát mélységesen szégyellheti magát, de azért azok is, akik újra, meg újra megválasztják. (Mentségül szolgáljon, hogy alternatívaként rendszeresen csak Horváth Csacsi Csaba, az MSZP kifejezetten lüke versenyzője kínálkozik, akire szavazni - belátom - szabályos fizikai fájdalom lenne.)

 

Sportszerűtlen lenne nem szólnom azokról, akik éppen csak egy hajszálnyival maradtak le a fenti toplistáról, de azt mindenképpen megérdemlik, hogy legalább említést tegyünk róluk. 2014 ilyen futottak még szarházijai között mindenképpen helyet érdemel a saját bevallása szerint velejéig puritán parasztgyerek Rogán Antal és közszereplő kísérőként igen tenyérbemászó viselkedésű neje, Cecília asszony. A súlyos és sunyi bűnöző Simon Gábor. Az oligarchákat leleplező MSZP-s oligarchafeleség, Tüttő Kata és férje, a hírhedt oligarcha, Leisztinger Tamás, akit környezetében csak "ragyásképű agresszív harácsoló törpeként" emlegetnek. Vagy éppen az oligarcházó sumákoligarcha Matyi Dezső és persze nagy oligarcha-ellenlábasa, "Magyarország első számú uzsorása" - és egyik első számú állatgyilkos hobbivadásza, Csányi Sándor is.

Végül, de legkevésbé sem utolsósorban az egykor bűnrossz, perverz verseket faragó, ma állami támogatásokból gazdagodó és hülyeségeket beszélő, fenyegetőző L. Simon László. Aki mégsem ezzel, hanem a Velencei-tó egy része kibetonoztatásának barbár tettével (Velence kapuja projekt) fogja beírni bevét a magyar történelem gyűlölt figurái közé.

Muszáj lenne még folytatni: a magát reaktiváló, még mindig szabadlábon lézengő eszelős Demszky Gábor, az egykori kiflitolvaj és amerikai hadilobbista Selmeczi Gabriella, meg persze a már emlegetett segghülye Horváth Csacsi - aki minden budapesti főpolgármester-választáson biztosítja a baloldalnak a garantált bukást. Vagy éppen a Fidesz Szegeden Botka László ellen bevetett vegyi fegyvere, a vélhetően oligofrén Kodhencz János, aki az idei önkormányzati választásokon a maga alá hugyozó, szaró, a hazáját gyalázó, idült alkoholista Gerard Depardieu Szegedre hozatalával akarta elnyerni a választók bizalmát - persze sikertelenül.

Nagyon ide kívánkoznak még - kollektíven - a szombathelyi Fidesz-frakció drogozó-kurvázó senkiházijai, akiket idén legalább elzavartak a jó büdös picsába a politika, a közélet közeléből.

Ok.Ok. Befejeztem.

Vagyis inkább félbehagyom.

Viszont semmiképpen sem akarom ezt az évet - és ezt a posztot - ezekkel a hányingerkeltő figurákkal zárni.

Jöjjenek - legalább egy taxatív felsorolás erejéig - azok közül néhányan, akik 2014-ben megmentették, visszaadták Magyarország becsületét itthon és külföldön.

Például Hosszú Katinka úszó, Kiss Norbi autóversenyző, állatvédő aktivista, Gyurta Dániel úszó.

Meg hát azok a százezrek, milliók: tanárok, tűzoltók, rendőrök, katasztrófavédők, papok, lelkipásztorok, orvosok, mentősök, természetvédelmi őrök, állatvédők, környezetvédők, tisztességes kétkezi dolgozók, akik továbbra is méltósággal tűrik, tolerálják és nem utolsósorban eltartják ezt a fent említett, néhány reprezentánsán keresztül bemutatott parazita söpredék elitet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr327012401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2014.12.26. 15:49:35

Nem rossz, de néhány főszarházit azért hiányolok. Meg néhány büszkeségünket is.
Igaz, a poszt elején jelezted is, hogy a lista korántsem teljes -:)

gigabursch 2014.12.30. 19:44:21

Schmitt legalább nyert olimpiát és jóval több nyelvet beszél, mint a legtöbb hőbörgő. Ez tény.
Amúgy a Los Angeles-i olimpia "bojkott"-ja is vastagon köthető hozzá.

A vadászaton kár rugózni. Ezt már többen és sokféleképpen kiveséztük.
Egyes vadászati módszereken viszont feltétlenül érdemes elmerengeni.
Szóval ég és föld egy cserkelés, nomeg egy hajtóvadászat, ahol a hajtól vért izzadnak, a vadászok meg elállóban lézengenek, majd a rájuk terelt vadat hősiesen lelövik.
Nopersze nem árt elmerengeni a vadkáron sem, miért is van pl Zala megy "szénné" kerítve?
Csak nem az állandó és brutális vadkár miatt? Nahát...

Viszont Gyurcsány:
Az az ember élet-, nemzet- és hazaellenes.
Ő megszüntetné az önálló magyar államiságot és egy célja van, hogy az ország része legyen egy európai egyesült államoknak, mindenféle önállóság nélkül.
S mindemellett iszonyatosan tud bánni a szóval.

www.hidfo.net.ru/2014/12/22/stop-ttip-tobb-mint-12-millio-alairas

www.hidfo.net.ru/2014/12/22/gyurcsany-keszen-all-majdani-kormanyzasra

Nemzeti Dohányos 2015.01.02. 17:29:47

@gigabursch: Köszi a linkeket, eddig nem tudtam, hogy a ttip-hez hogy viszonyuljak, de ha a kgb.hu azt mondja, hogy rossz, akkor csakis jó lehet :))

tiolio 2015.05.13. 14:30:19

Viktor miert maradt ki? Es lehetne 2014 tiszteletbeli suttyo magyarja Putin elvtars is.


süti beállítások módosítása