Tiltsák be a raliversenyeket!

2015.04.02. 08:27 - vancat

Idén is halálos balesettel indult a hazai raliszezon. Az első, Eger környéki futamon az egyik autó navigátora vesztette életét egy értelmetlen balesetben.

Nem ezért és nem ebből az alkalomból, de elérkezettnek látom az időt, hogy sokak véleményét tolmácsolva követeljem Magyarország minden rendű és rangú döntéshozójától: tiltsák be Magyarországon a rali és tereprali versenyeket.

Mielőtt e határozott társadalmi igény alátámasztására felsorolnék néhány érvet, szeretném tisztázni: környezetvédő létemre nem vagyok autósportellenes. Büszke vagyok a magyar motorsport itthoni és külföldi sikereire, tisztelem, becsülöm Kiss Norbit, Michelisz Norbit, Kis Pál Tamást és minden más tehetséges, komoly hazai autó- és motorversenyzőt. Emlékszem még Kesjár Csabára és bízom benne, hogy Ferjáncz Attila egyszer végre a nemzet sportolója lesz.

(Mondjuk a hazudozó, hamisító, helyesírni nem tudó, állás- és vagyonhalmazó egykori kommunista belügyes szállodaigazgató és bukott köztársasági elnök, Schmitt Pál helyett.)

Szóval nem gyűlölöm az autósportot, ráadásul amikor a helyzet úgy kívánja, én is közlekedem autóval.

Mindezt szerettem volna előrebocsátani, hogy a Noemisszión a rali és tereprali versenyek betiltásáról szóló javaslat esetleg indulatos társadalmi vitája ne erről, hanem inkább az alább ismertetendő érveimről - és esetleg azok cáfolatáról szóljon.

Véleményem szerint az alábbiak miatt lenne indokolt azonnal és végérvényesen betiltani Magyarországon a rali és tereprali versenyzést:

- irreális balesetveszéllyel, környezetpusztítással, erdős, rekreációs, gyakran védett területek indokolhatatlan és méltányolhatatlan megzavarásával jár,

- az autó- és motorsportrajongók - nézőként és versenyzőként egyaránt - ma már számos más, jelentősebb, környezetkímélőbb és biztonságosabb zártpályás technikai sport közül választhatnak Magyarországon is, a teljesség igénye nélkül: autós gyorsasági, szlalom, ralikrossz, gokart, motocross, roncsderbi stb.,

- bár minden technikai sportban jelen van az adóelkerülés, a hazai rali és tereprali az adó- és áfacsalás melegágya, a szponzorációnak álcázott nagyüzemi adócsalás tízmilliárdokkal rövidíti meg a magyar költségvetést,

- magyar városok, közintézmények, állami szervek folyamatosan jelentős közpénzeket fordítanak hazai raliversenyek szponzorálására, ami lényegében kimeríti a sikkasztás és a hűtlen kezelés törvényi tényállását,

- a hazai rali és tereprali versenyek sportértéke egyre kisebb, mivel a mezőny telis-tele van az autósportban outsider újgazdagokkal, adóelkerülőkkel és dilettánsokkal, akik számára a versenyzés nem sportteljesítmény, hanem a primitív szórakozás és közpénzlopás visszataszító kombinációja.

Nagyjából ezek a legfontosabb érveim a hazai rali és tereprali versenyekkel szemben. Bízom abban, hogy a ralikon táborozó néhány tízezezer ember kivételével sokan egyetértenek mindezekkel, és ha nem is gyorsan, de biztosan rá fogjuk tudni szorítani a hazai döntéshozókat ennek az ostoba környezetpusztításnak a negligálására.

Ja és még valami.

Mérhetetlen képmutatásnak tartom, hogy olyan hazai autóimportőrök, mint például a Peugeot, a Citroen vagy a Suzuki, akik folyamatosan környezetvédelemről és a jövő iránti elkötelezettségről papolnak, nyakló nélkül szponzorálnak a környezetet indokolhatatlanul pusztító raliversenyeket és pilótákat. Azoknak a vásárlóiknak a pénzéből, akik - talán hozzám hasonlóan - a hátuk közepére nem kívánják a pusztításnak és a lopásnak ezt a különlegesen visszataszító elegyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr397328890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2015.04.02. 18:43:19

Tiltsák be ezt a blogot

nagyfeszültség 2015.04.02. 18:52:11

@Syracuse: az igazság néha fájdalmas-:)

Szabolcs Berényi 2015.04.04. 14:43:37

Na most azt kell mondjam, hogy látom, hogy mit akar mondani, és a nagy részével egyet is értek, de nem ez a megoldása, ezt azért szögezzük le! Nem betiltani kell, hanem takarítani. Szedjük ki a csalókat. A szórakozásból autózókkal nincs bajom. A rongáló nézőkkel meg meg kéne etetni amit ott hagynak. (Orfűn szóltam egy csapatnak, 50 métert kellett vinniük a 3 zsák szemetüket, de talán legközelebb maguktól is elviszik. Innen is köszönöm a fotósnak, aki szólt! ) A rally/tereprally kiváltása a gyorsaságival, az meg a tájékozatlanságnak egy foka, nézzük el, legalább van alternatíva...:D

IGEN, ÉN IS LEÍRNÁM, HOGY NEM ÉN ÍRTAM, ÉS NEM TÜKRÖZI A VÉLEMÉNYEMET A CIKK!!!!!

László Vojtkó 2015.04.04. 14:50:49

Szerintem az elmúlt években a fociban is többen elhunytak,játék közben ,össze estek és meghaltak huszonévesek.Tiltsák be a focit! Vagy itt van Schumaher síbalesete ami tönkre tette az életét.Tiltsuk be a síelést! Colin Mcrae több év rallyzás után (nem akárhogyan..)helikopterével lezuhant és életét vesztette, vagy itt van az ön és tömeggyilkos másodpilóta aki miatt 149 ember halt meg.Tiltsák be a légiközlekedést!Évente több tízezren halnak meg közlekedési balesetekben.Tiltsák be a közlekedést!Van akit álmában ér a halál.Tiltsák be az alvást! HAJRÁ! ;)

csúcsfej 2015.04.04. 16:27:13

Tiltsák be az életet!! Mindenki meghal, nagyon veszélyes dolog!!!!

HellYeah01 2015.04.04. 16:36:31

Irritálja a szemed a sok szép és gyors kocsi ? Nyomorék tudod mit kéne betiltani ? azt hogy te itt írhassál bármit is , "szereted az autós sportot" dumával jössz ami akkora kamu , Túl veszélyes ? Hány ember hal meg ebben a sport ban évente ? Amúgy is aki rally-zik nem azért teszi mert biztonságban akarja magát érezni , vállalja hogy igen is néha történnek ilyenek . Ja és ekkora nyomorék érvekkel én még nem találkoztam , de ez minősít téged . Remélem hogy ki tiltanak erről az oldalról .

nagyfeszültség 2015.04.04. 17:52:20

@Anyad: szerintem egy ekkora faszt, mint te bűn lenne kitiltani. Légyszi maradj itt bizonyítéknak arra, hogy milyen tuskók is a rallyrajongók-:)

HellYeah01 2015.04.04. 18:20:01

@nagyfeszültség: Latom te is a betiltás mellet állsz . Lesz*rom mit gondolnak rólam , de ahogy el nézem 1 puhány pöcs vagy , és ne gyere a puhány pöcs dumával hogy "kulturált vagy " .

nagyfeszültség 2015.04.04. 19:05:25

@Szabolcs Berényi:

Szerintem a javaslat elég világos - és nekem nagyon szimpatikus: zártpályásak legyenek az autóversenyek. Nem gyorsaságival akarja kiváltani a rally-t, hanem rallykrosszal, roncsderbivel és hasonlóakkal.
Remélem megvalósul.

nagyfeszültség 2015.04.04. 19:07:57

@Anyad:

Félreértettél. Egy szóval nem állítottam, hogy kultúrált vagyok. Csupán annyit állítok, hogy egy fasz vagy - olyan, mint a rallyzók többsége - persze tisztelet a kivételnek.
Ami a puhapöcsöséget illeti, azért figyelj oda: nehogy egyszer egy nem puhapöcsű rallygyűlölővel fuss össze és megsérülj -:)

HellYeah01 2015.04.04. 19:17:17

@nagyfeszültség: Oksa , Majd figyelek , Ja amúgy meg MO-n kezdik megölni ezt a sportot , és még ezt a keveset is ami van meg akarjátok szüntetni .....

nagyfeszültség 2015.04.04. 19:35:44

@Anyad:

Szerintem nem ennyire szar a helyzet: nagyszerű autóversenyeket rendeznek itthon: Hungaroring, Nyirád, WTTC, ETTC, Kamion EB, Forma 1, rallycross, komoly gokartversenyek stb...stb. Ja és még a Szlovákiaringiekről nem is beszéltem...elvégre az is Magyarország -:)

Kiscsumi Racingteam 2015.04.04. 20:27:20

nevet mért nem vállalt fel az illető aki írta ezt a szennyet ???

sargamegane 2015.04.04. 21:11:02

te molylepke agyú hülyegyerek!! tudod te mit beszélsz?? nagyon úgy néz ki hogy nem... inkább gondolkoznál mielőtt megnyilvánulsz...

Tomi Röghegyi 2015.04.04. 21:51:10

Először is kezdeném azzal ,hogy egy a katyvasz amit össze hoztál részben igaz is! De ezzel sok ember megspórolt pénzét a rally fordítva amit bele áldoznak az autójukba... Mi tapasztaljuk a saját bőrünkön ,hogy mennyibe kerül! És ha bele gondolsz kisebb statisztikával van halálos baleset ,mint pl a BICIKLIZÉSBEN! Szóval mi ,mint amatőr versenyzők
minden megtakarított pénzünket beleforgatjuk az életünkbe aimit természetesn a rally keretein belül kell érteni. Nincs szponzorunk minden saját pénz. Innentől kezdve ellenünk lázadsz fel! Az már teljesen más kérdés ,hogy az ORB kategóriában miket követnek el inkább az ellenőrzésen kéne lázadnod nem álltalánoságban! Ha betiltják a rallyt magyarországon én az első fát meglátogatom egy kötéllel és ha ez történik MAGADNAK köszönöd! Köszöntem!

Tomi Röghegyi 2015.04.04. 21:52:52

@Tomi Röghegyi: Elnézést a hibákért... De sokat töröltem ,hogy ne fejezzem ki magam túl dúrván.

Tomi Röghegyi 2015.04.04. 21:54:52

És hozzá tenném ,hogy amint valaki rally versenyre adja a fejét egy nyilatkozatot kell kitöltenie! AMIBEN SZEREPEL ,HOGY SAJÁT FELELŐSÉGÉRE TARTÓZKODIK A PÁLYÁN/AUTÓBAN TESTI SÉRÜLÉSÉRT NEM OKOLNAK SENKIT ÉS A RENDEZŐ FELELŐSÉGET NEM VÁLlAL!

Pintér György 2015.04.04. 21:56:58

Mert zárt pályás versenyen nem halhat meg senki???Sajnos igen hosszú a névsor akik ilyen jellegű pályákon haltak meg!Miért nem az Eger rally előtt íródott a bejegyzés???Miért egy tragédia média hullámán kell lovagolni,ahelyett hogy együttérzését fejezné ki mint "sportbarát"!Szóval ez egy indulatgerjesztésre csodálatosan alkalmas írás de másra nem igazán!!!!Valamint a blog olvasottságának sem árt ugyebár,de ez már egy másik történet! ;)

nagyfeszültség 2015.04.04. 22:03:00

@Pintér György:

Szerintem szövegértelmezési zavaraid vannak:

"Idén is halálos balesettel indult a hazai raliszezon. Az első, Eger környéki futamon az egyik autó navigátora vesztette életét egy értelmetlen balesetben."

"Nem ezért és nem ebből az alkalomból, de elérkezettnek látom az időt, hogy sokak véleményét tolmácsolva követeljem Magyarország minden rendű és rangú döntéshozójától: tiltsák be Magyarországon a rali és tereprali versenyeket."

Pintér György 2015.04.04. 22:16:41

Nem a haláleset okán született a bejegyzés???Jó nagy sajtóvisszhangot kapott a tragédia még olyan médium is beszámolt a versenyről aki soha előtte!Szóval a baleset előtt ez a bejegyzés sem kap ekkora figyelmet!Megosztotta szinte minden autóportokkal foglalkozó oldal!

Apropó adócsalások és adóelkerülések mint témakör!Nos a hazai építőipart is tiltani kéne kapásból minden cégnek STOP!A hazai vagyonvédelmet szintén és millió más maszekként tevékenykedő feketemunkásokkal kibélelt cégnek ÁLLJ!!!Majd ha ezen a fronton rend lesz jöhet a hazai rally söprése én támogatnám!!!

nagyfeszültség 2015.04.04. 22:45:47

@Pintér György:

Mondandód másododik részével egyébként nagyon egyetértek.
Arról viszont nem a blog tehet, hogy felkapták a posztját.
A noemisszio korábban is írt rallyról:

noemisszio.blog.hu/2013/05/23/termeszetrombolas_rugalmasan

Pintér György 2015.04.04. 22:55:10

@nagyfeszültség: Természetesen nem a Blog tehet arról hogy felkapták ezt az írást,ezt nem is állítottam!A téma időzítése és a baleset okán kapott médianyilvánosság miatt történt ez így!Arra leszek azonban kíváncsi hogy az ERC versenyen egy magyar kettős kategóriájában nem kis előnnyel nyert!

Vajon erről is lesz hír a kereskedelmi tv adókon,vagy lesz e blogbejegyzés a hazai rally tehetségeinek támogatására???

Tudom a válasz a magam kérdésére nem vagyok naiv egy félperces bevágás sem lesz sehol,elvégre Magyar siker van nem halál,az meg ugye nem hír!!!Mert ahogy az ABC News egyik szerkesztője megfogalmazta: "Ha vérzik akkor nézik!"

Ádám Tamás Makács 2015.04.04. 23:02:03

A szerző írója elég komolytalan, tény hogy veszélyes az autósport, DE 100 másik sport van ami legalább ennyire veszélyes, ezzel nem is akarok foglalkozni hisz ő se a halál eset végett írta most ezt. Autósport kedvelő a szerző azt állítja, kérdem, Ismeri Ficza Feri-t, Major Benedeket, Kárai Tomit? Gondolom nem, és hogy a Rallit pálya autózással akarja kiváltani megint csak nevetséges, meglehet nézni a Zöld Pokol nevű pályát (ha valaki nem ismerni a Nordschleife az) az se kevésbé természet zavaró pálya főleg a maga hosszúságával amivel hosszabb mint egy Rally pálya! És elég csak megnézni a Nissan legutóbbi bukását még nézők is haltak meg. A másik a szerző nagy környezetvédőnek mondja magát, kérdem én van is róla képesítése vagy anélkül okoskodik? ÉN mint környezetvédelmi és vízépítészeti szaktanuló, nem értek egyet a természetrombolással amit itt leírtál.

Traktoros Z 2015.04.05. 07:08:01

Demagóg és panel-zöld a cikk:

- Környezetpusztítás? Van járulékos kár, de nálunk zöldebb országokban is van rally, HA a rendező normálisan jár el akkor minimalizálni lehet. Amúgy meg járjunk gyalog (mezítláb) nehogy kenőzsír kelljen a biciklicsapágyakba, és szántsunk ló után fogott ekével!

- Veszélyes? Igen. De akkor ne menj a 86-os főútra sem, mert megölnek a kamionosok.

- Adóelkerülés, ÁFA csalás, korrupció. Tiltsuk be a foci, autópálya építést, de lehet, h egész Magyarországot!

Traktoros Z 2015.04.05. 07:19:37

Még valami kedves vancat:

"Mérhetetlen képmutatásnak tartom, hogy olyan hazai autóimportőrök, mint például a Peugeot, a Citroen vagy a Suzuki, akik folyamatosan környezetvédelemről és a jövő iránti elkötelezettségről papolnak, nyakló nélkül szponzorálnak a környezetet indokolhatatlanul pusztító raliversenyeket és pilótákat. Azoknak a vásárlóiknak a pénzéből, akik - talán hozzám hasonlóan - a hátuk közepére nem kívánják a pusztításnak és a lopásnak ezt a különlegesen visszataszító elegyét."

Hívdd fel Berniet, a Mercedest, Toyotát, Hondát stb-t, h ne építsenek F1-es autót (mit gondoltál, h a több száz kiszolgáló kamion és a pályaépítéshez használt gépek levegővel mennek csak), WRC-t, túraauót, suberbike-ot mert ők is a Mi (autót és motorokat vevők) pénzünket költik arra!

Tiltsuk be az élsportot, mert én nem akarom, hogy bárki illegális szerek hatására nyerjen bicikliversenyt és fusson 100m sprintet, vagy támadjon egy kapura 90 percen át.

Szabolcs Berényi 2015.04.05. 09:40:56

@nagyfeszültség:
A rally ugyanúgy zárt pályás.. Ez minden, csak nem értelmes, és támogatandó ötlet... Ez az egész egy lusta, és unatkozó ember műve, aki a problémát nem megoldani akarja, csak besöpörni a szőnyeg alá... Szánalmas...

nagyfeszültség 2015.04.05. 10:03:22

@Pintér György:
Értelek, de mi köze ehhez a helyzethez éppen a noemisszio blognak?

TFL · http://civilzone.eu 2015.04.05. 11:27:18

"határozott társadalmi igény" a rally-versenyek betiltása ?????? - esetleg valami, ami alátámasztaja ezt az állításodat???

vitaindító cikket írni (még ha hülyeség is) - menő
cáfolható érveket felsorolni - menő
figyelni és röhögni ahogy a sok troll anyázik - menő, mert gondolom ez volt a cél

ha esetleg megcáfolnak, vagy valaki, akinek a tényleges álmait bántod, ezt elmondja, akkor hallgatni, mint a szar a fűben - nem menő :( hanem gyávaság

TFL · http://civilzone.eu 2015.04.05. 11:32:50

azt meg nem is értem, hogy egy elvileg környezetvédő blog egy ilyen alaptalan kizárólag provokatív célú hülyeségnek hogy adhat helyet? ezek után csodálkozol, hogy sokan úgy beszélnek a környezetvédőkről, ahogy???
aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul? aki meg nem érti a rallyt, ne írjon róla, és főleg ne álcázza társadalmi igénynek amit ír

xy189 2015.04.05. 12:35:31

Ez igen, ez a cikk szép teljesítmény, igazi idióta sötétzöld képmutatás. Még jó, hogy van egy hős, aki meg akarja menteni fantasztikus társadalmunkat a rally szörnyetegétől.

Környezetpusztítás? Nem tudom, hogy ezek a bátor, tettre kész környezetvédők hol vannak, amikor a Balaton-felvidéken (nemzeti park+Natura 2000-es csalás) eltűnnek a hegyek az autópályákhoz?
Jahh tudom, a bányával szemben megbírságolnak, több tízezerrel, mert leszedtél egy virágot. De tudjuk, hogy a rally teszi tönkre a természeti értékeket.

Adókerülés? Milyen alapon általánosítasz "a mezőny nagy részére"?
A környezetvédelmi szervezetek, nemzeti parkok meg minisztériumok mit csinálnak pontosan az adófizető pénzből? Ott biztosan nincsenek csalások és pénzlenyúlások?
Nem beszélve a stadionépítési hullámról, meg a foci "őrületről". Fogadunk, hogy abban nagyságrendekkel több pénz tűnik el?

Az a legjobb, hogy adófizetőként, a barátaimmal nem mehetek be egy erdőbe táborozni, és versenyt nézni, vagy egy katonai lőtérre (!!!!), amit évente többször szétlőnek a környezetvédelemért.
Mert ezek éppen valami természetvédelmi körzetek, amit véletlenül pont az adómból tartanak fent.
Most akkor hogyan is vannak a jogaim?

Nekem eddig is hányingerem volt a zöldektől, ezután még jobban fogom őket utálni.

Pintér György 2015.04.05. 12:50:19

@nagyfeszültség: Ha már volt annyi idő és energia az íróban hogy a rally betiltását követelje,megtekinthetné az érem másik oldalát is,és hírt is adhatna róla nem???Mert semmi fekete vagy fehér!Ez egy elég komoly témát feszegető írás ugye ez nem kérdés,és mint ilyenhez illene odatenni a saját nevét a szerzőnek,ahogy emberek ezerei is vállalták a nevüket és arcukat a véleményükhöz különböző fórumokon.

Végül egy ötlet:Hamarosan itt az FTC-UTE "rangadó" ami aligha megy le balhé, több milliós anyagi kár, és némi környezetszennyezés nélkül.Itt lesz az ideje betiltani a hazai focit is,itt a lehetőség újabb 15 perc hírnévre a médiában!

nagyfeszültség 2015.04.05. 13:48:28

@Pintér György:

Inkább azt mondom: ideje lenne legalább nem évi tízmilliórdokat költeni focira közpénzekből.

nagyfeszültség 2015.04.05. 13:49:52

@xy189:

ugyanígy vagyok a rallyrajongókkal. elolvastam a formula.hu-n a kommenteket és hányingerem van ezektől a fenyegetőző, primitív büdös tahóktól. egy olyan sport, aminek ilyen a közönsége, tényleg jobb, ha nincs.

Pintér György 2015.04.05. 14:00:34

@nagyfeszültség: Magam is rally/autósport rajongó vagyok,baráti köröm jelentős része szintén.Minden esetben betartjuk a rendezői utasításokat,nem szemetelünk sehol,nem piásan szédelgünk a pálya szélén ahogy a JELENTŐS TÖBBSÉG SEM!!!Az hogy az írás provokatív nem kérdés!Hogy egy provokációra az emberek egy része szintén provokációval válaszol az miért lep meg???Szélsőségek meg mindenhol vannak ha abból indulunk ki hogy jobb ha nincs az ahol van ilyen jobb ha nincs a teljesség igénye nélkül:foci,kosárlabda,kézilabda,box,politika sem!!!

nagyfeszültség 2015.04.05. 14:20:08

@Pintér György:

Ha megnézed, elolasod ezt a sok mocskosszájú, primitív, életveszélyesen fenyegetőző szarházit, szerintem egycsapásra megundorodsz a rally-tól.

formula.hu/rali-2/2015/04/04/vitaindito-tiltsak-be-a-raliversenyzest

Pintér György 2015.04.05. 15:57:51

@nagyfeszültség: Csalódást okozok de most 41 éves vagyok az első rally élményem 8 éves koromból datálódik így én a rally nagy híve vagyok!Az hogy egy provokációra ki hogy reagál az mindenkinek a magánügye,én azt hiszem kulturált és higgadt formában adtam hangot véleményemnek!!! NE általánosíts ahány ember annyi féle!!!

Ettól a pár sortól nem fog megszűnni a hazai rally aminek több évtizedes hagyománya van,ez egy provokáció ha nincs tragédia nincs a rally ekkora reflektorfényben sem,nincs bejegyzés sem ebben biztos vagyok!

Ez egy szélsőséges megoldást követelő megnyilvánulás és kész nem több és nem más!A rally megszüntetésére a nagy társadalmi igényt én nem érzékelem,ahogy az is szenzációhajhász hogy "megint halálos balesettel indult a hazai bajnokság" mert ez azt sugallja hogy ez évente ismétlődő bevett "szokás"!Aki nem figyeli a hazai autósportokat azt meg lehet vezetni ezzel aki igen azt nem igazán!!!!

Nemrég Orfűn voltam barátaimmal ahol családok gyerekek anyák és apák voltak a pálya szélén és remekül szórakoztak!!!A rally nem közellenség nem egy mumus nem ettől tart ott a környezetünk tisztasága ahol!!!Nem kevés környezetvédelmi engedély beszerzése után lehet versenyt rendezni ha egyet nem adnak ki ugrott a verseny!Csak aki nem követi ezt a műfajt az nem is tud ezekről őket meg lehet vezetni egy ilyen bejegyzéssel akik meg ezen nőttek azok tisztában vannak egy verseny rendezésének hátterével is!

Peter Juhasz 2015.04.05. 16:40:03

A jó kurva anyádat tiltsák be!!!

SanyiSanyi 2015.04.05. 18:17:55

Nem érdemes egy elmeháborodott írásával ennyit foglalkozni. Az interneten mindenki azt blogol amit akar. Sem az írás közzétevőjének sem magának az írásnak nincs semmi háttere. A blog írója nem meri vállalni kilétét, innen kezdve az egész hiteltelenné válik, az írásában leírtakból pedig semmit nem tud érvekkel alátámasztani. Ahogy előttem is szóltak már az első "szenzációhajhász" mondatában ellentmondásba ütközik. Az egész írás egy primitív gyűlöletbeszéd. Javaslom nevezd át magad "nagysötétség" -re az jobban illik hozzád tisztelt blogoló!

nagyfeszültség 2015.04.05. 18:32:46

@Peter Juhasz:

Juhász úr, ön egy kissé feszült -:)

nagyfeszültség 2015.04.05. 18:36:10

@SanyiSanyi:

Ahhoz képest, hogy "nem érdemes egy elmeháborodott írásával ennyit foglalkozni", a sok elmeháborodott, primitív, mocskosszájú, fenyegetőző internethuszár elég sokat foglalkozik vele:

formula.hu/rali-2/2015/04/04/vitaindito-tiltsak-be-a-raliversenyzest

A szájkarate helyett legalább szimulátoroznának egyet - mert gondolom vezetni azt nem tudnak, csak a pofájuk jár.

Pintér György 2015.04.05. 18:44:15

@nagyfeszültség: Provokációra provokáció a válasz ilyen egyszerű ez a történet!

Ez most ki van hegyezve a rally témára de lehetne írni a 30. F-1 Magyar nagydíj előtt úgy két héttel egy írást hogy :El az F-1-el Magyarországról!!!Zárják be a Hungaroringet ássák fel a helyét és hintsék be sóval.....

A népes F-1 rajongótábor is hasonlóképpen fog reagálni!

De nyugodtan választható más sportág is azok rajongótáborában is lesznek szélsőséges vélemények!

Egy próbát megér!

Sok sikert a projekthez!!!

nagyfeszültség 2015.04.05. 18:58:07

@Pintér György:

Ne nekem, a szerzőnek!

Én csak ámulok, bámulok, hogy mennyi a gyáva, fenyegetőző köcsög -:)

Pintér György 2015.04.05. 19:07:26

@nagyfeszültség: Aki provokál egy nem is kis rajongótáborral rendelkező sportágat,és annak megszüntetését szorgalmazza, név nélkül az vajon mennyire bátor???

A szerző nem internethuszár???

Magam is írtam a baleset kapcsán csak én mint a sportág rajongója,leírtam az elhunyt versenyző teljes nevét,részvétet nyilvánítottam mint EMBER és mint sportbarát!!!

Semmi fenyegetést nem kaptam,elérhető vagyok az olvasóknak tudják a nevem stb...

Egy ilyen élethelyzetben provokálni annak a sportágnak a rajongóit akik közül most adta Szabó Attila navigátor a legnagyobb áldozatot szenvedélyéért talán nem volt se bölcs se bátor dolog,név nélkül meg pláne nem!!!

Minden csak nézőpont kérdés!!!

bridget jones 2015.04.05. 19:09:34

@Pintér György:

Szerintem ez a poszt nem volt kihegyezve semmire. Arról szól, hogy a rally egy értelmetlen, ostoba környezetpusztítás, amit mostanában ráadásul nem is kizálólag autóversenyzők, hanem egyre nagyobb számban dilettáns áfa és adócsalók űznek.
Elolvastam a formula.hu-n a kommenteket is: szégyenteljes. Közülük számosnak akár bűntetőjogi következménye is lehetne. Akkor persze jól beszarna ez a sok alantas rallymániás proli.

Pintér György 2015.04.05. 19:21:14

@bridget jones: A szerzőnek azt jelenti a rally amit írtál szíve joga ki mit hogy lát ill véleményez!!!

Nekem meg rengeteg élményt ismeretséget barátságot adott!

Minden csak annak függvénye honnan nézzük!!!

Nekem sem tetszik sok sok minden amit más sportágakban látok mégsem írok név nélkül pár sort adott sportág hazai megszüntetésére!!!!

A versenyek környezetvédelmi engedélyek megléte után rendezhetők meg,és ez igaz mind az amatőr sprint vagy az országos bajnokság és a nemzetközi versenyekre is!

Engedélyek hiányában a verseny NEM rendezhető meg!!!!

A bejegyzés semmit de semmit nem segít a hazai környezetvédelem megítélésén mert általánosít,elferdít a tényeket és provokál.Nem ésszerű megoldást keres hanem szélsőségeset,erre szélsőséges reakciók születnek amiből ismét általánosítás születik kvázi minden rally rajongó bunkó!!!Ami szintén egy óriási tévedés,ferdítés!!!

SanyiSanyi 2015.04.05. 19:40:35

@bridget jones: Tisztelt hölgyem! Szeretném megkérdezni ha a kommentek közül "számosnak akár bűntetőjogi következménye is lehetne" akkor névtelenül blogbejegyzésben megvádolni egy adott sportág résztvevőit bűncselekmény elkövetésével az nem vonhat maga után bűntetőjogi következményeket? Mit szólna a szerző ha a rallysok társas pert adnának be rágalmazásért?
A másik dolog, hogy régóta nem rendeznek rally versenyeket természetvédelmi területeken. A normál hétköznapokon is forgalommal terhelt utakon történő verseny rendezése mivel terheli jobban a környezetet mint a hétköznapi forgalom (a nagy járművekről: buszokról és kamionokról nem is beszélve) ?

bridget jones 2015.04.05. 21:38:49

@SanyiSanyi:

Visszaolvastam:

"bár minden technikai sportban jelen van az adóelkerülés, a hazai rali és tereprali az adó- és áfacsalás melegágya, a szponzorációnak álcázott nagyüzemi adócsalás tízmilliárdokkal rövidíti meg a magyar költségvetést"

Ezt én a szerző helyében bárhol, bármilyen fórumon vállalnám. Egyébként a formula.hu-n lévő alpári kommentek között, még maguk a rally-sok is elsmerik, hogy ez a helyzet, csak hozzáteszik: a politikusok többet lopnak, a stadionokra meg több közpénz megy el.
Ez egyébként igaz -:)
Valakit egy blog, egy poszt és úgy általában a véleménye miatt súlyos testi sértéssel fenyegetni, azonban egészen más ügy.
Más kérdés, hogy amennyire ennek a blognak a szerzőjét/szerzői el tudom képzelni, nem olyannak tűnnek, mint akik berezelnek néhány mocskolódó rallys-tól.
Végezetül: én is szeretem az autósportot. A kedvencem Kiss Norbi, a régiek közül meg Ferjáncz Attila.
Ettől függetlenül egyetértek a poszttal, úgyhogy lehet engem is megfenyegetni/megverni.

Pintér György 2015.04.05. 22:23:43

@bridget jones: Számomra az a furcsa hogy aki egy kicsit is szereti az autósportot az biztosan nem ír hasonlót sem,és nem is ért vele egyet!Egyrészt a szakágak között átjárás van,nem is egy versenyző mérettette meg magát rally után máshol vagy éppen kezdett el rallyzni!Emberek ezreinek szórakozásáról van szó végeredményben sőt munkahelyekről is!A szakág megszüntetése után vajon mennyi ezzel főállásban foglalkozó ember kerülne utcára,vagy szakirányú médium szerkesztősége válna meg a kollégáitól stb stb stb....

Hogy vannak visszaélések a szakágban vannak igen ez így igaz,de ha mindent megszüntetünk ezen az alapon mi marad???Egy sport,politika,építőipar,bankszektor stb nélküli ország!

Ez egy provokatív szélsőséges iromány és aki ilyet ír ne várja hogy mindenki higgadtan nyugisan fogja az fogadni és balzsamozza majd a szerző lelkét!A fenyegetőzések meg üres dumák épp úgy mint ez a bejegyzés nem fog történni semmi sem a szerzővel sem a rallyval szerencsére!!!

nagyfeszültség 2015.04.06. 10:14:46

@Pintér György:

Ha szabad beleszólnom: probokáció ez lett volna, ha valaki az autósportot kutyapicsázzal. De ennek a posztnak a szerzője direkt leszögezte. tisztában van ennek a sportnak az értékeivel, magyar hagyományaival és ő maga is tiszteli ikonjait.

Pintér György 2015.04.06. 10:44:56

@nagyfeszültség: Ajánlom figyelmedbe a poszt címét!Másrészt ha a szerző miért nem a hazai rally élet megreformálását annak gazdasági hátterének rendbetételét szorgalmazza,ha már olyan fen nagy a "tisztelet" az autósportok iránt???NEM NEM meg kell szüntetni és kész!!!

Véleményem szerint provokálni nem csak kutyapicsázással lehet,meg kell nézni egy parlamenti közvetítést!Ott sem káromkodják végig az ülést de nagyon cizelláltan szép szavakba ágyazva minden "tisztelettel" küldik el egymást melegebb éghajlatra a képviselők!

Ez is hasonló minden "tisztelettel" meg a sportág értékeinek ismeretében szüntessék meg!

20-30 percen belül összehozhatnék hasonlót foci témában,ferdítésekkel,félinformációkkal meghintve minden tisztelettel!De az hogy valami nekem nem tetszik nem jelenti azt hogy másoknak sem!Úgyhogy aki meccsre vágyik menjen és nézze,én meg gyorsaságikra járok sokad magammal és remekül szórakozunk!

Traktoros Z 2015.04.06. 11:16:13

@bridget jones: Ha tudsz konkrét esetről (ezt tanácsolom a kedves irogatónak is) akkor tessék feljelentést tenni. Megvan erre a lehetőség. Addig meg semmi más ez az egész cikk csak provokáció, névtelenül.
Az alábbi idézet tények nélkül, nem más mint rosszindulatú feltételezés:
"bár minden technikai sportban jelen van az adóelkerülés, a hazai rali és tereprali az adó- és áfacsalás melegágya, a szponzorációnak álcázott nagyüzemi adócsalás tízmilliárdokkal rövidíti meg a magyar költségvetést"
Úgy gondolom, hogy nem csak a rally szponzorációja hagy kiskapukat (hisz nincs olyan, hogy rally-törvény), hanem sok más sporté is. Pl. látványsportágak szponzorációja is bevételkiesést okoz az államnak, illetve kíváncsi leszek, hogy az ETO-t milyen pénzből fogják megmenteni.
Ezzel nem azt mondom, hogy egyetértek az adócsalás bármely formájával, csak helyén kellene kezelni ezt is!

SanyiSanyi 2015.04.06. 17:16:55

Mélyen tisztelt bridget jones, blog szerző és nagyfeszültség!
A kérdésemre nem kaptam választ! Ha már vita inditóként van beharangozva a bejegyzés úgy gondolom illene indokolni, konkrétumokkal alátámasztani egy - egy állítást!
"A normál hétköznapokon is forgalommal terhelt utakon történő verseny rendezése mivel terheli jobban a környezetet mint a hétköznapi forgalom?"
A másik dolog amit hozzáfűznék, pontosabban felhívnám a kedves környezetvédők figyelmét egy jelenségre:
engem is bosszant amikor a családdal sétálni megyünk majd megjelenik egy tuningolt turbo dieseles hülyegyerek, odalép neki és koromfelhőben áll az egész utca. Nem törődik vele, hogy a sétáló emberek éppen levegőzni mennek ki gyermekekkel. Ezek az autók többnyire szabálytalan átalakításokon esnek át, különböző szűrőket kiiktatnak a kipufogó rendszerből amik éppen a korom részecskéket hivatottak szűrni a kipufogógázból. Feltételezésem szerint ezek az autók mind megbuknának egy műszaki vizsgán, egy NKH-s ellenőrzésen.
Zavar a dolog (nem csak engem) mégsem hoztam létre blogot és nem követelem a diesel autók kitiltását a forgalomból nagy társadalmi háttérre hivatkozva néhány 1000 tuningoló hülyegyerek miatt.
Bevallom nem jártam utána de kérdem: ez a környezetvédőnek mondott blog foglalkozott is e valaha ezzel a problémával?

nagyfeszültség 2015.04.06. 17:38:31

@SanyiSanyi:

Nem vagyok a blog szerzője, de ahogy a poszttal, úgy veled is nagyon egyetértek ezügyben.
Egyébként "vitaindítónak" tudtommal a formula.hu-n nevezték a posztot, amihez - gondolom én - semmi köze a noemisszionak.

nagyfeszültség 2015.04.06. 18:26:12

@SanyiSanyi:

Nyílván a formula.hu szerkesztői részéről egy ügyes húzás volt, hogy egy környezetvédő blog rallyról szóló posztját vitára bocsájtják - vagyis húst dobnak az éhes oroszlánok közé -:)
Be is vált...a formula.hu-nak nyílván hozta a látogatást, a kattintásokat.
Nincs is ezzel baj, csak az a látszat keletkezhetett, mintha az újpest drukker bement volna a fradi b középbe provokálni...
Holott ez a blog - nagyon régóta olvasom - már többször foglalkozott a rallyval is, csak akkor nem keltett ilyen alantas indulatokat.

Pintér György 2015.04.06. 18:39:25

@nagyfeszültség: Alantas indulatok nos igen ebben igazad van!De ismétlem írjatok hasonlót más sportágakat tekintve ott is lesz alantas indulat!Ez most úgy van beállítva hogy a rally rajongó a társadalom szemete mintha focimeccsre kosárlabdára kézilabdára diplomás csupa szív emberek mennének ahol soha semmi gond nincs mindenki öltönyben nyakkendőben buzdítja teljesen kulturáltan a maga csapatát!!!

És természetesen az említett szakágakban soha semmi visszaélés nincs minden szponzor és csapat úgy adózik mint soha senki más!

nagyfeszültség 2015.04.06. 19:07:06

@Pintér György:
Megint csak egyetértek: ma Magyarországin a fociban százszor több állami pénz tűnik el és pénzmosás zajlik, mint a rallyban.
De ez nem egy érv annak a ténynek a cáfolatára, hogy

"bár minden technikai sportban jelen van az adóelkerülés, a hazai rali és tereprali az adó- és áfacsalás melegágya, a szponzorációnak álcázott nagyüzemi adócsalás tízmilliárdokkal rövidíti meg a magyar költségvetést,"
Mert a te logikád szerint, akkor bármiről ír, beszél valaki, mindenhol mindig el kellene mondani, hogy máshol, mások ezzel szemben mit csinálnak.
Ami az alantas indulatokat illeti: megnéztem egy-két alpárian gyűlölködő, a szerzőnek verést, megveretést kilátásba helyező hozzászóló facebook profilját.
Láthatóan egyébként normális, dolgozó emberek/hölgyek. Ők azok, akik az interneten kivetkőznek magukból, de talán még az életükben egyszer sem mertek a valódi életben a sarkukra állni és kimondani a véleményüket.

Pintér György 2015.04.06. 19:20:32

@nagyfeszültség: Az írás a rally megszüntetését javasolja,én csak arra mutattam rá hogy ennyi erőből annyi más is megszüntethető lenne,mert a felsoroltak nem kizárólag itt érhetők tetten!

A magam részéről nem csak rallyra járok/járunk!Van egy baráti körünk és járjuk az országot lehet rally drift rallycross a Hungaroringre is úgy járunk lassan mint haza!!!Nekünk ez a hobbink minket ez szórakoztat!

Tegyük fel holnaptól nincs rally,és akkor mi lesz???Nem lesz környezetszennyezés?Nem lesznek pénzügyi visszaélések?A gazdaság 3 helyet majd 7 százalékkal nő majd???

Amit a szerző írt az nem megoldása a hazai autósport életet érintő problémáknak!

Az meg hogy helyette zárt pályás versenyeket javasol az egy dolog,van aki ezeket nem szereti és kész van akinek a rally maga az autósport! Én sem "erőltettem" rá egy focirakattant emberre a kosármeccset,mindenki szórakozzon ott ahol jól érzi magát!

Varga SafetyZoo Zoltán 2015.04.06. 19:42:38

Na kis barátom pár kérdés a betiltás elött: 1. Állami pénz brókerházban tartása gondolom legális.2.egy mind a mai napig használatos harckocsi lötér hogy lehet Natura2000-es tájvédelmi terület 3. Állami stadion pénze bróker cégnél legális ugye. 4. Megint halálos balesettel kezdődött az idei rallyeévad,ezt a sajnálatos tény úgy tálalod mintha minden év igy kezdődne. Igen radikális új szabályok lettek az elmúlt idők súlyos balesetei után mindenki a kockázat csökkentésén fáradozik. Az elmúlt időben hány szarrá doppingolt focista esett össze a pályán ezen kéne gondolkodni ja és persze névvel és nem trollkodni!!!!!!

gergely fenyvesi 2015.04.06. 20:41:17

Sziasztok! Pintér György pártját kell hogy fogjam. Bár én olyan rég Nem járok rallyra sajnos. Nem provokatív céllal írok mos ezt leszögezném. Az az ember aki a halálesetek miatt vagy környezet szennyezés szempotja miatt ellenzi a rally-t annak ajánlanám figyelmébe a futballt ahol 22 vagy 21 éves srácok esnek össze holtan a pályán a széthajtottság miatt környezetszennyezés szempontjából pedig a szurkolók maguk után hagyott mocsok szemét és esetleges anyagi károk az épületekben. De ne is hegyezzük ki ennyire a futballra! Lehet az sí vagy box bármely más sport. Mindenhol előfordul! Ez a kockázat szinte mindenben benne van! Semeik másik sportnak a beszüntetését nem kezdeményezték soha pedig mindegyiknek vannak árny oldalai. A fenyegetőzéseket meg tartsuk meg magunknak hisz azzal, hogy a másikat fenyegeti vagy sértegeti valaki családtagját szapulja saját magát írja le.

SanyiSanyi 2015.04.06. 22:32:14

@nagyfeszültség: ahogy látom még mindig azt nem értitek a baj az egésszel, hogy a rallyversenyző társadalmat (emberi csoportot) úgy kezelitek mintha mindannyian adókerülők lennének. Nem az a mentség, hogy más sportágakban is megtalálható az ilyen hanem minden sportágban és az élet minden területén mindenkinek be kell tartania az adózási szabályokat! Gondold el ezt a blog bejegyzést, hogy egy ember csoportot helyettesítesz be (mindegy, hogy kiket nem ez a lényeg) valószínűleg a behelyettesített embercsoport tagjai fel lennének háborodva, sőt egyenesen az ombudsmanhoz mennének jogorvoslatért! - hozzáteszem teljesen jogosan, hiszen általánosítani nem lehet, minden fajta ember között és minden fajta sportban megtalálhatóak a becsületes emberek és a csalók is egyaránt.

gigabursch 2015.04.07. 09:01:09

Annyiban sajnálnám a betiltást, hogy akkor nem lennének zeneszámok, amit épp a (rallie-autók) inspiráltak:
www.youtube.com/watch?v=TaDckKQP_IA/
www.youtube.com/watch?v=KByXNFPYn64

gigabursch 2015.04.07. 11:18:26

@Varga SafetyZoo Zoltán:
A 2. ponthoz kapcsolódóan.

Ez már régóta és nem csak nálunk ismert tény, hogy ott, ahol a katonák háborúsdit játszanak gyakorlatozás címén, ott egy rakat egyéb emberi tényező hihetetlen módon visszafogottá válik (nahát..., hogy mik vannak...) és egy nagy rakat természetvédelmi szempontból értékesnek minősített életforma vidáman éldegél.
Már nem tudnám melyik ettenboró-féle filmben volt (szerintem nem Atennborough volt a szerzője) egy tök alapos felvételezésről azó, ami megdöbbentő eredményeket hozott.

Hát ezért Natura2000-esek ezek a területek.

Tommi 2015.04.07. 12:26:26

"Már pedig itt rend lesz!" - Mondta a nagymama, majd berúgta a kutyaszart az ágy alá.

Ez jutott eszembe erről az egész bejegyzésről. Félresöpörni valamit, ahelyett, hogy javaslatot tenne arra, hogy lehetne javítani a helyzeten.

nniicckk 2015.04.11. 11:42:33

Egyetertek, be kell tiltani ezt a felesleges konzumidiota, kornyezetszennyezo "szorakozast".
Kivetel nelkul mind elkenyeztetett buzi, akinek a gazdag apuci fizeti kornyezetszennyezo jatszadozasat.
Tiltani kell mindent, ami ezt a gatlastalan szociopata autos viselkedest erositi nepszerusiti.

xvb 2015.04.14. 09:29:22

A kamionversenyzés oké?


süti beállítások módosítása