Félelmet keltően vonulnak

2013.04.20. 15:54 - vancat

Ha maradt valami jellemző, szimbolikus pillanatkép Gyurcsány kormányzásáról, az egy gyakran újra és újra ismétlődő Margit hídi jelenet: megjelenik a hídon néhány fekete Audi, amivel általában két sávot, de gyakran még a villamosét is elfoglalva agresszíven, erőszakosan, pökhendin, villogva nyomulnak, letolva, félrelökve mindenkit, biciklist, pizzafutárt, autósokat. Utánuk csak por és döbbenet, és a villamosmegállóban a porfelhőtől köhögő, dermedt, megalázott emberek.

Egy idő után már szinte mindenki tudta: amikor megjelennek a szinte tudatosan félelemkeltő, páncélozott fekete Audik, akkor nem történt semmi különös, csak Gyurcsányt viszik haza Klárikához.

Ez a lehengerlő vonulási stílus idővel persze átterjedt minisztereire és az őt körülvevő különböző rendű, rangú politikusfélékre is. Volt az egészben valami dühítően rémisztő: azt érezte az ember, hogy Gyurcsány és társai megfelelő haladása előbbre való bárkinek a nyugalmánál, biztonságánál, méltóságánál. Pénz, stílus nem számít, csak a védett személy - aki persze állandóan rohan -, hogy eljusson a célállomására.

Gyurcsány volt és elmúlt: a döbbenetes pedig az, hogy városszerte újra egyre gyakrabban tapasztalom, hogy már ezek a mostaniak is megfélemlítően vonulnak. A díszletek nem sokat változtak: páncélozott A8-asok helyett most páncélozott Q7-esek, meg Transporterek. A vonulási stílus viszont, ha lehet, még vérfagyasztóbban erőszakos: ezek után is csak porfelhő, kosz, döbbenet.

Ezekben a páncélautókban is bedrótozott, pöffeszkedő, cinikus kopaszok: a cél láthatóan nem a diszkrét, de hatékony védelem, hanem az ellentmondást nem tűrő félelemkeltés. Ráadásul ezt a régi-új stílust kezdik átvenni a régi-új kegyencek is: egyre gyakrabban nem csak állami, de diplomáciai páncélozott Q7-esek tartják félelemben a körutat, a megállóban várakozókat, fittyet hányva behajtani tilosnak, piros lámpának, embernek, busznak, villamosnak.

Arról már rég letettem, hogy elvárjam: lehetőleg környezetbarát (esetleg elektromos), takarékos autókkal közlekedjenek az állami vezetők. El nem hiszem, de jobb híján tudomásul veszem, hogy 60-70 literes fogyasztású, 60-70 millió forintos páncélozott autókkal kell ma Magyarországon mászkálnia egy vezető politikusnak. A stílus, az üzenet viszont még egy tankban is lehetne elegánsabb. 

Gyurcsány emberei állítólag korruptak, bűnözőkkel mutyizók voltak. Készséggel elhiszem. Orbán biztonsági emberei szakmailag állítólag a világ legjobbjai közé tartoznak - ezt is készséggel elhiszem. Ha viszont ez így van, nekik kellene a világon a legjobban megoldani a miniszterelnök hatékony, de az ország polgárai számára nem feltétlenül elrettentő védelmét és kíséretét.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr55236412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2013.04.20. 16:37:39

Már egy "zöld" blogon is megy a gyurcsányozás?
Szánalmas...
Valamiért az az érzésem, hogy idősebb vagy nálam, mégsem emlékszel, hogy ezt a vonulósdit már Antall József idejében is nyomták a politikusok, aztán Hornék, aztán Orbánék...

Kedd. A 4. 2013.04.20. 16:47:59

Gyurcsány a saját Vectrájával járt. Az Audi a Kormányőrségé volt és csak évente egyszer-kétszer tudták rávenni, hogy valamelyik VIP kocsival szállítsák.
Meglehetősen hatásvadász, erősen torzító poszt.

Reszelő Aladár 2013.04.20. 17:02:59

Suzukival nem lehet védett személyeket szállítani. Az ilyen autónak tudni kell keményen gyorsulni, ha pedig az kell akkor útközni is.
A testőrök habotusa is más: mi például nem látunk pokolgépet minden egyes parkoló autóban, és a járókelő sem potenciális terrorista.
Amúgy USA-ban még komolyabb a dolog, mert ott még az utcát is lezárják. Ha nem tetszik akkor pedig bevisznek...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.04.20. 17:06:02

Most jól megmondtad a Gyurcsánynak. Te nem Kocsis Máté alteregója vagy? Az szokott rendszeresen beszólni a Gyurcsány-Bajnai párosnak, őket téve felelőssé mindenért.

Mr. Waszabi 2013.04.20. 17:06:14

Szépen telegyurcsányoztad a posztot, mintha azért fizetnének, hogy hányszor fordul elő a szövegben. De felesleges volt, mivel, mint említetted: már elmúlt.
Orbán emberei a legjobbak? A szomorú valóság az, hogy a TEK-et Orbán hozta létre mániás cimborája kedvéért, ezért önlenek oda a milliárdok. Amiket látsz Q7-eseket, a TEK tulajdona, tehát a korrupció államszervezeti szintű, nem egyes embereké.
No, ilyen nem volt Gy. alatt. A közt. őrezred védte akkor a vezetőket, átlátható tevékenységi körrel és költségvetéssel. Ez ma is létezik, tehát mellé/helyette hozta létre Orbán a TEK-et, amelynek viszont sem tevékenysége, sem költségvetése nem átlátható, nemzetbiztonsági okokra való hivatkozással. Átlátszó trükk a milliárdok elfolyatására egy magán hadsereg közpénzből való fenntartására.
Mellesleg, Gy. saját zsebből fizette az őt szállító páncélozott A8-ast, amikor cserélni kellett, nem közpénzből. A fizetését sem vette fel, akár csak több minisztere sem. Na, ez se divat ma, inkább az ellenkezője, gondolok itt a pofátlan képviselői költségtérítésekre.
Gyurcsány kabátjával nem lehet betakarni Orbán disznóságait ma, sokkal nagyobb a kupac ugyanis. Nagyságrendekkel nagyobb, ez látszik 3 év után.
Az történt, hogy jó volt elhinni, amiket Orbán hazudott Gyurcsányról, csak most már jó ideje nem róla hazudik, hanem a népet illető,sújtó kérdésekről.

nagyfeszültség 2013.04.20. 17:22:21

Szerintem maradajunk annyiban, hogy Gyurcsány és Orbán is kifejezetten és valószinüleg tudatosan félelmet keltően közlekedik. Az nem normális dolog, hogy jön egy fekete autókonvoj és igazából nem lehet tudni, hogy egy szarházi bűnöző vagy a miniszterelnök közeledik.

gatto nero 2013.04.20. 17:24:24

@Reszelő Aladár:
De ez nem az USA és ha Suzukival nem is,
egy normális, a páncélozott Audinál
környezetbarátabb autóval azért lehetne szállítani őszentségeiket.

MACSKANŐ 2013.04.20. 17:29:23

Teljesen egyetértek a szerzővel és szerintem majd akkor lesz ebben a pátfüggetlenül rettenetes félelmkeltő vonulásban változás, ha - ne adja isten - okoznak egy borzalmas balesetet, amire minden pillanatban minden esély megvan.

nagyfeszültség 2013.04.20. 17:31:26

@Kedd. A 4.:

Ugye ezt Te sem gondolod komolyan.
Különösen 2006 után úgy védték Gyurcsányt, mint addig még soha magyar politikust.

shushu2 2013.04.20. 17:37:40

Ingyen BKV/MÁV/Volán jegy, autó és benzin kifizetés nincs, spórolt pénzből parkosítás.

eßemfaßom meg áll 2013.04.20. 17:44:44

köcsög magyar politikusok, a világ minden vezető politikusa képes zöld rollerrel járni, csak ezek a nácifaszistakomcsik égetnek el annyi benzint, hogy megfullad tőle az ország.

csárli hárper 2013.04.20. 17:54:33

@nagyfeszültség: "igazából nem lehet tudni, hogy egy szarházi bűnöző vagy a miniszterelnök közeledik."

ugyanaz...

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2013.04.20. 17:58:24

A politikusi rongyrázás mértéke fordítottan arányos egy ország gazdasági erejével.

Egy német politikus/diplomata megteheti, hogy Opellel megy az ENSZ-be és menetrendszerinti géppel brüsszelbe, de a ghánai diktátornak csak a Maybach elég jó, és magángépre van szüksége, hogy megmutassa, mekkora van neki.
Olyan jó, hogy önként besorolják magukat a politikusok a seggfej-skálán.

Bolsi Buster 2013.04.20. 18:09:57

Egyetlenegy páncélozott autója sincs se a BMnek, se a TEKnek(A8-Q7), ez nagyon drága lenne.

A néhány A8 a minisztereknek van fenntartva, az államtitkároknak a szocik által vett A6ait nagyrészt lecserélték Skoda SuperB-kre. OV VW Transporterrel jár.

nagyfeszültség 2013.04.20. 18:12:37

@Puskát kellett volna hozni:

Pontosabban van, csak az államtitok, tehát nincs.

Bolsi Buster 2013.04.20. 18:12:52

@Reszelő Aladár: @gatto nero: Egyetlen páncélozott személykocsi sincs a magyar állami gépparkban.

Bolsi Buster 2013.04.20. 18:14:53

@nagyfeszültség: Egyáltalán nem. A Q7ek, Superbek beszerzése részletesen olvasható teszttel a Totalcaron. A páncélvédett autót meg ránézésre meg lehet különböztetni a simától, mert nem engedhető le az ablaka és 7 cm vastag plexiből van ami eléggé szemet szúr.

becike4 2013.04.20. 18:21:09

@nagyfeszültség: Annyira védték a futóbolondot,hogy még le is köpték/megérdemelten/az utcán.Próbálnál a gnómhoz ilyen közel kerülni.

IIIIIOIIIII 2013.04.20. 18:24:42

Mi a f@asznak kell védeni bármelyiket is?
Hisz' mindenki szereti őket. Az ország jótevői. Mitől félnek?
Nem értem.

Don Quixote de la Ferko 2013.04.20. 19:33:53

@Reszelő Aladár:

"Az ilyen autónak tudni kell keményen gyorsulni, ha pedig az kell akkor útközni is."

Miért is?
Az emberek szeretik, a többség imádja, azért jutott oda, mert a jótevőnk, a gaz imperialista tőkés kizsákmányoló néprontő hazug adóparadicsomos oligarchák porba tiprója.
Miért is kell a csökött gyökértörpnek bárkitől is félnie?

Lajosforras 2013.04.20. 19:37:47

a különbség egy kormányzati konvoj és egy "élet császárai" vonulás között pl. az m7-en csak a kék villogó,semmi más. egyszerűen nem tudom elképzelni,mi lehet olyan fontos, hogy 200 alatt ne tudjanak közlekedni.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.04.20. 19:44:56

@Kedd. A 4.:

Viszotn az igaz, hogy voltak állami konvojok Gyurcsány idejében.

Utat is lezártak miattuk, na mit szólsz...

Sőt.

Helikopterek köröztek a város fölött.

Ezek az országba érkező külföldi delegációk voltak.

Sárközi
Putyin
George Bush

...tovább is van, mondjam még ?

Hogy azóta csak a Lázár Jankó lézerer konvoja futkos,....

... hát ennyire lecsúsztunk.

wrstjnethn 2013.04.20. 19:49:19

Egyszer valaki feltette a kérdést, hogy mikor követtek el Magyarországon politikus ellen merényletet, miközben közlekedett? Magyarán mi indokolja a nagyteljesítményű autók konvojban közlekedtetését és a megkülönböztető jelzés használatát? Az gyenge kifogás, hogy épp azért nem történt baj (baj kontra katasztrófa, megvan?), mert ilyen jó a védelem, mert akkor ennyi erővel mindenkit le is lőhetnének elővigyázatosságból, amerre közlekednek.

Németországban láttam konvojt ami megkülönböztető jelzést használt, mégis együtt haladtak a forgalommal, egy sávot használtak és ugyanúgy megálltak a piros lámpánál terepjáróstul, rendőrmotorostul mint a többiek. A jelzés csak azért volt, hogy valami mamlasz azért mégse soroljon be a kocsik közé.

wrstjnethn 2013.04.20. 19:51:01

@Puskát kellett volna hozni: Persze, teherautónak vannak vizsgáztatva :)

Soponya Balastyán 2013.04.20. 20:02:46

Nem számoltam, hogy mikor ki hányszor csinálta, de arra egész konkrétan emlékszem, hogy nekem az első Orbán-kormány alatt kezdte el ez a jelenség bántani az igazságérzetemet. Akkor állapítottam meg, hogy ez ebben a formában mennyire gusztustalan, beteg, eltúlzott dolog. Lehet, hogy csak azért, mert akkoriban kezdtem sokat autózni Budapesten, dugóba kerülni, stb.
Az biztos, hogy akkor ez már szokás volt, visszataszító módon. Hogy azóta ki volt rosszabb kinél, azt - úgy látom - mindenki saját jól bevált politikai nézetei szerint ítéli meg... :)

Bolsi Buster 2013.04.20. 20:03:28

@wrstjnethn: Most nem mintha védeni kéne őket, de hivatásos sofőrök vezetik a kocsikat akik jobban vezetnek a magyarok 99%-ánál. Más kérdés hogy hajszolják őket rendesen, évi 60-80ezer km belemegy a kocsikba simán, ehhez képest nem is olyan sok az a baleseti lista.

nagyfeszültség 2013.04.20. 20:03:50

@wrstjnethn:

Pont erről van szó. Lehet kultúráltan is biztosítani a politikusok biztonságát.

MACSKANŐ 2013.04.20. 20:08:34

@wrstjnethn:

Úgy látszik nem voltak elég súlyosak,
legalábbis nem érte el az ingerküszöbüket.

Celtic 2013.04.20. 20:18:55

@MACSKANŐ: Ismeros egy bizonyos Nogradi esete? Somogybol. Ettol fuggetlenul amikor ujra a Fidesz kerult hatalomra, bizonyos arcok lezerblokkolot szereltettek az autojukba, mintha tiz eve egy miniszter a nagy rohanasban nem olt volna meg ket embert...

nagyfeszültség 2013.04.20. 20:24:57

@Celtic:

Gyorsan felejtenek és rendkívül luxusimádók.

Visionstar 2013.04.20. 20:30:09

" El nem hiszem, de jobb híján tudomásul veszem, hogy 60-70 literes fogyasztású, 60-70 millió forintos páncélozott autókkal kell ma Magyarországon mászkálnia egy vezető politikusnak."

Fentiekből kitűnik, hogy egy tipikus biciklis írta a cikket aki autót eddig csak kívülről látott. 60-70 litert max. egy ZIL fogyaszt egy páncélozott kocsi nem fogyaszthat ennyit, általában a gyári fogyasztás 1,5x a fogyasztásuk.

Jolka40 2013.04.20. 20:30:55

Nem félelemkeltőek, hanem beszariak. Szánalmasak.

wrstjnethn 2013.04.20. 20:34:19

@Puskát kellett volna hozni: Még kevesebb lenne, ha betartanák a szabályokat. Mert persze mindig az lesz a hibás akin nincs kék lámpa, de igen könnyen meg lehet lepni egy átlagautóst, ha országúton a szokásos 90 helyett 200-zal érkezik egy ilyen konvoj. Hallani nem is lehet őket, mert vagy kussban száguldanak (biztos az is segít a védelemben) vagy mire meghallja őket az ember, már ott is vannak. Arról nem is beszélve, hogy az utak többsége sem alkalmas arra, hogy két autó a padkára húzódjon, hogy középen elvágtasson a fekete sereg. Egy bizonyos szint felett szerintem pont a sebesség generál veszélyt.

2013.04.20. 20:40:46

Szerencsére nálunk - tudtommal - nem igazán van terrorizmus. Hacsak a starwarsos műanyag pisztolyos diákot nem tartjuk annak. Ezért mindig csodálkozom amikor lezárnak egy útvonalat, mert valami noname ország noname embere el fog vonulni. Hát bakker az én időm is van olyan fontos mint az övé, rohadjon a dugóban, vagy menjen bkv-val, biciglivel, gyalog...

nagyfeszültség 2013.04.20. 20:41:13

@Visionstar:

Vezettél már A8-at vagy Q7-et? Nézted és mérted a fogyasztását? Városban alapból simán 20, ahogy ezek az idióták hajtják, simán 30, ha páncélozott, könnyen felmegy 35-40-re. Egyébként egy ilyen nagytestü luxusautó pillanatnyi fogyasztása egy-egy kigyorsításnál gyakran felmegy 60-70 literig.

Bolsi Buster 2013.04.20. 20:41:53

@wrstjnethn: Nyilván a sebességgel nő a rizikó, de nem hiszem hogy ez Mo. első 4000 problémájában benne van. Szerencsére súlyos baleset sosem történt, a többit rendezi a biztosító. Komoly esély hogy valamelyikükkel összefutsz, csak Bp belterületén van, ott meg nem menek 160nal.

órarugógerincű felpattanó 2013.04.20. 20:43:29

@Mr. Waszabi: Minden kommentednél elcsodálkozok, hogy a blogod neve férfiblog ezzel a búrával. De azért inkább nem olvasok bele.

Bolsi Buster 2013.04.20. 20:44:35

@nagyfeszültség: Pont a mostani kormány ócsította a parkot, A6 helyett Superbek vannak a nagyszámú államtitkárnak, abból is a majdnem fapad 6 milliós gépek.

nagyfeszültség 2013.04.20. 20:55:42

@Puskát kellett volna hozni:
Nem ócsította, csak talált egy indokot, hogy
ocsítás címén újra rengeteget vásároljon közpénzen a Porsche Hungáriától - ezúttal éppen Skodákat.

wrstjnethn 2013.04.20. 20:57:34

@Puskát kellett volna hozni: "Szerencsére súlyos baleset sosem történt, a többit rendezi a biztosító."

Na most kicsit meghökkentem. Ismét linkelem a cikket, amiben összeszedik a politikus baleseteket:

Gál Zoltán (még a név is szörnyű ilyen környezetben): Két kormányőr és egy rendőr HALOTT.

Nógrádi László: két civil HALOTT.

Ezt rendezi a biztosító???

Mr. Waszabi 2013.04.20. 21:00:34

@órarugógerincű felpattanó: én meg azon csodálkozom most, hogy oviban is tanítanak már olvasni?
Nálam csak felnőtt tartalom van, inkább kezd a Kincskereső kis ködmönnel, az nem viseli meg a lelkivilágodat:)

wrstjnethn 2013.04.20. 21:01:12

Valami miatt lemaradt a link, feljebb ott van.
Ja és csak a halálos áldozatokat szedtem ki, amire emlékszem, a sérülteket nem.

Bolsi Buster 2013.04.20. 21:01:49

@nagyfeszültség: Eddig is a Ph-tól vettek mindent az előzőek is de ha te mondod a SuperB drágább mint az A6.

Bolsi Buster 2013.04.20. 21:04:50

@wrstjnethn: Nem láttam. Na nem mintha sokallanám. Ciarán Tobin 2 halott cicil. Akkor tiltsuk be a külföldi cégeket vagy csak a biztosítókat. Vagy tiltsuk ki az íreket. Ugyan.

A VIP konvojoknak sürgősebb dolguk van mint a zselléreknek. Nyugodjunk bele.

főtengelyköszörülőkisiparostanonc 2013.04.20. 21:12:29

@nagyfeszültség: nem, nem vezettem ilyeneket. Amúgy azokból melyikre gondoltál, mert tudod elég széles a motor paletta. A BMW 760i-nek is felmegy a pillanatnyi fogyasztása gyorsításkor 40-50 literre, de azért is nevezik pillanatnyi fogyasztásnak. Az átlag még városban is 15-18 liter, ha tolom neki akkor is max. 20-25 liter, és nem 60-70 liter. A Q7 4.2 tdi fogyasztása átlagban 11.5 liter száz kilométerenként, az A8 4.2 Fsi fogyasztása is átlagban 15 liter. Ha nagyon tolják nekik akkor is max. 30 liter/10 km.

moTmeN 2013.04.20. 21:18:35

@nagyfeszültség: mar megbocsass, mi a kulonbseg egy szarhazi bunozo, es a miniszterelnok kozott. Az is csak egy szarhazi bunozo, nem?

Mesterlövész 2013.04.20. 21:19:22

A gyurcsányozás után azon is elgondolkodhatnánk közösen, hogy a fidszesek hogy a jó fenébe szedték magukat ilyen hamar ennyire meg, miközben te a munkádért alamizsnát kapsz.

Martian (törölt) 2013.04.20. 21:42:00

@wrstjnethn: majd ha egy kamionsofőr ijedtében keresztberakja előttük és a konvoj 160 fölötti tempóban belerohan, utána majd átgondolják a közlekedési protokollt.

wrstjnethn 2013.04.20. 21:44:34

@Puskát kellett volna hozni: Nincs sürgősebb dolguk. Törődjenek bele.

Azért ne tiporjanak el embereket és ne fenyegessenek másokat, hogy egyel több helyen vigyoroghassanak a kamerákba avatáson/átadáson/faültetésen, stb.

Én kaphatok megkülönböztető jelzést ha késésben vagyok a moziba/színházba/nagyihoz? Milyen sirály lenne, ha mindenki este megírhatná, holnapra mi a terve és aszerint osztanák ki a villogókat meg kocsikat, hogy kinek milyen sürgős dolga van :)

balkon-úr 2013.04.20. 22:20:17

Ha nem tűnt volna fel, a miniszterek újra kéklámpás autóval járnak, Superb, de akad Audi is. Eddig, (a Nógrádi balesete után szigorítottak, eddig tartott a visszafogottság) csak a védett személyeknek járt a kéklámpa (kormányőrség által vezetett gk.)

wrstjnethn 2013.04.20. 22:21:03

@Martian: Igen, majd jól betiltják a kamionokat.

baliquez 2013.04.20. 22:36:52

Politikusaink nyilván tökéletesen tisztában vannak vele hogy ha biciklit tekerve ismernék fel őket kb. az első autós a gyilkosukká válna. Aztán még vissza is tolatna és áthajtana a sikoltozó, vérhabot bugyborékoló testükön egy párszor a tolvaj szarházijainak.

A gengszterváltás első éveiben még simán BKV-vel járhatott a hivatalba a köztársasági elnök. Áder vajon fel merne ülni a BKV-re 2013-ban, egyedül?

min 2013.04.20. 23:07:56

Az osztrákoknál láttam komoly konvojt. A Bécsből kivezető autópályaszakaszt lezárták (gondolom a reptérre mentek)addig amig el nem mentek a valakik, a levegőben több rendőrségi helikopter is volt. Nem tudom kit vihettek ilyen védelemmel..

átlátó 2013.04.20. 23:14:03

Azok a pöffeszkedő kopaszok épp úgy nem tűz, víz, beton, sav, golyó, vagy kötélállók, mint a kenyéradóik...
@min: amúgy Bécsben a kékfényeseknek egyáltalán nem szokásuk bőgetni a hanghatásokat, szépen halkan használják a fényt és valóban csak akkor hangoskodnak,ha valóban életről, vagy halálról van szó... tapasztalat, szóval nem vitáznék bővebben róla.

kifordított nagyanyó 2013.04.21. 00:27:42

Bocs de ez egy kicsit mellélőtt.
Akármennyire utáljuk őket,nekik jár ez a védelem.
Valszeg ha menekülniük kell,nem elektromos autóval fognak menni,mert félúton lemerül.
Oké,hogy itt nincs akkora terrorveszély,de egy állam vagy kormányfőnek jár a védelem.
Utána felőlem egymás mellé is akaszthatják mind a kettőt.

Nap Pali 2013.04.21. 01:06:48

rohat szemetek...
közpénzből semi se drága...

minden közpénzt ellopnak...

nyisziati 2013.04.21. 01:07:43

@MACSKANŐ: "majd akkor lesz ebben a pátfüggetlenül rettenetes félelmkeltő vonulásban változás, ha - ne adja isten - okoznak egy borzalmas balesetet, amire minden pillanatban minden esély megvan. "

Már rég történt ilyen, még az első Orbán-kormány idején.

www.jogiforum.hu/hirek/4714

Semmi nem változott azóta, sőt.

nyisziati 2013.04.21. 01:31:04

Amúgy engem nem zavar, max. irritál egy kicsit a jelenség. Ritkán futok össze velük szerencsére.

A cikk szerzője meg valószínűleg nem élt a '80-as években, amikor egy "baráti" ország vezetőjének az érkezésekor AZ EGÉSZ VÁROS (!!!) le volt zárva...

Nap Pali 2013.04.21. 01:36:40

a sok káros gázt majd a Kossuth téri fák beszívják...
ahh. azokat meg kivágták...
akkor ezt is mi szívjuk be !

Eric_Cartman 2013.04.21. 06:37:55

A szemkilövetést hiányolom a posztból.

czjanos 2013.04.21. 07:25:32

Gyatra írás, amiben lehetett egy jót Gyurcsányozni, de kimaradt belőle, hogy Orbán már 2006-ban páncélozott BMW-ben húzta el a csíkot az Astoriától.. Az csak hab a tortán, hogy ide keveri a szerző az elektromos autók kérdését, ezzel állítva ki magáról bizonyítványt: sem a politikai vezetők védelméről sem városi közlekedésről nincs fogalma.

rókafogta 2013.04.21. 07:40:59

Életben kell tartani a hívek sexuális kielégültségi szintjét egy jó adag Gyurcsnyozással.Úgy látszik a mai nap unalmas lett volna, a szabadságharcos igaz magyarok kertészkedés és fűnyírás előtt meg kell ,hogy kapják a napi betevőt.Szánalmas!

xm95 2013.04.21. 08:53:51

@Puskát kellett volna hozni: Zseller a te hatlovetu edesanyad. Meg akkor VIP-k ok, amikor a te elobb emlitett hozzatartozod. Es bar eros ellenzoje vagyok szervezetenek, de a papa tud tomegkozlekedni? Tudom hogy letezik (nem is egy) papamobil, de nem mindennap hasznalja. Eddig angolorszagban ot ev alatt egy alkalommal lattam konvojt, az se ketszazzal ment, es tobb volt benne a kisbusz mint a premiummarka. Es rendor vezette fel, nem kopasz eletcsaszara.

redriot77 2013.04.21. 09:10:04

Hányingerem van nekem is ezektől a konvojoktól. Egyre pofátlanabb és agresszívebb ez a csörtetés. Régebben is 160-180-al mentek az autópályán, de elég volt nekik a belső sáv. Tavaly viszont már a felezővonalon haladt a felvezető Q7-es, így a leállósávba kellett menekülnöm. Mi az üzenete ennek? Kotródj az útból paraszt, mert a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Államtitkár Úrnak időben oda kell érnie a nógrádverőcei kolbászfesztiválra? Legközelebb már a leállósávban fognak jönni tolólappal?

redriot77 2013.04.21. 09:12:17

@Puskát kellett volna hozni: Gondolom az MSZP kormány alatt is ez volt a véleményed. Egyébként meg zsellér vagy te és a családod.

gyárvárosi 2013.04.21. 09:51:54

úgy látszik ez Kelet-Középeurópai jelenség.Prágában vártunk egy villamosmegállóban, mikor egy hasonló "rendkivül fontos" embereket szállító konvoj elhúzott előttünk. Na a derék cseh polgárok is ugyanúgy pfujoltak és köpködtek mint mi.
Ezekhez a nagyon fontos emberekhez idézem De Gaulle egy megjegyzését: Nézzék, a temetők mind pótolhatatlan emberekkel vannak tele!

BF79 2013.04.21. 10:10:37

A bejegyzés írója olyan dolgoktól fél, ami nem létezik. Az utolsó három miniszterelnökhöz közel lakom, számtalan alkalommal láttam őket autóval és gyalog is. Gyurcsány a gyerekével vásárolt látszólag egyedül az akkor még Match-ban. Bajnai a lányával vásárolt könyvet, és csak két civilruhás testőrt láttam. Két hete Lévai Anikót láttam egyedül péksüteményeket venni, legalábbis nem láttam senkit a közelében. Ugyanígy egy étteremben két ismerőssel, testőrt nem láttam. Gyurcsányt többször láttam két A6-os "konvojban" valóban szirénát használva. Orbán múltkor egy Mercedes kisbuszban, követve egy Q7-el láttam, még szirénát sem használtak. Semmi pökhendi vagy fenyegető nem volt egyikük megjelenésében sem. Gondolom a minimális biztonsági intézkedéséket betartották, nem értek hozzá ezért gondolom, hogy egy részét észre sem vettem.

nagyfeszültség 2013.04.21. 11:37:38

@BF79:

Lehet, hogy ott felétek normálisan, kulturáltan közlekednek és viselkednek, de abban biztos lehetsz, hogy a körúti villamosmegállókon állat módjára hajtanak keresztül és az autópályán is szinte az árokba tolják az embereket.
Hidd el vagy egyszer nézd meg.

BF79 2013.04.22. 09:14:23

@nagyfeszültség: "felétek" :)

Szoktam autópályán és villamosvonalakon is járni, még sosem láttam ilyet, de biztos egy másik párhuzamos univerzumban élünk.


süti beállítások módosítása