Háború az oligarchák ellen

2013.12.01. 14:40 - vancat

Remélem - talán az életben először - végre nem hazudnak az MSZP vezetői, és tényleg nem írják alá azt a kezdeményezést, amely parlamenti vizsgálóbizottságot akar létrehozni a NAV-botrány kivizsgálására. Nagyon bízom benne, hogy a Fidesz is tartja magát eddigi álláspontjához, és a nyomozóhatóságokra hagyja Horváth András rendkívül súlyos, maffiabűncselekményekre utaló állításainak kivizsgálását.

Most, ebben a különleges és végre egy ici-picit reményteljes pillanatban ugyanis óriási jelentősége lenne annak, hogy végre egyszer ne az esetleges bűnözők és fedezőik vizsgálják ki a bűncselekményeket. Mert hát ugye, így nem lehet feltárni se bűnöket, se bűnösöket.

Nagyon, de nagyon remélem, hogy Horváth András poshadt, állott, tisztítatlan szennyvíztől bűzös állóvízbe hajított féltéglája most a szennyezett vizű tó alján lerakódott fekáliát is felkavarja, és komolyabb hullámokat ver.
Remélem, a NAV-botrány gyújtópont lehet azoknak, akiknek ma Magyarországon elege van egy-két dologból.
Például abból,hogy vannak akik gátlástalanul csalhatnak büntetlenül adót.

De persze nem csak ebből. Nagyom bízom benne, hogy ennek a mocskos, szennyes ügynek a kapcsán kialakulhat egy igazi civil erőtér, ahol helye lesz az egyre gátlástalanabb magyar agrároligarchák ellen harcolók sokaságának. Helyük lenne azoknak, akik igenis hiszik: Bajnai Gordon ellen nem úgy kell tüntetni, hogy gerinces állatokat kínoznak, és akiket felháborít az, hogy a kormányzópárt vezetői az állatkínzás elleni fellépést viccesnek találják.

Akiknek elegük van a magyar vasút leépítéséből és néhány magyar kamionmilliárdos kivételezett helyzetétől, érinthetetlenségétől. Meg remélem helyük lesz azoknak, akik hisznek abban, hogy oda kell vágni a "cigánybűnözőknek", de legalább ilyen meggyőződéssel hisznek abban is, hogy ugyanúgy oda kell vágni a "politikusbűnözőknek", a tökéletesen jól körülhatárolható, köztudottan milliárdos áfacsaló "ralibűnözőknek" és a védett madarakat mérgező, a magyarság szégyenének számító "gazdáknak" is.

Vagyis akik hisznek abban, hogy végső soron a bűnt tényleg nem is biztos, hogy pántlikázni kellene, inkább csak vasszigorral és állhatatos következetességgel üldözni. Remélem, azok is csatlakoznak egy most talán létrejövő valódi civil összefogáshoz, akik torkig vannak azzal, hogy rohadt, büdös részeg vadászok vakvezető kutyákat, lakhelyüktől néhány száz méterre elkóborolt macskákat és végül, de legelső sorban erdőben kirándulókat fenyegetnek. Remélem, egyszer visszavehetjük a magyar közerdőket a helikopterekről, terepjárókból, bebaszva, két kurvázás között állatokat halomra lövöldöző magyar milliárdosoktól, akiknek szószólója Magyarországon jelenleg éppen egy miniszterelnök-helyettes.

Bízom benne, hogy eljöhet még az idő, amikor a vadász szó alatt ismét egy az erdők rendjét, biológiai sokfélesegét őrző és szükség esetén azt kiigazító rendes józan, kedves természetszerető, a helyi közösségek által kedvelt és tisztelt embereket érthetünk.

Remélem, azok is csatlakoznak majd a NAV-botrány nyomán megerősödött civil közfelháborodáshoz, akik nem akarják tovább eltűrni, hogy Magyarországon hosszú évek óta minden közpénzből rendelkező költségvetési helynek informális parancsba foglalt kötelessége a Porsche Hungária gépkocsikínálatából vásárolni. Akiknek elege van abból, hogy ma már a kormánynak tett hűségeskü része egy-egy Audi, Skoda SuperB vagy Volkswagen Passat vagy Porsche Hungária haszonjárműflotta beszerzése. Abból, hogy a Volkswagen-csoport ugyanazt csinálja Magyarországon, mint a világ sok helyén is tesz: agresszív nyomást gyakorol az ezt visszautasítani képtelen gyáva és gyenge döntéshozókra.

Remélem, egyszer egy olyan országban fogunk élni, ahol nem lehet a német Audi kénye-kedve és magánnyomozói segítségével börtönbe zárni, meghurcolni egy ismert magyar természetvédőt. Ehhez azonban most végre egyszer állhatatosnak kell lenni, és mindig szem előtt tartani: politikai bűnözőkkel nem lehet összeállni állami szintű bűncselekmények, bűnszervezetek felderítésére.

Ez a háború az oligarchák ellen most a civil társadalom dolga. Óriási, nehéz és veszélyes feladat. De ha sikerül, az viszont - talán először hazánk történelmében- a civil társadalom sikere lesz.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr925670019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.03. 14:00:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

873ujr3rk 2013.12.02. 08:27:48

" Bajnai Gordon ellen nem úgy kell tüntetni, hogy gerinces állatokat kínoznak"

való igaz. a tüntetők megkérdezhették volna a minapi nyilatkozata és a tények közt feszülő anakronisztikus ellentétről is:

"“Bajnai arról is beszélt, hogy miniszterelnökként nem volt információja a Horváth András által említett áfacsalási gyakorlatról, és erről szóló pletykák sem jutottak el hozzá”"

index.hu/belfold/2013/11/29/bajnai_20_ev_talan_legnagyobb_politikai_botranya_lehet_ez/

vs

A legnagyobb illegális ügylet az áfacsalás

2009. május 06., szerda

"Az „alaprecept” szerint a nem létező árut fiktív számlákkal eladják egy másik cégnek, és – amint erre az adótörvény módot ad – visszaigénylik az általános forgalmi adót. Ennél bonyolultabb megoldás az, amikor egy valós cég létező terméket csak papíron értékesít külföldre, az adásvételt pedig hamis fuvarokmányokkal igazolja, vagy az, amikor egy vállalkozás megfoghatatlan szolgáltatásokra hamis számlákat vásárol, és azok alapján kéri vissza az áfát. Szintén összetettebb áfacsalási módszer az áttételes láncüzletek alkalmazása, amikor az árut megvásárló cég nem is létezik, így nem ad be adóbevallást és nem is fizeti be az áfát. A biznisz – ha jól csinálják – évekig megy, lebukni pedig leginkább azért nem szoktak az áfacsalók, mert arra gondosan ügyelnek, hogy papíron minden tökéletesen rendben legyen."

hvg.hu/itthon/20090506_afacsalas_vpop_apeh_vamosi_nagy

ha neked lennék nem számítanék arra, hogy a mainstream pártok vagy leszármazottaik bármit is tisztába tesznek.

nagyfeszültség 2013.12.02. 08:28:17

Kíváncsi vagyok, hogy ennél a rallysbűnözénél csinál-e a NAV vizsgálatot vagy csak azokat csesztetik, akik reggeltől estig dolgoznak:

www.hirhatar.hu/hir/gyanusitott-lett-a-hendevel-karambolozo-ralis

nagyfeszültség 2013.12.02. 08:29:46

@873ujr3rk:

bajnainak mindenképpen a gyanusítotti oldalon lenne a helye ebben a NAV botrányban: ahogy Gyurcsánynak, Medgyessynek is.

gatto nero 2013.12.02. 08:38:01

Remélem Horváth András majd beavatja a magyar társadalmat a részletekbe is. Engem nagyon érdekelne, kiknék nem lehetett adóellenőrzést végezni.
Lehet, hogy ha ezt meg tudnánk, akkor csapódna a legnagyobb tégla az állóvízbe.

nu pagagyí 2013.12.02. 08:39:15

Sikerült a szarva közt eltalálni a tőgyét. Bajnai nem emelte az Áfát, hogy kedvezzen az áfacsalóknak, nem szervezte át az Apehot sem. Horváth sem neki jelentett a csalásokról, hanem vélt fideszes barátainak és csak most. Bajnai mindössze egy évig volt miniszterelnök, nem ért rá csalási láncok szponzorálására, más dolga volt, egy gazdasági válságot kellett kezelnie, amit jól csinált.
A másik NAV-os úriember (N úr) el is mondta, hogy a Kiemelt Ügyek Osztályát a kormányváltás óta lehetetlenítették el, majd egy tolvonással meg is szűntették. Van tehát politikai felelős, őket kell elővenni.

gatto nero 2013.12.02. 08:50:03

Az Élőlánc Magyarországért közleménye

Az Élőlánc Magyarországért követeli azoknak a kormánypárti képviselőknek a lemondását, akik 2013. november 27-én megakadályozták, hogy a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága meghallgassa Horváth Andrást az 1000 milliárdos nagyságrendű adócsalások gyanújának ügyében.

Ennek a bizottságnak a feladata a számvevőszéki és költségvetési bizottság hatáskörébe tartozó – köztük az adózásra vonatkozó - törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérni. Babák Mihály, Dr. Dancsó József, Szólláth Tibor Zoltán és Seszták Oszkár képviselők a nemzetgazdaságot jelentősen érintő összegű adócsalások ügyének feltárását akadályozták. Annak a képviselőnek, aki egy súlyos gyanú kivizsgálását megakadályozza ahelyett, hogy a tisztázását minden eszközzel elősegítené semmi helye a nemzetet képviselő testületben, méltatlanná vált képviselői tisztjének betöltésére.

Az Élőlánc Magyarországért követeli, hogy haladéktalanul mondjanak le!

Mezőfalva, 2013. december 1.

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

VT Man 2013.12.02. 08:58:48

@nu pagagyí:
"Sikerült a szarva közt eltalálni a tőgyét. Bajnai nem emelte az Áfát, hogy kedvezzen az áfacsalóknak, nem szervezte át az Apehot sem. "

Ja, nem. Csak épp hagyta, hogy csalják az ÁFÁt az uralma alatt.

Jó esetben csak alkalmatlan, mert nem tudta megakadályozni, rossz esetben bűnpártoló vagy bűnrészes, ha tudott róla, de mégis hagyta.

nagyfeszültség 2013.12.02. 09:01:56

@gatto nero:

Az Élőlánc szimpatikus, de nem elég hatékony. Akkor tennének Magyarországért, ha szervezettebbé válnának.

Morci58 2013.12.02. 09:09:44

Ez-az ország, sajnos nem az-az ország ahol ilyen dolgot ki vizsgálnak.
Nem kell itt Bajnaizni, a két Urat ügyészségi szinten bekérni, ill. akik mellettük vállalják, hogy bizonyítani tudják a dolgokat. S induljon a kivizsgálás, ne a főügyész irányítása alatt, hanem a megszüntetett adó nyomozók folytassák le. Adjon rá megbízást parlament, ha már ott nem akarnak vizsgálódni.

Karcolt lendület 2013.12.02. 09:27:26

@nagyfeszültség:
Miután nem ők csalták/csalják az ÁFÁ-t, így egy ügyészségi vizsgálathoz semmi közük. A múlt heti bizottságban bent ülő Puch és Boldvai már jobb közelítés lenne...

Különben nem értek egyet, a nem annyira független ügyészségi vizsgálat és utána évekig elhúzódó jogi eljárás minimális nyomást helyezne a NAV-ra illetve az ÁFA-csalókra, menne a biznisz tovább. Politikai szándék kellene az ez elleni fellépéshez...

gatto nero 2013.12.02. 09:38:53

@Karcolt lendület:

Puch és Boldvai vizsgál áfacsalást?
Ugye ez csak egy vicc....

nagyfeszültség 2013.12.02. 09:49:23

@gatto nero:

Pont erről szól a poszt: végre egyszer ne az egyik tolvajra bízzák a másik lopásainak kivizsgálását.

csak egy néző 2013.12.02. 10:21:40

@nagyfeszültség:
"bajnainak mindenképpen a gyanusítotti oldalon lenne a helye ebben a NAV botrányban: ahogy Gyurcsánynak, Medgyessynek is."
A vizsgálóbizottság tagjai: Simlicska Lajos, Nyerges Zsolt, Mészáros Lőrinc, Orbán Gyöző,Pintér Sándor, Széles Gábor

bekerült 2013.12.02. 10:24:21

A blogíróval egyetértek !
Kivéve a jelenlegi bűnüldözési gyakorlatba vetett bizalom kérdéseben kialakított álláspontját vitatom !

Nem lehet várni, hogy az ügyészség és a nyomozó hatóságok a dolog végére járjanak pártatlanul !

Független vizsgálatra van szükség !

A jelenlegi hatóságoknak azt sem szabad elhinni, amikor köszönnek !

Moin Moin 2013.12.02. 10:34:31

Nem kedvelem a magukat a törvények fölé helyező „oligarchákat” – de hasonlóképpen nem kedvelem azokat a frusztrált kisembereket sem, akik habzó szájjal fröcsögnek. Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy ez a fajta gátlástalanság valójában ugyanaz a gátlástalanság, mint amit épp az „oligarcháknál” szapulnak, csak éppen kénytelenek megmaradni a verbalitásnál.

Igen: nincs kétféle gátlástalanság.

Néhány gondolatot a posztot záró „németezésről” is: amit az állítólagos természetvédők a győri Audi-bővítés kapcsán műveltek, az nem más, mint rögeszmés, szűkszemű akarnokság, amelynek csupán az a célja, hogy az „aktivistát” pozícionálja, neki adjon szereplési lehetőséget, hogy ezzel a „show”-val végre-valahára kiemelkedhessen a szürke tömegből. Ez bizony a „15 perc világhír” tipikus esete, annak összes jellemző mögöttes motivációival. (És igen: a „multik” minden társadalmi közegben adaptálódnak a közeghez, hogy sikeresek lehessenek. Éppen ezért nem a multiról, hanem a közegről mond el sokat, ha a primitív korrupció módszerét vetik be…)

…Szóval: ha valóban egy fejlett, transzparens közélettel bíró és demokrata országért akarsz dolgozni, akkor mindenek előtt köszönj el az indulataidtól!

nagyfeszültség 2013.12.02. 10:40:57

@Moin Moin:

A Volkswagen csoport maffiaszerű működése kivételesen nem csak a magyar államról mond el sokat, hiszen ez a multi köztudottan így működik világszerte.
Zsarolnak, lefizetnek, a háttérből döntéshozókat befolyásolnak.
Ezek nyílvános tények.
és én azért élnék a gyanúperrel, hogy vannak olyan emberek, akik nem 15 perc világhírért, hanem a természetvédelem iránti elkötelezettségből szállnak szembe az ilyen, Audihoz hasonló rohadékokkal.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2013.12.02. 13:40:54

@nagyfeszültség: a frissen felépült győri Audi helyén azelőtt egy nagy határ semmi volt. Az iparnegyed széle. Nem ástam bele magam az adott esetbe, de nem tudom, egy iparnegyed szélén levő, másik várossal (Győrszentiván) határos pusztában mi olyan piszkosul védeni való. Még csak erdő se volt, amit ki kellett irtani...

nagyfeszültség 2013.12.02. 15:45:56

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: lehet, hogy így van, de a volkswagen csoport ettől még maffiaszerűen működik világszerte.

Jozsef Andras Kiss 2013.12.06. 17:56:55

@VT Man: Egy joghézagot használnak ki,az áfa csalók.Hollandiában vagy Ausztriában a cégtulajdonos nem tud elbujni ha ilyen stiklit csinál. Magyarországon meg hiába van rajta a lakcime ha csak a kft vagyonával felel,a magánvagyona az tabu.A másik kibúvó a cégek táskában viszik a pénzt amikor fizetnek az áruért szolgáltatásért Magyarországon.Hollandiába egy centet nem fizetnek cashban csak bankszámlára utalhatnak.Az adóhivatal épp ezért gyorsan le tud ellenőrizni mindent.Még a fizetésünk is weboldalon van az elszámolás ,ezt a cég és én tudom megnyitni de gond esetén a kódot kérhetik.


süti beállítások módosítása