Éljen Rogán Antal

2013.12.05. 19:20 - vancat

Rogán Antal a Noemisszió eddigi, nagyszámú posztjainak top 10 kritizáltja között bőven ott van. Eddig nem tetszett, hogy a Nemzeti Autósport Szövetség elnökségének tagjaként - Láng Zsolt második kerületi polgármesterrel egyetemben - rászorította az egyébként is gyenge akaratú-jellemű Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkárt arra, hogy rugalmasan kezelje a raliversenyek engedélyezését, magyarán: szarjon a természetvédelmi korlátokra.

Nagyon nem tetszett, hogy a Parlament gazdasági bizottságának elnökeként - másokkal egyetemben - nem tesz semmit azellen, hogy a ralisport ma Magyarországon - tisztelete a kivételnek - nem a másodpercekért, hanem az elcsalt áfa és adóforintokért folytatott hajszává vált.

Nem tetszik, akikkel barátkozik. Úgy gondolom, Csipak és Vizoviczky belvárosi érdekeltségeinek már régen gátat lehetett volna szabni.

Nem tetszik, hogy lassan és felemás módon zajlik a Budapest szíve program forgalomcsillapítási és autómentesítési programja.

Nem tetszik, hogy nem lép fel a törvény - és az erkölcs - teljes szigorával "Magyarország elsőszámú uzsorásának" (találó idézet Lázár Jánostól), Csányi Sándornak a pofátlan, kigyúrt motorosokkal a belvárosi OTP székház előtti közparkolót rettegésben tartó, igazi tajparaszt stílusra utaló illegális közterületfoglalása ellen.

Rogán Antal munkásságában sok minden más sem tetszik.

Azért soroltam fel e korábbi posztjaimban már részletesebben kifejtett kritikáimat, hogy bőséges muníciót és választási lehetőséget adjak azoknak, akik feltétlenül Rogánt akarják most basztatni.

Egyúttal pedig azért, hogy most megkérjek mindenkit: ne basztassa Rogán Antalt, amiért egy kis videóüzenetben abbéli meggyőződésének adott hangot, miszerint nem helyes, ha egy komplett családot kiirtó milliárdos alkoholista, drogos nő dunaparti luxuspecóban bulizással és ablakban táncolással tölti házi őrizetét.

Mindenki alatt értem Darák Péter Kúria-elnököt és Handó Tünde asszonyt, az igazságszolgáltatás fő őrét is. Higgyék el: rossz az, aki rosszra gondol. Mert, miért is hisztizünk most azon, hogy Rogán befolyásolni próbálta az igazságszolgáltatást? Mert azt mondta, hogy elég ebből a mocskos vircsaftból, ahol százmilliókért megfizetett ügyvédek, szoftverekkel manipuláló szakértők hada ront rá az igazságszolgáltatásra? Addig bonyolítja, csűri-csavarja a valójában pofonegyszerű baleset ügyét, míg a túlterhelt, pszichésen és mentálisan helytállni már nem képes bírónő megroggyan a valóságtól teljesen elrugaszkodott, de talán valamifajta éteri formállogikának megfelelő érveik alatt.

És mert ítéletének indoklásában kimondja azt, ami valójában bizonyosan nem történhet meg: hogy Rezesova nem volt agresszív, nem ivott, nem vezetett agresszíven, hogy tulajdonképpen a négy elevenen elégett ember és a nyitott vodkásüveg, meg a véralkoholszint az csupán látszattünemény.

Ezt kritizálni az igazságszolgáltatás befolyásolása?

Ez lenne az igazságszolgáltatás függetlensége?

Akkor azt se szabad mondani, hogy a halálra kínzott kisfiú, Szita Bence gyilkosai rohadjanak meg a börtönben?

Azt sem, hogy az eddig, erőszakos és hatóságellenes cselekményekért több mint hússzor büntetett B. Thomas, alias hummeres gázoló egy drogos gyilkos, akit minimum egy életre ki kellene vonni a forgalomból?

Azt sem szabad kívánni, hogy a vakvezető kutyát hidegvérrel agyonlövő büdös alkoholista vadászt csukja már le az igazságszolgáltatás?

Azt sem kellett volna javasolni, hogy a védtelen idős embereket egy kiló fagyasztott húsért halálra verő ároktői banda néven elhíresült kigyúrt gyáva szarokat legalább vigyék vissza a börtönbe?

A hatalmi ágak megosztása ellen cselekvő diktatúrapárti gazember vagyok, ha azt kívánom: bárcsak újra forgatnának Rogánnal.

Arról miért kussol a független igazságszolgáltatás, hogy az utóbbi időben több bíróról is kiderült: olyan pitlákok voltak, hogy kocsijavításért, wellnesshétvégéért meg lehetett venni őket?

Hogy százszámra hallani sztárügyvédek, szakértők és bírák kitűnő magánéleti kapcsolatairól, közös szabadidős programjairól?

"Csak azt lehet elítélni, akinek bűnösségét kétséget kizáró érvek bizonyítják" - harsogja Rezesova sokat próbált sztárügyvédje, egy cinikus félmosollyal azért kikacsintva szerepéből, jövőbeli, hasonlóan gazdag és bűnös kuncsaftjaihoz.

"Pont hat évvel magasabb ítélet született, mint amit a védelem szeretne és pont hattal alacsonyabb, mint, amit a vádhatóság"- bravúroskodik a szavakkal tovább Novák doktor. De szerencsére a független igazságszolgáltatás, még csak munkája felénél tart, hiszen majd most jön a másodfok. Ha szólhatok ezegyszer honfitársaim millióinak nevében: nos, mi egy 15-össel és legalább két-háromszáz milliós pénzbüntetéssel lennénk elégedettek - de kérem a tisztelt majdani eljáró másodfokú bírói tanácsot, ezt ne tekintse befolyásolási kísérletnek.

Csak szabad véleménynyilvánításnak egy botladozó demokráciában.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr1005677604

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.07. 12:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2013.12.05. 21:00:12

Ezegyszer én is egyetértek Rogánnal. Szerintem első és utolsó eset....

www.hir24.hu/belfold/2013/12/05/rezesova-ugy-rogan-antal-nem-tagit/~~fokusz

Egyébként remélem ezt a Mercedes halmozó szakértőt, Meleg Gábort is előveszik. Ő az igazi kulcsa ennek a mocskos Rezesova ügynek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.12.09. 00:44:00

Nem értek egyet sem a cikkíróval, sem Rogánnal

Véleménye bárkinek lehet, de Rogán nem bárki., hanem hatalommal bíró ember, aki törvényeket írhat és fogadtathat el.
S mint ilyennek, a törvényhozó hatalom egyik legbefolyásosabb képviselőjének nem szerencsés a bíróságok döntését minősítgetnie. S persze az sem szerencsés, amikor egészen konkrét bírósági ügyekre szabva hozat törvényeket.

Messze nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy a neki nem tetsző bírósági döntéseket befolyásolja.

Az országgyűlésnek nem ez lenne a dolga.

Kis Pista persze olyan véleménnyel van és lehet a Rezesova ügyről, amilyennel csak akar, az a bíróságokat nem hatja meg, de Rogán nem kis Pista, hanem a törvényhozó hatalom, amelyik a bíróságokról is dönt, így a bíróságokra nyomást gyakorolni akaró szándékként kell érteni Rogán véleményét, ami ellen ezért joggal tiltakozik a bíróság.

Ha nem érti a cikkíró, hát nem érti, jobban nem tudom elmagyarázni.

gatto nero 2013.12.09. 07:58:32

@Akitlosz:

Magyarán az átlagember véleményét nem artikulálhatja egy politikus a nyílvánosság előtt csak azért, nehogy az egyébként köztudottan korrupt és dilettáns bíróság szent függetlenségének látszatát megkérdőjelezze?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.09. 11:09:46

A Rogán Antal vezette gazdasági bizottság azzal indokolta a büntető törvénykönyv kiegészítését, hogy elszaporodott a nagy mennyiségű dohánytermékek illegális kereskedelme, és ezzel a gyermekek és az ifjúság egészségének védelme is sokszorosan kiszolgáltatott helyzetbe került."

rogán szociális munkásként tevékenykedik a GAZDASÁGI bizottság élén.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.12.10. 22:16:35

@gatto nero:

Én mint átlagember meg tudom fogalmazni a saját véleményemet, s ezzel így van a többi átlagember is. Nincsen szükségünk politikusra, hogy megtudjuk, hogy mi a véleményünk.
Más kérdés, hogy az átlagember véleménye senkit nem hat meg, pusztába kiáltott szó.

A bíróságok viszont a törvények alapján dolgoznak, s ezeket a törvényeket éppen Rogán és a képviselőtársai hozták, nem pedig az átlagemberek.

Rogánnak minden hatalma megvan változtatni, tehát nem igazán áll jól neki az átlagember szócsövét játszani, mert meglehetősen álságos.

Ha az lenne a törvény, hogy ilyen esetben a vádlottakat kerékbe törésre kell ítélni, akkor nyilván olyan ítéletet hozott volna a bíróság.

De tekintve, hogy az ügyészség nem tudta bizonyítani minden vádját, így a hat év talán kicsit enyhe, de még belefér a korrekt ítéletbe.

A házi őrizet pedig megint olyasmi, amibe mindenhogyan belekötnek. Ha nem ítélték volna házi őrizetre, akkor meg az lett volna a baj, hogy miért az adófizetők pénzén tartják fogva a "milliomosnőt".

Kiket ítéljenek házi őrizetre, hajléktalanokat?


süti beállítások módosítása