Képmutatók karácsonya

2013.12.27. 09:55 - vancat

Ha valami igazán jellemző volt az idei karácsonyra, az sajnos nem más, mint a magyar politikai, gazdasági és klerikális luxuselit mérhetetlenül képmutató, zavarodott ünnepi zavarodottsága.

A közszereplők ünnepi ámokfutása talán Balog Zoltán akciójával kezdődött, aki - hóna alá csapva a Refomátus Karitasz nevű szervezetet - a Hiltonba vitt luxusvacsorázni nehéz sorsú gyerekeket. Tudom, sokan sokfélét írtak már erről a mélyhülye akcióról, néhány talán fontos dolog azonban mégsem hangzott el. Mindenekelőtt az, hogy Balog nem "csak" miniszter, de református pap is. És ebben a minőségében még inkább megütközést keltő ez a kis karácsony előtti vulgármaterialista akciója, amelynek üzenete: gyertek, csórók, zabáljatok egyszer ott és úgy, ahogy és ahol mi rendszeresen szoktunk.

Balognak, a nehéz sorsúak, a kirekesztettek nagy és elszánt védelmezőjének láthatóan halvány fogalma sincsen arról, mire vágyik, mi méltó, mi esne jól karácsonykor egy szegény sorsú gyermeknek. Balogh el sem tudja képzelni, hogy ezek a gyerekek legkevésbé sem azt hiányolják az életükből, hogy - vélhetően először és utoljára - ott tömjék meg őket, ahol rendszeresen gazdag turisták, oligarchák, politikusok és luxuskurvák szokták elkölteni hétköznapi vacsoráikat.

Különösen és speciálisan aggasztó az a történetben, hogy Balogh nem csak miniszter. És nem csak pap, de a miniszterelnök egyik legbizalmasabb tanácsadója is egyúttal: olyan ember, akinek az átlagnál is rosszabb helyzetben lévő emberek érzéseiről, vágyairól kellene hiteles információkkal szolgálnia rendszeresen Orbán Viktornak.

Sok időnk azonban nem volt a karácsonyi készülődés során Balogh bornírtságán megdöbbenni, hiszen jött rögtön a nevezetes Krasznai-ügy.

Kövér László, a magyar országgyűlés elnöke kitiltott a parlamenti karácsonyról egy hölgyet. Az RTL Klub X-Faktor című tehetségkutató műsorának szereplői adtak volna koncertet, de egyikük - Krasznai Tünde, aki korábban állítólag speciálisan okádék pornófilmekben szerepelt - fellépését Kövér megtiltotta, mondván: a parlamenti karácsonyi gyermekműsoron megjelenő vendégek érzékenységét sértheti a személye. Mire fel, az RTL jól nem engedte a többi X-Faktorosát sem fellépni.

Ennek kapcsán sokan hivatkoztak ugyebár arra, hogy bármilyen filmben is szerepelt Krasznai, nála sokkal visszataszítóbb figurák: nőverők, bűnüzők, emberekre lövetők, hazudozók, csalók és hazaárulók ücsörögnek évek óta teljes lelki nyugalommal a Parlamentben. Ami egyébként tény, de a kialakult helyzet ennél - véleményem szerint - sokkal súlyosabb képmutatásra vall.

Ha ugyanis Kövérnek baja van Krasznai szereplésével, akkor Kövérnek magával az RTL-lel, illetve azzal a valóban elég gátlástalan kereskedelmitelevízió-stílussal van valójában baja, amelyben Krasznai csak egy icike-picike epizód. Ez esetben viszont például Krasznai mentorával, Gesztivel nem kellene szóba állni, meg persze üzletelni: nem kellett volna például sok-sok közpénzért Nemzeti Vágtát venni tőle. De akárki, és akármit is csinált korábban Krasznai, bizonyosan vannak nála sokkal visszataszítóbb figurái az RTL-nek: Sebestyén Balázs például, aki az RTL mellett éppen egy kormányközeli rádióreggeli műsorában gyalázza, csórózza és kutyapicsázza a villamossal közlekedőket.

De ott van a jobb képességű egysejtűk értelmi szintjén kommunikáló, "kapjátok be mindannyian"-nal elhíresült Kovalcsik Lilu, akinél látatlanul mondom, bizonyosan nem volt szégyenteljesebb Krasznai.

Szóval a gyalázatosan pénzéhes, gátlástalan kereskedelmi televízós, rádiós főgecikkel nincs baj?

Őket nem merjük basztatni? Félünk, hogy esetleg túl sok ember szereti őket?

Helyettük rúgunk egyet egy Krasznain?

Ezzel pipáljuk ki a jó erkölcsöt?

Krasznai sérti a jóérzésű emberek érzékenységét, de a tömegközlekedő emberek millióit gúnyoló Sebestyén nem?

Krasznai tabu, de a vele pénzt kereső Geszti jöhet?

Krasznai túl alpári, de Kovalcsik Lilu még belefér?

Sajnos, a karácsonyhoz méltatlan karácsonyi bulvártörténet negatív főhőse végül maga Kövér László lett.

Érzékeny témához érkeztük: karácsonykor ugyebár katolikus, református, evangélikus egyházaink vezetői, istentiszteleteiken, miséiken mindig mondanak valami fontosat. Nehéz elismerni, de azért tegyük meg: idén még a sokévi átlagnál is semmitmondóbb közhelyekkel intézte el még a nemzetközi teológiai mezőnyben is komoly intellektusnak számító Erdő Péter, valamint Bölcskei Gusztáv, Gáncs Péter is a karácsonyi penzumot.

Miközben Ferenc pápa éppen fenekestül forgatja fel a világ egyházait tespedt luxusukból és luxusautóik, arany Rolex óráik lerakására utasítja papjait, itthon mintha megállt volna az idő: egy önkritikus, érvényes mondatot nem hallhatunk arról, valójában hányadán is állnak a vadászgató, luxusautókkal közlekedő és a politikai gazdasági elittel rendszeresen mulatozó magyar egyházi vezetők a hajléktalanok között született Jézussal.

Egy szót nem hallunk súlyos társadalmi, népesedési, ökológiai és erkölcsi problémákról és azok enyhítésének lehetőségeiről.

Tombol az erőszakos bűnözés Magyarországon, de az egyházi vezetők rendszeresen csak börtönökbe járnak lelket önteni az elítéltekbe. Az senkinek nem jut eszébe, hogy az egyik karácsonyon esetleg meglátogathatnák nem csak súlyos bűnözőket, de a kegyetlen bűncselekmények áldozatait is?

Brutális kegyetlenséggel megölt emberek hozzátartozóit?

Kirabolt, földönfutóvá tett családokat?

Néhány kiló cukorért meggyilkolt idős emberek gyerekeit, unokáit?

Rájuk is férne papi áldás, jó szó ilyenkor Jézus születésének évfordulója környékén....

2013 karácsonyán sajnos egységesen, mondhatni nagykoalícióban szerepelt le ez a szociálisan, ökológiailag, emberileg érzéketlen, empátia nélküli új luxuselit, amely úgy tűnik, már akkor sem tud jót és hiteleset tenni, amikor pedig görcsösen akar; annyira elvesztette empátiáját a mindennapok, karácsonykor is rideg valósága iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr945710381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ursus artos 2013.12.27. 13:06:27

" Krasznai Tünde, aki korábban állítólag speciálisan okádék pornófilmekben "
Nem állítólag, hanem konkrétan.
Balog nem pap. hanem lelkész!

dr kíváncsivagyok 2013.12.27. 13:15:43

@ursus artos:
Nagyon fontos volt a hozzászólásod...így már más színben látom a világot !

dr kíváncsivagyok 2013.12.27. 13:18:39

"Facebook-oldalán magyarázza Pócs János fideszes országgyűlési képviselő, hogy mi szükség volt Jászdózsán a karácsonyi éjféli mise után a saját nevével ellátott, foszforeszkáló máriás kulcstartókat osztogatni."

Húsvétkor Jézus-képpel ellátott lábtorlot fog osztogatni,..ha addig nem viszik vissza a zártosztályra...

dr kíváncsivagyok 2013.12.27. 13:19:46

@dr kíváncsivagyok:
Nem vagyok vallásos , de ez még nekem is sok : Szuzmária fején kulcskarika...

panic_button 2013.12.27. 13:22:04

Szar dolog ez a vallas, mondtam en

nemzeti csótány írtó 2013.12.27. 13:26:21

@ursus artos: Pap, vagy lelkész? Nem mindegy? Mind kettő ugyanúgy pumpálja a népet. Csak a hatalom kell nekik, már év ezredek óta. Krisztus forog a sírjába attól az ocsmányságtól amit ezek itt művelnek. Krasznai legalább bevállalta a múltját. Inkább egy pornó színész, mint egy pedofil.

nagyfeszültség 2013.12.27. 13:32:45

@ursus artos:

Balogh pap. Református pap, vagyis lelkész. Plusz egy lekész létére csajozgató balfasz, akit valami megmagyarázhatatlan okból Orbán nagyon kedvel. Csodállom a miniszterelnök ízlését...

ursus artos 2013.12.27. 13:32:46

@nemzeti csótány írtó: "Inkább egy pornó színész, mint egy pedofil. "
Hát ilyen végletekig való leegyszerűsítésre nincs mit mondani.

ursus artos 2013.12.27. 13:34:07

@nagyfeszültség: "Balogh pap. Református pap, vagyis lelkész"
Balog: lelkész. Amit a katolikusoknál papnak hívnak az a reformátusoknál lelkész. A kettő nem ugyanaz.

gatto nero 2013.12.27. 13:36:56

Itt és most el kellene döntenünk ki a gusztustalanabb: a szájbahugyozott Krasznai, a pénzéhes Geszti, a sülthülye Lilu vagy éppen a kislánytestü köcsög, Sebestyén Balázs?
Ez nem fog menni: annyira fej-fej mellett haladnak, hogy csak digitális célfotó dönthetne.
Viszont arra nagyon kíváncsi lennék, mit tud Terry Black Semjén Zsoltról? Szóval, hogy mi az a nagy titok, amit nem tudunk még erről az álságoskodó, állatgyilkos idiótáról.

bridget jones 2013.12.27. 13:39:27

A főpapok között azért még nagyon ide kívánkozott volna Kiss Rigó László, a legokédákabb mind közül. Ügynök, alkoholista állatgyilkos hobbivadász.

ursus artos 2013.12.27. 13:40:24

@dr kíváncsivagyok: "Nagyon fontos volt a hozzászólásod...így már más színben látom a világot ! "
Értelek én, de az úgy nem megy, hogy bizonyos tényeket elmismásolunk, hogy aztán a másiket teli tüdőből lehessen fikázni. Mert az írásból az jön le, hogy Balog egy köcsög, mert érzékelteln, ráadásul pap is, Kövér pláne, Krasznai meg egy finom hölgy...
Hát nem...
Mindazonáltal ha paprikás krumplit kaptak volna a gyerekek -mert csak azt szokta a gyomruk - akkor meg az lenne a baj.

bridget jones 2013.12.27. 13:44:43

@ursus artos:

mentegetheted Balogh-ot, de sajnos menthetetlen. Nagyon helyesen írja a szerző: oda vitte a gyerekeket, ahová luxuskurvákat szoktak baszás előtt. Ezekete a gyerekekekt meg lehetett volna vacsoráztatni egy szép és kedves helyen, kicsit kisebb felhajtással, több szeretettel.
Ha Balogh ezt lelkészként nem érzi, akkor nem nagyon lehet elmagyarázni.

♔bаtyu♔ 2013.12.27. 13:48:30

Mégis mit kellett volna csinálnia? Ő vacsorázik, a gyerekek pedig nézik?

Ha a saját pénzén tette elismerésem. Ha az adófizetőként, akkor sújtson rá Isten haragja, mert kétszázszor annyit vacsoráztathatott volna meg jól nem a Hiltonban.

Az egész posztról süt különben, a jobboldalfika és tele van baromságokkal is, pld., hogy az egyház a sitten bűnözőket látogat. A saját idejükből teszik, ráadásul még csak nem is politikai haszonszerzés céljából, mint a libsik a cigányokkal, akiktől pedig nagyon is undorodnak.

gatto nero 2013.12.27. 13:51:28

@♔bаtyu♔:

"Tombol az erőszakos bűnözés Magyarországon, de az egyházi vezetők rendszeresen csak börtönökbe járnak lelket önteni az elítéltekbe. Az senkinek nem jut eszébe, hogy az egyik karácsonyon esetleg meglátogathatnák nem csak súlyos bűnözőket, de a kegyetlen bűncselekmények áldozatait is?"

Ez lenne a jobboldalfika?
Hogy végre valaki felteszi a kérdést, miért csak a cigánybűnözőket pátyolgatják, az áldozataikkal miért nem törődik senki?
Ha ez jobboldalfika, akkor nagyon jogos jobboldalfika...

ursus artos 2013.12.27. 13:51:48

@bridget jones: "mentegetheted Balogh-ot, de sajnos menthetetlen. "
Balog! Könyörgöm: Balog!!!!

Lovag Mihály 2013.12.27. 13:53:15

Ferenc pápa behív hajléktalanokat vacsorázni a Vatikánba (ahol biztos nem a kukákból kiszedett kajával várták őket), jó fej.
Fideszes politikus szegény gyermekeket hív enni egy luxus étterembe, rossz arc.
nem kicsit kettős a mérce. értem én, h nullák vagytok és kell valami böfögést virítani. ráadásul Kövérnek semmi köze nincs a Krasznais ügyhöz, ezt le is nyilatkozták az érintettek már. nem csoda, ha okádhatnékja van tőletek az embereknek (jó jóó tudom, az emberek hülyék).

ursus artos 2013.12.27. 13:54:15

@bridget jones: " egy szép és kedves helyen, kicsit kisebb felhajtással, több szeretettel."
Egy kedves kis paprikáscsirkével néhány kedves kis mondókával egy kedves kis ajándékokkal és kedves ki szeretettel...

gatto nero 2013.12.27. 13:58:29

@Lovag Mihály:

Kik azok a "tőletek"?
És kiknek van "okadhátnékja"?

Lovag Mihály 2013.12.27. 14:01:25

@gatto nero: tőletek: akik az ilyen fika blogokat írják
akiknek van: a csendes többség

nagyfeszültség 2013.12.27. 14:01:56

@Lovag Mihály:

Elhiszem, hogy nagyon imádod a fideszt, de azért légyszi ne említsd egy lapon ezt a bohócarcú barom Balogh-ot Ferenc pápával.

Lovag Mihály 2013.12.27. 14:07:15

@nagyfeszültség: nem imádom a fideszt. a blog említette egy lapon, én reagáltam. neki miért nem szólsz? megint ez a kettős mérce. de cáfold meg amit állítottam (Ferenc pápa behív hajléktalanokat vacsorázni a Vatikánba (ahol biztos nem a kukákból kiszedett kajával várták őket), jó fej.
Fideszes politikus szegény gyermekeket hív enni egy luxus étterembe, rossz arc.
nem kicsit kettős a mérce.).

nagyfeszültség 2013.12.27. 14:14:07

@Lovag Mihály:

Vatikán és Hilton: nem kettős mérce, hanem nem ugyanaz. Az egyik a kereszténység központja, a másik luxuskurvák, gazdag turisták ésoligarchákkal üzletelgető politikusok találkozóhelye.
Ennyi a különbség.
Csak Balogh-nak ehhez nincsen érzéke, ráadásul gondolom már p maga is annyira megszokta a luxust, hogy nem is érti mi a baj vele.
El lehetett volna vinni a gyerekeket egy istentiszteletre, aztán egy finom vacsorára, mondjuk egy magyaros étterembe.
De ez csak egy a sok jó megoldás közül...

Lovag Mihály 2013.12.27. 14:28:56

@nagyfeszültség: én nem tudtam, h a hilton ilyen rossz hírű hely. de szerintem a vatikánról is lehet rosszat mondani és a hiltonról is jót. a lényeg, h mit veszel észre, mire helyezed ki a mondanivalód. egyetértek veled abba, h egy meki vagy burger king vagy egy magyaros kajálda jobb ötlet. ami nekem sántít, h amit az egyik csinál jó, de ha a másik csinálja akkor rossz.

mortullus 2013.12.27. 14:57:10

@gatto nero: kislánytestűű? melyik kislánynak olyan szőrös a segge, mint Sebestyén Balázsnak? :))

dr. Aullah 2013.12.27. 15:01:59

Vatikán - Hilton. Ugyanaz a képmutatás. Hányás az egész fidesz meg az összes politikus.

nu pagagyí 2013.12.27. 15:05:27

Mit várunk egy olyan rendszer vezető figuráitól, amelynek az alkotmányát egy buzi írta és egy áldoktor szentesítette?

nagyfeszültség 2013.12.27. 15:07:34

@Lovag Mihály:

Hidd el, nálam jobban kevesen rühellik a liberális okoskodókat, de arra akkor sem vagyok hajlandó, hogy egy magát konzervatívnak valló ember hülyeségét toleráljam. Aki minőségi nemzeti kormányt akarunk, akkor nem szabad tolerálni a hülyéket. Egy ilyen Balogh, egy Semjén vagy egy Schmit csak rontja a nemzeti oldal esélyeit, hiába szereti őket néhány tízezer ember, attól még szégyenteljes figurák.
Szerencsérek vannak abszolúte jó minőségű, ráadásul fiatal politikusok a nemzeti oldalon.
Szóval én legalábbis nem akarom és nem is vagyok hajlandó feladni a kritikus attitüdömet és mentegetni se vagyok hajlandó egy ilyen méltatlan hiltonos karácsonyi hülyeséget.

Lovag Mihály 2013.12.27. 15:34:09

@nagyfeszültség: figyi, nekem ez jött le a posztból: van egy ember aki szimpatikus, bevitt egy csomó szegény embert luxuskörülmények közé, ő jó. van egy másik ember, aki nem szimpatikus. bevitt egy csomó szegény embert luxuskörülmények közé, ő szar, szemét. holott mindkét ember ugyanazt csinálta. ezért írtam hszt.
a jövő politikusait illetően meg kevésbé vagyok optimista, mint te.

gatto nero 2013.12.27. 15:34:38

@mortullus:

Nincs információm Sebestyén seggéről, de ki is hagynám: elég okádék figura felöltözve is.

tisztapista 2013.12.27. 15:36:24

Képmutatásban valóban a vallás a legelső. Magyarországi képviselői a felsorolt egyházak.

Szorosan a vallások nyomában lohol viszont a "liberalizmus", amely képmutató módon befogadónak és szabadnak állítja be magát, holott a leginkább kirekesztő és gyűlölködő ideológia.

dr Smittpálelnökúr 2013.12.27. 15:40:25

@Lovag Mihály: jajj, már megint bántja valaki az egyik imádott fideszes potentátot!

Jajj, jajj, mi lesz most?!

Te is olyan hülye vagy, hogy mutogatni kéne. Éljen a Fidesz, éljen a Párt, a lényeg, hogy legyen nyalni-való segg!

Szalacsi_Dezső 2013.12.27. 16:03:23

most akkor nem az Edvi Péter tiltotta ki Jenny Noel művésznőt, hanem a Kövér?
Pedig olyan kívánatos a hölgy. Még pornósnak is gyenge volt, azért "kényszerült" a legaljább kategóriákban forgatni.

gatto nero 2013.12.27. 16:13:27

@Szalacsi_Dezső:

És még mindig Krasznai a legkisebb kurva ebben a díszes RTL-es társaságban....

vénkujon 2013.12.27. 16:34:04

nem tudom miért kell ríni. a világ legjobb reklámcége vezeti szeretett országunkat. fejlődnünk, erőlködnünk teljesen haszontalan, kártékony, és stresszes dolog. másnéven faszság. csak szavaznunk kell, és-észre sem veszed- magyarország már győzött is.

mortullus 2013.12.27. 17:44:10

apropó Ferenc pápa, nekem túl gyanús, hogy a libsibolsiknak ennyire bejön és ennyire jófejnek találják...ez csak rosszat jelenthet.

gatto nero 2013.12.27. 18:07:10

@mortullus: különösen annak tükrében, hogy az elődjét, aki egy igazán nagyszerű és tudós ember volt, őt meg gyalázták, fasisztàzták.

Bambano 2013.12.27. 18:08:10

@Lovag Mihály: Ferenc pápa rendszeresen tesz jókat. tehát nem arról van szó, hogy 2013-ban, összesen egy alkalommal, píár céllal behívott négy hajléktalant, hanem arról, hogy van egy szép hosszú lista azokról a dolgokról, amiket 2013-ban helyesen csinált, és ezen van egy pont, az ötvennyolcadik, hogy behívott négy hajléktalant.

Emellett Ferenc pápának megfelel egy bontószökevény ócska autó, amitől Lézer Jani infarktust kapna. Töredékére csökkentette a ruházkodási költségeit, nem ment nyaralni, pofánverte végre a vatikáni bankot, amiről maffiakapcsolatokat pletykálnak, stb. stb. stb. stb.

Ettől más egy kicsit a pápa idei megítélése...

Bambano 2013.12.27. 18:16:06

@Bambano: még annyit, hogy anno, amikor Lakodalmas Lajos jótékonykodni akart, akkor megvett egy csomó alapanyagot saját pénzén a piacon, fogott egy nagy kondért, kiállt vele a térre, megfőzte és kiosztotta.

A politikusainktól egyiktől sem láttam, hogy saját energiát és saját pénzt feccöltek volna a témába.

Szóval ha véletlenül úgy alakult volna (nem tudom, nem is állítom), hogy Balog úr költségvetési pénzből csinálta volna a vendéglátást, akkor nem ő jótékonykodott, hanem mi, vagyis a pr hírverésnek nem róla kellene szólnia.

ephart 2013.12.27. 19:01:42

@nemzeti csótány írtó: nos minuszkám csak a tények kedvéért:

Krisztus nem foroghat a sírjában mivel feltámadt.

a kurva nem bevallotta hanem lebukott.ugyanúgy ahogy El Qró is.csak mindkettő azzal próbált operálni hogy milyen őszinte nyilt embörök.e van paszuly

Hertelendi 2013.12.27. 19:30:03

@ursus artos: Te tényleg egy barom vagy!

röhögő 2013.12.27. 19:30:42

@ephart: Elfelejtettél zsidózni!! Új a gyógyszered?

Intizar 2013.12.27. 19:49:23

@ursus artos: Nem biza. Most már nem is az, csak volt.

gatto nero 2013.12.27. 20:43:15

@Bambano:

Pedig Galambos aztán egy igazán primitív állat, mégis meg tudott oldani méltóképpen egy ételosztást. Szóval ez Balogh-tól is elvárható lett volna. Legalább stílust vihetett volna a történetbe az átkozott politikusbűnözője, ha már közpénzen páváskodik.

Sírköves Slomó 2013.12.27. 21:46:39

1. Elég ciki utolsóként megkapni a témát

2. 'Balog a hóna alá csapta a Református Karitászt'

- helyett a Református Karitász rendezte az egészet, Balog volt a főédnök. Tovább meg minek olvassalak?

nagyfeszültség 2013.12.27. 21:52:47

@Sírköves Slomó:

Tökmindegy Slomó, a lényeg, hogy:

1. Balogh hülye és stílustalan volt

2. nem a saját pénzén jótékonykodott/védnökösködött

Tehát jár neki a lebaszás.

A refomátus Karitász meg költhetné okosabban a közpénzeket - merthogy ők is abból élnek/autóznak/telefonálnak/jótékonykodnak.

gatto nero 2013.12.27. 21:57:12

@Sírköves Slomó:

Az utolsókból lesznek az elsők, tudod -:)

nagyfeszültség 2013.12.27. 22:02:59

@Sírköves Slomó:

"Célunk, hogy szolgálatunk elősegítse a „cselekvő egyház” képének kialakítását, amelyet a társadalom megbecsülése és egyháztagjaink tisztelete övez. A Szeretetszolgálat munkája küldetés, mellyel megpróbáljuk azt a többletet felkínálni, amit csak a Krisztusban hívő, őt követni kész emberek képesek."

Ezt a Református Karitász oldalán olvastam.
Szerintem ez a Balogh féle - helyesen írja a noemisszio - mélységesen vulgármaterialista luxuszabáltatás abszolúte nem felel meg ezeknek a kívánalmaknak.

Adófizetőként és reformátusként is szégyellem magam. Bármelyik vidéki lelkész, ennél különb és méltóbb módon szervezett volna meg egy jótékonysági vacsorát szegénysorsú gyerekeknek.

zobod 2013.12.27. 22:10:14

Miért ámokfutás, ha szegény gyerekeket elvisznek egy olyan környezetbe egy finom vacsorára, amiben talán egész eljövendő életükben nem lesz részük mégegyszer?

nagyfeszültség 2013.12.27. 22:14:59

@zobod:

Nem ámokfutás. Stílustalanság egy politikusnak ált, szenteskedő református pap és egy egyházi civilszervezet részéről egy igazán gusztustalanul procc, köcsög szálloda luxuséttermében etetni olyan gyerekeket, akiknek finom ételre jó szóra, reményre, esetleg valami hasznos ajándékra lenne szükségük.
Nem érzed ennek a bornírtságát?
Egyáltalán hogyan kerül a putriscigányok nagy védelmezője Balogh a Hiltonba?
Hogy kerül a Református Karitász a Hiltonba?
Valószinüleg úgy, hogy ők egyébként oda járnak és már fel sem tünik nekik, hogy milyen gáz, sznob hely ez szegény gyerekeknek.

Sírköves Slomó 2013.12.27. 23:10:53

@nagyfeszültség: Dehogy vagy te református, sose vótál. Ez polgári vallás a Hilton meg polgári hely, ne csodálkozz ha nem hívtak.

Sírköves Slomó 2013.12.27. 23:12:58

@nagyfeszültség: Ált. mindn üzleti lánc olyan pucc helyre viszi a kezdő vállalkozóit, hogy hátha néhányat motivál hogy mondjuk a hely valakié aki a láncban felettük dolgozik.

nagyfeszültség 2013.12.27. 23:58:16

@Sírköves Slomó:

Az én őseim Slomó már háromszáz éve református templomot építettek egy kis dunántúli faluban, amely még ma is áll és hírdeti a családunk és Isten dicsőségét.
A Hilton meg egy luxusszálloda, ami ráadásul jó randa. Ha rendes polgári kormánya lett volna annkidején Magyarországnak és nem a kommunista gyerekgyilkos Kádár Jánosé, talán fel sem épülhetett volna ebben a gyönyörű, ódon budai környezetben.
Egyébként meg nem kifejezetten reformátusok járnak a Hiltonba, hanem egyszerűen csak a gazdagok - azok közül is általábban a hülyébbek - meg kurvák.
A második bejegyzésedet meg bocs, de nem értem.

Sírköves Slomó 2013.12.28. 01:00:11

@nagyfeszültség: 'A második bejegyzésedet meg bocs, de nem értem. '

Nem csoda ezért nem jársza Hiltonba.

nemzeti csótány írtó 2013.12.28. 09:55:43

@ephart: Úgy látom, neked megártott a mise bor. Nem bevallotta, hanem "bevállalta". Én némi jelentés különbséget vélek felfedezni a két szó között. Csak óvatosan azzal a mise borral! Csalóka az kérem!!!

alte trottel 2013.12.28. 16:43:27

@nagyfeszültség:
Hasgatjuk a szőrszálat?
A buddhista pap meg bonc. A mohamedán meg mullah. Az orthodox papot pópának hívják. Van még "reverend" és "evangelist". Ugye ne folytassam?
Te pedig gondolkodj el a (szigorúan kis kezdőbetűs) "papné" szón is.

Intizar 2013.12.29. 15:21:33

@alte trottel: Tegyem hozzá a papgyerek szót is. Evangélikus papné, papgyerek ismerősöm szokta így emlegetni magát, holott tudományos alapon náluk sem "papok" vannak, hanem lelkészek. Bizony, a "pap" magyarul egyfelől katolikus papot jelent, másfelől viszont akármilyen illetőségű lelkipásztort, legalábbis egyszerű, népi nyelvhasználatban. Vigyázni kell azonban: a lelkésznőket nem szabad papnőnek nevezni, mivel olyan csak pogány vallásokban van. Következetlen? Igen, de érvényes.

alte trottel 2013.12.29. 16:02:06

@Intizar:
No igen. Szép ez a mi anyanyelvünk, minden triplacsavarjával.

nagyfeszültség 2013.12.29. 16:24:44

@Sírköves Slomó:

Ok elismerem: nagyon menő református vagy.
Nem is kekeckedek tovább egy Hiltonba járó zárt, titkos közösség illusztris tagjával.

Intizar 2013.12.29. 16:59:31

@nagyfeszültség: Minek befeszülni? Egyértelműen gazdagék közé tartozik, mégpedig abba a szegmensébe ennek az illusztris társaságnak, amely a gazdagságot személyes érdemnek, esetleg az isteni kegyelem jelének tekinti. Ld. Weber (aki az én időmben még nem volt feketeseggű).
Meditációs témaként javaslok két katolikust (fenntartással, a második lehet, hogy csak komcsi, de az is ugyanolyan internacionalista bűnbanda): legújabb Ferenc papánkat, meg az uruguayi elnököt.
Ha pedig okvetlenül protestáns keresztyénekre óhajtana fölnézni, abban is széles a választék, jómagam nem ismerem behatóan de példának legyen elég Sztehlo Gábor vagy (föltehetőleg) Wallenberg.

Intizar 2013.12.29. 17:02:23

@nagyfeszültség: Vagy mondjuk Grundtvig püspököt. Olyan szívesen képzeli magát az ember a civilizált skandináv tájakra.

stimmel 2014.01.05. 15:44:35

Az illető "énekesnőt" nem Kövér László, hanem a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nem engedte fellépni, Református Karitasz szervezet (főleg így, tulajdonnévként) ha létezik is, nem ők szervezték az emlékezetes étkezést. Ferenc pápa felforgatja a világ egyházait? Elgurult valami? A "református pap" pedig olyan, mintha egy négytengelyes kamiont kerékpárnak neveznénk - végülis mindkét járműnek kerekei vannak...

Nem tudom, az írásmű többi részének vajon ugyanennyi köze van-e a valósághoz, de az nyilvánvaló, hogy a szerzőnek fogalma sincs, mit tesznek az egyházi vezetők, papok, nemcsak karácsonykor.

Még ha lenne is értelmes gondolatfoszlány a leírtakban, az ócsároló, vulgáris stílus képviselője igazán méltó az általa védelmezett hölgyemény korábbi tevékenységének speciális színvonalához.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.11. 16:10:56

"elhíresült Kovalcsik Lilu, akinél látatlanul mondom, bizonyosan nem volt szégyenteljesebb Krasznai."

egy nagypofájó prolicsaj egyenlő egy videóprostival?
én érzek ezért egy hajszálnyi különbséget


süti beállítások módosítása