Jövőt Budapestnek

2014.06.14. 16:42 - vancat

Igazából nem tudom, mivel érdemelte ki Budapest azt a már-már periodikusan visszatérő sorscsapást, hogy még a rendkívül alacsony színvonalú magyar politikai életnek is a legkontraszelektáltabban mocskos, aljas figurái kerüljenek rendszeresen és visszatérően abba a helyzetbe, hogy rúghassanak még egyet ezen a jobb napokat látott csodálatos városon.

A kommunizmus által szétzüllesztett Budapestet rögtön a rendszerváltás után egy őrültként vicsorgó, gátlástalan, nyegle elmebeteg kaparintotta meg két évtizedre.

Demszky Gábor az általa véghezvitt pusztításban szinte felülmúlhatatlan, pitlák, szánalmas korrupciós ügyekben meg alulmúlhatatlan volt. A fővárost irányítása alatt kirabolni szerveződött bűnszervezet egyik kulcsfigurája, Mesterházy Ernő például használt zakóival "kenyerezte le" ezt a degenerált alakot, aki képes volt egy nyomorúságos Volkswagen Tuareg használati lehetősége kedvéért csalni, lopni hazudni és a közterület felügyelet kontójára megvásároltatni a hőn áhított luxusterepjárót.

Ne felejtsük el: ez a fazon két évtizedig uralta, rabolta züllesztette, demoralizálta Budapestet.

Igaz, azért az sem volt kispálya, amit eközben az alvégeken műveltek: egy Láng Zsolt nevű ember második kerületi polgármesterként például képes volt közel egy évtizedig megakadályozni, hogy Budán összefüggő villamosvonal alakuljon ki.

Ez a jóléttől elzsírosodott kamudzsentri szabadon garázdálkodott (és garázdálkodik mind a mai napig) egymillió budai tömegközlekedő kárára. A korábban egy Tánczos Gábor nevű gyermekgyilkost mentegető bulvárújságíró által irányított kampányának köszönhetően a nyilvánosság előtt ráadásul rendszeresen egy sikeres és sármos figuraként tűnik fel a "Budapest legkártékonyabbjai" verseny garantált dobogósa.

Egyébként nagyon úgy tűnik, a második kerületben valami van a levegőben, mert a fideszes Láng elődje nem kisebb kaliberű barom volt, mint a ma már oligofrén mosolyáról, egyáltalán nem vicces szemöldökéről és falrengető baromságairől országosan ismert várospolitikussá, állandó MSZP-s second hand főpolgármester-jelöltté avanzsált Horváth Csaba.

Igen, jól emlékeznek: ő az, aki minden rendes zsidó és nem zsidó származású magyarban egyforma megbotránkozást keltett, amikor izraeli zászlóval a kitűzőjén röhögve flangált a magyar országgyűlésben.

Gondolom sokak - intellektuáls védekezésképpen - szelektívvé váló memóriájában már kiselejteződőtt egy rémisztő emlék. Ez a szerencsétlen Budapest kis híján megkapta a nyakára a helyesírás-tudatlan, doktorit hazudó, fideszes színekben virító sötét pártállami figurát, Schmitt Pált is. (Igaz, annak is meglett a böjtje, hogy őt megúsztuk, hiszen ez újabb 4, elviselhetetlenül hosszú és nehéz évet jelentett Demszkyvel.)

Ma ott tarunk, hogy van a városnak néhány egész jó kerületi polgármestere (pl. Újpesten, Óbudán, Újlipótvárosban). Van egy tűrhető főpolgármesterünk, akinek stílusát, személyiségét bizonyos intézkedéseit nyilván jócskán lehet vitatni, de legalább a várost jobbító szándékát aligha.

Erre mit ad a jóisten. Kipécázte magának a fővárost a magyar politikatörténet leggátlástalanabb és talán egyik legveszedelmesebb figurája: Lázár János.

Ráadásul Lázár nem egy pitlák Demszky, nem egy helyesírásképtelenségen lebukó Schmitt és egy dacból villamosépítést akadályozó elhízott budai zsúrfiú Láng.

Lázár komoly, fajsúlyos és jól képzetten kártékony figura. Olyan, aki miközben rombol és pusztít, épít is. Ha kell jó modorú, ha kell önkritikus. Szóval igazán veszélyes. Okos, jól képzett emberekkel körbevett, nehéz ellenfél.

Lázár most egész frontos támadást indított Budapest ellen, és ha sikerrel jár, tényleg bajban lesz ennek a városnak pont az a súlyosan beteg testrésze, amely már régóta gyógyításra, rehabilitációra szorul: a tömegközlekedése.

Lázárnál már csak egy borzasztóbb veszedelem leselkedik jelenleg fővárosunkra. Az pedig a Lázárral szembenállók, a vele vitatkozók, a céljaival szemben politikai harcot vívók személye.

A már sokat emlegetett Horváth Csaba vagy a médiában túl keveset emlegetett Tüttő Kata, aki nem más, mint a mindenfajta elszámoltatást megúszó, ha jól hallottam, mostanában éppen a Fideszhez átállt hírhedt - Lázárhoz hasonlóan hobbiját tekintve ártatlan állatokat gyilkolászó - gazember, Leisztinger Tamás felesége.

Szóval ha még nem érte elég sorscsapás Budapestet, ennek a jobb sorsra érdemes városnak egyszerre kellene valahogy megszabadulni a Budapestet támadóktól, és az azokkal hasonló színvonalon lévő védőktől.

Szinte lehetetlen vállalkozás...

Titkon azért azt remélem, hogy ez az öntörvényű, néha egyenesen kicsit őrültnek ható Tarlós István talán képes lehet arra, hogy mind a fideszes komisszárokat, mint pedig a jól ismert, híres-hírhedt komcsi bűnözőket háttérbe szorítva, adjon egy utolsó esélyt Budapest jövőjének.

Ps. Szívesen írtam volna, hogy "Budapest szebb jövőjének", csak akkor esetleg a kedves olvasóim azt hihetnék, hogy bármifajta szimpátiát érzek a fővárosi tevékenységében különösen ostobán dilettáns, a nyilvánosság előtt hőzöngő, egyébként konformista és hiteltelen Jobbik iránt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr186301056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2014.06.16. 13:18:43

Ami Tánczos Gábort illeti, nem én vagyok az egyetlen ember, aki meg van győződve arról, hogy ott nem az és nem úgy történt, ahogy a tömegmédiában mindezt megkaptuk:
konteo.blogrepublik.eu/2013/11/21/a-kormendi-gyerekgyilkossag/

A budai fonódó villamosok kialakítása:
Tényleg marhaság blokkolni.

Demszky és Horváth Csaba, valamitn Tralós jellemzése:
Kb. egyetértek.

"Szebb Jövő"
Anno vettem a fáradtságot és végigolvastam az összes 2010-es választási programot (de ezt már megírtam máshol is)
- Programként értelmezhető dokumentációt csak és kizárólag a Jobbik és az LMP tett le az asztalra. Az, hogy úgy nagyjából mindegyik - az én értékítéletem szerint - úgy 20-30 % marhaságot tartalmazott, meg 10-20 % erősen kérdőjeles elképzelést, részletkérdés, mert a program több mint fele használható volt, és ráadásul épp használható részben elég sok volt az átfedés.
Az MSZP programja az valami selejtes vicchalmaz volt, a Tarlós alá odatett program, meg az előző három selejtjének összeollózása volt.

Mindezek ellenére - ahogy én látom - Tarlós legalább több esetben - amúgy helyesen - telibe leszarta az okoskodók szarrágását és egy rakat ember üzemi teszetoszaságát.
Jól tette.

Schmitt Pál:
Lehet, hogy a doktorija a mai követelményeknek nem felel meg, viszont sokakkal ellentétben legalább olimpiai bajnok lett.
Szeretnék legalább annyi nyelven és olyan szinten tudni beszélni, mint ő.

teddybear01 2014.06.17. 09:39:19

@ vancat
Érdekes a véleményed. Egyrészt a kommunizmus alatti városfejlesztésről, másrészt a Demszky elleni hisztid.

Ami az elsőt illeti, a Horthy-korszaki 12 kerületes kis Budapesthez képest minden szemszögből hatalmasat fejlődött Budapest, csak éppen nem látod, mert nem akarod látni.
Gyakorlatilag minden mostani fejlesztést akkor kezdtek el.

Demszky.
Érdekes, a hisztid ellenére minden választáson nyert. Csak akkor tudtátok leváltani, amikor el sem indult. Úgy néz ki, Budapest lakóinak inkább ő kellett, nem pedig például Schmitt Pál.
Különben meg már a múlt.

Apropó Schmitt Pál. Nem értem, hogy mennyiben számít egy politikusnál, hogy hogyan vív? Különben meg egy kisstílű karrierista, aki éppen a jobboldalon próbált pozícióba kerülni.
Volt ő már megbízható elvtárs is...
Van még egy volt vívó a magyar politikai elitben, Gémesi. Ő most Gödöllő polgármestere, de vele sincs minden rendben. Valaha az MDF egyik "erős embere" volt, aztán kizárták. És bár már hosszú ideje polgármester, azért a környékbeliek jelentős része nem kedveli.

Ami most a probléma, az az, hogy úgy néz ki, ránk fog rohadni a város, mert még a szükséges javításokra sem lesz pénz. A hármas metrót gyakorlatilag csak a személyzet akarata tartja működőképesen, már teljesen fel kéne újítani.
Nem jobb a villamosok és trolik helyzete sem. Elöregedett kocsipark, elhasználódott pályafelszerelés.

Lázárt meg régen el kellett volna zavarni, de mivel ő most a "Fidesz erős embere", nem fog menni.

Budapest Levegőjének tisztaságáért a kötöttpályás járműveket kéne erőltetni, mert azok legalább nem az orrunk alá piszkolnak egyrészt, másrészt sokkal több embert szállítanak el adott idő alatt, mint a személyautók.
Ezt kellene minden zöld szervezetnek támogatni, de hát mint már párszor mondtam, a zöldek többsége analfabéta a technikához.
Meg sok közöttük a megélhetési zöld.

kócsag 2014.07.15. 22:57:11

Az, hogy Óbudának jó polgármestere van abban az értelemben, ahogyan mondjuk jó volt Tarlós, azt vitatnám (ismerem mindkettőt, abszolút más kategória). Én nagyon nem értek egyet Tarlós nézeteivel, politikai útjával és politikai kijelentéseivel, sőt, szinte minden megnyilatkozása irritál. Azt viszont el kell ismerjem, hogy érti, hogyan kell egy várost vezetni, tudja kikkel kell körbevennie magát. Demszkynek voltak nagyon rossz lépései (és rosszul választotta maga köré az embereket), de szerintem egykori párttársával (azaz Tarlóssal) azonos minőség és ez nem szidalom. Mindkettő érti Budapestet, ami egy politikus esetében sajnos ma már becsülendő dolog.

Lázárban egyetértek és e miatt örömmel olvastam a bejegyzésed.
Azért nem kedveli Budapestet, mert vevő a személyére és a politikai nézeteire. Ahogy az ember távolodik Budapestről és kelet felé utazik, egyre kevesebb szín van a politikai palettán. Onnan nézve Budapest egy érthetetlen, renitens valami.


süti beállítások módosítása