Semjén kedvence az amerikai adócsaló

2014.10.30. 21:02 - vancat

Hiszek a Magyar Nemzet című lapnak.

Semmi kétségem sincsen azon cikkük igazságtartalmát illetően, miszerint több olyan élelmiszerfeldolgozással foglalkozó amerikai cégóriás működtet vállalkozást Magyarországon, amelyek máshol, esetleg más kontinensen komoly adócsalási botrányokba keveredtek. 

A Magyar Nemzet szerint az egyik ilyen cég a Glencore. Blogunk szerint is.

A különbség a két sajtóorgánum között csak az, hogy míg az előbbi néhány nappal ezelőtt, az utóbbi - vagyis blogunk - egészen pontosan 2011.09.07. reggel 07:49-kor az internetre kikerült cikkében hívta fel a figyelmet a Glencore-ral kapcsolatos súlyos morális, ökológiai, büntetőjogi aggályokra.

Sajnos azonban a Magyar Nemzet egyébként nagyszerű mostani cikke egy-két apró mozzanatot elfelejtett feltárni oknyomozó írásában. Ezekre itt és most, röviden azért felhívnám a figyelmet.

A Glencore korántsem áldásos tevékenységét egy Foktő nevű településen fejti ki, itt építette ki - az elkeseredett lakossági tiltakozások ellenére - telephelyét. A település éppen a mostani önkormányzati választásokon megbukott többszörösen büntetett előéletű - volt - polgármestere Jakab Ferenc, Semjén Zsolt miniszterelnök barátja - ezt mindkét érintett el is ismeri.

Semjén és Jakab - így együtt - három dolog miatt kerültek a nyílvánosság érdeklődésének középpontjába.

1. A két állatgyilkos szemtanúk elmondása szerint több alkalommal macskákra lövöldözött.

2. Jakab minden lakossági ellenállást legyűrve verte keresztül a Glencore beruházás megvalósítását, és ebben folyamatosan, minden eszközzel támogatta őt Semjén, aki sokak szerint egyenesen a Glencore magyarországi fő lobbistája, aki még Orbán Viktort is leráncigálta a más kontinenseken adócsaláson és maffiamódszereken kapott cég foktői gyármegnyitójára.

3. Semjén többszörösen büntetett előéletű állatgyilkos haverját, aki - sok helybélivel ellentétben - feltétlen híve volt a Glencore foktői megtelepedésének, minden eszközzel támogatta az önkormányzati választások megnyerésében.

Szóval én arra kérném, sőt ösztönözném az illetékes hazai nyomozóhatóságokat, hogy posztomat nyugodtan tekintsék közérdekű bejelentésnek, és járjanak el a Glencore, Jakab - és ha kell - Semjén ügyében is.

De ne az amerikaiak és Goodfriend ideiglenes ügyvivő, vagy ki a lófasz miatt.

Sokkal inkább miattunk, lopás- és korrupciómentes közéletre vágyó magyar adófizetők miatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr346849443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása