Siófoki szemét

2015.03.22. 08:44 - vancat

Azt javaslom, beszéljünk egyértelműen és világosan. Mert van itt és most egy pitiánerségében is egészen elképesztő ügy, amellyel kapcsolatosan minden félrebeszélés, korrekt beszédre törekvő körbeírás csak a gazemberek malmára hajtaná a vizet.

Siófokon, 2014-ben, 150 VIP személynek, köztük az egész képviselőtestületnek, polgármesternek, alpolgármestereknek, egyfajta gesztusként, a helyi közműszolgáltató nem számlázott szemétdíjat.

Az ügyben a város új, független polgármerstere, Dr Lengyel Róbert büntetőfeljelentést is tett.

A 150 korrupt, mocskos szemétláda, köztük orvosok, helyi cégvezetők és egyéb Balaton-parti notabilitások nagyrésze egyelőre hallgat, mint szar a fűben.

Kivéve egy, nyílván minden erkölcsi érzéket nélkülöző, és nagy adag cinizmussal megáldott helyi fideszes fasz, aki Facebook oldalán azzal magyarázta a "történteket", hogy "mivel egy éven keresztül nem kapott szemét-számlát, azt nem is tudta befizetni" és még hozzátette: ez pont olyan, mint amikor mondjuk a biztosító nem küldi ki időben a csekket, ezért nem tudta időben rendezni azt.

Szegény.

Namármost, a dolog büntetőjogi megítélését nyílvánvalóan a hivatalos nyomozószervekre kell bíznunk.Az erkölcsi, politikai tanulságokat azonban a társadalomnak, a közéletnek, a politikának kell levonni.

Mindenekelőtt szükséges lenne a szemétdíjat nem fizető 150 szemét pontos és hitelt érdemlő listájának mihamarabbi nyilvánosságra hozatala. Láthassa mindenki, kik voltak azok a pitlák korrupt alakok, akik nem szégyellték a pofájukat, nem sült le a képükről a bőr ennek a közbizalom lerombolására fokozottan alkalmas, folytatólagos poltikai bűncselekménynek az elkövetése miatt.

Egyébként meg nagyon kíváncsi leszek: lesz-e akár egyetlen olyan józan és korrekt politikai párt, amelynek vezetői a siófoki szemét VIP-listán szereplő valamennyi tagjukat, képviselőjüket, érintettjüket azonnali hatállyal és véglegesen eltávolítják soraikból.

Ezzel is világossá téve, hogy:

1. a szemétdíjat nem azért hívják szemétdíjnak, mert a szemeteknek nem kell azt megfizetni,

2. az ilyen minősített ingyenélőket még a nem túl magas erkölcsi szinvonalon álló hazai politikai is kiveti magából.

Ps. Blogunk stábja 2014-ben egyöntetűen szavazta be az év leghányingerkeltőbb magyarjai közé Balázs Árpádot, Siófok bukott polgármesterét, a mostani szemétügy elsőszámú felelősét: Itt az ideje, hopgy kiderüljön: Balázs egyszerűen csak hányingerkeltő, vagy köztörvényes bűnöző is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr187290479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2015.03.22. 09:50:15

Jogállamben Balázs Árpád már bizonyosan nem lehetne szabadlábon.
A siófoki szemétügy egyébként jó példa arra, hogyan működik a végeken a korrupciós nagykoalíció.
Azt pedig a tisztesség és korrektség kedvéért tegyük hozzá, hogy volt egyetlen szál jobbikos képviselő, aki nem volt vip-szemét....

unbreakkim 2015.03.22. 19:21:15

sok az undorító dolog a városban, de pl ha én nem kapnék csekket a 38. szolgáltatótól, akinek fizetni kell, biztosan azt gondolnám, hogy már rendeztem a tartozásomat, vagy eszembe sem jutna, hogy egyáltalán léteznek. ez nemcsak az undorító emberekkel működik így, hanem a hétköznapi, tetőtől talpig becsületesekkel is. persze, tudom, hogy nem a racionális gondolkodás a cél, hanem a bosszú a 20 év ellen, szóval ez direkt nem jut eszébe senkinek, de szerintem ez ugyanolyan szemét dolog a lelkes kis aktivistáktól, mint maga az alaptéma. nem tudom, a fő tér környéki dolgozók ingyen parkolása mennyivel indokoltabb a szemét listánál, de az biztos, hogy sokkal több pénzt veszít vele a város.
hányingerem volt attól a híres nyilatkozattól, hogy "egymás között kellett volna elintézni csendben", de ezzel az egész feljelentgetős kommunikációval nemcsak a szemeteknek árt(anak) az illetékes(ek), hanem a város brandjének is. éljen a turizmus. mindenhol máshol.

nagyfeszültség 2015.03.22. 21:50:47

@unbreakkim:

A fő tér környéki ingyenes dolgozói parkolás tudtommal már megszünt....de javíts ki, ha tévedek.

unbreakkim 2015.03.23. 15:59:46

az biztos, hogy a sió utcai új parkoló nekik ingyenes. de ha csak az elveknél maradunk, a polgármesteri ingyenes parkolás is hasonló téma.

Steven Rack 2015.03.24. 20:17:41

Parkolás jahhh. Polgármesterünk miután elhagyta a rendőrséget, hónapokig parkolt fekete Suzukijával a város rendőrsége részére fenntartott parkolóban, amit csak rendőrségi dolgozók használhatnak. Vagy nem így volt?

A Sió utcai parkoló VIP parkoló? Valóban több milliós bevételtől fosztják meg a várost a dolgozói parkolások.

Steven Rack 2015.03.24. 20:34:08

@unbreakkim: Végre egy értelmes bejegyző, aki a lényeget is látja a "szeméttől" @. Már hányingerem van mindennapi feljelentősditől. Jelentsen fel mindenkit a polgármester, de könyörgöm, ki a fene kíváncsi erre? Vezesse a csapatát és dolgozzanak végre a városért. EZT ÍGÉRTE, NEM?

Egyik bejegyzésében dicséri a képviselőit, a másikban feljelenti.
Az biztos, hogy a bejegyzéseit olvasva én messzire elkerülném Siófokot, vendégként és befektetőként egyaránt.

unbreakkim 2015.03.24. 23:32:23

@Steven Rack:
feljelentés-nyugdíjas akadémia-feljelentés-nyugdíjas akadémia-feljelentés-nyugdíjas akadémia-feljelentés-nyugdíjas akadémia-feljelentés-nyugdíjas akadémia-...

Minority Reports 2015.03.25. 14:26:46

A napi munkával járó tevékenység, hogy amit meg kell tenni azt meg kell tenni.
Ha az a soron következő feladat, hogy a probléma megoldásához feljelentést kell tenni akkor tegye.
A Város és az itt lakók elvárják hogy átlátható legyen minden.
Az elmúlt években Érdekes dolgok történtek.Az érdekektől vezérelt kapcsolatokat fel kell számolni.
Ha Nekem fizetni kell a szemétért akkor Neked is.
Persze ez a szemétügy egy Szemét Ügy!

No hát.
Érintettek a szemét ügyben az Urak?

"Az biztos, hogy a bejegyzéseit olvasva én messzire elkerülném Siófokot, vendégként és befektetőként egyaránt."
/Steven Rack/

Ez a bejegyzés a kezeid alól olyan mintha felköpnél az égbe és aláállnál.

gigabursch 2016.04.15. 07:50:14

kuruc.info/r/34/157573/

Adalékként az azóta eltelt időből.


süti beállítások módosítása