Rohadékok országa lettünk

2015.03.29. 20:20 - vancat

Nem látom át, gazdaságilag merre tart Magyarország. A kormány szuperlativuszokban beszél, az ellenzék mélyrepülést, katasztrófát vizionál - vélhetően mindannyian ordenáré módon hazudnak, és még azt sem mondhatjuk, hogy esetleg valahol a kettő között van, az valóság.

Nem tudok igazságot tenni arról, hány millió szegény él ma Magyarországon: 3, 4 vagy esetleg 5 millió, minthogy még a szegénység definícióját sem ismerjük pontosan. Gondolom ezügyben hazudik az ellenzék és hazudik a kormány is - hiszen míg az előbbinek a minél magasabb, az utóbbinak a lehető legkisebb számok emlegetése áll érdekében.

Nem ismerek pontos statisztikát arról, hány magyar dolgozik külföldön, és azt sem tudom megítélni, hogy ezek az emberek hosszabb távon visszatérve Magyarországra hozzáadnak e hazánk fejlődéséhez, vagy végleg elhagyják, elhagyták szülőföldjüket.

Szóval, szinte minden fontos nemzeti makrofolyamatot illetően totálisan tanácstalan vagyok.

Viszont egy valamit sajnos biztosan tudok, hiszen látom, tapasztalom nap, mint nap. A Kádár-rendszer és a létező szocializmus igájából felszabadult, kedves országból két és fél évtized alatt erőszakos, frusztrált rohadékok országává váltunk.

Elég, ha valaki autóba ül ma Magyarországon, és átéli azt, hogy a sofőrök többsége sem a maga, sem mások életét, testi épségét nem tisztelve, őrjöngve száguld, előz, dudál és fenyegetőzik. Furgonnal, kamionnal, luxusautóval és szakadt öreg autókkal is úgy közlekednek az emberek, mintha az életük múlna egy-egy megnyert méteren. Semmi méltóság, semmi elegancia, zéró tolerancia. A legborzasztóbb az egészben az, hogy gyorshajtók, sportosan vezetők ugyan mindig is voltak és lesznek, de ami ma Magyarországon az utakon zajlik, az inkább egy eszelős, görcsös és gonosz ámokfutás, amely nyilvánvalóan súlyos és sokrétű össztársadalmi frusztrációt takar.

Ma Magyarországon a szegények irigyek, a gazdagok gátlástalanul, pofátlanul pöffeszkedőek, köztük meg lassan nincs méltóságteljes, decens középosztály.

Ma Magyarországon szinte nemzeti sport lett a vadászat: emberek tömegei abban lelik örömöket, hogy nekik semmit sem ártó, kedves állatokat meggyilkolnak és közben szinte elélveznek, hogy fegyvert szorongathatnak a kezükben. Nem véletlen, hogy kevés más olyan rohadt ország van Európában, ahol a közvélemény ennyire gyalázatos módon érzéketlen az állatok szenvedése iránt, mint hazánkban.

Talán ugyanezért vagyunk tele rohadék nőverőkkel, gyermekekkel erőszakoskodókkal, magatehetetlen embereket gyilkolászókkal.

Kivagyi konzumidióták lettük - mentségünk talán annyi, hogy mindent el is követtek, hogy azzá tegyenek minket. Lassan olyanok vagyunk, mint az amerikai bennszülöttek, akik primitív, degenerált és bizsergető örömet éreznek minden új, csillogó szar iránt. Attól érezzük jól magunkat, ha van új iPhone-unk, minél nagyobb autónk és kitehetjük a Facebookra, milyen menőn nézünk ki és mennyire trendi helyen nyaraltunk.

Közben képmutató módon dobunk egy-egy sms-t valamelyik segélyvonalra, ahol az adományunk nagy részét persze elegáns cégautóra, meg új iPhone-ra költik, de sebaj: a jólét és a boldogság illúziója mellett így kipipálhatjuk a jótékonykodásét is.

Ma Magyarországon mindenki menő, mindenki túl sokat és túl sok hülyeséget pofázik. Mindenki szebbnek, izmosabbnak, gazdagabbnak, magasabb pozíciójúnak akarja láttatni magát, hogy leplezze bizonytalanságát és permanens rettegését az egzisztenciális problémáktól.

Magyarország első számú szégyenei persze ettől függetlenül sem az eszement gyorshajtói, konzumidiótává silányított polgárai, irigy és pöffeszkedő frusztráltjai, hanem hazánk jelenleg regnáló politikai elitje.

Meggyőződésem, hogy nincsen még egy ország a világon, ahol 25 évvel egy gyilkos, korrupt, hazug rendszer elsöprése után ilyen ócska, mocsok, tenyérbemászó elit tenyészett volna ki.

Elképesztő, hogy nálunk egyszerűen nincsenek tisztességes baloldali, zöld, konzervatív és liberális politikusok sem - és közéleti tevékenységet folytató valódi civilek is vészesen kevesen.

Semjén Zsolt, Szíjjártó Péter, Kovács Béla, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, - hogy tényleg csak a pöcegödör legaljáról, szúrópróbaszerűen néhány, kultúrországban, közéleti szerepben egyszerűen elképzelhetetlen, rettenetes alpári figurát említsek.

Nincsen rendes gazdasági elitünk sem. Nekünk csak a disznóképű, uzsorás Csányi Sándor, a ragyás szélhámos Leisztinger Tamás, a mocskos szájú, fenyegetőző köztörvényes bűnöző Tarsoly Csaba, a minden rendszert kiszolgáló manipulátor, Gyárfás Tamás és sokszor még náluk is sokkal rosszabb minőségű társaik jutottak.

Ha Ön, kedves olvasóm, most fel van háborodva, mert ön nem frusztrált gyorsható, nem irigy szegény, nem pöffeszkedő gazdag, nem rosszarcú, korrupt, állatgyilkos politikus, akkor én önnel nagyon egyetértek - és együttérzek.

Ma Magyarországon ugyanis éppen az ilyen embereknek van a legnehezebb dolguk, talán megkockáztathatjuk, lehetetlen küldetésük: lassan lehetetlen kulturáltan autót vezetni, tisztességesen politizálni, állatok gyilkolása nélkül a természetet tisztelve erdőben sétálni, szegényként nem irigykedni, gazdagként nem pöffeszkedni.

Igaz, az elmúlt százötven évben szinte sohasem volt könnyű - és nagyon sokaknak nem is sikerült - embernek, kultúrlénynek maradni ebben az eredendően azért csodálatos országban.

Vagy ahogy - nálam sokkal szebben - Arany János fogalmazta meg:

"legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr447316724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2015.03.29. 22:56:38

Inkább úgy fogalmaznék: rohadékok bitorolják a hatalmat országunkban és polgájogot nyert a rohadék viselkedés - a nem rohadék többség legnagyobb bánatára.

Bbogas 2015.04.02. 08:08:41

"Ma Magyarországon szinte nemzeti sport lett a vadászat "

Ostobaság, mint általában, amikor vancat leírja a "vadászat" szót.

Ausztriában a lakosság 1.42%-a, Litvániában az 1.09%-a, Norvégiában a 4.04%-a vadászik. Spanyolországban 2.42%, Szlovákiában 1.02%, Csehországban 1.08%.

Magyarországon meg 0.62%!!!
Nemzeti sport... Vancat, könyörgöm: miért kell neked a vadászattal kapcsolatban folyton hülyeségeket írnod?

nagyfeszültség 2015.04.02. 10:08:07

@Bbogas:
Ebben bebbe van az erdőgazdálkodási célú, hivatásos és a hobbivadászat is?

Bbogas 2015.04.02. 10:24:01

@nagyfeszültség: Szia Nagyfesz!

Nincs olyan, hogy "erdőgazdálkodási célú" vadászat.

De értem a kérdést, és igen, ebben már benne vannak a hivatásos és nem hivatásos vadászok is.

Egyébként:

Málta: 3.75%
Görögország: 2.2%
Írország: 8.3%
Bulgária: 1.43%
Dánia: 3.0%

Ennyit arról, hogy Magyarországon "szinte nemzeti sport a vadászat".

nagyfeszültség 2015.04.02. 10:48:09

@Bbogas:
Ezek szerint arányaiban kevés a vadász Magyarországon, nekem természetjáróként mégis inkább soknak tűnik -:)
Köszi a választ.

Bbogas 2015.04.02. 11:22:29

@nagyfeszültség: Tényleg nem azért mondom, hogy elkeserítselek, de a vadászok száma folyamatosan nő idehaza.

gigabursch 2015.04.03. 11:54:01

@nagyfeszültség:
Ez alatt a vadkár elhárítást érted?

Ha így, akkor van, de legyünk őszintén, ahhoz vastagon bele kéne nyúlni a populációba, hogy annak tartós hatása legyen.

Érdekesség úgy 2008-ból.
Akkor nyilvántartott erdősítést védő kerítések hossza több mint kétszerese volt a Trianon előtti Magyarország kerületének.

Azóta nem lett kevesebb a kerítés.

Egyébként aki kíváncsi a pontos adatra, lekéri a nyilvántartott kerítések adatait a NÉBIH Erdészeti Igazgatóságától.

gigabursch 2015.04.03. 11:56:55

@gigabursch:
Hogy pontosítsam a kérdésed irányát és a válaszomat, ami a vadászokat illeti.
Az erdőgazdaságok általában a dolgozóikat (kevés kivétellel) mind ellátják a vadászati jogosultság összes feltételével, de érdemben legfeljebb csak a vadkárelhárításban vesznek részt, megkötésekkel (alighanem egy többezer €-s trófeás vadat nem szívesen lövetnek ki vele.


süti beállítások módosítása