Tahó celebek jótékony hatása

2011.10.22. 10:57 - vancat

Hihetetlen hatalmuk van a hazai celebeknek! Gondoljanak csak bele: számos tisztességes, komoly civil szervezet hosszú évek óta kéri, követeli, hogy fékezzék meg a hatóságok a római part mentén, a szentendrei kisduna-ágban motorcsónakjaikkal száguldozó agresszív barmokat, akik lehetetlenné teszik a Duna és partja rendeltetésszerű használatát. Le-föl száguldoznak a vízen, ordíttatják a zenét, kigyúrtak, undorítóak, be vannak baszva és/vagy drogozva.

Az általuk keltett hullámok gyakran felborítják az evezősök csónakjait, de bármikor keresztül is mehetnek egy-egy evezős gyerekcsapaton, ha a motorcsónak vezetése helyett mással vannak elfoglalva. Ezeknek a tahóknak a tevékenységét évek óta szó és hang nélkül nézte a vízirendőrség, a környezetvédelmi hatóság, a helyi önkormányzat. Nemrégiben viszont gyökeres változás állt be: Óbuda önkormányzata a sarkára állt és végre - reméljük csupán első lépésként - védett zónát alakít ki az evezősöknek a Duna szélén.

Emlékeznek még, mi váltotta ki mindezt? Az, hogy az egyik bulvárlap nemrégiben közzétette a Sebestyén Balázs nevű műsorvezetőről készült fotókat, amint haverjaival a Hajógyári sziget felett jet-skizik. Rögtön parlamenti felszólalások tárgyává lett a motorcsónakos, jet-skis agresszorok ügye és lám: rögtön nekiláttak az önkormányzati rendeletírásnak.

Vagy itt egy másik rémisztő példa: amíg az ötven legirritálóbb magyar képzeletbeli listáján előkelő helyen szereplő Hajdú Péter permanens rokkantparkolásai nem láttak napvilágot, a kutya nem foglalkozott a mozgássérülteket totálisan semmibe vevő és igen népszerű übertahó viselkedéssel. És amíg Liptai Klaudia nem kezdett el a nyilvánosság előtt szánalmasan füllenteni hamis rokkantkártyájának eredetéről, senki nem foglalkozott az okirathamisításnak ezzel az igazán népszerű és visszataszító formájával. Lassan ott tartunk, hogy meg kell kérni egy jobbérzésű celebet, hogy legyen már olyan kedves motorcsónakkal menni a Balatonon, állatokra lövöldözni, gyorshajtani, hátha akkor végre komolyan veszik a döntéshozók azt, hogy döntéseket kellene hozniuk.

Az egyik előző posztomhoz hozzászóló kedves olvasóm tanulságos kis történetet mesélt el: Talmácsi Gábor és barátai nemrégiben önfeledten quadozgattak egy Buda környéki természetvédelmi területen. Ha valakinek van fotója az utóbbi időben sporteredményei helyett sajnos az ilyen és ehhez hasonló mutatványairól ismert egykori bajnok, jelenlegi celebről, legyen olyan kedves, küldje el valamelyik bulvárlapnak; hátha leközlik és akkor végre megtudhatjuk az illetékes hatóságoktól, hogy ez a magatartás törvényellenes, súlyosan természetkárosító, tarthatatlan és szükségessé vált a törvényi szabályozás szigorítása.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr923321555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.22. 23:23:40

Le-föl száguldoznak a vízen, ordíttatják a zenét, kigyúrtak, undorítóak, be vannak baszva és/vagy drogozva.

KIGYÚRTAK

Ezzel mi a baj, ha kigyúrtak?

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.10.23. 00:01:27

Érdekes azért,hogy mindig mindenki pont ugyanott akar csinálni mindent. Vagy direkt mentek oda "kulturáltan szórakozni" ahol ezek az emberek már tolják a motorosnak?

SvenH. (törölt) 2011.10.23. 01:12:08

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nehez a felfogas?
az hogy kigyurt legyen, ahhoz ket pofara kell zabalni az allati feherjet, es az koztudomasu hogy nagy CO2 es metan terhelessel illetve vizszennyezessel jar
noemisszio, noemisszio

pancel 2011.10.23. 05:10:22

Mi van veled vancat, sünt sz*rtál, hogy nagy hirtelen mindenki ellenséged lett?
Te is ugyanúgy megcsinálod a kis stiklijeidet, csak a téged lesz*rnak mert a hárommilliomodik senki vagy.
Ha híres leszel, Te is közutálatnak fogsz örvendeni, és a Greenpeace is tűvel fogja szurkálni a Woodoo-babádat, mert levegőt veszel, szén-dioxidot és metánt bocsátasz ki ahelyett, hogy újrahasznosulnál.
Rossz indulatú tahó vagy Te is!

Dour 2011.10.23. 06:48:41

@pancel:
"Ha híres leszel, Te is közutálatnak fogsz örvendeni"
Bono is híres.......
De nem is magyar.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.23. 09:02:52

Azért a rokkantkártyákat nem hinném, hogy Klaudia miat kezdték el vizsgálni.

Érdekes, a Semjén vadászösztöne nem verte ki a biztit - legalábbis a Parlamentben nem.

barna86 2011.10.23. 10:37:25

Ha nem sütne az írásodból a gyűlölködés, meg tudnál maradni a tárgyiasság talaján, normális stílusban írnál, akár még ok is lenne az írásod. Így viszont (s a korábbi hasonló írásaid alapján) inkább tűnsz egy kicsinyes, megrekedt életű embernek, aki így éli ki a frusztrációit, mivel nem képes semmit se felmutatni az életéből. Amúgy pedig ahogy előttem írták: mindenkinek van vaj a füle mögött....

the cat 2011.10.23. 11:55:52

@barna86:

Olyan nincs, hogy valakinek azért van igaza, mert nem kicsinyes, vagy éppen kicsinyes. Engem például kurvára nem érdekel, hogy a szerző milliomos vagy hajléktalan, csak az érdekel, amit ír igaz-e vagy akár maga a jelenség létezik, probléma-e.
Én a noemisszioval ellentétben inkább tartom kicsinyesnek, megkekedt életűnek azokat, akik motorcsónakokkal menőznek ott, ahol gyönyörű a természet és lehetne pihenni, evezni.
Egyébként meg miért kéne nem normálisakról normális stílusban írni?

gatto nero 2011.10.23. 12:00:52

@ColT:

Remélem Semjén gyalázatos vadászbizniszei ennél sokkal durvábban fofják egyszer, a közeljövőben kiverni a biztosítékot.

nagyfeszültség 2011.10.23. 13:10:26

@barna86:

szerintem a noemisszio-t nem egy ember írja, hanem többen és jónéhány posztból az is kiderül, hogy nem feltétlenül csóró, sikertelen ember/emberek a szerzők.
Egyébként meg tökmindegy, mert a lényeg csak az: odabasznak sokakna, akik nagyon megérdemlik.
Legyenek azok autógyártók, forgalmazók, vadászok, celebek, zöldek vagy éppen politikusok.
Nekem nagyon bejön Vancat
(vagy aki/akik e név mögött írnak)
és nem zárható ki, hogy éppen te vagy flusztrált
a noemisszio sikere és esetleg a saját sikertelenséged miatt.
Mindenesetre, ha hozzád hasonlóan mindenki
csak finomkodna, udvariaskodna,
semmit sem menne előre a világ.

pancel 2011.10.23. 21:40:13

@nagyfeszültség: Ébredj már fel apukám...
Ez csak egy blog, azon kívül hogy a kedves posztoló megrajzolja és összefirkálja (esetleg kiradírozza) az utálatának tárgyát képező személyt, még semmi eredményt nem ért el.
Most írhatnám hogy "Halló, ébresztő! Az igazi világ az ablak másik oldalán van!", de nem teszem, hátha rádöbbensz magadtól is. ;)


süti beállítások módosítása