Liberálisok

2013.09.15. 16:35 - vancat

Vannak dolgok, amelyeket éppen jelentéktelenségük tesz jelenségértékűvé - és igazán vérlázítóan pofátlanná. Ilyen Fodor Gábor pártja, plakátkampánya és egész politikai médiajelenléte.

Azzal egyébként nem értek egyet, hogy egy jó, igaz ügyet ne lehetne és ne kellene akár keveseknek is képviselni. Vagyis önmagában az, hogy Fodor liberális pártja (a háttérből őt cinizmusból, viccből, zavarkeltésből, megosztásból vagy akár csak poénból őt pénzzel, Volkswagen Phaetonnal, irodával, telefonnal, kajával, kávéval és taxicsekkel őt támogatókon kívül) lényegében csak ő maga, az önmagában még nem jelentené azt, hogy ne lehetne a mai magyar politikai palettáról hiányzó üzenete.

Csakhogy Fodor pártja esetében az üzenet ő maga, és ilyenformán maga a pofátlanság. Fodorról még az őt kedvelők is pontosan tudják, hogy egy fizikailag, szellemileg tunya politikai rezsiző, aki minden olyan politikai munkát, amit eddigi pályafutása során rábíztak (vagy kijelölt magának) elcseszett, elszart, elárult.

Úgy jött el a Fidesztől, hogy érdemben mindmáig hallgat az ott történt állítólagos disznóságokról, úgy volt radikális rendszerváltást követelő SZDSZ-es és a kádári ügynökvilág feltárását követelő liberális, hogy szó és hang nélkül bement egy 1956-os pufajkás, Horn Gyula kormányába környezetvédelmi miniszterként, amely pozíciójában legfeljebb arról lehet emlékezetes, hogy:

1. Ostoba és erőszakos kampányt indítatott az iskolákban a homoszexualitás propagálására, jogos dühöt kiváltva minden jóérzésű és a homoszexualitást egyébként toleráló jó ízlésű emberek körében.

2. Sokáig aludt és gyakran délre járt dolgozni.

Fodor, az emberi jogvédő liberális azután lett környezetvédelmi miniszter Gyurcsány Ferenc kormányában, hogy az 2006-ban az emberekre lövetett. Fodort sem ez nem zavarta, sem pedig az, hogy környezetvédelmi miniszterként igazán erkölcsi kötelessége lenne valamit dolgozni. Második - ezúttal környezetvédelmi - miniszterségének a minisztériumban és háttérintézményeiben okozott teljes káoszon és fejetlenségen túl talán annyit érdemes megjegyezni, hogy ez a vékonydongájú, nyakigláb fiatalember - elsőként a hazai politikai életben - egy vele készült interjú közepén úgy elvesztette a fejét, hogy a közelben üldögélő és neki nem tetsző dolgokat mondó hajléktalanokat fizikai erőszakkal fenyegette az egyik kereskedelmi tévé kamerái előtt.

Fodor egyébként sokáig azzal áltatta a környezetvédőket, hogy majd ő csinál egy zöldpártot, de persze ebből sem lett semmi - csak tisztességes emberek áltatása és a rosszízű csalódottság. Most pedig Gönczcel együtt Bibó István nevével kampányol. Ami külön is tisztességtelen a halálában védekezésre képtelen igazán nagyszerű tudós-humanista Bibóval szemben, aki persze - ha élne - nyilván a tőle megszokott lakonikus nyugalommal konstatálná és okosan, szellemesen kielemezné, hogy kik, mit és miért próbálnak az ő nevével eladni a politikai második vonal használtárupiacán.

Magyarországon sajnos még a teljesen nyilvánvalóan csalásnak számító telefonos pénzenergiaküldést sem lehet megtiltani. Bizonyosan esélytelen tehát, hogy a környezetvédelem, Bibó, a liberalizmus, a tisztességes politika hívószavait nyilvánvaló közéleti megtévesztésre használók ellen bárki is felléphessen. De annyi azért elvárható lenne legalább a média komolyan vehető részétől, hogy egy ilyen egyszemélyes politikai second hand hero ne haknizhasson éjt nappallá téve a tévékben, rádiókban, újságokban.

Az pedig a Fidesznek lenne erkölcsi kötelessége, hogy végre - legalább mint politikatörténeti érdekességet - nyilvánosságra hozzák: ki is volt az az azóta erőszakos halált halt "üzletember", akivel Fodor a színfalak mögött akkor ápolt minden tisztességes emberben felháborodást kiváltó baráti, tanácsadói kapcsolatot, amikor a nyilvánosság előtt éppen feddhetetlenségről, tisztességről, emberi méltóságról, zöld értékekről próbálta kioktatni a magyar társadalmat.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr705515447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2013.09.16. 11:02:31

Következésképp Fodor gábor emissziója fölösleges...

:-)

gatto nero 2013.09.16. 11:05:59

@gigabursch:

Fodornak nem az emissziójával, az erkölcseivel és a képességeivel vannak súlyos bajok.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.16. 18:17:16

ezerszeresen örülök, hogy végre valaki leírta ezt és az index kitette. fodort nem lehet eléggé utálni. ő és az szdsz minden, ami miatt a jobbik ma a parlamentben ül. én tényleg tojok az ideológiára magára, a legtöbb választót ez nem érdekli, engem sem. de ezeknek, főleg fodornak, egy jó lépésük, egy érdemi liberális gondolatuk nem volt. a lopás és strabagolás az ment. meg négyes metró ötszázmilliárdért. és most jön ez a manus és azt mondja, hogy neki hely kell az mszp vagy az együtt listáján. ez azért tényleg az a szint, hogy egy nyakleves minimum kijárna. tehát más kampányoljon, gyűjtsön pénzt, állja a sarat, ő meg majd bemegy a parlamentbe, mert ő a liberalizmus. kevésnek érzem, hogy mesterházy kidobta. még kétszer jól pofán is kellett volna vágni ezt a hazaárulót

bekerült 2013.09.16. 18:26:55

Na, ebből a blogból is fröcsög a gyűlölet. Nincs azzal semmi baj, ha a blogíró rühelli Fodor Gábort, szíve joga. Ezért azonban nem kell blogot írni, pláne politikai szósszal leönteni nem kell rá szavazni és kész. A zöld pártnak és azok kedvelőinek sem kötelező átmenni ocsmányságba és mindenkire okádni, aki nem tetszik nekik.. A kevesebb több lenne. Egy kicsivel több tisztességet, ha lehetne, mindjárt szimpatikusabbak lennétek.

ursus artos 2013.09.16. 18:27:34

"...szó és hang nélkül bement egy 1956-os pufajkás, Horn Gyula kormányába környezetvédelmi miniszterként..."
Művelődési és közoktatási miniszter volt.

tisztapista 2013.09.16. 18:28:13

Szerintem a nagy kutyák megtették azt a szívességet, hogy eltakarították Fodort az útból. Senki nem fog neki listás helyet adni, egyéniben pedig esélytelen. Nem kell ezzel már többet foglalkozni, ez a gyerek nem jön vissza a hatalomba többet.

ursus artos 2013.09.16. 18:29:34

@bekerült: "Na, ebből a blogból is fröcsög a gyűlölet. "
Ebben a bejegyzésben nincs gyűlölet, legfeljebb értetlenkedés!

ursus artos 2013.09.16. 18:31:35

@tisztapista: "Nem kell ezzel már többet foglalkozni, ez a gyerek nem jön vissza a hatalomba többet."
Pláne ilyen ron werberi kampánystartégiával, hogyaszondja: Viktor a hazánk nem csak a tied...

Brix 2013.09.16. 18:32:28

Nem nagyon értem, hogy miért kerül ez most terítékre... Az Szdsz-ről sok rosszat el lehet elmondani, de sem Fodor Gábor , sem Kuncze ,vagy Pető Iván nem lettek milliárdosok. Orbán úgy lett milliárdos , hogy egy percig nem volt polgári munkája és a vagyona nem felel meg a pártelnöki és miniszterelnöki fizetésből megszerezhető vagyonnak.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.09.16. 18:41:39

Mindig csodáltam, hogy az úgynevevezett demokraták legszívesebben elhallgattatnának minden nekik nem tetsző hangot, ez igaz az ide kommentelő ripőkökre is. Rám nem, mert én fasiszta vagyok, de olyan igazi.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.16. 18:44:25

"Ostoba és erőszakos kampányt indítatott az iskolákban a homoszexualitás propagálására, jogos dühöt kiváltva minden jóérzésű és a homoszexualitást egyébként toleráló jó ízlésű emberek körében."

Igen, ez volt a SZDSZ eltűnésének kezdete. Értelmetlen, vállalhatatlan ügyek mögé álltak be.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.16. 18:51:12

@Brix:

Ez nem érv semmire.

Nyilvánvaló, hogy Fodor rendes ember. Pár éve előttem ált sorban egy boltban és óriáskiflit vett meg mazsolás krémtúrót, már csak ezért is rendes ember... De viccet félretéve: rendes ember, nem korrupt, nem lopott, biztos megbízható barátként.

S Orbán meg nem az, nem rendes ember..

De egy politikusnál nem elég, hogy rendes ember legyen. Ennél fontosabb, hogy politikusként képes legyen végezni a munkáját. Fodor meg ebben bizonyította, hogy ehhez sajnos nem ért.

Blogger Géza 2013.09.16. 18:56:07

@Brix: " Orbán úgy lett milliárdos , hogy egy percig nem volt polgári munkája és a vagyona nem felel meg a pártelnöki és miniszterelnöki fizetésből megszerezhető vagyonnak." Hol vannak a milliárdjai? És miért jutott eddig minden vagyonosodási vizsgálat az általad ideböfögött hazugsággal ellenkező következtetésre?

Szerintem te kevered őt olyan oligarchákkal mint Gyurcsány, Bajnai, Medgyessy, Kóka, Wekler...

Blogger Géza 2013.09.16. 19:05:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: " nem korrupt" Én egészen mást hallottam miniszteri munkájáról, egy halom felesleges tanácsadói szerződést kezdeményezett miniszterként, hogy a haveroknak IS dőljön a lé. És persze ilyenkor mindig adódik a kérdés, hogy most honnan van NEKI pénze saját arcmásával teleplakátolni Budapestet, ami azért nem olcsó dolog. Egyébként én is találkoztam vele személyesen, bennem az maradt meg, hogy tényleg rohadt magas, dehát Gyurcsány óta (vagy már régebbről is) tudjuk, hogy ez sajnos nem garancia semmire.

Blogger Géza 2013.09.16. 19:09:29

Amúgy a poszt kifejezetten színvonalas, a mai termés jobb a megszokott átlagnál, gratula.

Én is itt vagyok 2013.09.16. 19:24:44

Szerintem te kevered őt olyan oligarchákkal mint Gyurcsány, Bajnai, Medgyessy, Kóka, Wekler...

Igen, ők azok kik tudják is igazolni, hogy miből van a pénzük.
Nem az állam tömte ki őket.
Orbán ellen mikor volt vagyonosodási vizsgálat?

vakapad 2013.09.16. 19:34:09

Ki ez a szerencsétlen?

gatto nero 2013.09.16. 19:39:00

Fodor Göncz Árpád személyében jó reklámarcot választott: ugyanolyan erkölcstelen, köpönyegforgató áruló és kommunistabérenc, mint ez a tunya, langaléta Fodor.

rockjano 2013.09.16. 19:39:14

Szerintem ez egy mélységesen ALJAS, ROHADT, HAZUG poszt úgy ahogy van.

Lehet Fodort nem szeretni vannak hibái voltak is, lesznek is, lehet a liberalizmusról akárkinek akármilyen véleménye a lényeg az hogy most egy antiliberális rezsimben élünk és minden kurva szar úgy ahogy van. A társadalom szövete szétfoszlott sokkal szemetebb-szarabb országban élünk mint akár 4 éve (akármilyen hibák is voltak akkor)

Biztos mindenki nagyon szereti ha elveszik a szabadságát a lehetőségeit, tönkrebasszák a vállakozását, de azért nem mindenki olyan szolga lélek mint a posztoló meg még sok hozzászóló.

Az ilyen locsogás csak arról szól hogy ezt a mostani fasisztoid-kommunista-demagóg rezsimet az idők végezetéig bebetonozza.

Én magam mint liberális ezzel együtt nem rájuk fogok szavazni hanem arra akinek a legtöbb esélye van arra hogy ezeket leváltsa még akkor is ha sajnos nem értek velük mindenben egyet.

babraba 2013.09.16. 19:42:57

@Blogger Géza: neked bármi jó poszt, ami a politikai utálatod tárgyát fikázza, véleményed nem túl mérvadó...
ja, tényleg gyurcsány igazi oligarcha, lehet, hogy többet keresett, mint amiért megdolgozott, bár a legnagyobb ingyenélő orbánné, aki leellett egy kosárnyi miniorbánt, és így szerzett milliárdokat!

posztíró: mennyit fizetnek a karaktergyilkosságért?

nagyfeszültség 2013.09.16. 19:44:27

@bekerült:

Ez a poszt a legkevésbé sem volt ocsmány. Inkább diszkrét, korrek.
Egy szóval nem említette, hogy ez a nénihangu debil hülyegyerek Fenyő János kitartottja volt, egyszerre baszta a csecsemőkereskedelemért elítélt Czeizel lányát és fiát és még számos büdös ocsmányság szárad a lelkén.
Az nagy kérdés, hogy mostanában ki finanszírozza az ingyenélését, a Phaetonját és a rezsizését, de szégyelheti magát.
És nagyon helyesen írja a poszt, hogy a Fidesz is szégyelheti magát, hogy nem hozza nyílvánossága a régi disznóságait, sumákságait. Talán azért, mert ő is tud ilyeneket másokról.
Ennek a nyakigláb senkiházinak politizálás helyett inkább el kellene mennie életében először dolgozni.

nagyfeszültség 2013.09.16. 19:46:46

@rockjano:

Nem is tudnál Fodorra szavazni, mert vannak vagy tízen, lusták, dilettánsok - a politikai munkához is, szóval tutu, hogy nem tudnak elindulni a választásokon.
ha meg elmenne kopogtatócédulát gyűjteni, jól megvernék - ahogy ő akarta szerencsétlen hajláktalanokat.

MACSKANŐ 2013.09.16. 19:52:45

Fodor borzalmasan rosszarcú, ostobaságokat beszélő, visszataszító ember. Nem értem, eddig ki és miért szavazott neki bizalmat.

OftF 2013.09.16. 19:52:57

Fodor azt hiszi, hogy aki liberális, az valami rózsaszín romantikával gondol a szadeszre.
Arra a szadeszre, aki az első adódó alkalommal összefeküdt a kommunistákkal.
Hehe.
Hát csinálja csak, ha nincs jobb dóga.

elevenstar 2013.09.16. 19:55:48

Én csak azt nem értem, hogy most komolyan, mit remél? 2010-ben, mikor még azzal kampányolt az SZDSZ, hogy ki lesz a harmadik erő, ők vagy a Jobbik? - Na ekkor világosan kifejezte az ország az SZDSZ hatodik helyre való sorolásával, hogy baromira nem kérnek már az ilyen Fodor félékből.

gatto nero 2013.09.16. 19:58:39

@elevenstar:

Gondolom abban bízik, hogy valaki eltartja és tankolja a Phaetonját.

Hé Gazsi! Én? Milyen tyúkot?! (törölt) 2013.09.16. 19:58:51

@OftF: Én még elnézném neki, hogy összefeküdt velük, mert valljuk be, a kommunisták sokkal liberálisabbak, mint a jobboldal, de nagyobb probléma, hogy az SZDSZ és Fodor számára minden a pozíciókról, pénzről, hatalomról szólt. Rosszul kormányoztak, csőd szélére vitték az országot ÉS még ki is oktattak mindenkit politikai korrektségből cigány- és egyéb ügyekben. Közben valóban liberális, kapitalista kérdéseket, témákat soha, semmilyen módon nem vettek napirendre. Fodor egy igazi megélhetési politikus, tudom, hogy olvassa ezeket a sorokat legalább egy munkatársa, szóval innen üzenem, hogy takarodjon és vissza ne tolja a pofáját sehová, húzzon dolgozni. És nélküle is leszavazok Bajnaira, úgyhogy ne akarjon az ő hátán bepofátlankodni a Parlamentbe.

OftF 2013.09.16. 19:59:56

Jóban van, ugyan, persze, hagyná magát megszúrni.

OftF 2013.09.16. 20:01:22

@Hé Gazsi! Én? Milyen tyúkot?!: Ezt a fajta hatalommániát pont a vörösöktől tanulták, és azonnal, gondolkodás nékül átvették.

gatto nero 2013.09.16. 20:12:41

@nagyfeszültség:

Akkor igazán kihallgathatnák a Fenyő gyilkosság ügyében.....

Sinistroll 2013.09.16. 20:38:16

"Fodor, az emberi jogvédő liberális azután lett környezetvédelmi miniszter Gyurcsány Ferenc kormányában, hogy az 2006-ban az emberekre lövetett"

A nénikédnek jössz te is ezzel a narancsnáci baromsággal. Olvass már utána, szerencsétlen. Mondjuk annak, hogy hány rendőr sérült meg akkor, és ki gyújtotta fel a TV-t.

Satöbbi.

¿Qué tapas hay? 2013.09.16. 20:40:16

"Stílusos zöld megoldások városban és országúton, a közlekedésben és az életben."

Kétségtelen.

gatto nero 2013.09.16. 20:42:50

@Sinistroll:

Én nem olvasok utánna, mert saját szememmel láttam, hogy lőttek az emberekre.

rockjano 2013.09.16. 20:45:20

@nagyfeszültség: Te is az ujjadból szoptad ezt ahogy írod az már biztos

Tíznél jóval többen vannak, hajléktalant meg a faszom vert meg hagyd már ezt az agyatlan demagógiát légyszi mert kurva unalmas…

De valóban kicsik még, késöbb mi lesz majd meglátjuk, nagyon sok liberális van azért még ebben a szerencsétlen nyomorult ostoba országban is, ha jól csinálják lehet még valami belőlük ha meg nem akkor nem az sem baj…

Remekről reprezentálod a kádári ostoba kispolgárt egyébként...

Sinistroll 2013.09.16. 20:47:30

@gatto nero: Azokra, akik a harmincadik felszolitasra se mentek haza. Veletlenul nem kerult tuzvonalba ott senki sem.

nagyfeszültség 2013.09.16. 20:52:17

@rockjano:

Aki Gönczöt tűzi a százlójára, az ne kádározzon másokat, hiszen a kádár rendszer egyik legrohadtabb, a bajtársait eláruló és akasztófára küldő, később"patkány" fedűnevű besúgójával reklámozza magát -:)

luis5 2013.09.16. 21:18:43

Mi a fenét koptatjátok (koptatom) a billentyűket egy ilyen 0 jelentőségű lusta alakra? Semmi jelentősége annak, mit mond tesz, akar.....
De hogy melyik mazochista áldoz rá 10 Ft-ot is, az rejtély...

bekerült 2013.09.17. 07:45:12

@nagyfeszültség: Ott folytatod ahol a blogíró ! Azt, hogy ki kefél kit, ha közösen megegyeznek, teljesen mindegy és ez nem bűn.
Hogy ki finanszírozza a tevékenységét kinek? A JOBBIKNAK még Iránból is segítenek, akkor már mástól se vitassák ezt el. Mellesleg Orbánék se dolgoztak egy napot se, mégis el vannak, mint a befőtt. Ha van valakinek pénze erre, akkor áldozzon rá, csak ne az enyémet. Lehet utálni bárkit, meg gúnyolni, de a leghelyesebb, ha nem szavaznak rá és akkor eltűnik. Ha azonban hallgatnak rá és lesznek követői, akkor bosszankodhattok tovább. Ez pedig árt a szépségeteknek.

gigabursch 2013.09.18. 08:32:36

@gatto nero:
Ezt mondom én is...

Csak szóvirágokban... :-)

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2013.10.19. 00:28:01

Parafrázis
Cím: Liberálisok
Cikk: Fodor egy rohadék, mer' csak. Különben is, miből telik neki az autójára meg a fogalmam sincs mije van neki azon kívül? Meg mindenről ő tehet.
Zseniális


süti beállítások módosítása