Sajnos Lázárnak van igaza

2014.10.26. 08:03 - vancat

Sokszor bebizonyosodott már, hogy alkalomadtán hazudozók is kimondhatnak igazságokat, bűnözők is feltárhatnak bűncselekményeket, csalók is leleplezhetnek csalásokat, sőt, bármilyen hihetetlen: még egy igazán visszataszító, aggasztóan veszedelmes politikus is felhívhatja a figyelmet valódi visszaélésekre.

Mindezek a párhuzamok a Lázár János miniszter és az Ökotárs Alapítvány közötti, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) és a rendőrség közbeiktatásával zajló nyilvános csatája kapcsán jutottak eszembe.

Szívesen hinnék – és hittem is egykor, naiv ifjú koromban - abban, hogy aki környezet-, természet- vagy állatvédő, az egyúttal talpig becsületes, korrekt, szerény, mindig csakis az igazat mondó ember lehet. De ma már jól tudom: ez sajnos korántsem így van. Vannak olyan állatvédők, akik ellopják vagy luxuskiadások fedezésére fordítják az adományokat. Vannak olyan természetvédők, akik még a városban is nagy terepjárókkal közlekednek alapítványi pénzeken, és vannak olyan környezetvédők, akik összekeverik a saját egzisztenciájukat a civil szervezetükével és – nemritkán szent meggyőződéssel – költik magukra, autójukra, utazásaikra és egyéb vágyaikra civilszervezetük pénzét.

Sőt, mondok még durvábbat: előfordul olyan is, hogy bizonyos környezet- és természetvédő alapítványok egy szűk körön belül előre megszervezetten egymás között osztják szét a pályázati és egyéb közpénzeket. És kapaszkodjanak meg, kedves olvasóim, olyan is előfordul, hogy egyes környezetvédő civil szervezetek éppen egy súlyosan környezetszennyező cégtől kapnak támogatást arra, hogy a szponzort ne, egy másik környezetszennyezőt viszont intenzíven basztassanak.

Mindez persze csak általánosság, kollektív inszinuáció konkrét esetek nélkül. Tudom, mondanom kell példákat.

A levegő Munkacsoport és a Porsche Hungária igazán perverz és mocskos kapcsolatára például már évekkel ezelőtt felhívtam – és sajnos csak én hívtam fel - a figyelmet.

Holott ma Magyarországon mindenki, aki egy kicsit is rálát a környezetvédelmi civil világra, az ilyen és ehhez hasonló elvtelen együttműködések tucatjairól tudhat. És mindenki hallgat. Nem feltétlenül érdekből. Diszkrécióból, nemtörődömségből, vagy közelí-távoli, közvetlen vagy közvetett érintettségből.

Ugyanígy hosszú évek óta – mint szar a fűben – hallgatott a magyar zöldmozgalom Móra Veronikáék sajátosan beltenyésztett pénzosztó módszereiről, az általuk támogatott meglehetősen kétes ökológiai értékeket képviselő projektekről. És – talán büszkeségből - hallgattak, hallgatnak azok a rendes, tisztességes, szegény és szorgalmas zöld civilszervezetek is, akik soha a közelébe sem kerültek annak, hogy Ökotárs-támogatottá válhassanak.

Valószínűleg ha Móráék történetesen kormánypártiak lennének, mind a mai napig és talán az idők végezetéig gondtalanul űzhették volna sajátosan szennyes, belterjes és beltenyésztett pénzosztó manővereiket. Ugyanis mind a mai napig egyetlen tisztességes, hiteles ember, szervezet sem mondta ki, hogy sajnos mindaz, amivel az Ökotárs Alapítványt vádolják, az nagyjából igaz.

Csak Lázár János mondta ki mindezt. Akivel tisztességes, rendes, állatszerető ember nemhogy egy platformra nem helyezkedik, de valószínűleg egy légtérben sem tartózkodik. Hiszen nyilvánvalóan Magyarország egyik legelvetemültebb, legprofibb és legkártékonyabb politikusáról (nem mellesleg állatgyilkosáról) van szó.

Aki most az egyszer – sajnos – bizonyosan igazat állít. A baj az, hogy nem akadt ebben az országban egyetlen tisztességes, hiteles ember sem, aki Lázárt megelőzve mondta volna ki ezt az igazságot, nem hagyva, hogy Móráék és az Ökotárs mocskos mutyijai egy ilyen veszedelmes és visszataszító ember, mint Lázár János kezében válhassanak pusztító kommunikációs fegyverré.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr506833413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.26. 08:09:01

Mindegy ki mondja, a lényeg mit mond.

nagyfeszültség 2014.10.26. 08:17:42

@maxval a bircaman:

Azért jobb lett volna, ha a hazai környezet és természetvédő mozgalmak tisztességes többsége vetett volna véget Móráék és öko-bűntársaik mutyizásának.

♔bаtyu♔ 2014.10.26. 19:54:28

@nagyfeszültség: Gondolom, a ballibsi kormányzat alatt hiába szóltak.

Az Ökotárs etette az összes olyan szélsőséges libsit, akik a politikából kiszorultak. El lehet képzelni mik mehettek ott.

NemNick 2014.10.26. 20:20:56

összefújja a szemetet a szél, látom :)))

mikka 2014.10.26. 20:36:14

Ritka nagy féreg vagy te, kedves szerző, de abban igazad van hogy Móra Veronika még nagyobb féreg.

nagyfeszültség 2014.10.26. 21:00:21

@mikka:

Egyetértesz egy féreggel: -:) Nahát...nahát, akkor egy kicsit már te is féreggé váltál.
De bizonyos vagyok benne, hogy nálad és a szerzőnél is nagyobb büdös férgek Lázár és Móra. Remélem mindkettő börtönbe végzi.
Ti meg szabadon férgezhettek tovább -:)

bridget jones 2014.10.26. 21:06:31

@♔bаtyu♔:

Én úgy emlékszem, a noemisszio-n kívül senki nem szólt, hogy Móra és az Ökotárs évek óta lop, csaló, hazudik, hamisít.

Moin Moin 2014.10.26. 21:25:56

Bizonyítékok? Tények? Tanúk?

...Mert ha egyikkel sem tudod alátámasztani azt, amit írtál az Ökotársról és Móráról, akkor az Btk. 226.§:-)

Boka1 2014.10.26. 21:26:07

Én úgy érzem, hogy ez a Heim Péter gyerek csúnyán házhoz ment a lóf.szért. Ha ez része a Simicska-Pintér háborúnak, akkor nagy csata lesz, úgy érzem. Kérdés, ki fog hamarosan szívinfarktust kapni váratlanul ?

Boka1 2014.10.26. 21:28:07

@Moin Moin: a véleményét írta le. Akik a gazdaságban dolgoznak, netán jó egyetemre jártak, ott a volt évfolyamtársak ellátnak infókkal.

Mészáros Laci 2014.10.26. 21:30:49

Ezek szerint ti nem kaptatok pénzt tőlük, és most örültök, hogy megfingatják az ökotársat?

nagyfeszültség 2014.10.26. 21:33:59

@Moin Moin:

Moin...moin...te nagyszerű jogász.
Szerintem ülj le, ez eddig egyes.
Mórának egyelőre egyelőre a börtönt kellene megúsznia - de nem hiszem, hogy sikerülni fog.

Moin Moin 2014.10.26. 21:43:21

@Boka1: 1.) Amit leírt, az kimeríti az idézett paragrafust. Idézem neked, mi a rágalmazás: „Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ...” Ráadásul az illető tette mindezt „nagy nyilvánosság előtt” - úgyhogy ez innentől már nem is egy, hanem két évet ér...:-)

2.) Akik a gazdaságban dolgoznak (gondolom, itt a versenyszféra vezető posztjaira utalsz) és jó egyetemre jártak, azok bizony tudják, hogy megfelelő tényanyag nélkül nem szokás - és nem is kifizetődő - az efféle „véleménynyilvánítás”, mert az állító magát járatja le és senki sem fogja komolyan venni.

Moin Moin 2014.10.26. 21:48:19

@nagyfeszültség: Itt arról van szó, hogy valaki (a poszt szerzője) rágalmazott valakit, éspedig nagy nyilvánosság előtt. A rágalmazást a tényállítástól az különbözteti meg, hogy a negatív állítás mellé hiteles bizonyítékokat is tálal az illető. Természetesen helye van a valódiság bizonyításának (Btk. 229. §). (Egyébként ha a poszt szerzője rendelkezik ilyenekkel, akkor törvényes kötelessége lett volna erről a hivatalos szerveket értesíteni.)

Mészáros Laci 2014.10.26. 22:24:58

@nagyfeszültség:

a nőemisszióra gondoltam, vagyishogy ők nem kaptak zsét az ökotárstól, és ezzel a posttal demonstrálják, hogy miért.

Mészáros Laci 2014.10.26. 22:27:45

@Moin Moin:

Nem – nem kötelessége értesíteni a hivatalos szerveket, kivéve, ha országgyűlési képviselő meg nem túl sok magas poszt birtokosa. Emellett a rágalmazás magánvádas bcs tehát a rendőrség, ügyészség nem is fog nyomozni.

Kelemen G. 2014.10.26. 22:59:34

Mindenki, aki a civil szférában töltötte az elmúlt éveket, az tudja, hogy milyen zárt közösségnek osztotta a pénzt Móra Veronika.
Az a csoda, hogy ez idáig senkinek nem tűnt fel.

vundergraf (törölt) 2014.10.26. 23:44:09

@Moin Moin:

Egyébként ha a poszt szerzője rendelkezik ilyenekkel, akkor törvényes kötelessége lett volna erről a hivatalos szerveket értesíteni.

Naaa... okoska!

Ezekre a dolgokra NINCS törvényi feljelentési kötelezettség!
Csak az állam ellenes ügyekre van...

Olvass! mielőtt írsz...

Gera 2014.10.26. 23:45:05

Szokás szerint zéró konkrétum, csak ostoba vagdalkozás.

Masni 2014.10.27. 00:11:16

Aki ismer, tudja hogy én igazán nem szeretem, a Móra Verát, de a szerző felháborító módon hazudik.
vancat! Legyél szíves konkrét példákat mondani a beltárjességre, a sikkasztásra és a csalásra!
A liberálisozás pedig egész egyszerűen nevetséges. Aki egy picit is ismeri a zöld mozgalmat az tudja, hogy néhány budapesti szervezettől eltekintve a zöldek nagy része kimondottan jobboldali, nemzeti, de legalábbis konzervatív.

Makkasz 2014.10.27. 00:59:55

Nem ertem hogy lehet posztot irni a nagy budos semmirol, tenykent kezelni okotars mutyijat es nem tenykent kezelni a kormany nyilvanvalo mutyijat es avos eszkozokkel valo nyomulasat.

A posztolo egy szinkronidiota.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2014.10.27. 01:25:37

@Makkasz: + 1

@Gera: "Szokás szerint zéró konkrétum, csak ostoba vagdalkozás." + 1

nagyfeszültség 2014.10.27. 05:10:36

@szorokin:

Inkább úgy fogalmaznék: egy sajnálatos jelenség leírása.

Niebur 2014.10.27. 06:06:45

@Moin Moin:

Aranyos...
Ha ez igaz lenne, akkor Gyurcsány vonatkozásában a fél ország börtönben ülhetne.

ebella 2014.10.27. 07:35:30

A sok ingyenélőnek kellene már valami hasznos munkát találni! A támogatások szétosztása nem az!

gigabursch 2014.10.27. 08:22:28

Az egy dolog, hogy Lézer Jani nem a kedvencem.
Viszont azzal maximálisan egyetértek, hogy a Norvég Alap működése "nem kóser".

Anno egy értelmes programmal pályáztunk, de úgy leseperték, hogy ihaj...
Ugyanaz a program teljesen más pályázati kiírásban csuklás nélkül nyert.
Náluk nem nyerhetett.

Mikor megnéztem, hogy a témakörben mik nyertek az adott témakörben, hááááát, eszembe jutott Ford Fairlane idevágó szavajárása...
Azóta eltelt pár év és egy másodpercig se bánom, hogy ebből a "tejbeszaros" kásából nem kellett ennem.
Velünk volt a Jóisten kegyelme.

Netuddki. 2014.10.27. 08:24:53

Idefigyelj te faszfej! Párszor hallottam nyilatkozni Móra Veronikát. Igen, abban a kis időben amit a fidesz által közpénzből fizetett Kossuth biztosított a számára. Szerintem elég jól el tudta magyarázni mire mentek a pénzek és milyen ellenőrzésen (nem KEHI) megy át a pályáztatásuk. Az a helyzet én neki hiszek a rtolvaj lézerdzsonival szemben. És szerintem EZ a lényeg.
Ugyan nekem ne bubogjátok meg balfasz fideszesek, hogy egy ilyen alapnál ugyanolyan ellenőrizetlenül és korruptan oszthatják a pénzt mint ahogy az úniós pénzeket osztja a lézerjankótok!

sga 2014.10.27. 08:25:08

Nem ismerem közelebbről a témát, de a poszt látványosan gyenge, mivelhogy csak fröcsög. Ezeket az állításokat nagyon komolyan kéne bizonyítani, a 'mindenki tudja' nem érv.

Netuddki. 2014.10.27. 08:29:33

@Moin Moin: Haggyad már ezt a marhaságot! A blog szerzője elmondta a véleményét, én is az előbb az enyémet, oszt jó nagyot!

Mellesleg a rágalmazás az az ami a fidesz által megszállt "köz" médiából ömlik...

Blogger Géza 2014.10.27. 09:43:10

@Moin Moin: Te még mindig komnunista módon gondolkodsz. Semmiféle feljelentési kötelezettsége nincs egy blognak vagy szerzőjének.

igazi hős 2014.10.27. 09:51:36

Szánalmas a poszt. Megértem, hogy a szerző megérzett egy esélyt, hogy fényezhesse magát, de minek kellett nyilvánvaló hazugságokat belekeverni? A magyar környezetvédő mozgalmak túlnyomó részt jobbosak. (Sőt szélsőjobbosok, de nem a cigányozós, hanem az értelmiségi Jobbikos csoportból.) Részben érthető, egy Tisza vízvédelemről nagyon nehéz mocskosrománozás nélkül beszélni, másrészt a szellemi gyökér, a Duna Kör is jobboldali kormányellenes erőként jött létre.
A magyar zöld vezetőket kártékony léhűtőknek tartom. A posztert még inkább: ha pénzért csinálja, akkor azért, ha önszorgalomból, akkor azért.

Gera 2014.10.27. 10:15:51

@sga: Ez már a sokadik hasonló poszt, amiben így nekiesik valakinek, itt ez a módi.

turista a saját országában 2014.10.27. 11:38:52

Bizonyítsd az állításaidat az Ökotársról, vagy nyugodtan mehet a följelentés ellened. Perpill semi más nem vagy, csak a kormány civilellenes aknamunkájához önbuzgalomból (?) becsatlakozott csicska.

turista a saját országában 2014.10.27. 11:51:01

@igazi hős: Egyetértek. WWF,Greenpeace, Védegylet, Levegő Munkacsoport és tsai-k. Előző kormányok idején nagy volt a hangjuk. Sokszor jogosan (NATO-lokátor építése), máskor viszont kellemetlenkedő csótányként viselkedtek ( pl. az M0 körgyűrű hiányzó szakasza építésének sokáig sikeres blokkolása), de Orbán ámokfutása alatt érdekes, mind kussban van.

blacklord 2014.10.28. 11:35:10

Ezt a baromságot... Hoztál egy példát: Porsche Hungária - Levegő Munkacsoport, majd utána egy, de egyetlenegy példát se tudtál mondani a konkrét ügyben, amire messze-messzerhordó bölcs véleményedet alapozod. Ez így konkrétan egy rágalmazásra hajaz, de még ahhoz is jellegtelen és gyenge. Borzalom, max. a kisszerűség és az irigység süt az egész irományból!

blacklord 2014.10.28. 11:35:57

@nagyfeszültség: amire ugyan bizonyíték azóta se került elő, de kezeljétek továbbra is tényként a dolgot...

blacklord 2014.10.28. 11:39:07

@Kelemen G.: Érdekes, ha ez ennyire elterjedt és közismert volt, akkor hogy lehet, hogy egyetlen blogposztot, egyetlen FB-bejegyzést-kommentet nem tudtok linkelni ezzel kapcsolatban, ami pár hónaposnál idősebb? Szánalmas...

blacklord 2014.10.28. 11:43:21

@gigabursch: ennek még akár lehetne tényalapja is, ha leírnád, hogy ki vagy te, mi volt a pályázatod, és mi is volt a többi pályázat. Ennek hiányában miért gondolod, hogy nekünk, a nyitott, de az ügyben személyes érintettséggel nem bíróknak ez akármit is mond? Még csak nem is ismerünk téged...
@Makkasz: +55

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2014.10.28. 14:21:33

összességében ez egy kiváló

AGITPROP cikk.

gratulálok, remélem lézerék legalább jól fizetnek.

nagyfeszültség 2014.10.28. 21:38:23

@szorokin:

Ezt biztosan Lázár rendelte...te üldözési mániás idióta -:)

"Csak Lázár János mondta ki mindezt. Akivel tisztességes, rendes, állatszerető ember nemhogy egy platformra nem helyezkedik, de valószínűleg egy légtérben sem tartózkodik. Hiszen nyilvánvalóan Magyarország egyik legelvetemültebb, legprofibb és legkártékonyabb politikusáról (nem mellesleg állatgyilkosáról) van szó."

Adrian Mole 2014.10.28. 22:35:39

@nagyfeszültség: Fröcsögtél, alaptalanul vádaskodtál, rágalmaztál, a poszt szerzőjével közösen, lejárattátok a noemisszio blogot. Én ide többet nem jövök.

nagyfeszültség 2014.10.28. 23:27:28

@Adrian Mole:
Semmi közöm és semmiféle közösséget nem vállalok a poszt szerzőjével, csak éppen - ezesetben - egybeesik a véleményem az övével.
Viszont ha szeretsz, kicsit formabontó, gondolatébresztő dolgokat olvasni, amelyek persze néha kissé brutálisak, akkor max. magaddal baszol ki, ha nem jössz ide többet.
Azt pedig, hogy én milyen mocskosságairól tudok az Ökotárs Alapítványnak - te nem tudhatod.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.10.28. 23:38:17

Lazar csak egy csinyovnyik
elmondja amit szagertoi bizottsagok allitanak ossze, viszont annak a nagy resze igaz (vagy nem :))))

nekem ez akkor esett le amikor a bimasszas ronkfakrol adott be egy torvenyt
www.portfolio.hu/vallalatok/zold_energia/eltunhetnek_a_jelenlegi_biomassza-eromuvek_magyarorszagrol.146105.html

ez a Lazar egyszeruen segghulye ahhoz hogy egy ilyen jellegu anyagot atlasson, ezt egy team tolta ossze neki, ami nem nehez, mert hat az allami kozigazgatasban csak van nehany normalisabb mernokember akinek ki van adva hogy kell tanulmanyokat irni, kulonben repulnek

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.10.28. 23:41:41

azt meg hozzatennem hogy b.sszak meg a norvegok magukat...
egyszer kiszamoltam hogy harmadannyi penzt adnak mint a nemetek!!! per kopf...
es akkor itt tetuskodnek, meg menoznek, pedig kb egy masfel millas nemet varos(=Köln) is ugyanannyit ad be, viszont a nemetek nem csakliztak el masok olajat!!!

na most amennyit reklamozzak ezt a balf.szkodast a norveg penzekkel ugyanennyit lehetne reklamozni pl. a kölni penzeket, mert kb ugyanannyi!!!

Adrian Mole 2014.10.29. 12:39:09

@nagyfeszültség: Hallgatlak. Milyen mocskosságról tudsz? Lássuk, mered-e vállalni a véleményed?
(nem akarok nagyon geci lenni veled, így disclaimer: van szerencsém rálátni az Ökotársra, bár érintett nem vagyok. Szóval jól gondold meg, mit írsz.)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2014.10.29. 17:40:26

@Adrian Mole: + 1 :)

@nagyfeszültség: "Ezt biztosan Lázár rendelte...

csak azt írottam, s nem mást, h lézerék fizetnek, és azt, h remélem legalább jól....

"te üldözési mániás idióta -:)" - tekintve a konkrét érveit (0) a poszt írójának v neked (0), hadd ne folytassam, én nem akarlak minősíteni/sértegetni

gigabursch 2014.11.03. 19:04:52

@blacklord:
Na mert aztán Téged ismerünk...?!

Ha annyira rágódnék rajta, hogy még mindig álmatlan éjszakáim lennének, lehet hogy számítana.
Amúgy az Élet elrendezte, s ez mint írtam fentebb, így van jól.

anonymand 2015.06.30. 16:56:25

@ vancat

Gratulálok éleslátásodhoz!

anonymand 2016.04.27. 08:03:11

@vancat:

Most már eltelt másfél év, hogy összehordtad ezt a mocskolódó posztot.
Lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, de még nem találkoztam bocsánatkérő bejegyzéseddel.
Az Ökotárs ellen lezajlott számtalan vizsgálat nem téged igazol.
Mint ahogyan még magadat sem igazoltad autentikus forrásokat megadva.
Konkrét kifogást, konkrét ügyben.
Minősíthetetlen vagy.


süti beállítások módosítása