Emlékeznek még Czinege Lajosra?

2014.11.27. 07:19 - vancat

cinege2.jpgAkár igen, akár nem, semmiképpen nem pazarolnám drága idejüket ennek a kommunista gyilkos gazembernek a részletes életrajzára, hiszen itt nagyszerűen össze van foglalva.

Ráadásul posztom témája szempontjából nem is az az érdekes, hogy ez a gennyláda pontosan mikor, milyen pozíciókat töltött be. Sokkal inkább az az ismert tény, ami sajnos egyetlen életrajzból sem derül ki: Czinege és szűk elvtársi körének igazán kegyetlen, barbár vadászatai még a jobb érzésű, keményvonalas kommunisták körében is visszatetszést keltettek. Czinege pofátlan dorbézolással egybekötött - nem ritkán gépfegyverrel elkövetett - rendszeres állatgyilkolászásai a Kádár-rendszer utolsó évtizedeiben kifejezetten megbotránkoztató eseménynek számítottak, nem csak az "ellenzékiek", de a párthoz és a szocializmushoz hű milliók körében is. Fogalmazhatnánk úgy is: Czinege viselkedése és vadászatai közbeszédszámba menő botrányai voltak a gyilkos kezdetek után, viselhető diktatúrává konszolidált Kádár-rendszernek.

Czinege tehát egyfajta speciálisan negatív szimbólum volt. Olyan jelenség, amivel kapcsolatosan bizonyosan ki lehetett jelenteni: na az ilyen és ehhez hasonló figurák a rendszerváltás után bizonyosan el fognak tűnni a színről - és az erdőkből.

Mára, 25 évvel a pártállam bukása után a helyzet valóban gyökeresen megváltozott.

Mára a "Czinege-stílus" megszűnt elszigetelt jelenséggé lenni. Ma Magyarországon már szinte minden nagyobb településnek vagy egy olyan helyi oligarchája, aki botrányos vadászati szokásaival akár önmagában túltesz az egykor méltán gyűlölt Czinege Lajoson.

cinege1.jpgHa Czinege élne - és 1998 óta nem a pokolban héderezne - személye talán fel se tűnne, ki se rína egy-egy Semjénhez vagy Lázárhoz köthető rohadt helyi fideszes oligarcha vadászatain.

Czinege Lajos az állatokkal szembeni primitív kegyetlenségben, barbárságban valószínűleg csak ipari tanuló lenne egy-egy uniós földalapú támogatásból meggazdagodott fideszes, KDNP-s vadászoligarcha kegyetlenkedéseivel szemben.

Czinegéék ráadásul legalább lezárt területeken hódoltak perverz mocskos, gyilkos ösztöneiknek. De a mára tokássá, pocakossá, büdösszájú alkoholistává érett vadászgató fideszes "fiúk" simán tüzet nyitnak egy erdőben sétáltatott vakvezető kutyára vagy kezet emelnek a kegyetlen és értelmetlen állatmészárlásaik ellen szót emelő anyukára is.

Ma már mindennapos eset, hogy kutyák, macskák és gyakran emberek vannak életveszélyben a hazai politikus hobbivadász társadalom mérhetetlen gátlástalansága és agresszivitása miatt.

Czinege újratöltve. És sokezerszeresére klónozva.

Remélem, azért egyszer tényleg lesz majd rendszerváltás Magyarországon. Amikor majd vadászni csak az állomány védelmét és ökológiai egyensúlyát szem előtt tartó erdő- és vadgazdálkodóknak lehet majd, a többiek legfeljebb fényképezőgéppel célozhatnak még megmaradt vadainkra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr486936565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigPi 2014.11.27. 08:35:03

Teljesen egyetértek az utolsó mondataiddal.

nagyfeszültség 2014.11.27. 08:58:51

@BigPi:

Én meg az egész poszttal nagyon-nagyon egyetértek....

Bbogas 2014.12.04. 07:49:48

"De a mára tokássá, pocakossá, büdösszájú alkoholistává érett vadászgató fideszes "fiúk" simán tüzet nyitnak egy erdőben sétáltatott vakvezető kutyára"

Ezt tudnád esetleg példákkal is alátámasztani?

Bbogas 2014.12.04. 07:55:25

"Ma már mindennapos eset, hogy kutyák, macskák és gyakran emberek vannak életveszélyben a hazai politikus hobbivadász társadalom mérhetetlen gátlástalansága és agresszivitása miatt."

: DDDDDDDDDDDDDDD

gigabursch 2014.12.09. 08:25:07

Ne legyünk képmutatók.
Megyó D-209 környezet sem jobb.

gigabursch 2014.12.09. 08:26:16

@gigabursch:
Elég csak utánajárni, hogy mi történt Bujákon és a vadkár miatt mit rendeztek a közigazgatásban.
Minden megalapozójával és folyományával.

NekemNemEzKell 2015.02.10. 13:52:39

Ez egy nagy ívvel elindított, aztán posványba csúszó, szokásos fideszgyalázó szar lett. Kár érte.


süti beállítások módosítása