Villamost hazudtak

2014.11.29. 18:52 - vancat

villamos.pngA legkevésbé sem vagyok boldog attól, hogy igazam lett akkor, amikor - még a választások előtt - szóvá tettem, hogy gyanúsan szarni készülnek a budapesti 1-es villamos meghosszabbítására az esztergomi vasútig. 

Akkor ezt annak apropóján tettem, hogy találtam egy, azaz egy szál országgyűlési képviselőjelöltet, aki felvette a programjába ezt a környezetvédelmi, közlekedésszervezési, várospolitikai és szociális szempont szerint egyaránt fontos ügyet. Az egy szál - óbudai - képviselőjelölt Kiss László volt, aki azt ígérte: parlamentbe kerülése esetén mindent el fog követni annak érdekében, hogy meghosszabbítsák - vagy ha úgy tetszik - befejezzék az 1-es villamos vonalát és Óbudán végre ne ideiglenes, hanem egy logikus és végleges végállomása legyen a villamosnak - olyan, ahol találkozik a vasúttal, és persze az agglomerációból azon érkező utasok százezreivel.

Azóta Kiss László bekerült a Parlamentbe és - becsületére legyen mondva - ahol tud, szót emel a villamosért. Csak hát Kiss László az MSZP maroknyi képviselőcsoportjának egyik - talán egyetlen szimpatikus - tagja, így túl sok beleszólása nincsen a fejlesztésekbe.

Sokáig egyébként abban bíztam, hogy a Fidesz-többség és Tarlósék csak a dicsőséget akarják elvenni Kisstől és kivárnak, amíg elül az 1-es villamos hosszabbítási közbeszéd. Utána viszont majd ők, saját ötletükként jelentik be a hosszabbítást. Különösen azért bíztam benne, hogy bizonyosan lesz hosszabbítás, mert számos kedves, érzékelhetően Fidesz-Fidelitas-közeli olvasóm torkollt le annakidején azzal: nem is értik, Kiss László meg a Noemisszio blog mi a fenének foglalkozik ezzel az egész üggyel. Hiszen az 1-es villamos meghosszabbítása szerepel Budapest elfogadott fejlesztési tervében, így az lesz - és punktum.

Nos, mostanra kiderült: bizonyosan nem lesz.

Konkrétan leszarják.

Nem is magyarázkodnak, csak nem létezőnek tekintik.

Nem is próbálkoztak vele az uniónál. De arra sem tettek kísérletet, hogy saját, magyar, budapesti és óbudai forrásokból összerakják a költségvetését ennek a néhány kilométernyi sinnek, felsővezetéknek, biztosítóberendezésnek. Amely ugyan nem hosszú szakasz, de rendkívül fontos, hasznos mindazoknak, akik ebben a régióban nem testőrökkel, kék villogóval, lézerblokkolóval, páncélozott Q7-essel, hanem cekkerrel, villamossal utaznak.

A választások előtt a pofánkba hazudtak és megpróbálták azt az egyetlen képviselőjelöltet is lejáratni, aki - most már bizonyosan tudni, hogy jó megérzéssel - nem hitt a szépen hangzó fővárosi fejlesztési terveknek és rákérdezett:mi van, mi lesz az 1-es villamossal.

Mi a teendő ilyenkor?

Nos, a helyzet az, hogy Óbudának két képviselője van a Parlamentben. Egyikük, az említett Kiss László, a másik pedig Varga Mihály. Gondolom - választási ígéretéhez híven - utóbbi is szívén viseli az óbudai tömegközlekedés fejlesztését és hajlandó is tenni érte.

Itt a lehetőség egy szép és precedensértékű összefogásra: Kiss és Varga követeljék együtt azt ,amit Budapestnek megígértek és ami mindenkinek jó: 1-es villamost az esztergomi vasútig.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr676943383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2014.12.09. 08:36:47

Sajnálom, mert értelmes ötlet.
Szerintem majd úgy egy év múlva feltalálják ám a spanyolviaszt.


süti beállítások módosítása