Büszke állatgyilkos a mennyország önjelölt kidobóembere

2015.04.08. 21:27 - vancat

Legyünk határozottak, de ne legyünk igazságtalanok és történelmietlenek.

A kereszténység  egész történelmét, teológia történetét végigkísérik azok a nézetek, amelyeket Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnökhelyettes nemrégiben megosztott a nagyérdeművel.

Igen, sokáig voltak olyan álláspontok, melyek szerint állatok nem kerülhetnek a mennyországba, nem üdvözülhetnek, sőt lélek és érzések nélküli mechanikus-biológiai lények.

De még e nézet legnagyobb hatású képviselői, köztük Aquinói Tamás is azt mondja:

"az állatokkal szemben lehet ugyan vétkezni (mivel nem erkölcsi lények), de a velük szembeni kegyetlenség visszaforog az emberre, hiszen az állatokkal szembeni kegyetlenség hajlamossá tehet az emberekkel szembeni kegyetlenségre."

Mindenesetre a kereszténység egyik legnagyobb hatású szentje, Assisi Ferenc és egyik legszimpatikusabb női szentje, Gertrúd az állatokat "Isten kis teremtményeinek",  "testvéreiknek",  "védendőnek" és "oltalmazandóaknak" tekintették - máig ható példával szolgálva nem csak az állatvédőknek, de minden Istent félő jóérzésű embernek.

Nem biztos azonban, hogy egyáltalán érdemes Semjén Zsolt kijelentését egyháztörténeti, teológiai összefüggésben vizsgálni.

Semjén Zsolt ugyanis nem szent, nem teológus.

Ő csupán egy egyszerű takonygerincű szartartály. Egy rossz külsejű, nyomorult kripli - akit valószínűleg gyermekkorában a csúnyasága, a degenerált pofaformája, majd később talán undorító, elzsírosodott kólásüveg teste miatt csúfoltak. Ezért aztán felnőtt korára vadász lett, - hogy puskáját izzadásig szorongatva annak elsütése pillanatában elélvezhessen.

Mellesleg meg komoly pozícióban lévő jelentéktelen politikus - egy nemlétező párt elnöke, akit választásról választásra berezsiznek a magyar parlamentbe.

Semjént tehát teológusként, keresztényként, emberként nyilvánvalóan értelmezhetetlen.

Politikusként értelmezhető - bár tökéletesen értelmetlen.

Annyit azért érdemes megemlíteni, hogy Magyarország kormányának miniszterelnök-helyettese ma,

1.  kiválogatta, kik juthatnak a mennyországba

2.  vasárnapi családi szórakozásként megölhető lényeknek nevezte azokat az állatokat, amelyek ma Magyarországon több millió család tagjai, sokszázezer magányos ember egyedüli társai,

3. élőlények milliárdjaitól megtagadta a szenvedés jogát.

Ez a nyomorult féreg ezek után ráadásul még holnap is Magyarország kormányának miniszterelnök-helyettese lesz.

Néhány dolgot szeretnék leszögezni a történtekkel kapcsolatban.

1. Aki ezek után leáll, szóba áll, komolyan vehető emberi lénynek tekinti Semjént, az megtagadja az emberiség, az emberiesség, a kereszténység  legalapvetőbb normáit.

2. Ha az említett kijelentés nem jelenti Semjén azonnali politikai halálát, akkor ez az ország vélhetően morálisan menthetetlen.

Végül, de nem utolsó sorban.

Bízom abban, hogy Semjénnek - ha már tudományos, teológiai, morális kérdésekbe bonyolódik -  van azért némi hajlama és igénye az empirikus ismeretek beszerzéséhez. Ha ez így van, csak azt kívánhatjuk neki, hogy mihamarabb szerezzen tapasztalatokat arról, pontosan milyen kritériumok alapján zajlik a beléptetés mennyországba.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr227351856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.08. 21:30:38

Semjén egy rendes ember. Te meg egy gyomorforgató balliba vagy.

nagyfeszültség 2015.04.08. 21:47:07

@maxval bircaman szerkesztő:
Én nem értek egyet veled.
Szerintem Semjén egy gyilkos, akit fel kellene húzni egy lámpavasra és leköpködni a hulláját.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2015.04.09. 10:34:47

@nagyfeszültség: Bircaman egy hivatásos troll (szerintem pénzt is kap érte) ne etesd :)

nagyfeszültség 2015.04.09. 10:37:35

@Gery Greyhound (3):

Kössz az infót.
De ilyen szar trollkodásért fizet a kdnp -:)

gigabursch 2015.04.12. 09:26:27

VanCat, VanCat!

Az utóbbi pár évben próbáltam neked némi felvilágosítást adni a vadászatról, de még mindig nem esett le a tantusz.

Ellenben a fent megjelölt szent emberekről legkevésbé sincs olyan beszámoló, hogy agyhalott divatbuzi vegák lettek volna, ergo ugyanúgy kitekerték a tyúk vagy a nyúl nyakát és ugyanúgy leölték a birkát, disznót, marhát, mint bárki más és ugyanolyan jó étvággyal elfogyasztották.
Ennyi...

Bbogas 2015.04.14. 11:33:02

Szegény Vancat... Rossz lehet ennyi gyűlölettel a lelkében élnie.

Vámos Zsolt 2015.04.29. 21:07:37

Kedves Vancat!

Szerintem félreértelmezed / érted a kereszténységet, amit ugye Jézus is megalapozott. Legalábbis írásod és pontjaid alapján így tűnik nekem.

Szerintem Jézus még Semjén Zsolttal is szóba állt volna, ha Semjén Zsolt akkor és ott élt volna, ahol Jézus élt, és találkoztak volna.

Szóval én mindenkit arra biztatok, hogy álljon szóba Semjén Zsolttal, és próbálja meg elmagyarázni neki, hogy mik a kereszténység mélyalapjai... :-) Valamint, azt is hogy a pokol már régen befagyott... a Parlament pedig egyfajta purgatórium... :-D


süti beállítások módosítása