Tapolcán a vörösiszap veszített

2015.04.13. 07:00 - vancat

foto_a_poszthoz.pngJavaslom a vasárnapi veszprémi 3-as választókörzetben megbukott két nagypárti jelöltnek, Pad Ferencnek (MSZP) és Fenyvesi Zoltánnak (Fidesz), hogy jól nézzék meg a posztomat illusztráló fotót.

(Huszti István nagyszerű fotóriporter alkotása.)

A képhez gondolom - remélem - sok kommentár nem kell: éppen egy életveszélyes égési sérüléseket szenvedett macskát ment egy hölgy a kolontári, devecseri térségében zajlott vörösiszap-katasztrófa helyszínén, ahol nem mellesleg tíz ember, többszáz állat meghalt, valamint több környékbeli folyóvíz, (Torna patak, Marcal folyó) teljes élővilága kipusztult. Az ökológiai, társadalmi, mezőgazdasági károk máig felbecsülhetetlenek.

De hogy jön ez a közel fél évtizeddel ezelőtti katasztrófa a mostani veszprémi 3-as körzetbeli időközi választáshoz?

Nos úgy, hogy a Fidesz és az MSZP-DK bukott jelöltje, Fenyvesi és Pad egyaránt és régóta ennek a térségnek a közéletében dolgozó emberek.

Pad Ferenc a vörösiszap-katasztrófát okozó MAL Zrt. szakszervezeti vezetőjeként és felügyelőbizottsági tagjaként hosszú ideig a cég tulajdonosainak és vezetőinek, Bakonyi Árpádnak, Tolnai Lajosnak és Bakonyi Zoltánnak az első számú szarcsimbókja volt. Annak a Tolnay Lajosnak és Bakonyi Árpádnak, akik lényegében sértetlenül megúszták a tíz ember halálával és a környék élővilágának kiirtásával járó bűncselekményt. Továbbá annak a Bakonyi Zoltánnak - Bakonyi Árpád fiának -, aki a tragédia után úgy fogalmazott, hogy „A vörösiszap nem veszélyes… Az iszapban nincsenek egészségre veszélyes szabad gyökök, ártalmatlan anyagról van szó" - majd ezt követően szabadlábon távozott bírósági tárgyalásáról, és azóta is közel százmilliós luxusautóval furikázik.

Pad, aki most "az emberek bizalmát" kérte, ezeknek a rohadt állatoknak volt a bűnösök közt hallgató néma cinkosa.

Fenyvesi Zoltán esete egészen más. Ő nem volt sem a Mal Zrt. vezetőinek cinkosa, sem a vörösiszap-katasztrófa felelőse. Ő annak a pártnak a tagja és jelöltje, amely a vörösiszap-katasztrófa után futni hagyta ezeket a gyilkosokat - és arra kárhoztatta családok százait, emberek ezreit, hogy hosszú és megalázó pereskedés során próbálják meg visszaszerezni mindazt, ami a kiömlő vörösiszapba belefulladó és ott elevenen elégő rokonaikon, barátaikon, szomszédaikon, házi- és hobbiállataikon kívül pénzben kifejezhető és - talán - megváltható.

Röviden szólva, nagyon helyes és bölcs döntést hoztak a veszprémi 3-as választókörzet polgárai, hogy nem küldtek olyanokat a magyar parlamentbe, akik főállásban voltak tömeggyilkosok cinkosai, és az azokat futni hagyó közhatalmat megjelenítő párt tagjai.

Sokkal inkább e két morálisan vállalhatatlan jelölt elutasítottságát tekintem Rig Lajos győzelme okának, mint azt, hogy a magyar választópolgárok esetleg valami oltathatatlan vágyat éreznének a meglehetősen zűrzavaros és következetlen politikai utat bejáró Jobbik imádatára.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr107363662

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kiváló eredmények Veszprémtapolcán 2015.04.13. 08:12:22

Ne az egyes pártok helyezését nézzük, ez lényegtelen. Nézzünk az események mögé. A választás igazi tétje az volt: a politikailag aktív lakosság hány %-a dől be ismét a rendszerváltás hazugságának, a biztos zsákutcának, az elavult nyugati-liberális szó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2015.04.13. 14:54:34

Ami azt illeti megnéztem a helyi Szuperinfóban Pad elvtárs reklámját.
Gyalázatos, undorító és fröcsögő.

konrada 2015.04.13. 15:20:59

Azért eléggé hajánál fogva előrángatott ez, hiszen nem tavalyi év után előkerült probléma, amikor is még nem játszott be ez pl. a fideszes jelölt esetén...

...szóval még Pad esetén védekezhet ezzel a baloldal a további térvesztésre, de a másiknál....

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2015.04.13. 15:34:20

Azért a végére csak kellett egy Jobbik baszogató mondatocska.
Egész odáig rendben volt a cikk. Azt hittem még vannak rendes lényegretörő bloggerek....

axolotl77 2015.04.13. 15:52:34

@konrada: És melyik párt rakta a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelet élére a fideszes Zay Andreát?
hvg.hu/itthon/20101007_tanar_bubos_banka_kor_tagja_hatosag_vezet
Szakmaiság a köbön!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.04.13. 15:53:03

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: Miért? Attól lényegretőrő és következetes egy blogger, hogy nem írja a jobbikról azt, hogy: "meglehetősen zűrzavaros és következetlen politikai utat bejáró". Ettől szerintem nem kevésbé lényegretörő.

Vagy szerinted az emlékműbe köpködős, kissebbségírtós, oroszbarát, mindeközben kiscicával fotózkodós arculat következetes, nem zűrzavaros?

nagyfeszültség 2015.04.13. 16:18:42

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt:

Szerintem nem lett itt a Jobbik basztatva, inkább csak az a vélemény lett megindokolva, miért inkább a két rohadék ellen szavaztak, mint a Jobbikos mellett.

nagyfeszültség 2015.04.13. 16:21:26

@konrada:
A fidesz
1. ellopta a vörösiszap károsuzltak nak összegyüjtött pénzt
2. nem vonta felelősségre a tíz ember halálát követelő katasztrófa felelőseit

Nem elég?

turista a saját országában 2015.04.13. 16:22:21

"Nos úgy, hogy a Fidesz és az MSZP-DK bukott jelöltje, Fenyvesi és Pad egyaránt és régóta ennek a térségnek a közéletében dolgozó emberek."

Nahhát, és pont a MAL révén a vörösiszap-katasztrófában érintett Ajkán nem érdekel ez senkit sem..

Niebur 2015.04.13. 16:54:13

Azért halkan megkérdezném: Megvan a független szakértői jelentés alapján lefolytatott vizsgálat, mely megnevezi a felelősöket, és ez alapján a jogerős bírói ítélet?

nyünyüge 2015.04.13. 19:06:02

"Pad Ferenc a vörösiszap-katasztrófát okozó MAL Zrt. szakszervezeti vezetőjeként és felügyelőbizottsági tagjaként hosszú ideig a cég tulajdonosainak és vezetőinek, Bakonyi Árpádnak, Tolnai Lajosnak és Bakonyi Zoltánnak az első számú szarcsimbókja volt. "

Gyönyörű minősítés, csak a megalapozása hiányzik.
Az ajkai választóknak valamiért egészen más volt a véleménye, pedig ők bizonyára közelebbről ismerik, mint a tapolcaiak. Meg mint a blogíró, aki láthatóan csak gyűlölködni akart ezzel a rettenetes irománnyal.

BiG74 Bodri 2015.04.13. 19:17:42

Ha már Kolontár.
Az ország legidiótább, legszemetebb területi felügyelősége a Közép-dunántúli. Nem a szerencsétlen szakmai ügyintézőkre gondolok, hanem az osztály és egyéb vezetőkre, persze az igazgató asszonyra és a politikai vénájával is bukó Klingre. A felügyelőségen dolgozók 90% -nak tisztelet a köbön, de sajnálom Őket.

konrada 2015.04.13. 20:32:38

@axolotl77:
Aham. És mindez csak 9 hónappal kevesebb ideje derült ki, ezért csak most lett téma a fideszes jelölt esetén...;)

BiG74 Bodri 2015.04.13. 20:38:21

@BiG74:
Kling cserélendő Illésre, elnézést.

nyünyüge 2015.04.13. 20:50:26

... A Kúria .... hétfői végzésében ugyanakkor megállapította, hogy a Fidesz tapolcai szervezetének Pad Ferenc bemutatkozik című videója megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét, mert valótlan tényállításokat tartalmaz
hvg.hu/itthon/20150413_Video_Ez_a_tapolcai_Fideszkampanyfilm_a

nagyfeszültség 2015.04.13. 21:20:46

@Niebur:

Független szakértői vélemény....fel kelle húzni mindegyiket egy lámpavasra.


süti beállítások módosítása