A VEKE már smafu?

2012.01.08. 09:31 - vancat

Hosszú évek óta szimpátiával figyelem a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) tevékenységét. Tetszik, hogy jól egyesítik a kompetens szakmaiságot, a jólinformáltságot a tömegközlekedés munkavállalóinak és használóinak (vagyis az utasoknak) az érdekvédelmével. Ráadásul mindezt rendszeresen magasfokú szakmai alapossággal teszik.

Tetszik az a csipetnyi arisztokratizmusuk és elitizmusuk is, ami segített nekik egy elég zárt civil közösség maradniuk - konkrétan megakadályozták, hogy idiótákkal és zavarkeltőkkel felhígulva tönkremenjen a VEKE patikamérlegen kidekázott pozitív imidzse. Ráadásul civilszervezet annyit nem szerepelt országos médiában, mint a VEKE a parlamenti választások előtti időszakban.

Nekem még ez is tetszett, mert úgy tűnt: a városi és elővárosi tömegközlekedés ügyének nyilvánosság előtti megvitatása végre nemcsak ravasz, rezsiző szakszervezeti vezetők, töketlen lúzerek és demagóg politikusok kiváltsága. Jó volt végre fiatal, értelmes civilek szakvéleményét hallgatni metróépítésről, villamosfejlesztésről, buszközlekedésről.

Annak ellenére volt ez így, hogy azért egy idő után már elég széles körben nyílt titokká vált: az igazi érdekesség itt maga Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője, akinek magas fideszes politikai családi kapcsolatai erősen sejtették, hogy vagy a VEKÉ-ből lesz előbb-utóbb valami komoly állami hivatal, vagy Dávidka (így nevezik őt mostanában a háta mögött beosztottjai, a BKV-sok) fogja kinőni ezt a civil szervezetet.

Nos, az önkormányzati választások után, amikor Dávidka a BKV helyett megalakult Budapesti Közlekedési Központ főnöke lett, majdnem bizonyos voltam abban, hogy a VEKE vagy megszűnik, vagy valamifajta udvari beszállítójává válik a budapesti fideszes tömegközlekedésnek. Becsületükre legyen mondva, egyik sem következett be. A VEKE megmaradt az, ami. Ha lehet, még harcosabban képviseli a városi és elővárosi tömegközlekedés érdekeit, mint valaha.

A megmagyarázhatatlan csak az, hogy Dávidka kiválása óta a VEKE nagyrészt elvesztette médiapozícióit, és nemcsak a fideszes, de a jelenlegi ellenzék sajtójában is. Pedig lenne miről írni... Ha valaki csak beleolvas a www.veke.hu közleményeibe, meglepődve tapasztalhatja, hogy a civil szervezet a budapesti tömegközlekedés előző kormány alatti vezetőihez hasonlóan alapvetően Dávidkáékat is dilettánsnak, tisztességtelennek és hazudósnak tartja.

Fel vannak háborodva, hogy luxusautót vásároltatott magának, és úgy vélik: tökéletesen hiteltelen a Budapesten és környékén lakók körében a tömegközlekedést propagálni, miközben ő pofátlanul autóval és sofőrrel pöffeszkedik a városban. Ráadásul a VEKE elnöke szerint Dávidka például egyszerűen hazudott, amikor azt állította: a Budapesti Közlekedési Központ érdeme volt a használt, de nagyszerű Van Hool buszok beszerzése, ugyanis azt konkrétan a VEKE szerezte. És így tovább...

Szóval érthetetlen, hogy miért lett kommunikációs szinten smafu a VEKE? Holott, amikor Demszkyék, Hagyóék bűnei voltak napirenden, kézről kézre, kameráról kamerára, mikrofonról mikrofonra adták őket. Lehet, hogy ideje lenne kinevezni a VEKÉ-nél Dávidka utódját, egy új, meggyőző szóvivőt, aki világosan el tudná mondani a nyílvánosság előtt, mi is az alapvető probléma a budapesti tömegközlekedés jelenlegi irányítóival.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr563528005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2012.01.08. 11:10:43

Amíg Dávidka a fideszes hátszéllel nyomult, nem zavarta a VEKE-t, sőt örültek neki, pedig nyilván ugyanaz az ember volt, aki most. Nyilván azt hitték, hogy nekik is leesik majd valami a koncból, aztán jól meglepődtek, hogy Dávidka csak ugródeszkának használta őket.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.01.08. 11:35:33

Keresniük kellene egy másik Fellegi rokont és akkor máris nagyobb súlya lenne a szavuknak.

con 2012.01.08. 11:37:20

"A megmagyarázhatatlan csak az, hogy Dávidka kiválása óta a VEKE nagyrészt elvesztette médiapozícióit"

megmagyarázhatatlan?

ugye ezt te is csak viccnek gondoltad?

Budapest HBF 2012.01.08. 11:37:49

Érdekes a véleményetek, de a végkövetkeztetés nem jó.
A VEKE most is szerepel a médiában, tessék csak utánanézni (Kálmán Olga Egyenes beszédjétől az MTV híradóig bőven jönnek megkeresések). A különbség annyi, hogy akiket a sajtóban csak VD miatt érdekelt az egyesület, azok eltűntek. Most már csak azok keresik meg a VEKÉ-t, akiket a közlekedés érdekel. Ez pedig egyáltalán nem baj.

nagyfeszültség 2012.01.08. 11:43:51

Dávidkát gyűlölik, megvetik és kiröhögik a BKV-sok. Szerintük lényegében nem csinál semmit, csak a barátainak szerzett nagyon jól fizető állásokat, átrendeztette
az irodákat és cégautóval viteti magát.
Nyílván persze ez így teljesen nem igaz,
de a vélemény ez róla.

gatto nero 2012.01.08. 11:49:26

Óriási csalódás Vitézy. Tudom, sokan egy kis köcsög buzinak tartják, pedig értelmes,
a tömegközlekedéshez tényleg értő, jó eszű srác.
Amit viszont a BKK-nál művel, az sajnos rettenetesen
kiábrándító.
Viszont a VEKE előtt le a kalappal.
Ők azok maradtak, akik.
Vancat jól fogalmazta meg:
"jól egyesítik a kompetens szakmaiságot, a jólinformáltságot a tömegközlekedés munkavállalóinak és használóinak (vagyis az utasoknak) az érdekvédelmével. Ráadásul mindezt rendszeresen magasfokú szakmai alapossággal teszik. "

gatto nero 2012.01.08. 11:55:30

@con:

Az megmagyarázhatatlan, hogy a komcsi és a független médiában miért vsztette el Dávidka távozása után a VEKE a pozícióit....

Gaspar Gil y Pollas · http://www.kulturtapas.com 2012.01.08. 12:18:40

Hát nem tudom, azért én a jelenlegi média-állapotok között nem találom olyan meglepőnek mindezt. Teljesen egyetértek bm613-mal, a VEKE tagjai úgy tűnik, benézték a hatalmi helyezkedést... Ami nekem érdekesebb, hogy hogyan lett Vitézy fiatal és agilis reformista közlegmérnökből, pocakos pártkáder vezérigazgató egy varázsütésre...

üdvözlettel:
Carlitos
www.kulturtapas.com

MACSKANŐ 2012.01.08. 12:21:02

A VEKE továbbra is szimpatikus és szakszerű.

NA YA! 2012.01.08. 12:23:06

Virág elvtárs jutott a zeszembe:
Vitézy Dávid-egy élet a népért! Egy hosszú és küzdelmes életút betetőzése! Ezek szerint ő már elmondhatja, hogy jobban élünk mint 4 éve!;)

AczélGyuribácsi 2012.01.08. 13:01:12

"Hosszú évek óta szimpátiával figyelem a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) tevékenységét. Tetszik, hogy jól egyesítik a kompetens szakmaiságot, a jólinformáltságot a tömegközlekedés munkavállalóinak és használóinak (vagyis az utasoknak) az érdekvédelmével. Ráadásul mindezt rendszeresen magasfokú szakmai alapossággal teszik."

Te hol élsz???

A VEKE semmiféle szakmaiságot nem képviselt és ma sem képvisel!
A VEKE a tarlós háttérszervezete volt, arra alapították, hogy napi rendszerességgel alázza az akkori fővárosi közlekedési rendszert!!! (ugye, ha a BKV-t folyamatosan "akadályozzuk", akkor a fővárosiak dühösek lesznek és nagyobb valószínűséggel zavarják el a szoclib bagázst!!!! tarlós 2 millió fővárosi napi életét gátolta a hatalomszerzés miatt!)
A szakmaiságra jellemző, hogy eredetileg egyetlen fővárosi lakos sem volt a vezetőik között, mind Pest környéki gazdag, tehetős pali volt, menő villákból, lakóparkokból + ez a tanulatlan ostoba orbánrokon, aki minden este megjelent a tévében (érdekes, hogy KIZÁRÓLAG a VEKE szóvivője szerepelt minden este, és szarozta az aktuális állapotokat...)

A VEKE szakértelmére jellemző a járatátszámozás - ha jól emlékszem ez is ennek a tahó villamosimádónak az ötlete volt - sok százmilliós költségbe verve a BKV-t.
Most is számozni, pontosan színezni akar, a HÉV vonalaknak tervezett szivárványszíneket - ami érthető, hiszen a szivárványos világ közel áll hozzá!

Az sem állja meg a helyét, hogy ők, illetve dávidka mit fedezett fel a BKV-nál, ugyanis dávidka már hosszú hónapok óta a felügy.biz. tagja volt, tehát vagy tudott a korrupciókról, de
- nem szólt, mert politikailag volt a leleplezés "ütemezve"...
- nem szólt, mert nem tudott róla - akkor meg mi a faszt üldögélt jó pénzért ott????

A VEKE egy politikai végrehajtó társaság, érthető, hogy a agyhalott fidesz-zombik számára szimpatikus, hiszen nekik Pozsgay meg sok kommunista is az...

Jajjaaj elfelejtettem:
A VEKE és a VD ötlete volt a fővárosi összevont bérlet is!!!
Előtte kb. 5 % használt ilyet , ma mindenkinek kötelező, 95%-al fizettetik ki 5% utazását!!!! Nálunk például se MÁV, se Volán nincs, tehát miért is fizetek???
Ez is KORRUPCIÓ vagy alapvető OSTOBASÁG!

Laconicus 2012.01.08. 13:02:50

Gaspar, arra nem gondolsz, hogy a VEKE esetleg nem is akart hatalmi helyezkedni? Mit kellett volna benézzen? Miniszterek, államtitkárok, vezérigazgatók jönnek-mennek. A szakma meg marad. De nem mondanám hogy eltűntek a múltkor épp a Lánchíd rádióban volt az elnökük.

Jegkoko 2012.01.08. 13:08:10

@AczélGyuribácsi: a bksz bérletet nanó azért vezették be, mert csak alig került igy töbe mint a sima bkv bérlet és
lehet vele menni pest határáig vonnatl meg volán
busszal is.Amikor én jártam pestre melózni, nagyon nagy hasznát vettem a bérletnek, mert régen meg kellett volna kelenföldig venni a bérletet

con 2012.01.08. 13:30:24

@gatto nero:
"a komcsi média" sosem tudta nemhogy hetekre, de még napokra sem vezető hírré tenni és a közbeszéd tárgyává tenni a jobboldal hülyeségeit.
A független média (ha van egyáltalán még ilyen) meg egyszerűen nem foglalkozik olyan hírekkel, ami bármelyik politikai oldal rosszallását kiválthatná (mert különben ellehetetlenítenék a működését).

Laconicus 2012.01.08. 13:39:23

Még valamit Gaspar. Ha jól tudom Vitézy sosem volt mérnök, ugyan a BME-n tanult de közgazdásznak tehát nem közlekedésmérnök sosem volt az.

Táskás Tóni 2012.01.08. 13:56:47

@gatto nero: Ha davidka annyira értő és jó eszű srác, akkor mi ez az impotencia a bkv-nál. Nem lehet, hogy csak az uszításhoz értett, meg ahhoz , hogy jól eladja magát?

gatto nero 2012.01.08. 14:04:30

@Táskás Tóni:

De, sajnos elképzelhető....

wilson77 2012.01.08. 14:30:48

Több dologgal nem értek egyet: Sztem a Veke nem sok vizet zavart (attól eltekintve, hogy folyamatosan azon dolgozott, hogyan lehetne az előző fővárosi és bkv-s vezetések munkáját megakasztani, szétzilálni. Vö: levegő munkacsop.).
Vagy lesznek szívesek sorjázni a veke tevékenységét (nem a veke honlapjáról).

Másrészt a Veke - nagyon így tűnik - kizárólag V.D. politikai hátszelének köszönhető a társaság média ingerküszöbének átlépése.

tizenegyker 2012.01.08. 14:38:32

Ez a cikk egy igazi gyöngyszem az egyesület megalakulásáról:
index.hu/belfold/topik/

irreverzibilista (törölt) 2012.01.08. 14:41:29

@nagyfeszültség:
Ezt a cégautó basztatást soha nem értettem.
Egy ilyen nagyságú szervezet vezetőjének kijár a prémium kocsi.
Vagy ismertek olyan céget, ahol rollerrel jár a vezér munkába?

irreverzibilista (törölt) 2012.01.08. 14:42:34

@gatto nero:
"Az megmagyarázhatatlan, hogy a komcsi és a független médiában miért vsztette el Dávidka távozása után a VEKE a pozícióit.... "

Na ez 5 csillagos kérdés... :)

Voyageer 2012.01.08. 14:43:08

@AczélGyuribácsi: Méltó a nicknevéhez, de ha lehet még ostobább és korlátoltabb.
Mindenki pontosan tudja, hogy a VEKE sohasem volt Tarlós háttérszervezete. Tarlóst még ki se találták, amikor már régen közlekedési ügyekben tevékenykedett.
Másrészt mint civil szervezet, hogy a búsba lehetne politikai végrehajtó? A többi hülyeségedről már nem is beszélve.
Picit gondolkozzál már mielőtt ekkora baromságokat írsz!

Voyageer 2012.01.08. 14:44:27

@irreverzibilista: Szerintem egy-két autó nem verte volna ki a biztosítékot. Node 10 és ráadásul pont egy tömegközlekedési cégnél!

Voyageer 2012.01.08. 14:46:15

@irreverzibilista: A válasz egyszerű. Nem vesztette el. A mai napig olvasható és látható a médiában, közlekedési kérdésekben elsőként keresik az újságírók a HVG-től, a Klubrádión át a Lánchíd Rádióig.

tükörfúró 2012.01.08. 15:08:21

@Voyageer: Minálunk a civil szervezetek nem léteznek, mert a sajátó és a média párt és kormánysajtó és párt és kormánymédia.
A veke tündöklése pontosan annak a folyamatnak volt a része, hogy odaült egy ifjú titán, aki kicsit kipróbálta magát és eljátszott a homokozóban, a hülye civilek hátán.
Mégiscsak a mikutyánk kölke, nameg ezt a ciliszférába ki-bevonulok módszert már nagyonjol eljátszották a fijjug több fronton is.
Szoval felkapták ezt a veke történetet, a kiskutyust meg felemelték a nagyok mellé a zsíros csontok és husosfazekak vilgába.
A média még egy ideig rá van állva, megtörténik spontán a "kivezetés", nem csak ugy beesik a süllyesztőbe az egész nyomorult civil világ, hanem szépen fentről "lecsengetik", mintha magátol múlna ki, oszt ennyi.
Nincs itt erre igény elvtársak. És ha ugy vesszük, tényleg nincsen, hiszen az ország továbbra is ilyen, félig és reflexeiben mélyen kommunista, kádárista, másfelől zavarodott és megvezetett.
Amellett természetesen konstans csuszik lefelé, a budapesti közlekedési állapotok is egyre rettenetesebbek, csakhát ezt már ugy megszoktuk, hogy maga a rohadás sem tünik fel.

Voyageer 2012.01.08. 15:19:27

@tükörfúró: Pont a VEKE a példa arra, hogy civil szervezetek léteznek. A VEKE egy indexes szakmai fórumból alakulti, Vitézy még szinte gyerekkorában került oda és onnan nőtte ki magát persze családi segítséggel. Sajnos amióta hatalomba került egyre gázosabb. Viszont a VEKE nap mint nap pont azt bizonyítja, hogy az megmaradt szakmai alapon működő szervezetnek és jottányit sem érdekli, hogy az elvtársak vagy azzá válók mit gondolnak róla egyik, vagy a másik oldalon. Eddig senki sem tudta őket lenyelni, megvenni, eltaposni, mint pesti polgár remélem ez így marad ezután is.

nagyfeszültség 2012.01.08. 15:31:42

@irreverzibilista:

megpróbálom elmagyarázni: egy olyan cég, amely éppen az autó letételére buzdít, annak vezetője nem járhat - ráadásul közpénzen - autóval. A Coca Cola vezetője meg nem ihat Pepsit, az Audi főnök meg nem járhat Mercivel.

Ringlósztár 2012.01.08. 16:45:58

A VEKE is közrejátszott BP fideszessé válásában, most miért kellene megjelenniük bármilyen médiumban?

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.08. 17:27:32

Közrendőrből milliárdos / 20 év alatt/ "becsületes" munkával, majd miniszter kedvezményes nyugdíjjal, Pintér Sándor féle "életpályamodellt" mindenkinek.

Különös tekintettel a rokkantnyugdíjasok fizetett fidesz bérenc orvosok által a nemlétező munka világába történő visszaterelésére.

Orbán van még egérút, most takarodj!

Mitzimackó 2012.01.08. 17:36:57

a veke jóllakott napközis vezetője minden felelősség nélkül mondhatta az ötlet szinten logikusnak hangzó marhaságait, mert nem volt megkötve a több ezer millárd értékű hardverrel meg a gyengén csurranó-cseppenő támogatással a keze. a kommunális közlekedés mindenhol nagyjából államilag finanszírozott. ez a faszkalap most odekerült a sürüjébe, és rájött, hogy kurvára nem ért semmihez, miért is értene, most jött ki az egyetemről. de azért megdobták bruttó havi 2 millával. mert tarlós is egy szemétláda fideszbérenc, a zsebnérónak és tettestársainak a lakája. (felajánlotta a függetlenségét a fidesznek, mint a másik bohóc, a smittpaja.)

Mitzimackó 2012.01.08. 17:41:40

Voyageer 2012.01.08. 14:43:08

"Másrészt mint civil szervezet, hogy a búsba lehetne politikai végrehajtó?"
hogy a búsba ne akarta volna demszkyt megbuktatni? ez nem végrehajtó? meg dávidka nagybátyja meg az anyja tán nem kötődik ezer szállal gazdaságilag meg rokonilag a fideszhez?meg a "független" jogászfórum is 'civil' szervezetként pártatlan, mi? hány éves vagy, hogy még hiszel a mesében? vagy szándékosan vagy ilyen naiv?

Tell Vilmos 2012.01.08. 17:52:57

A VEKE tényleg az maradt ami volt, szakszerű. Én nem sajnálnám Dávidka kiválását, inkább azon csodálkoztam mindig, hogy korábban egyáltalán nem ismertük a VEKE képviselőit, mert állandóan Dávidka vitte a szót...

venszivar 2012.01.08. 18:51:37

ez, majdnem olyan debíl, mint alekosz.........:DDD

Jegkoko 2012.01.08. 19:00:07

Nem gondoltam volna, hogy vannak olyan agyhalott emberek akik szerint ez a homár dávidka jól végzi a munkáját :D

Measurer 2012.01.08. 19:16:48

Túl vagyunk a látványos racionalizálási intézkedéseken. A strukturális átalakitásokat, az alapvető finanszirozási kérdések megoldását a különböző érdekcsoportok rendre elszabotálják.

Vajon milyen javaslatokkal léphetne a VEKE a média elé?
A BKV csődhelyzete, az NFÜ 200 mrd-os forrás átcsoportositási terve kit lelkesitene?

Közbiztonság Szilárd 2012.01.08. 20:04:00

A VEKE mindig is smafu volt, egy ellenszeves, erőszakos, agresszív tahógyülekezet volt, minden szakmai alap nélkül, csak mindig verték magukat, és kikényszerítettek a fővárosból egy csomó ökörséget a saját örömükre.

És de, idióták és töketlen lúzerek gyűjtőhelye a VEKE.

Tönkrekúrták pl. az éjszakai közlekedést, nekik köszönhető, hogy kétszer annyi idő alatt teszik meg az utat a járatok az esztelen várakozások miatt, mint korábban.
Nekik köszönhető, hogy megszűnt pl. a 49É, ezért nem lehet a Bartók Béla útról eljutni a Moszkva térre (tudom, hülyébbeknek Széll Kálmán).
Nekik köszönhető a Tapló Pista által hálistennek pár nap után visszavont Budaörsi úti buszsáv, amitől aztán kis túlzással Fehérvárig érő dugók alakultak ki az M7-esen.
És hasonlók.

"Dávidkáékat is dilettánsnak, tisztességtelennek és hazudósnak tartja"
Merthogy azok.
Ahogy a VEKE is. Nem véletlenül belőlük nőtt ki Dávidka.

Közbiztonság Szilárd 2012.01.08. 20:08:29

@Measurer:
Mondjuk - mint mindennél fontosabb lépés - időalapú jegyek (60 vagy 90 perc időtartammal), jelentős jegy- és bérletárárcsökkentés a lakosság által elviselhető szintre (200 Ft jegy, 6000 Ft bérlet, lásd Pozsony - ahol a lakosság átlagkeresete pár százalékkal ugyan, de magasabb, mint Budapesten), beléptetőrendszer a metróra stb.

Ésszerűtlen kiadások csökkentése.

Nem 1 millió km-es, ezeréves szar buszok beszerzése.
A főváros rávétele, hogy szálljon be a rá eső résszel a BKV finanszírozásába, 10 helyett 50 milliárddal, és ne az államot zsarolja Tapló Pista 3 havonta azzal, hogy leáll a BKV.

Ilyesmik.

Vagy szerinted minden rendben a BKV háza táján?

nagyfeszültség 2012.01.08. 20:17:56

@Tell Vilmos:

Dorner Lajos nekem például mindig is egy szimpatikusabb, nyugisabb és hitelesebb srác volt.
Ráadásul az is tetszett benne, hogy biztosan tudtuk: nem azért van ott, mert Orbán Viktor rokona és Vitézy Tamás unokaöccse, hanem egy egyszerűbb földi halandó -:)

vekerdi 2012.01.08. 20:28:48

Dorner egy buta tékvando edző

a közlekedés/média szégyene, hogy bármit elhisznek neki

the cat 2012.01.08. 20:35:31

@vekerdi:

tekvando edző?
Annak nem néz ki...

tothistvan43 2012.01.08. 20:35:42

mi a bajotok? a BKK-ban - közismert nevén a melegházban - dolgozom

Dávidka jó főnök, csak délután kettő körül jelenik meg a barátaival

Veke-lúzereken meg jót röhögünk és ha a sajtóban próbálkoznak - pl MTI - azt leállítjuk oszt jó napot

hasznos idióták voltak, de már nincs szükség rájuk, hahaha

tothistvan43 2012.01.08. 20:36:36

nem tékvandós, hanem még rosszabb: informatikus állítólag

the cat 2012.01.08. 20:48:52

@tothistvan43:

az azért más. Mert nem tünik tékvandósnak, de nekem butának sem...

Laconicus 2012.01.08. 21:40:12

@the cat: gugli a te jóbarátod:
taekwon-do.hu/itfindex.html
Itt a feketeövesek listáján rajta van
www.taekwondo.hu/subsites/buday/buday_about.html
Itt is listázva van és a lap alján levő videón is látható többször is, ahogy pl deszkákat meg téglát tör.
sőt még a domain is az övé szóval valami köze kell hogy legyen hozzá

vekerdi 2012.01.08. 21:51:54

ugye az köztudomású, hogy a tékvandósok a legbutábbak a küzdősportosok közül:

UltraCap1 válasz | megnéz | könyvjelző 2011.06.22 08:27:00 © (217964)

Rendben van akkor tedd meg kérlek amit kértem tőled és Dorner Úr nyilatkozatában a tényszerűen ellenőrizhető dolgot ellenőrizd le.

Én D. Lajosnak két nyilatkozatát hallottam és egyik jobban felháborított mint a másik. Mindkettőben tettenérhető az alapvető tárgyi tévedés (és akkor jóindulatú voltam, mert nem azt mondtam, hogy szándékos hazugság, hanem jóindulatúan feltételeztem, hogy csak buta és információk hiányában nyilatkozik úgy valamiről mintha tudná a frankót...). Bár a jóindulatomnak némileg ellentmond, hogy több helyen érezhetően csúsztat és félremagyaráz, bagatelizál fontos dolgokat és felnagyít kevésbé fontosakat, ami némileg tudatosságra utal. De persze az is lehet, hogy " tényleg ilyen hülye" és az alapvető tévedésbő kiindulva saját maga is hiszi amit mond és ezér magyaráz félre.

Én most rendkívül felháborodott vagyok ezért kérlek téged, mint független, elfogulatlan ember, hogy ellenőrizd le Dorner Úr szavait és az én kritikámat. És ne rejtsd véka alá, ha netán igazam lenne erősíts meg bátran.

Tiszteletre méltó szakember is baromságnak tartja a dolgot amit DL mondott és sajtónyilatkozatra készül, hogy ezeket cáfolja. De ha jól tudom már Tarlós is "megdorgálta" Dornert.

Voyageer 2012.01.09. 08:27:42

@Mitzimackó: Elmondanád nekem te nagyon okos, hogy egy civil egyesületnek milyen végrehajtó jogosítványai is vannak????

Voyageer 2012.01.09. 08:34:21

@vekerdi: "Én D. Lajosnak két nyilatkozatát hallottam és egyik jobban felháborított mint a másik." melyik két nyilatkozatra gondolsz?

BPO654 2012.01.09. 10:36:11

Skoda superb jár VD-nek. A miniszterek is ilyennel járnak... . Dorner meg kitiltatoot egy másik blogról mert le mertem írni, h ha troliként újították volna fel az 59-et akkor mehetne a gazdagréti térre, így soha sem fog. Villamos 800 millió-1 milliárd/km a troli 130 millió/km, buszt trolit elvileg gyártunk villamost meg nem, de nem baj lesz egymillió új mhely is valamikor... . Ennyit dorner lajos szakmaiságáról.:D:S
Sokáig sokmindennel egyet lehetett érteni de az h dorner odaszól egy blogosnak h tiltsd ki ezt meg ezt azért mert más a véleménye az mindent elmod róla. tékvadó edző? A pók hasával? :P Mint régen a K -vonalon leszoltak. Ez dorner lajos.

nagyfeszültség 2012.01.09. 10:55:08

@BPO654:

Mindent értek, csak egyet nem: miért is jár Dávidkának szolgálati luxusautó, miközben arról beszél
- helyesen - hogy tömegközlekedéssel kell járni és
korábban ő maga is rendszeresen kritizálta az mszp-s bűnözőket ezügyben?
Tök mindegy, hogy Superb, vagy bármi más....
(A pókhasból még ne vonj le messzemenő következtetéseket....)

Attack! 2012.01.09. 12:09:18

"amikor Demszkyék, Hagyóék bűnei voltak napirenden, kézről kézre, kameráról kamerára, mikrofonról mikrofonra adták őket. "

Van most kampány, vancat?
Ha ezt meg tudod válaszolni magad is akkor már meg is van a válasz a kérdésedre. Ostoba blogger.

Laconicus 2012.01.09. 12:32:35

@BPO654: hát ha te az 59-es tuját akartad felszedetni akkor ne is csodálkozz hogy kivágtak. Nem mintha számítana is bármit amit te mondasz. Talán épp ezért is vagy ilyen irigy mert vannak akikre hallgatnak te meg nem vagy közöttük. Azt nem is tételezem fel rólad hogy megértsd miért is van ez így. De hogy helyesen van az biztos!

BPO654 2012.01.09. 22:16:53

@nagyfeszültség: Mert jár neki és kész uolyan mnt a minisztereknek. Bár jogsija sincs és elég lenne kisebb is de mind1.

BPO654 2012.01.09. 22:17:55

@Laconicus: Te agyhalott! A síneket így is felszedték újjáépítéskor nem?:DDD

nagyfeszültség 2012.01.09. 22:45:40

@BPO654:

Hm...ezzel nem győztél meg túlságosan, hogy Dávidka jobb, mint a csaló, tolvaj komcsi elődei-:)

Measurer 2012.01.09. 22:59:38

@Közbiztonság Szilárd:
privatbankar.hu/migracio/tomegkozlekedes_a_szomszedban_nyugodtan_lehetunk_irigyek-228427
Drágább mint Bukarest, persze olcsóbb mint Bécs

Ami a finanszirozást illeti:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=401885

800 mFt üzemi veszteséggel szemben 7,9 mrd adózás előtti veszteség! Ez majdnem a kamattörlesztéssel egyezik. Ez még jó is lehetne, de ÉCS=0-val? Külön számolgatva 720 mrd-os "belső eladósodást"?

Nyilván ezt is beállitotta a BKK az üzleti tervébe, EU-s forrásból finanszirozva a fejlesztési projekteket.

Valamint a BKV 800 mrd-os adóssága is a BKK üzleti tervének részét képezi.
Ez 1600 mrd Ft. A GDP 5,7%-a. Ha pl. az EU-támogatásokat leállitanák, feszes gazdálkodásal a nominális államháztartási hiányból még fedezni lehetne.

Mitzimackó 2012.01.13. 15:06:39

@Voyageer: a végrehajtót úgy értem -és ez kiderül a 'politikai' jelzőből- hogy a leamortizálást hajtja végre. vagy te nem így érted a "politikai végrehajtó" fogalmat? mert más értelme nem is lehet.

sikertelen kiégett frusztált (törölt) 2012.07.07. 21:23:08

@vekerdi: Dorner ilyen, hajlamos az aggresszióra, fenyegetőzésre, a kritikát rosszul tűri, személyes sérelemkén éri meg és képtelen kezelni stb. Meglehetősen összeférhetetlen alak (látható is, küzdősportot űz, verekedőset és mondjuk nem a sakkban jeleskedik ...) Bizonyítani akarja, hogy rambóbb a rambónál is. Talán kicsit van neki ott lent, ezért a kompenzációs komplexusa. Még jót nem hallottam róla sehol, aki találkozott vele, együtt dolgozott valami ügyön. Korlátai vannak a pasinak, kétségtelen.


süti beállítások módosítása