Ruszkik, haza!

2013.10.22. 07:08 - vancat

Mindannyiunk szívéből szólt ez az egyszerűségében is egyértelmű, otthon és baráti körben folyamatosan emlegetett, a Kádár-rendszerben nagy nyilvánosság előtt legelőször mégis csak 1989-ben, Orbán Viktor bátor beszédében napvilágot látott mondat.

Ami azóta történt velünk magyarokkal, Magyarországgal, de nem utolsó sorban Orbán Viktorral és a "ruszkikkal", nos, az viszont bonyolultsága miatt is érthetetlen és a nagy nyilvánosság előtt még soha őszintén ki nem tárgyalt folyamat. Azok kedvéért, akik nem szeretnek sokat olvasni vagy kevés az idejük, röviden összefoglalom.

A ruszkik ismét itt vannak. Lehet, hogy ittlétük pusztítóbb lesz, mint az ideiglenesen Magyarországon állomásozó Vörös Hadseregé volt. A közvélemény-kutatások szerint a magyarok kétharmada - igaz, mint a hetvenes-nyolcvanas években, nagyrészt ma is csak szűk családi, baráti körben - ismét azt mondja, hogy ruszkik, haza.

Csak most nem számíthatunk arra, hogy mindezt nyilvánosan is kimondja Orbán Viktor. Ugyanis jelenleg éppen ő hívta be őket.

Akik megtisztelnek virtuális társaságukkal a részletek kifejtése során, azok számára kicsit hosszabban. Ja, és 16-os karikával! A nyugalom megzavarására alkalmas kifejezésekkel tűzdelt szöveg következik.

Szóval, ott folytatnám, hogy az 1989-es ruszkik, haza után, de különösen az elmúlt időszakban mondott és tett is érdekeseket ruszkikhaza-ügyben Orbán Viktor. Nyilván nem akarnám egyedül az ő nyakába varrni, de fontos része van abban, hogy ma ismét fura, egymással mondhatni antagonisztikus ellentéteket képviselő kultuszoknak hódolunk - és hódoltat minket a hatalom - különösen így a forradalom ünnepe táján.

Vegyük csak azt, hogy - Orbán Viktorral az élen - Nagy Imre személyében egy mártírra, de azért azt se felejtsük el: egy kommunista gyilkosra emlékezünk kegyelettel, nagy erőkkel. Egy 1950-es élelmezési, majd 1951-es begyűjtési miniszterre, miniszterelnök-helyettesre és kegyeleti okokból tovább talán ne is soroljuk azokat a szégyenteljes köz- és fegyveres pártfunkcióit, amelyben részt vett emberek életének elvételében és megnyomorításában.

Nemrégiben - Orbán Viktor kezdeményezésére - állampénzen állami díszsírhelyet kapott Horn Gyula. Az az ember, aki annak a forradalomnak a során, amelynek mártírjairól most emlékezünk, pufajkásként forradalmárokat gyilkolt.

Orbán Viktor alig több mint húsz évvel a ruszkikhaza után egy beszédében azzal a Kádár Jánossal és korszakával hasonlította össze magát, aki - mai kriminalisztikai szakkifejezéssel élve - igazi gyermekgyilkos volt: ha tud a kedves olvasó jobb szót arra, hogy egy halálos ítélettel valaki beváratja egy fiatalkorú esetében, hogy felnőttkorú legyen, aztán felakasztatja, nos, akkor segítsen.

Ha nem, akkor mondjuk ki: Kádár a történelem azon szarházijainak egyike, aki a gyerekéletet sem kímélte ruszki csatlósainak kiszolgálása során. Szóval moszkoviták, vagy ha úgy tetszik ruszkibérencek akadnak szép számmal frissen kanonizált történelmi személyiségeink között is. (Igaz, egyfajta perverz kompenzációként vagy talán kiegyenlítésképp, azért hébe-hóba frissen kanonizált gyilkosaink áldozatait is kanonizáljuk: most éppen a Nagy Imre regnálása alatt halálra vert nagyszerű szalézi szerzetest, Sándor Istvánt.)

Sajnos újjáteremtett tabuink viszont nem nagyon engedik, hogy minderről és ehhez hasonlóakról szó essen: arról, hogy a kommunista, moszkovita Kádár bűne nem elsősorban a kommunista, moszkovita Nagy Imre meggyilkoltatása volt. Hanem az ártatlan, jobbára egyébként baloldali munkás és értelmiségi fiatalok százaié.
Róluk nem sok szó esik - még így a forradalom évfordulója környékén sem: Angyal Istvánról, Brusznyai Árpád professzorról, Gimes Miklósról, Szilágyi Józsefről, Szirmai Ottóról és a többiekről. Meg sok minden másról, sok mindenki másról sem.

Hiába vannak gomba módra szaporodó ötvenhatos kutatócsoportok, hiába van Wittner Máriánk. Máig nem ismerjük Göncz Árpád, vagy a már meghalt Vásárhelyi Miklós (Nagy Imre, majd Soros György sajtófőnöke) szerepét a megtorlást követő, halálos ítéletekkel végződött perekben. Ezekről sem illik beszélni - mert ha valaki beszél, - még ma sem feltárás, hanem megtorlás és per lesz belőle.

Mindezek nem férnek bele harmonikusan az új kultuszok szabta keretekbe és értékrendekbe: bezavarnak a képbe, médianyelven a nyugalom megzavarására alkalmas információk lennének. Szóval Nagyot siratjuk. Kádár munkáját a magunkéhoz hasonlítgatjuk, Horn halálából állami parádét rendezünk.

De mi van a ruszkikkal? Nos, a ruszkik azért vannak ismét itt a spejzban, hogy atomerőművet építsenek. Ők ugyanis nagyszerű szakértők. Azért, hogy megvalósítsák az Orbán Viktor indiai beszédében megfogalmazott célkitűzést: öt éven belül 70 százalék legyen az atomenergia részaránya a magyar energiamixben, és Magyarországon legyen a legolcsóbb az áram - ha törik, ha szakad.

Nemrégiben hosszú és kivételesen szakszerű beszélgetés zajlott egy rádióműsorban Aszódi Attilával, hazánk első számú és szélsőségesen, mondhatni elvakultan atompárti szakértőjével. Ő finoman szólva őrültségnek ítélte mindezt: mind az ár, mind a határidő, mind a részarány tekintetében. Orbán környezetének jobb érzésű felében meg néma, dermedt csend.

Ellentmondani félnek, vitatkozni nem mernek. Úgy tűnik a magyar társadalom sem. Pedig a legravaszabbul, legfondorlatosabb prejudikált atompártisággal feltett közvélemény-kutatói kérdések válaszainak kiforgatása után is rendre az derül ki, hogy a magyarok bő kétharmada nem akar új atomerőművet, de orosz technológiájút - és politikai hátszelűt - meg aztán szinte senki sem.

Otthon, szűk baráti körben persze nyilván ma is százezrek mondogatják, hogy ruszkik, haza, és akkor már inkább jöjjenek a németek - szélerőművet építeni. A nyilvánosság előtt viszont még senki sem meri, akarja vagy érzi magát illetékesnek ezt kimondani.

Szóval ismét történelmi feladat vár megfelelő személyre.

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr745591764

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gróf Spanyol Zoltán vízautója 2013.10.22. 11:21:54

Csurka Istvánnak régebben nem kellett a vízautó és most Orbán Viktornak a facebook oldalán ajánlgatják a hívei a szerintük szenzációs találmányt. Szinte már mániákus és ámokfutó gerilla marketinggel napokon keresztül számtalanszor feltéve, megismételve...

Trackback: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép 2013.10.22. 11:21:01

Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és en...

Trackback: Széles Gábor elkapta az egelygyörgy agyvírust 2013.10.22. 11:20:29

Széles Gábor nemsokára bemutatja állítólag azt az energiacella nevű és szerű találmányt, ami szerinte nemcsak a F.MPSZ (becézve gyerekkori nevén Fidesz) jövőbeli választási sikereit garantálhatja, hanem egyben Magyarországot is kihúzza majd a gazdasági...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reggie 2013.10.22. 15:44:19

@Iván Gábor IGe: Igen, megvan. Es linkeltem is a kep forrasat. Tudod, hogy miert cenitmeter skala van a szinekhez rendelve? Mert a balesetet megelozo szokoar altal letrehozott hullamok maximumat mutatja a kep. Az, hogy beirod az altalad megadott kulcsszavakat a keresore es kidobja ezt a kepet is teven, kis mertekben a kereso hibaja, viszont az, hogy te ezt gondolkodas es minimalis utanajaras nelkul felhasznalod teljesen tevesen, mar teljes mertekben a te hibad. Ennel nagyobb szellemi igenytelenseg nem is tudom, hogy letezik-e.

eßemfaßom meg áll 2013.10.22. 15:45:11

@belekotty: TineEye plugin telepít, jobbklikk keresés TinEye és ott is a kép eredetije :)

eßemfaßom meg áll 2013.10.22. 15:47:20

@Reggie: A legszebb, hogy van aki veszi a fáradfságot és lefotosopozza a képre írt feliratot a szökőárról és hullámmagasságról.

belekotty 2013.10.22. 15:47:40

@tobeor: Vészleálltító gomb? Mond ez neked valamit?

Sherlock79 2013.10.22. 15:48:46

@Vu, de ja vu:

""Nem baj, megérte, hiszen azóta virágzik igazán kishazánk, amióta felrúgtuk a paktumot és saját urai vagyunk magunknak... Ki az a Putyin??? Ide vele, megveszem kilóra... ez a duma jól áll egy kocsmatölteléknek, de egy felelős politikus, gazdasági vezető érzelmi alapon nem tép szét meglévő kapcsolatokat, csak nagyon nyomós esetben... Mi nem voltunk abban a helyzetben, hogy ezt a luxust megengedjük magunknak, mégis megtettük..."

Csakhogy kishazánk nem azért nem virágzik,mert az oroszok nem veszik meg a szarainkat,hanem azért,mert túl hülyék vagyunk ahhoz,hogy olyan terméket állítsunk elő,amit a világpiacon BÁRKI megvesz. Amúgy ha szerinted ez akkora Kánaán lett volna,kérlek,említs már csak EGY olyan országot,aki korábban szovjet megszállás alatt volt,majd 1990 után a borzasztó orosz vásárlóerőre alapozva megőrizte a kapcsolatait a medvével és iszonyat gazdag lett? Segítek,egy ilyen sincs, az exkomcsi blokkból azok állnak a legjobban,akik rá tudtak kapcsolódni a németekre (ezek sajnos a csehek).

"Nem túlzok, ha azt állítom, hogy a Kádár-rendszerben sok minden épült, sok olyan is, aminek nemigen volt haszna,"

Hitelből,baszki,amit most fizetünk,óriási,tényleg...

" de azt magabiztosan kijelenthetem, hogy a rendszerváltás többet ártott a magyar önállóságnak és fejlődésnek, mint a szocializmus!!!"

Te totál hülye vagy? Ma,amikor a főgyökér OV Brüsszelben magából kikelve szidhatja az EU-t? Ma nincs önállóság? Öreg,Moszkva nyilvános szidásáért még 30 éves is eséllyel lecsuktak,ha nem tetszett valami,okosabb volt,ha kussoltál,ez volt a nagy magyar önállóság??? Szerinted nem élünk ma jobban,mint 30 éve? Ezt komolyan mondod? Azt ne keverd össze,hogy akkor a Lada volt a legjobb autó és akinek az volt,az már óriási császárnak érezte magát,mert nem tudta,hogy van a világon Ferrari is. Ma ugyan Forddal jár,ami dimenziókkal jobb autó,mint akkor a Lada volt (természetesen a kor színvonalával összevetve mindkettőt),de egy szarnak érzi magát,mert nincs Ferrarija. Az,hogy kitágult a világ,nem a világ hibája,hanem az ostoba emberé,aki nem tud ezzel mit kezdeni.

"Ez sok mindent takar, oktatás-egészségügy és gazdaság is, így aki vitába akar szállni, hagyja az érzelmi oldalt, összehasonlításokkal jöjjön: hány kutatóintézetünk volt, a világban hanyadik helyet foglaltuk el a tudományokban, mennyit ért az akkori iskolai tudás más országban stb-stb... ""

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚristen,ez a leggyalázatosabb,legalja nagyképű,idióta aranykor-felemlegetés,amitől az ember hányingert kap. Persze radikális lépés volt,hogy a semmi helyén épült egészségügyi és oktatási rendszer (ezek 1945 előtt nem nagyon voltak),de a színvonala egy nagy szar volt már akkor is,ahogy ma is az, csak akkor a kgst blokkon belül kellett helyt állni,ma pedig kicsit más a pálya mérete. A gazdaságunk szintén egy kalap szar volt,hitelekből mesterségesen éltetve,kreált piacokra szállító semmi,ami szerencsére összedőlt a picsába.

Hanyadik helyet foglaltuk el a tudományokban? Ez milyen kérdés egyáltalán??? Sehanyadikat, egy Mo-n dolgozó magyar nem kapott Nobel díjat Szentgyörgyi óta,vagy mi a jóistent fedeztünk mi fel,amitől akkora királyok lettünk volna??? Külföldön,külföldi egyetemeken igen, de itthon tudod,mi volt és van ma is? Rohadt drágán tartott állami intézetek 0 teljesítménnyel és folyamatos fürdőskurva-szintű rinyálással. Persze minden értelmes tudós már régen kint van olyan helyen,ahol van érdemi munka is,mert be kellene látni,hogy Mo. nagyon kicsi ahhoz,ahogy jelentős tudományos eredményeket érjen el,kár is ebbe ölni a pénzt.

És hogy mit ért a magyar iskolai tudás külföldön? Semmit a kgst-n kívül,de nem is lehetett tudni,mert külföldre sem lehetett menni... Amúgy annyit, mint ma, döntően mosogatónak meg pincérnek meg kurvának jók a magyarok.

eßemfaßom meg áll 2013.10.22. 15:49:16

@Iván Gábor IGe: Mi a céold azzal, hogy bekopizod az összes "wilágvége, tudd meg az igazságot" összeesküvésoldalt amin ott van a bekamuzott kép, mikor többen linkeltük neked az EREDETIT?

Próbálod még mélyebbre ásni magad a hazugságban? Ha igen, jól haladsz.

Reggie 2013.10.22. 15:50:22

@eßemfaßom meg áll: meg rosszabb, hogy a forumozok a thetruthwins.com oldalon meg is jegyzik, hogy hibas a kep. Csak meg ennyit sem olvasott el. Megjegyzem en sem olvastam el, csak rakerestem az oldalakon a picture es az image szavakra, hogy hivatkozik-e a cikk a kepekre, es termeszetesen nem teszik, mert tudjak, hogy akkor mar hazudnanak. Igy csak egy "illusztracio" amit a sok idiota helybol osszekapcsol a tartalommal es erre apellalnak.

belekotty 2013.10.22. 15:50:40

@Iván Gábor IGe: Figyu! Az összes cikk hibás. Minden képen centiméter van és abban nem mérünk sugárzást. Egyik hülye vette át a hülyeséget a másiktól.

deruyter 2013.10.22. 15:51:18

@Vu, de ja vu: Kösz a választ. Erre is lenne egy javaslatom. Például valakinek meg kellene vizsgálnia, hogy a csúcsidőn kívüli áramkibocsátást kik veszik meg. Mert, ha például az állam, vagy annak szervei akkor lehet gyanakodni, hogy a felesleges kapacitások bújtatott vásárlásáról van szó. Nem mondom, hogy így van de simán el tudom képzelni, hogy amikor Paks leszerződik az MVM-mel, akkor egy utolsó lábjegyzetes napirendi pontba bekerül az is, hogy "ja és bélám, tudjátok van ez az éjszakai kapacitás, kellene erről egy kormányhatározat vagy valami, hogy az MVM átveszi" aztán meg lesz egy másik, ami előírja pl. a kórházaknak stb. , laktanyáknak, hogy vegyék meg, akkor is ha nem kell nekik. Szóval szépen el lehet bújtatni a felesleges kapacitásokat. Na persze nem az a baj, hogy olcsóbban eldja mondjuk a technológiából fakadó többletkapacitásokat, csak azt mondom, hogy lehet csalni azzal, hogy melyik mennyibe kerül nekünk.

belekotty 2013.10.22. 15:51:41

@Reggie: De látod, erősködik tovább a hülyeségével. A hülyeség kitartással párosul. Rossz kombináció.

Reggie 2013.10.22. 15:52:24

@Iván Gábor IGe: Itt sem hivatkoznak a kepre. Komolyan most azzal akarod vedeni magad, hogy tizenx oldal atvert teged a 70 IQ-s idiotaknak szant csellel, mert nem neztel utana annak, hogy mit is nezel?

Bambano 2013.10.22. 15:52:42

@Sherlock79: mert az jobb, amit az usákok művelnek a világban?

deruyter 2013.10.22. 15:53:07

@Vu, de ja vu: Kösz a választ. Erre is lenne egy javaslatom. Például valakinek meg kellene vizsgálnia, hogy a csúcsidőn kívüli áramkibocsátást kik veszik meg. Mert, ha például az állam, vagy annak szervei akkor lehet gyanakodni, hogy a felesleges kapacitások bújtatott vásárlásáról van szó. Nem mondom, hogy így van de simán el tudom képzelni, hogy amikor Paks leszerződik az MVM-mel, akkor egy utolsó lábjegyzetes napirendi pontba bekerül az is, hogy "ja és bélám, tudjátok van ez az éjszakai kapacitás, kellene erről egy kormányhatározat vagy valami, hogy az MVM átveszi" aztán meg lesz egy másik, ami előírja pl. a kórházaknak stb. , laktanyáknak, hogy vegyék meg, akkor is ha nem kell nekik. Szóval szépen el lehet bújtatni a felesleges kapacitásokat. Na persze nem az a baj, hogy olcsóbban eldja mondjuk a technológiából fakadó többletkapacitásokat, csak azt mondom, hogy lehet csalni azzal, hogy melyik mennyibe kerül nekünk.

vak komondor is talál szemet 2013.10.22. 15:53:50

@belekotty: Mert szidta a posztoló a mi Marisunk szerelmét, azért. Eccerű, mint a békemenetes faék.

tobeor 2013.10.22. 15:54:03

@belekotty: hagyjuk már. unatkozó kisnyugdíjas vagy. rajtad múlik, hogy nem robban fel Paks, te meg egész nap netezel? jah persze...

belekotty 2013.10.22. 15:54:10

@deruyter: A magyar minimum fogyasztás sosem megy Paks teljesítménye alá. A fosszilis erőműveket pedig könnyedén vissza lehet szabályozni.

Reggie 2013.10.22. 15:55:03

@belekotty: Gondolom arra meg nem jott ra, hogy ha beismerne a tevedeset, akkor kevesbe rombolja a renomejat, mint igy. Neha tevedni emberi dolog, de megmagyarazni, hogy marpedig nem az o hibaja, az mar nagyon gaz.

Bambano 2013.10.22. 15:56:16

@Sherlock79: lásd pl. önálló cukoripar....

belekotty 2013.10.22. 15:56:43

@vak komondor is talál szemet: Ja igaz. Vagy irigy mert ennek a blognak többet fizet az MSZP mint a mária blognak a fidesz.

belekotty 2013.10.22. 15:57:38

@Reggie: Szerintem azon már nincs mit tovább rombolni.

Na sziasztok! Én elmentem!

Reggie 2013.10.22. 15:57:55

@belekotty: @Reggie: bocsanat. meg ha beismeri, hogy tevedett akkor is nagyon gaz, csak icipicit kevesbe. Mert volt kepes es meg egy postjaba is beletette. Azert ha valaki postol, akkor nem artana, ha utananezne a felhasznalt informacioknak...

vilagnezet.blog.hu/2013/08/23/paski_atomeromu_egy_elavult_gozgep

Reggie 2013.10.22. 16:03:08

@vak komondor is talál szemet: Az Igenyessegtol 300km-re a Hit kozseg mellett:)

Sherlock79 2013.10.22. 16:05:35

@Bambano:
"mert az jobb, amit az usákok művelnek a világban? "

Említsek pár helyet,amik amerikai megszállás alatt voltak 45 után? NSZK,Japán,Dél-Korea... Nem tudom,szerinted ma ők élnek jobbak,vagy azok,akiket az oroszok szálltak meg? Talán kicsit okosabb volt,amit ők "műveltek",nem gondolod?

"lásd pl. önálló cukoripar"

Arra a cukoriparra gondolsz,ami totál veszteségesen működött a világpiacnál jóval kevésbé hatékonyan? Én nem nagyon siratom....

Reggie 2013.10.22. 16:10:15

@Sherlock79: Ha annyira rosszul mukodott volna, akkor minek zarattak be EU akaratra, ahelyett, hogy hagytak volna maguktol becsodolni? Hiszen igy az EU egy csomo penzt megsporolhatott volna. A vesztesseg nagyobb volt, mint az igy allastalanokra kellett koltenie az orszagnak? Ha annyira rosszul mukodott, akkor miert dragult itthon ennyire durvan a cukor?

Sherlock79 2013.10.22. 16:15:26

@Reggie:

"Ha annyira rosszul mukodott volna, akkor minek zarattak be EU akaratra, ahelyett, hogy hagytak volna maguktol becsodolni?"

Nem hiszem,hogy bármit be lehetne záratni ebben az országban "EU-akaratra".

Amúgy fogalmam sincs a cukoriparról,annyit tudok,hogy a nádcukor előállítása nagyságrendekkel olcsóbb,mint a répacukoré. Egyébként kit érdekel ez,a nemzetgazdaságunkat nem mezőgazdaságra kell építeni,az teljesen marginális terület. Azt meg,hogy mennyire drága már a cukor,nem tudom,sose vennék és másnak sem javaslom,iszonyat egészségtelen.

kvadrillio 2013.10.22. 16:19:01

"Megszabták a kiskereskedelmi árat a nagy könyvkiadók, ezért nem alakulhatott ki árverseny. Egészen komoly, 70 milliós bírságot osztott ki a GVH.....

EZT HÍVJÁK A KAPITALIZMUSBAN VERSENYNEK ????? :o))))))))

Sherlock79 2013.10.22. 16:22:10

@szvsz:

"Ezt mondták 1918 környékén is az idióták... meg is lett az eredménye."

Nem tudom,mit mondtak,de akkor sem nagyon számított,hogy van-e hadseregünk vagy nincs...

"Ezt mondták '90-ben is. Igaz nem is európában lett, hanem itt a Balkánon, a szomszédunkban. Ők is voltak olyan okosak mint te, ma már kiállíási tárgy az átlőtt koponyájuk. Sajnos másoknak is, akiknek nem kellett volna... "

Ha itt háború lesz,jobban szeretném,ha a NATO elsősorban amerikai csapatai védenének minket,mint a balek magyar hadsereg. Ha pedig azok nem lesznek erre hajlandóak,inkább adjuk meg magunkat feltétel nélkül,ne okoskodjunk,mert abból csak a baj van mindig.

Nash vs. Keynes 2013.10.22. 16:22:38

Vegyünk japán atomerőművet, esetleg amerikait :)
Akinek ennyi évvel a nagy okt szoc forr után is az jut eszébe az oroszokról hogy ruszkik haza, az jobb ha nem ír blogot. Ez üzlet, ahogy az is az lenne ha bárki más építeni. Majd meglátjuk ki építi, ha építi. Azon meg szintén elgondolkodhat a kedves blog író, hogy mi lesz itt (és az egész világon), ha a 10 éven belül rászabadul az elektromos autó ipar a piacra..

vak komondor is talál szemet 2013.10.22. 16:29:03

@Nash vs. Keynes: Várhatóan nőni fognak az energia árak, ami sok minden termelési módot (és beruházást) gazdaságossá tesz majd, ami ma nem számít annak.

Az egyetlen valódi zöld út a felhasználás visszafogása, aminek egyetlen reális módja az energia drágítása. Mivel ilyennel nemigen kampányol senki, kimondható, hogy őszinte és reális zöld politika jelenleg nem létezik... :)

eßemfaßom meg áll 2013.10.22. 16:29:15

@Sherlock79: 2Nem hiszem,hogy bármit be lehetne záratni ebben az országban "EU-akaratra""

Tud olyan kvótát megadni, ami miatt be kell zárni a gyárakat mert egyszerűen nem szabad többet termelni. Hajrá tervgazdálkodás.

www.hirek.sk/szines/20110607164720/A-lengyelektol-ovjak-a-cukrot-a-nemet-boltok.html

"Magyarországon évente több mint 300 ezer tonna cukor fogy, s ebből a kvóta alapján 105 ezer tonnát gyárt az ország, jelentős mennyiséget kereskedőktől vásárol – nyilatkozta Fábián Zoltán, a cég kereskedelmi igazgatója. Legalább 200 ezer tonna cukor külföldről érkezik Magyarországra, a szállítási költséggel megemelt áron."

Sherlock79 2013.10.22. 16:40:34

@eßemfaßom meg áll:

"Tud olyan kvótát megadni, ami miatt be kell zárni a gyárakat mert egyszerűen nem szabad többet termelni. Hajrá tervgazdálkodás."

Az EU tudomásom szerint csak arra ad megy kvótát,hogy mekkora termelést TÁMOGAT,azon kívül bárki termelhet,ha nyereséges...

Amúgy a cukorgyárak szerintem mind külföldi kézben voltak (mint a 4) és a cukorrépa az egyik legalja növény,inkább takarmány tkp.,nem erre kellene pazarolni a termőföldjeinket.

Az egyébként egy általános probléma ebben az országban,hogy ha pofázni kell,mindenki óriási magyar,de ha pénzt költeni,akkor a "nyugati mindig jobb" elv alapján bemegy a teszkóba és ott veszi meg a magyar kenyeret is...

Persze nem mintha a magyar boltok nem lennének annyira alja szarok,hogy az ember elhányja magát,ha belép,de azért én a cba-ban vásárolok,legalább ennyit tegyünk már meg...

Nazarin 2013.10.22. 17:04:28

Kedves posztoló! Szerintem kezeltesd magad.

Nazarin 2013.10.22. 17:08:41

@Iván Gábor IGe: Szökőár, földrengés, vulkánkitörés, meteorbecsapódás: Magyarországon ezek közül melyik a valószínű?

Vu, de ja vu 2013.10.22. 17:09:03

@Sherlock79: A gyűlölködéssel szemben nincsenek érveim. Elkezdtem egy hosszú bejegyzést, de elveszett, a lényege az, hogy szerintem vagy túl fiatal vagy ahhoz hogy ne csak a negatív oldalát lásd a rendszerváltás előtti államnak, vagy a családod érintett és felmenőkön keresztül átívelő gyűlölet van benned minden iránt, ami '90 előtti...

Ám sokan vannak, akik nem azért ajnározzák Kádárt, mert személy szerint őt szerették, hanem mert valóban ő békét akart az országban, ha olvasod és hiszed egy a kommunizmusát nyíltan felvállaló Moldova Kádárról szóló könyvét, akkor azt is látnod kellene, hogy '56 utáni Kádári megtorlások a szovjetek által elvárt mértéknek töredékei voltak és a politikai okból bebörtönzöttek is kikerültek a '60-as években, ha nem is eredeti beosztásukba, de azért a nevük fennmaradhatott, mint Antall Józsefé, Göncz Árpádé és még lehetne sorolni, talán még Csurkát is, bár vele kapcsolatban mások véleménye megoszlik, én meg azt mondom hogy nem akkor éltem, nem velük éltem, nem vettem részt '56-ban sem a karhatalom, sem a reform-kommunisták oldalán (érdekes, hogy a két kommunista közé hova lövi be magát a jobboldal), sem pedig azon csőcselék közé, akik ezidőben kizárólag felforgatók, orvlövészek meg apáca-erőszakolók, emberi mivoltukból kiforgatott zavargáskeltők, orrgyilkosok és kegyetlenkedők voltak.

Oroszországra visszatérve, a piacaikkal nem tudom hogy mi lett, tény hogy mai napig sok nélkülözés van és az is tény, hogy a tagköztársaságaikhoz nem véletlenül ragaszkodnak, olyan országban, ahol a terület kb. fele terméketlen, fagyos stb.

És egy ország - ha fizetni nem is tud vagy akar pénzben - tud fizetni nem konvertibilis eszközökben, nem csak a hadászat terén, egyre inkább más téren is. Biztosan nem szoktál orosz oldalakon lődörögni, de bizony sok minden megváltozott ott is, bár Putyin és a tagállamok többé-kevésbé diktatórikus vezetői látszólag egyszemélyi döntnökök, ŐK a saját országaik érdekeit tartják szem előtt, míg ugyanezt saját hazám vezetőiről - egyesekről különösen - nem mondhatom el.

Nos, ilyenkor sírhatják vissza velem együtt az idősebb korosztály Kádárt és Horn Gyulát, ezét a 'pufajkásét', aki nagyon sokat tett, engedett azért, hogy az ő kormányát demokratikusnak mondhassák, és aki nélkül a mostani 2/3 édeskevés lett volna egy alkotmányos puccshoz, amiben a látszólagos demokratikus keretek között mégis 'diktatórikus egypártrendszer' épült fel:-(((

Én már régóta komolyan gondolkodom azon, hogy egykori 'jó oroszosként' újratanulom a nyelvet, és a követségen próbálkozom valami munkával, lévén hogy a nyugat telített, a fiatalokból is kiválogatja a javát, míg az oroszok felé kevés vállalkozás nyitott, könnyebb arrafelé nyitni mezei ismeretekkel. Ha mégsem így van, akkor a mi korosztályunknak annyi... még 4 év és SZomália II. leszünk:-(((

gatto nero 2013.10.22. 17:12:03

@Iván Gábor IGe:

Így van.
Elő kellene venni a "hagyományos" megújuló energiaforrásokat is.

gatto nero 2013.10.22. 17:13:02

@Nash vs. Keynes:

Megmondom mi lesz: sok-sok napkút - vagy ahogy mostanában nevezik: park-green.

Kakimaki0123456789 2013.10.22. 17:14:48

Akkor lenne ertelme Paksot boviteni ha arammal akarunk futeni telen.
Akarunk? Megeri?
Ha nem, csinaljunk megujulo eromuveket, es varjuk szepen ki ameddig megoldjak az energia tarolasat...

nagyfeszültség 2013.10.22. 17:15:14

@vak komondor is talál szemet:
Paks egykor csodálatos halászfalú és szőlőtermű vidék a Duna partján és büszke sváb település.
Ma egy rettenetes erőműtől fenyegeteett, a beszédképtelen és írástudatlan Dr Kovács Antal (Atom Anti) nevű egykori sportolóról ismert kőrengeteg.

tobeor 2013.10.22. 17:15:23

@belekotty: te alszol, miközben rajtad múlik hogy robban-e paks? ejnye bejnye napóleon, ebből baj lesz....

Bambano 2013.10.22. 17:28:12

@Sherlock79: az nszk pl. nemigen volt amerikai megszállás alatt, lévén szövetségesek voltak, ami de jure kizárja a megszállást.

De nézd csak meg, mit művelnek az amerikai titkosszolgálatok, a nagy amerikai szoftverfejlesztő és szolgáltató cégek a privát szférával. egész nyáron meg még most is zeng az internet a sok disznóságról, ami napvilágra került ezen a téren. nincs két napja, hogy a franciák pofánverték amerikát emiatt.

vagy beszélhetnénk arról is, milyen elbaszott szerzői jogvédelmi rendszert akarnak ráerőltetni magukra és a világra. hogyha nagy örömödben felveszed, mikor a gyereked életében először bilibe trottyantott, nem a pelenkába, és véletlenül van valami zene alattad, jönnek az amcsi tankok és lerombolják a házadat, téged meg visznek a gulágra... (a képzavar szándékos).

Ez jobb?

A magyar cukorról meg annyit, hogy azóta ment 400 forint fölé a cukor kisker ára, hogy olyan okosan odaadtuk a cukoriparunkat a külföldnek. És ha nem vigyázunk, jön a gmo lobbi és két hét alatt vendég leszel a saját hazádban.

Úgyhogy maradjunk annyiban, megértem, hogy nem szereted, hogy az oroszoknak politikai céljaik is vannak, csak azt hinni, hogy az oroszok a patás ördög, az usákok meg angyal mind, az súlyos tévedés.

ja, azt tudd, hogy a cukorrépa nem takarmánynövény kategória, hanem egy igényes növény, aminek a termesztése sokban hozzájárult a mezőgazdaság fejlődéséhez.

Vu, de ja vu 2013.10.22. 17:31:28

@deruyter: Namost gondolj bele, hogy Budapesten is van jónéhány hőerőmű, mag jónéhány olyan bérlakás, amit még - állítólag - szovjet mintára kötöttek a központi fűtésre, vagyis az összes lakás sorba van kötve, teljesen elzárni egyik radiátort sem lehet, kerülőkört nem tettek bele, ezért hogy a legfelső szinten is meleg legyen lentebb szinte minden lakást túlfűtöttek...

A villanyáramnál azonban ez a fajta mozgástér viszonylag szűk, egy kórházba nem fognak 200 kW-os fűtőbetétet építeni, hogy fölös kapacitásként használhatók legyenek, nem dolgozom benne, de a fogyasztás-kiegyenlítést szolgáló éjszakai-nappali mérők és rákötött fogyasztók szerintem közel sem tudják lekötni az erőművi csúcsteljesítményt, maximum a gyors megfutások ellen lehetnek időleges ballasztok, amíg az erőművi tehetetlenség is le nem fullad vagy részben elnyelődik a fogyasztók által.

Erre való az MVM, ami egy az országnál jóval nagyobb elosztói hálózatot kezel, pótolja az erőművi kieséseket és betáplálja a termelt felesleget.

Az csak most jutott eszembe, hogy ugye egykor 220 V-os lakossági hálózatokról beszéltek, ami az utóbbi időkben 230-240 v-ig is felfuthatott, legalábbis a készülékek feliratain újabban ez szerepel. Három fázisú rendszerekben a 380 V helyett újabban 400 V-tal találkozom. Ez azt jelentheti, hogy a háztartásomat, az ipari létesítményeket is úgy manipulálhatja az elosztó hálózat, hogy azokra 210-240 V egyfázisú, illetve 360-400 V háromfázisú feszültség kerüljön, így az analóg fogyasztók fényesebben, melegebben működnek, míg a teljesítményhez kötött fogyasztók nagyobb teljesítménnyel, de rövidebb ideig működnek - mindenesetre ez a mozgástér kicsit hasonlíthat a gázművel trükkjeihez, vagyis nyáron rosszabb minőségű gázt adnak, télen jobbat, így elfogy a hazai gyengébb gáz, télen megfizethetőbb a jobb égéshőjű anyag... ritka esetben pedig egyszerűen olyan sz.r a gáz, hogy egy lábas vizet sem képes felforralni.

Hasonló volt pl. a '70-es években, amikor apám a csöves tévéket hobbiból javította, ilyen csöves tévé volt a szobatévé is... időnként a képméret annyira összeugrott, hogy a négy oldalt fekete sáv volt, ilyenkor márt apám a konnektorban 180-190 V-ot...

Akkoriban épült a Gagarin Hőerőmű, beindulása után az ilyen ingadozások megszűntek, mint ahogy a villámcsapások is: a kertünk fölött ment el az egyik 220 kV-os távvezeték, utána az minden 'célzott lövést' elkapott Zeusztól:-)))

amergin 2013.10.22. 17:32:13

"Nemrégiben - Orbán Viktor kezdeményezésére - állampénzen állami díszsírhelyet kapott Horn Gyula. Az az ember, aki annak a forradalomnak a során, amelynek mártírjairól most emlékezünk, pufajkásként forradalmárokat gyilkolt." - Igen, bizonyíték, kedves nagyképű szerző? Rossz oldalra állt, igen, volt akkor is ilyen. Mégis nagyon sokat tett a rendszerváltásért - annyira szurkoltam neki, hogy béke Nobel-díjat kapjon; jót nevettem volna azon, hogy megüti a guta a hazai jobboldalt.

A hócipőm tele van már Horn Gyula mocskolásával, hogy olyanok mocskolják, akik a lábujja hegyéig sem érnek fel x(

Sherlock79 2013.10.22. 17:35:37

@Vu, de ja vu:
"A gyűlölködéssel szemben nincsenek érveim. Elkezdtem egy hosszú bejegyzést, de elveszett, a lényege az, hogy szerintem vagy túl fiatal vagy ahhoz hogy ne csak a negatív oldalát lásd a rendszerváltás előtti államnak, vagy a családod érintett és felmenőkön keresztül átívelő gyűlölet van benned minden iránt, ami '90 előtti..."

Nem gyűlölködök,amiket leírtam,azok tények. A rendszerváltás előtti időknek volt sok pozitív oldala is,de azt valamiféle aranykorként visszasírni szerintem borzasztó tévedés. Persze lehet,hogy neked sokkal jobb volt,mert akkor voltál fiatal és fiatalnak sokkal jobb lenni,mint öregnek,akármilyen a társadalmi/politikai berendezkedés nagyjából...

"Ám sokan vannak, akik nem azért ajnározzák Kádárt, mert személy szerint őt szerették, hanem mert valóban ő békét akart az országban, ha olvasod és hiszed egy a kommunizmusát nyíltan felvállaló Moldova Kádárról szóló könyvét, akkor azt is látnod kellene, hogy '56 utáni Kádári megtorlások a szovjetek által elvárt mértéknek töredékei voltak és a politikai okból bebörtönzöttek is kikerültek a '60-as években, ha nem is eredeti beosztásukba, de azért a nevük fennmaradhatott, mint Antall Józsefé, Göncz Árpádé és még lehetne sorolni, talán még Csurkát is, bár vele kapcsolatban mások véleménye megoszlik, én meg azt mondom hogy nem akkor éltem, nem velük éltem, nem vettem részt '56-ban sem a karhatalom, sem a reform-kommunisták oldalán (érdekes, hogy a két kommunista közé hova lövi be magát a jobboldal), sem pedig azon csőcselék közé, akik ezidőben kizárólag felforgatók, orvlövészek meg apáca-erőszakolók, emberi mivoltukból kiforgatott zavargáskeltők, orrgyilkosok és kegyetlenkedők voltak."

Ezek tökmindeggyek,Kádár nyiéván gúzsba kötve táncolt,szerintem először legyünk gazdagok,aztán majd bárki bármit gondolhat,szíve joga.

"Oroszországra visszatérve, a piacaikkal nem tudom hogy mi lett, tény hogy mai napig sok nélkülözés van és az is tény, hogy a tagköztársaságaikhoz nem véletlenül ragaszkodnak, olyan országban, ahol a terület kb. fele terméketlen, fagyos stb."

Ha nem tudod,akkor minek írsz hülyeségeket? Abból ítélve,hogy egyetlen exkomcsi ország sem lett csudagazdag az orosz kapcsolataiból,gondolom,sokat nem lehet ott keresni...

"És egy ország - ha fizetni nem is tud vagy akar pénzben - tud fizetni nem konvertibilis eszközökben, nem csak a hadászat terén, egyre inkább más téren is. Biztosan nem szoktál orosz oldalakon lődörögni, de bizony sok minden megváltozott ott is, bár Putyin és a tagállamok többé-kevésbé diktatórikus vezetői látszólag egyszemélyi döntnökök, ŐK a saját országaik érdekeit tartják szem előtt, míg ugyanezt saját hazám vezetőiről - egyesekről különösen - nem mondhatom el."

Nem tudom,az orosz ellenzék is azt gondolja-e,hogy a saját hazájuk érdekeit tartják szem előtt... Elég nehéz ezt innen megítélni,sőt elég nehéz azt is megítélni,hogy mi per pillanat Mo. érdeke,erre sem nagyon vállalkoznék...

"Nos, ilyenkor sírhatják vissza velem együtt az idősebb korosztály Kádárt és Horn Gyulát, ezét a 'pufajkásét', aki nagyon sokat tett, engedett azért, hogy az ő kormányát demokratikusnak mondhassák, és aki nélkül a mostani 2/3 édeskevés lett volna egy alkotmányos puccshoz, amiben a látszólagos demokratikus keretek között mégis 'diktatórikus egypártrendszer' épült fel:-((("

Nem épült fel,ezt választotta a nép,és láthatóan bármit csinálnak,a kedves birka magyarokat nem igen érdekli,még most is sorba nyerik az időköziket... Megnyugtatlak,ha nyernek jövőre,ennél sokkal jobban bele fognak húzni a tahóskodásba.

"Én már régóta komolyan gondolkodom azon, hogy egykori 'jó oroszosként' újratanulom a nyelvet, és a követségen próbálkozom valami munkával, lévén hogy a nyugat telített, a fiatalokból is kiválogatja a javát, míg az oroszok felé kevés vállalkozás nyitott, könnyebb arrafelé nyitni mezei ismeretekkel. Ha mégsem így van, akkor a mi korosztályunknak annyi... még 4 év és SZomália II. leszünk:-((("

Najó,mondjuk ez az a szint,amiért nem alázlak tovább,mert láthatólag kicsit más a szellemi szintünk és ugye óvodásokkal nem szép dolog pofozkodni... A követségen? Mivan? Nyugat telített??? Mi????? Az oroszok felé könnyebb nyitni????? Szomália 2??????????????? Are you fuckin' kiddin' me?

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2013.10.22. 17:44:04

@Reggie:

Az adott képet valóban nem néztem meg alaposan, mert először egy olyan verziót raktam be, amelyen legalább 3 féle adat szerepelt. A képminőség miatt még a blogbejegyzésem írásakor lecseréltem, de ezen már valóban hiányzik egy adatsor.

Végül is ha tévedtem, akkor tévedtem. Nincs ebben semmi. A tévedést ki nem javítani az igazi nagy hiba. Tehát javítom, de a lényeg ettől még megmarad. Fukusimánál folyik a radioaktív víz a tengerbe és egyre nagyobb gondokat okoz.

Tehát az új kép:

m.cdn.blog.hu/vi/vilagnezet/image/Atomenergia%20biztonsagos.jpg

és egy új linken egy hivatkozást is beraktam hozzá:

www.bbc.co.uk/news/world-asia-24606357

Bambano 2013.10.22. 17:45:50

@Vu, de ja vu: gyengébbek kedvéért: a melegnek van egy olyan hülye tulajdonsága, hogy felfelé megy. tehát nem az alsó lakásokat fűtik rommá, hogy fent is meleg legyen, hanem a felsőket, hogy alulra is jusson valami. ugyanis a közvetlen felfutó ágon megy fel a forróbb víz, ami utána a lakások radiátoraiban fokozatosan hűl és azon az ágon jön le.

az mvm nem kezel az országnál nagyobb elosztóhálózatot, hanem része annak. Európában van egy nagy hálózat, meg pár (relatíve) apróság. Nem játszanak a feszültséggel, mert nem akarják megégetni a távvezetékeket. Európa területének zömén azonos feszültségű, azonos frekvenciájú, fázisban levő váltóáram van. Azért van 230 volt a 220 helyett, hogy a páneurópai hálózatot össze lehessen drótozni. nálunk emeltek, máshol csökkentettek, így lett meg a konszenzusos 230.

Sherlock79 2013.10.22. 17:51:11

@Bambano:

"az nszk pl. nemigen volt amerikai megszállás alatt, lévén szövetségesek voltak, ami de jure kizárja a megszállást."

Nem sorolom fel,hány amerikai támaszpont volt/van az egykori NSZk területén,mert nem elég rá 5000 karakter... Ha nem tudod,ülj le,egyes,ezt hívjuk katonai megszállásnak.

"De nézd csak meg, mit művelnek az amerikai titkosszolgálatok, a nagy amerikai szoftverfejlesztő és szolgáltató cégek a privát szférával. egész nyáron meg még most is zeng az internet a sok disznóságról, ami napvilágra került ezen a téren. nincs két napja, hogy a franciák pofánverték amerikát emiatt."

Na ez a kedvencem,hogy komolyan emberek hogy lehetnek ennyire ostobák. Figyi már,fogyatékoska,szerintem a kínai/orosz/bármilyen titkosszolgálatok NEM UGYANEZT CSINÁLJÁK?????????????????? Tudod,mi a demokrácia nagy eredménye? Hogy az USA-ban egy ilyen kiderülhet és lehet róla beszélni. Tudod,az nem úgy van,hogy amiről nem tudsz,az nincs,hanem van,csak sokkal rosszabb,mert nem tudsz róla... Te ostoba állat.

"vagy beszélhetnénk arról is, milyen elbaszott szerzői jogvédelmi rendszert akarnak ráerőltetni magukra és a világra. hogyha nagy örömödben felveszed, mikor a gyereked életében először bilibe trottyantott, nem a pelenkába, és véletlenül van valami zene alattad, jönnek az amcsi tankok és lerombolják a házadat, téged meg visznek a gulágra... (a képzavar szándékos)."

A szellemi tartalmakért fizetni kell MINDENKINEK,ezzel mi a baj? Ha a dj fizet a zenékért a diszkóban,amit játszik,akkor te miért ne fizetnél,ha alákevered a szaros gyereked alá? A kóla sincs ingyen,ha otthon iszod,nem???

"Ez jobb?"

Hát ha most hirtelen választani kéne,hogy Oroszo-ban akarok-e élni vagy az USA-ban,nem is tudom,melyiket választanám.... Várj.......................... Igen,az USA-t (mint a világon pár tízmillió ember évente).

"A magyar cukorról meg annyit, hogy azóta ment 400 forint fölé a cukor kisker ára, hogy olyan okosan odaadtuk a cukoriparunkat a külföldnek. És ha nem vigyázunk, jön a gmo lobbi és két hét alatt vendég leszel a saját hazádban."

Na várjcsak, 400 Ft egy kiló,az előbb írta valaki,hogy évi 300 000 000 kiló fogy,ha kiszorozzuk,az azt jelenti,hogy évi 120 Mrd Ft-ot költünk cukorra,ami úgy 600 millió dollár. Az oroszoknak évente 20-30 Mrd dollárt fizetünk az energiahordozókért,ami nem sok,csak a 40-50-szerese. MOST vagy vendég a saját hazádban,idióta,vedd már észre...

"Úgyhogy maradjunk annyiban, megértem, hogy nem szereted, hogy az oroszoknak politikai céljaik is vannak, csak azt hinni, hogy az oroszok a patás ördög, az usákok meg angyal mind, az súlyos tévedés."

Az oroszoknak nem politikai céljaik vannak,hanem lefizetik a rohadék vezetőinket,hogy pumpolhassák ki innen a pénzt tonnaszám.

"ja, azt tudd, hogy a cukorrépa nem takarmánynövény kategória, hanem egy igényes növény, aminek a termesztése sokban hozzájárult a mezőgazdaság fejlődéséhez. "

Ja,biztos többe kerül egy kiló,mint paradicsomból vagy bármilyen kerti növényből,amit szintén termeszthetnénk jó minőségben,ha értenénk hozzá,de ehelyett inkább takarmányt termesztünk,mert azzal nem kell foglalkozni,ha meg nincs belőle elég pénz,az állam úgyis kompenzálja a rohadék parasztokat,akiknek szintén óriási nagy pofájuk van.

nagyfeszültség 2013.10.22. 17:51:36

@neutreality:

Az említettek (Dózsa, istván, Mátyás) megítélésüktől függetlenül a magyar történelem nagy figurái.
Igazad van: ha megkérdeznék Temesvári Pelbártot Mátyásról, Koppányt istvánról nem lenne hízelgű a véleményük.
(Dózsa más: ő egy rendes királypárti ember volt, csak nem szerette a törököket, a habsburgokat és a hülyéket...)
De nem is ez a lényeg: Kádár, Horn, Nagy köztörvényes gyilkosok voltak mindannyian. Ez nem kérdés. Egyelőre ennyi bizonyos róluk. Olyan korban gyilkoltak, amikor a törvény tiltotta a gyilkosságot - nem úgy, mint a magyar történelem általad említett nagyságai idejében.
Göncz, Vásárhelyi gyáva, a bajtársaikat eláruló figurák voltak - ez speciel minden korban egyformán bűn.
Ráadásul a hetvenes évektől luxusban és képmutatásban éltek megfeledkezve a halálba küldöttekről.
Ha Orbán Nagyot, Kádárt vagy Hornt bármilyen szinten kanonizálja, misztifikálja, akkor szégyelheti magát ugyanúgy, mint amikor oroszokkal akar atomerőművet építtetni.

Arra pedig majd száz év múlva ráérünk visszatérni, milyen is volt a Kádár korszak gazdaságilag és egyéb vonatkozásokban.

Bambano 2013.10.22. 18:04:49

@Sherlock79: hiába állatozol le, attól még nem lesz igazad.

ohh, tehát attól, hogy amcsi támaszpont van egy országban, azt máris megszállták az amcsik? hmm. mi is van Taszáron, csak nem amcsi támaszpont? akkor megintcsak borul az elméleted, mert nekünk rossz volt az orosz megszállás alatt is, de nem lett jobb az amcsi megszállás alatt se.

"Figyi már,fogyatékoska,szerintem a kínai/orosz/bármilyen titkosszolgálatok NEM UGYANEZT CSINÁLJÁK?": oké, akkor sorold fel azokat az országokat, akik törvény alapján bírósági felhatalmazás nélkül bárkit (nem csak a saját országa állampolgárait, hanem bárkit) korlátok nélkül megfigyelhetnek. Csak az usa ilyen, sehol máshol nincs ilyen.

A dj nem fizet a diszkóban, legalábbis nálunk nem. Másrészt meg amíg az agyhalott szabadalmi rendszerük miatt (szabadalmaztatni lehet például a lekerekített téglalapot!) én nem vehetem meg azt a terméket, amelyik nekem tetszik, addig ezek normálatlanok. És az sem normális, hogy egy szerzői jogi sértésért kiszabott büntetés nagyságrendekkel komolyabb, mint mondjuk egy emberölésért. Tegyél fel torrentre két mostanában futó lemezt, és nagyobb büntetést kapsz érte a matematikához minimálisan sem értő jogvédőktől, mintha bemennél egy gépágyúval a jogvédő hivatalba és mindenkit lelőnél.

A cukorrépáról: további ismerethiányodról teszel tanúbizonyságot, mikor összekeversz egy szántóföldi növényt egy kertészeti növénnyel. kell is tovább mondanom, mennyire alap nélkül osztogatod itt a jelzőket nálad sokkal értelmesebb hozzászólásokra? nem.

maradjunk annyiban, a cukorrépa termesztése pont nem a "azzal nem kell foglalkozni" kategória. ehhez (sem) értesz.

vak komondor is talál szemet 2013.10.22. 18:06:37

@nagyfeszültség: "halászfalú és szőlőtermű vidék"

Izé, ki is az írástudatlan szerinted? :)

Bambano 2013.10.22. 18:13:45

Az orosz atomerőmű építésről még annyit: kik is barkácsoltak Pakson, mikor az eddigi legsúlyosabb magyar atomincidens kialakult? a franciák.
kik takarították fel a franciák szarját? az oroszok.

ezek (és más ismereteim) alapján a franciáknak max. a paksi üzemi konyhán adnék munkát, máshol nemigen.

gatto nero 2013.10.22. 18:17:22

@Bambano:

Én a történelmi tapasztalatok alapján se a franciáknak, se az oroszoknak nem adnék itt munkát.

vak komondor is talál szemet 2013.10.22. 18:23:38

@Bambano: "az nszk pl. nemigen volt amerikai megszállás alatt, lévén szövetségesek voltak"

Ne kavarjunk már mindent mindennel...

1945-55 között tartott a formális megszállás, 1949-ben 3 (amcsi, brit, francia) megszállási övezet egyesítésével jött létre az NSZK, amelynek 1955-ben deklarálták a függetlenségét. Az új, független német állam 4 naposan, éppa a legyőzésének 10. évfordulóján lett NATO tag, nyilván minden kényszer nélkül...

Vu, de ja vu 2013.10.22. 18:26:18

@Bambano: A "meleg" tulajdonságairól szóló történetet megköszönöm, elsősorban emberi hangja miatt. Mivel ezzel tisztában vagyon (meleg fel, hideg le), épült padlófűtés és radiátoros a földszintre, kizárólag radiátoros a tetőtérbe. A pincelejáróba a sokféle nyomás hatására sem raktam ajtót, pont az említett tulajdonságok miatt. A pincében így a fűtött földszint ellenére kellemes 16 fok van, télen-nyáron.

Az általam energetikusként felügyelt épületben pedig nem vizes, hanem gőzfűtés volt a maga szabályozhatóságával. Két lehetőség volt regulázásra: tapasztalati úton a földrajzi fekvés és mért hőmérséklet alapján radiátortagszám csökkentésére ('80-as évek, sok iroda, sok meló, elbukott), de mivel az elvárás az energiafelhasználás csökkentése volt, inkább építettek be hőcserélőt és töltötték fel vízzel a gőz helyét, kapott egy tessék-lássék elektronikus szabályozást a külső hőmérséklet arányában és tadá: tényleg drasztikusan csökkent a gőzvételezés, pedig még akkoriban radiátor termoszelepek sem voltak, sem lézeres ponthőmérők - mármint átlagembernek...

Vu, de ja vu 2013.10.22. 18:33:08

@Sherlock79: Nézd, a tahóságnak is van határa és szerintem metszetted ezt...

A tény nem attól tény, hogy TE mondod ki, hanem mert a valóság kritériumainak is megfelel.

Ellenben valakit azért leovisozni, mert nem lát relációt itthon és Ny-Európában, kb. egálban van azzal, aki MNK-t kiállt, mihelyt nőt lát, főleg ha sosem volt viszonya még azzal a nemmel...

Ha nem esne le: bunkó vagy, Baxy...

Bambano 2013.10.22. 18:53:41

én úgy emlékszem, hogy a rendszerváltás előtt gyerekként vagy nagyon fiatalként élni kifejezetten jó volt. akkor, mondjuk 8 éves gyerekként a kutya nem foglalkozott azzal, hogy hitelekből nyomják fel az életszínvonalat és abból később milyen bajok lesznek.

szóval ha csak az életszínvonalat nézem, a gulyáskommunizmus jó volt. ha az életszínvonal mellé hozzáveszem a gazdasági hátteret is és együtt mondok ítéletet, akkor meg disznóság volt. de ezt akkor az én korosztályom még nem tudhatta, azt csak a módszerváltás után tudtuk meg (leginkább az életkori sajátosságok miatt).

Vu, de ja vu 2013.10.22. 18:58:57

@gatto nero: "Én a történelmi tapasztalatok alapján se a franciáknak, se az oroszoknak nem adnék itt munkát."

Emlékszel még arra, amikor a Progressz-M34 elnavigálta magát és nekiütközött a MIR egyik egységének? Egy amerikai és két orosz űrhajós volt az űrállomáson, az amerikait azonnal a mentőkabinba zsuppolták és nekiálltak helyrehozni a hibát. Láttam a Michael Foale-val készült interjút: halálfélelme volt, mivel szökött az oxigén az állomásról, és kizárták a probléma-megoldásból, vagyis maguk akarták megoldani és meg is oldották a krízist...

Én szeretnék annyira uralkodni saját életösztönöm felett, hogy egy vészhelyzetben én legyen az utolsó szempont saját tevékenységem során, vagyis legyen erőm másokat magam elé helyezni...

Az oroszok közül sokan megtették ezt, akiknek a neve ennek ellenére sem maradt fenn, mert pl. rossz képet festettek volna a közvélemény előtt. Más nációk ezeket az embereket hősként ünnepelték, mert elismerték azt hogy az egoizmusaikon felül tudtak kerekedni, a küldetéseik sikerét képesek voltak minden elé helyezni... És bár ilyen esetről számos amerikai film készült, kiderült hogy az amerikaiaknak és voltak és vannak bőven fóbiáik, akármelyik háborúban szenvedték el, legyen az a II vh, Vietnám, Kambodzsa, Afganisztán, az Öböl-háború vagy Irak bevétele.

Szóval nem sztárolom azt amit csinálnak, de elismerem és tisztelem... Amerikának sokszor annyi pénze volt, hadizsákmány-tudósaik, mégsem tudtak a hidegháború idején az oroszok fölé kerekedni, mert amit ők nem tudtak pénzzel elérni, azt az oroszok elérték elhivatottsággal - mindegy hogy az nemes vagy önös érdeket szolgált.

Szóval ha az életem múlna rajta, én inkább bíznék egy a parancsokat vakon követő oroszban, mint a saját eszére és annak döntésére hagyott franciában... Biztosan van bátor francia is, de akkor jobban titkolják, mint az oroszok:-P

igazi hős 2013.10.22. 19:24:41

@belekotty: Látsz szmájlit? Keress utána bátran, hogy hányszor kellett a németeknél "befűteni", hogy ne maradjanak áram nélkül a szomszédok. Nyilván ezzel a németek is jól jártak, ahogy a olcsó francia atomárammal is. Ez tipikus win-win szituáció, amikor az egyik az atommentességére büszke, a másik az atomenergiára épülő olcsó áramára, és valóságban meg közös spot piacuk van. Na ide kell egy szmájli :-\

igazi hős 2013.10.22. 19:41:40

@Bambano: "az nszk pl. nemigen volt amerikai megszállás alatt, lévén szövetségesek voltak" Bazmeg, nekem meg azt hazudták, hogy az USA az angolok oldalán, a németek ellent szállt hadba a II. vh-ban, amit (pont emiatt) a németek elvesztettek, két irányból angol és amerikai illetve orosz seregek elfoglalták az országot. Köszönöm, hogy felnyitottad a szemünket.

igazi hős 2013.10.22. 19:45:53

@Vu, de ja vu: "Erre való az MVM, ami egy az országnál jóval nagyobb elosztói hálózatot kezel, pótolja az erőművi kieséseket és betáplálja a termelt felesleget." Az MVM nem foglalkozik szabályozással, ő is csak egy piaci szereplő a MAVIR által irányított "játékban".

igazi hős 2013.10.22. 19:51:39

@Bambano: "Azért van 230 volt a 220 helyett, hogy a páneurópai hálózatot össze lehessen drótozni." Ez konkrétan marhaság. Van "220-as" távvezeték, de az 220 kV, de a határmetszékeken 400 kV és 750 kV a jellemző.

Bambano 2013.10.22. 20:01:34

@igazi hős: jogos. a háztartási cuccok piacát akarták egységesíteni.

MACSKANŐ 2013.10.22. 22:52:10

Nagyon különleges és formabontó ez a poszt. Remélem hozzájárul egy atommentesebb jövőhöz.

Vu, de ja vu 2013.10.22. 23:50:44

@igazi hős: Régen volt már, amikor én ezt hallottam, a lényeg azon van, hogy az erőmű - légyen az bármilyen féle - nemzetközi irányítórendszer eleme, vagyis fokozatos hálózatba vezetése vagy kivétele, beleértve a hirtelen eseményeket is - valamilyen szinten kontrollált esemény, azaz átlagfogyasztó számára nem több pár tizedmásodpercnyi kimaradásnál - amire az UPS-tápokat kitalálták.

Vu, de ja vu 2013.10.23. 00:02:08

@Kim Јong Un: Ördögöd van: tényleg értek valamennyit a feszkóhoz...

Például tudom, hogy váltóáram esetében a terhelés növekedése akkor okoz frekvenciaváltozást, ha az egy bicikli-dinamó. Egyes nagyfogyasztók a freki-csúszás kiegyenlítésére kondenzátorokat szoktak használni, mármint azok, akik általában sok induktív fogyasztót működtetnek, ezzel a frekvencia-csúszást - iskolában tanult nevén a fázis-eltolódás avagy cos φ értékét 0-felé közelítve a meddő-áram mértékét csökkentik, vagyis fogyasztást takarítanak meg.

Mivel ezt el kellett magyarázni, javaslom hogy kotródj vissza a többi bértollnok közé, nem azért kapod a Júdás-pénzedet, hogy tudományos kérdésekbe ugass bele!!!

Tapintatlan, moslék pribék!!!

igazi hős 2013.10.23. 02:29:41

@Vu, de ja vu: Ezt a témát egy picit jobban ismerem, ezért kijavítalak. Minden erőmű _felajánlhatja_ a szabad kapacitását, hogy azt a rendszerirányító (itthon a MAVIR) szükség esetén használja felfelé szabályozásra (áramhiány esetén) vagy lefelé szabályozásra (áramtöbblet esetén). Ráadásul többféle szabályozás van, egy rész automatikus (frekvencia által szabályozott), más része termelés-fogyasztás kiegyenlítésére szolgál a forgó (üzemelő) eszközökkel és van szabályozásnak a nem működő eszközökre vonatkozó része.
Ha felnézel ide: www.mavir.hu/web/mavir/elszamolasi-egysegarak-2013 és megnyitod az egyik excel fájlt, látod, hogy hat felszabályozási termék van. Érdemes a www.mavir.hu/web/mavir/szakmai alatt böngészni, sok érdekes iromány és szép riport van ott :-)
Megjegyzem a kiserőművekre (50MW alatt) semmilyen utasítás nem adható, ezért a "légyen az bármilyen féle" kijelentés erről az oldalról is hibás.

igazi hős 2013.10.23. 02:33:37

@Vu, de ja vu: El kel szomorítsalak, az átviteli hálózaton a feszültség állandó és a frekvencia változik a terheléssel. Most is a tiszta forrásra tudok csak hivatkozni: www.mavir.hu/web/mavir/frekvencia

gatto nero 2013.10.23. 09:01:28

@igazi hős:

És ki építi a Mecsekben az atomhulladék tárolót?
Azt is a ruszkik?

eßemfaßom meg áll 2013.10.23. 09:05:16

@Iván Gábor IGe: "de ezen már valóban hiányzik egy adatsor."
nem " már hiányzik egy adatsor", hanem egy teljesen másról szóló kép, semmi köze a témához. kamuzol.

"és egy új linken egy hivatkozást is beraktam hozzá:
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-24606357"

ezen a linken sem szerepel a linkelt kép. A változatosság kedvéért. Nem tudnád valami adatokat is tartalmazó hivatalos oldalról belinkelni? Mert az, hogy valamit a képen jelzünk sárgával, az nem jelent semmit, ha a sárga szín mondjuk, 0,000001% emelkedést jelöl.

eßemfaßom meg áll 2013.10.23. 09:15:31

@Iván Gábor IGe: Most nézem, oltári nagy szegénységi bizonyitvány törölni a blogodból a kamuzásodra figyelmet felhívo kommentet.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.10.23. 09:22:58

@eßemfaßom meg áll:

Az az én internetes naplóm és bunkókat nem hagyok bele írni. A képet kijavítottam, így utólag már felesleges emlegetni. Előtte kellett volna felhívni rá a figyelmemet. Már csak azért is, mert a lényeget nem érinti ez a hiba, mert a az óceán radioaktív szennyeződése ettől még tény marad:

m.cdn.blog.hu/vi/vilagnezet/image/Radioakt%C3%ADv%20v%C3%ADz%20%C3%BAtja.jpg

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2013.10.23. 09:30:54

@eßemfaßom meg áll:

Csak utólag néztem nem alaposabban, de három adatsor volt az első képemen, amit valóban hibásan raktam be. Bedőlve annak a megtévesztő jelenségnek, aminek nem egyedül, hanem tömegesen voltunk áldozatai.

- színskála
- domborzati térképhez hasonló
- tengerparti folyamatos öt jegyű adatsor

Másfél, két hónapig nem csak én, de rajtam kívül más sem vette észre. A mostani jelzést köszönöm, javítottam, most már jó. Mit kellene még tennem? Szerintem semmi mást. Ennyi volt a dolgom.

igazi hős 2013.10.23. 10:04:10

@gatto nero: ??? Hogy jön ez a szabályozás kérdéséhez?

igazi hős 2013.10.23. 10:08:29

@vilagnezet.blog.hu: Ez már tényleg szánalmas "tény". Szereznél egy olyan ábrát, amin számok is vannak?
Tudod, amikor Pesten szivárgott ez izotóplabor, azt Norvégiában észrevették, holott nálunk is csak a megengedett századrésze volt a sugárzás. Az, hogy valami mérhető, nem jelenti, hogy veszélyes. Persze pánikkeltésre/hülyítésre alkalmas.

eßemfaßom meg áll 2013.10.23. 10:22:22

@vilagnezet.blog.hu: vadász vadász, te szopni jársz ide?

news.discovery.com/earth/tsunami-debris-floating-fast-towards-hawaii-111025.htm

A kép a 2011-es tsunami által az óceánba vitt hulladékok szimulát terjedését ábrázolja, Fukusimához anyi köze van, hogy a Fukusima nevű halászhajót is elvitte a víz a messzibe

"The 20-foot fishing boat had "Fukushima" written on it, making it the first confirmed report of tsunami debris"

www.greenport.com/news101/americas/floating-tsunami-debris-response

"A 25 million tonne marine debris field created by the Japanese tsunami back in March is currently floating across the North Pacific and will reach Hawaii by this winter, according to experts."

www.greenport.com/__data/assets/image/0008/686636/Floating-tsunami-debris-response.JPG

"NOAA’s predicted trajectories for the debris field - the red zone may be affected this year. Photo: Courtesy of J. Churnside, NOAA; created using Google. - See more at: http://www.greenport.com/news101/americas/floating-tsunami-debris-response#sthash.3ns0e3ZL.dpuf"

eßemfaßom meg áll 2013.10.23. 10:23:45

@igazi hős: Számok tényleg vannak rajta, csak nem rádioaktivitásról :)

eßemfaßom meg áll 2013.10.23. 10:27:09

meglepetés

storify.com/noaaocean/japan-tsunami-marine-debris-tweetchat#publicize

saunie
@saunieindiego

@NOAAdebris Is any of the debris showing radioactivity?
1:41 AM - 7 Mar 2013

NOAA Marine Debris
@NOAADebris

@saunieindiego Some debris has been checked and all levels are normal. Experts think its highly unlikely debris is contaminated.
3:20 PM - 7 Mar 2013

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2013.10.23. 10:33:51

@igazi hős:

Google rulez :-) keress rá

@eßemfaßom meg áll:

Ja csak a törmelék rádioaktív is egyben.

A medve sztori így pontos:

Kandalló előke helyett...
2007.05.31. 15:24 IGe

Ez egy általam átírt és stilizált állatvicc. A felsőfokú tanulmányaim alatt, nálunk szállóige volt az utolsó mondata.

A vadász medvét szeretne lőni trófeának, hogy bőrével díszíthesse lakását, ezért bemegy az erdőbe a medve barlangjához és várja a medvét.

Amikor az kijön rálő a puskája egyik csövéből, a medvéről lepattan a golyó, rálő a puskája másik csövéből, a medvéről lepattan a golyó. Amíg próbál újratölteni, odacammog hozzá a medve, megragadja a vadászt, hogy mozdulni se tudjon és azt mondja neki: Vadász az életemre törtél, most vagy lemónikaluinszkizol, vagy megöllek. A vadász majd szét robban a dühtől , de nincs más választása meg kell tenne amit a medve kér. Tehát letérdepel és a medve felé hajol a szájával ....

Bosszút esküdve hazamegy és egy golyószóróval tér vissza (már nem sajnálva a trófea épségét) a tett színhelyére és ismét várja a medvét. Rálövi a medvére az egész tárat, de a medvéről ismét lepattannak a golyók. Amíg próbál újratárazni, odacammog hozzá a medve, megragadja a vadászt, hogy mozdulni sem tudjon és megint azt mondja neki: Vadász az életemre törtél, most vagy lemónikaluinszkizol, vagy megöllek. A vadász majd szét robban a dühtől , de nincs más választása meg kell tenne amit a medve kér.

Bosszút esküdve hazamegy és egy ágyúval tér vissza (már a trófea egyáltalán nem is érdekli, csak a bosszú) a tett színhelyére és ismét várja a medvét. Amikor az kijön a barlangjából rálő. Buuummm!!! Nagy porfelhő és még a barlang is rádőlt a medvére, mindenütt kőtörmelék. Na ennek most már vége mondja és elő akarja venni a kulacsát, hogy igyon a medve bőrére... ekkor viszont megmozdul az egyik kőkupac, előmászik alóla a medve, leporolja magát és odacammog, megragadja a vadászt, hogy mozdulni sem tudjon és azt mondja neki:

- Te vadász,
- Mondd!!!!
- Vadászni jársz te egyáltalán ide?

eßemfaßom meg áll 2013.10.23. 10:38:22

@Iván Gábor IGe: "a csak a törmelék rádioaktív is egyben."

vadász vadász....

NOAA Marine Debris
@NOAADebris

@saunieindiego Some debris has been checked and all levels are normal. Experts think its highly unlikely debris is contaminated.
3:20 PM - 7 Mar 2013

gatto nero 2013.10.23. 10:51:17

@igazi hős:

Sehogy, csak számomra úgy tűnik itt szakemberek vitatkoznak. Gondoltam megkérdezem.
Mert azért az is érdekes lesz, amikor elkezd gyűlni az atomhulladék és azt is le kell nyomni az emberek torkán, hogy a lakhelyük mellé ássák el.

eßemfaßom meg áll 2013.10.23. 19:59:30

@vilagnezet.blog.hu: Igen, ezt a viccet ismeri mindenki évztizedek óta (leszámítva az újszülötteket), elsőre is ismerte, attól még, hogy sokszor bemásolod belinkeled, te jársz ide szopni a kamuképeiddel..

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.10.23. 22:05:17

@eßemfaßom meg áll:

Pedig te vadászol rám és amint látod lepattannak rólam a lövedékek.

Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép posztolásom olvasott és sikeres. A fő mondanivalója, meg változatlan volt és maradt is:

A fejlődés felgyorsult és meggondolatlanság egy drága és lehet, hogy néhány éven belül véglegesen elavulttá és korszerűtlenné válható atomerőmű bővítésbe fogni, amikor a világ más országai éppen az ellenkezőjét teszik. Igyekeznek leépíteni és más alternatív lehetőségekkel kiváltani az atomerőműveket.

igazi hős 2013.10.23. 22:53:09

@gatto nero: Akkor ezt dicséretnek veszem. De sajnos én csak az árampiacot és a szabályozást (a rendszerirányítói oldalt) ismerem és még abban sem merném magam szakértőnk nevezni, csak mert engedtek turkálni az adatokban. Se a termelői (üzemeltetői), se a végelosztói dolgokra nincs rálátásom.
Azt hiszem belekotty a te embered.

eßemfaßom meg áll 2013.10.24. 11:01:27

@vilagnezet.blog.hu: érthető, aki kellően buta arról simán lepattanak a tények "lövedékei"

gatto nero 2013.10.24. 17:14:35

@igazi hős:

De gye laikusként is egyetértesz abban, hogy ha atomenergiáról és atomerőműről beszélünk a sugárzó fűtőanyagok néhány ezer éves tárolási problémája sem lényegtelen kérdés - és költség.

igazi hős 2013.10.24. 21:16:47

@gatto nero: Persze, hogy költség, minden bizonnyal a mi fizetésünkhöz mérten óriási összegek. A Pakson megtermelt áram értéke évi több száz milliárd. Ha az ártalmatlanítás 100 milliókba vagy akár milliárdokba kerül (gőzöm sincs a konkrét értékről), az eltörpül emellett.

gatto nero 2013.10.25. 10:08:29

@igazi hős:

De itt nem csak a költségről van szó, hanem az elfogadtatásáról.
Te laknál atomhulladék mellett/közelében?

nagyfeszültség 2013.10.25. 10:30:16

@Vu, de ja vu:

Egyébként az teljességgel elképzelhetetlen, hogy valami érdemi dolgot magyarok tervezzenek, gyártsanak, üzemeltessenek Magyarországon?

igazi hős 2013.10.25. 12:57:47

@gatto nero: Ha a szomszéd utcában épülne egy atomtároló, az kevesebb káros sugárzással terhelne egész életem során, mint egy panoráma röntgen a fogorvosnál. Szóval egy ilyen építkezés csak a vele járó forgalom és kosz miatt zavarna, illetve hogy az atombabonások félelmei miatt csökkenne a házam értéke.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.10.31. 09:44:46

" ha tud a kedves olvasó jobb szót arra, hogy egy halálos ítélettel valaki beváratja egy fiatalkorú esetében, hogy felnőttkorú legyen, aztán felakasztatja, nos, akkor segítsen."
Bár abszolút mellékszál, de ez nem egészen így volt. Mansfeldet a törvények szerint simán felakaszthatták volna akár 16 évesen is.

DFK 2013.11.27. 14:54:36

@igazi hős: na igen, a sok atomellenes símán befekszik egy CT-re. Pedig ott aztán kap egy szép nagy dózist.


süti beállítások módosítása