A züllött elitnek el kell tűnnie

2013.11.26. 15:28 - vancat

Horváth András adóellenőr büntetőjogi felelőssége teljes tudatában azt állítja, hogy Magyarországon hosszú évek óta vannak - nevezzük úgy - VIP ügyfelei az adóhivatalnak. A VIP ügyfelek azok a hazai és külföldi közép- és nagyvállalatok, akiknek áfacsalásai felett szemet hunynak, az ellenük indított vizsgálatok nem fejeződnek be, de gyakran el sem kezdődnek.

Hotváth András azt is állítja, hogy a leggyakrabban nem is "szólnak oda" a NAV-ba senkinek az érdekükben, mert a NAV vezetői pontosan tudják, kik a kivételezettek, így nincsen szükség telefonhívásokra.

Horváth András állításait, kijelentései súlyához képest elképesztő médiacsend és politikai sunyítás övezi. A társadalom még gondolkodó részének többsége persze fel van háborodva, de sajnos a civilszférában is erősebb a fásultság, beletörődés, megszokás, mint a felháborodottság.

Mivel magyarázható ez? Egyrészt fásultsággal, egzisztenciális problémákkal, vélt vagy valós félelemmel, de ami ennel sokkal dermesztőbb: a megszokással. A magyar társadalom az utóbbi években lassan, de biztosan hozzászokott az elit, az establishment, a politikai-gazdasági-intellektuális high-society VIP-ezéséhez.

Fokozatosan, de világosan ráébredt arra, amit a szleng úgy fogalmaz: vannak egyenlők, és vannak egyenlőbbek.

Ma már ez az élet majd minden területén nyilvánvaló, miért lenne épp az adózás a kivétel. Magyarország vállrándítás nélkül tudomásul vette, hogy egyes, előre kijelölt nagyberuházásokra nem érvényesek azok a környezetvédelmi elvárások, amelyek mindenki másra. Egy kis autóbontót ma már példásan megbüntetnek a fáradtolaj nem megfelelő tárolásáért, de az Audi kedvéért akár börtönbe is csukják azt, aki kekeckedni mer Natura 2000-es területen létrejövő nagyberuházásuk ellen.

Aki 10 perccel tovább parkol a körúton, mint azt a parkolójegye lehetővé teszi, sokezer forintos büntetést kap, de aki természetvédelmi területen rendez raliversenyt, az a Fidesz és a Nemzeti Autósport Szövetség vezetőinek utasítással felérő kérésére érinthetetlen.

Aki egy polgári vagy büntetőperben hamisan tanúskodik, akár 3 év börtönbüntetést is kaphat. Fónagy János, Völner Pál és társaik viszont semmit sem kapnak azért a nagy nyilvánosság előtt százszor elismételt szemétláda hazugságukért, miszerint kormányra kerülésük esetén megmentik és fejlesztik a vasúti szárnyvonalakat, amivel hamisan nyerték el választók sokaságának bizalmát.

A magyar társadalom előtt ma már teljesen világos és napi szinten tapasztalható tény, hogy a befolyásosak, a gazdagok könnyebben megússzák a bűncselekményeket, mint a szegényebb, kiszolgáltatottabb, rosszabb érdekérvényesítő képességgel rendelkezők.

Itt van Rezesova, ez a négyszeres gyilkos drogos, alkoholista, milliárdos lumpen kurva, aki éppen Budapest egyik luxuslakóparkjában üli egy egész család kiirtása utáni szabadulópartiját. Másokat meg egy rosszul kilyukasztott BKV jegyért is meghurcolnak.

Ha a kriminalisztikai szakzsargomban létezik "öregezés" vagyis idős emberek kifosztása, "kastázás", amikor prostituáltak meglopják kuncsaftjaikat, "beújítás" ami valakinek vagy valakiknek az átverése, lehúzása, nos, akkor a magyar politikai-gazdasági felső tízezer köztisztviselők és hivatalos személyek bűncselekményei által elkövetett törvény feletti helyzetbe hozását nevezzük el VIP-ezésnek.

Sajnos, ha ezt a rendkívül veszélyes, társadalmilag demoralizáló bűncselekményformát fel akarjuk számolni, ahhoz nem elég a mindehhez szintén asszisztáló rendőrség megerősítése. Ahhoz pártfüggetlenül el kellene kergetnünk az egész mai magyar romlott, züllött elitet.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr475657894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2013.11.27. 11:53:19

Szinte az egésszel egyetértek (ami önmagában véve is kivételes eset!), de az Audit azért ne keverd ide...

Csak hogy tisztán lássunk, erről a helyszínről van szó:
https://www.google.hu/maps/preview#!data=!1m4!1m3!1d21665!2d17.7065883!3d47.6988345!2m1!1e3&fid=7.

Érdemes megnézni térkép és műhold nézetben is. A googlemaps még nem mutatja az új gyárat, üres területként látszik rajta. AZ Audi területe a "Laktanya út" néven jelzett U alakú utca, benne 3 körforgalommal. Ezt már az Audi építette, a teljes új gyár ezen belül épült meg.

Mi ez a Natura2000 besorolású övezet? Mi határolja:
ÉSZAKRÓL az M19 félautópálya, (az M1-en Bp felől érkezők ezen jutnak be Győrbe) illetve a győri laktanya (anno MH 14. légvédelmi rakétaezred szálláshelye, (kb 2000 katonával + haditechnikával)
KELETRŐL Győrszentiván településrész, családi házas környék, illetve egy többistállós nagyüzemi baromfitelep
DÉLRŐL a Bécs-Budapest vasútvonal. A vasút túloldalán a 20 éves Győri Nemzetközi Ipari Park, azon túl pedig az M1-es autópálya húzódik.
NYUGATRÓL a "régi" Audi, a Rába. Ez a terület már a Magyar Waggon és Gépgyár állt, legalább 70-80 éve iparterület, ahol nehézipari (fémmegmunkálás, gépgyártás) tevékenység folyt.

Ez a terület olyan, mintha egy gangos pesti bérház udvarát jelölné ki valaki panoráma-pihenőövezetnek! Nincs szabad ki-bejárása, az állatoknak/növényeknek azon szűk populációja él, ami oda született. Ezeket a növény-populációkat a virágzás időszakában GPS-koordinátával lajstromba vették, majd a téli (nyugalmi) időszakban 1x1x0,4, földkockával vették ki a hagymákat, így telepítették őket nyugodtabb helyre.

Sírnál örömödben, ha Magyarországon minden úgy működne, mint ez a gyárépítés, ami mellesleg 1800 új munkahelyet (rendesen bejelentett, GDP-termelő, adófizető, vásárlóerőt generáló, munkakultúrát meghonosító állásokat) is teremt. Csak van egy megélhetési sötétzöld barom Debrecenben, aki a kákán is csomót keres, mert nincs jobb dolga. Megérdemelné, hogy rárohadjon a műanyaglakat a ketrecére.

nagyfeszültség 2013.11.27. 12:27:42

Én meg minden szavával egyetértek!

gatto nero 2013.11.27. 13:04:39

Rezesova esete azt hiszem speciális: nem ő maga, hanem a százmilliókat kaszálő ügyvédje, meg a szakértője a tagja ennek a mocsok elitnek.
Ő és a családja csak a pénzt szállította a VIP kapcsolatrendszer megmozgatásához.

gigabursch 2013.12.03. 12:14:10

Vajon hány diákban van annyi gerinc, hogy Melegh profnak a képébe hajítsa az indexét.
Vsz. egy se.

De legalább az előadásait háttal fordítva hallgassák.


süti beállítások módosítása