Lilu, Kokó, Hajdú Péter

2014.01.19. 18:44 - vancat

Magyarország sajnos ma már nem csak következmények nélküli ország. Lassan, de biztosan a stílus, a méltóság és mindenfajta ízlésesség-igényesség is kiveszőben. És nem csak a politikából. Mondok három példát, amelyek az élet legkülönbözőbb területein mutatják meg eklatánsan azt, hogy itthon bármihez sikerül találni egy minden képzeletet felülmúlóan alávaló figurát.

Az UNICEF ugye egy elég régi és jelentős gyermekvédelmi világszervezet, amelynek az elmúlt évtizedekben több olyan fontos nemzetközi kampánya is volt, amely újfajta gondolkodásra késztette az emberiséget. Ma Magyarországon az UNICEF egyik reklámarca Kovalcsik Ildikó, vagy ahogy a bulvárfogyasztók jobban ismerik: Lilu.

Kovalcsikról - minden rosszindulat nélkül és szigorúan objektíve - annyit bizonyosan el lehet mondani, hogy végtelenül mocskos szájú, az embereket mélységesen lenéző, igen ostoba, cigaretta- és Redbullfüggő figura, aki egyetlen dologban képes újra és újra meglepetést okozni: saját mélységei alulmúlásában. Szíve joga, hogy ebből jól éljen, hiszen szégyenszemre az általa jegyzett műsorokhoz százezres, nem ritkán az egymilliót is meghaladó agyhalott magyar néző is társul. De hogy kerülhet ő a nemzetközi gyermekvédelem közelébe?

Van egy igényes és szerethető környezetvédelmi-természetvédelmi orientációjú tévécsatorna, az Ozone Network. Tényleg nem sikerül ehhez a témához Kovács Kokó Istvánnál méltóbb arcot faszolni? Hányszor kellene még Kovácsnak megbuknia ahhoz, hogy ne őt kelljen még annak is bámulnia, aki a Lilu vezette rettenetes tévéműsorok helyett valami szépet és informatívat akar néha megnézni a tévében?

Nem volt elég Kokóból, hogy megbukott sportolóként? Amikor testőrökkel kísérték a meccseire, hogy seggreüljön a ringben attól az ismeretlen bokszolótól, akit előtte folyamatosan gúnyosan kiröhögött a ringben? Nem volt elég a bukott bokszolóból lett Kokóból dilettáns reggeli műsorvezetőként? Nem volt elég Kokóból az Orbánhoz dörgölőző kormánypárti pincsikutyaként? Nem volt elég étteremtulajdonosként, ahol sikerült összehoznia a miniszterelnököt egy Magyar Róbert nevű gyilkos bűnözővel?

Kokót most el kell viselnünk környezetvédőként is? Meddig még? És miért?

Orbán Viktor tudvalevőleg ritkán és keveseknek ad interjút. De hogyan kerülhetett ezek közé Hajdú Péter, Magyarország első számú mozgássérülthelyre parkoló dísztahója? Aki mostanában már nyilvánosan kurvaanyázva, veréssel fenyegeti azokat, akik megpróbálják némi tudományossággal kielemezni ennek az eszelős külsejű, komplexusos nyomorultnak a motivációit. Ezzel a szégyenteljes hülyével állt le Magyarországon egy miniszterelnök? Miért? Kinek a kedvéért?

Lilu, Kokó és Hajdú. Valójában büszkék lehet magukra, mert kortünetek. Egy selejtes korszak, egy beteg világ hősei. Olyanok, akiket szebb és jobb időkben senki sem szidna - mert nem is ismerne.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr235770837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2014.01.21. 16:06:28

Úgy vélem, hogy ez az az írás, aminek mind az érzelmi, mind az értelmi részével csak egyetérteni tudok.

nagyfeszültség 2014.01.21. 17:16:11

@gigabursch:

Én is nagyon egyetértek, egy kitétellel: Kovács, bármilyen gerinctelen, szar alak, mégiscsak egy olimpiai bajnok, magyarán van mögötte valami valós teljesítmény.
A másik kettő meg csak szimplám gerinctelen, szar alak. Mindenfajta múltbéli teljesítmény nélkül.

kesejlyű 2014.03.05. 09:01:18

Hú, ez aztán az érdekes írás...Én ilyet nem mernék "papírra vetni", mert sose lehet tudni... Ellenben gondolni azt gondolok, amit akarok...


süti beállítások módosítása