Nárcisz kutya igazsága

2016.03.02. 08:24 - vancat

Kifejezetten kisszerűnek, pitláknak és aljasnak érzem azt a fajta mostanában elharapódzott kamu oknyomozást, amely azt hivatott rekonstruálni: mennyi ideje, pontosan hol verték félholtra Orbán Viktor miniszterelnök Nárcisz nevű kutyáját, és valójában a miniszterelnök, a felesége, a fia vagy a rokonaik gondozták-e az állatot éppen abban az időben - meg persze azt, miért nem tett azonnal feljelentést az Orbán család.

A Nárcisszal történtek ugyanis csak annyit bizonyítanak, hogy vélhetően Orbánék is hasonlóan élnek, mint sok más magyar család: a kutya néha rokonoknál van, és ha félholtra verik, nem tesznek feljelentést, mert pontosan tudják: ha még a nyomozóhatóság fordít is energiát a tettes megtalálására és esetleg ez sikerül is, a bíróság Magyarországon rendszeresen és tendenciózusan felmenti vagy méltatlanul enyhe büntetésben részesíti az ilyesfajta bűncselekményeket elkövető bitófára való állatkínzó gazembereket.

Mindezt csak azért tartom fontosnak leszögezni, mert mindeközben - a sajtó Nárcisz ügyénél sokkal kevésbé lelkes érdeklődésétől övezve - azért mégis megmozdult valami állatvédelemügyben ma Magyarországon.

Legyünk - kronológiailag is - hitelesek: a folyamatok elindítója egy Kiss László nevű MSZP-s országgyűlési képviselő, aki az elmúlt hónapokban talán már harmadszorra adja be a BTK-t szigorító javaslatát, megakadályozandó azt, hogy cégéres állatvédelmi bűnözők felfüggesztettekkel, megrovásokkal, próbára bocsátásokkal és egyéb virtuális büntetéssel megússzák szörnyű tetteiket.

Itt és most meg is állapíthatjuk: szégyellheti magát a hazai ellenzéki/hiteles/kritikus média, amiért Kiss László rendkívül tisztességes és magányos harcát szinte szabályosan elhallgatta. Jácint kutya megverésének kapcsán már mostanáig legalább százszor több Orbánt gyalázó írást/riportot közöltek sajtóorgánumok, mint ahányszor hírt adtak volna arról: van a magyar parlamentben egy Kiss László nevű ember, aki pártállástól függetlenül, hitelesen, keményen - sőt radikálisan képviseli az állat érdekeit - és az azt fontosnak tekintő milliókét - az Országgyűlésben.

Aztán - kronológiailag - következett egy nagyszabású állatvédelmi tüntetés, amelynek fő jelszavával csak egyetérteni lehet: letöltendő börtönt az állatkínzóknak.

A jelszavak stimmelnek, a felszólalók nem teljesen: a D 209-es ügynök Medgyessy Péter nevelt lánya, Tornóczky Anita, aki még néhány hónappal ezelőtt is tele pofával szónokolt amellett, hogy állatvédelmi ügyekben mekkora elrettentő ereje van a felfüggesztett börtönbüntetésnek, most megpróbálta elvinni a "letöltendő börtönt az állatkínzóknak" show-t is: hümmögve, pityeregve osztva a szinpadról a hülyeséget.

Hogyan jön ide Medgyessy Péter és miért számít, hogy Tornóczky a nevelt lánya? Nos azért, mert a mostani kifejezetten megengedő törvényi szabályozást éppen Medgyessy miniszterelnöksége alatt, az akkor még jogásznak készülő Tornóczky közbenjárására született.

Tudom, a politika nem kívánságműsor, de ha az lenne, sokak nevében tényleg csak azt szeretnénk kérni: a Medgyessy család most már végre húzzon az állatvédelem közeléből. Inkább gyújtsanak rá még egy cigire a Nobel-díjátadón.

Kis kitérő után el is érkeztünk a jelenhez: Völner Pár az Igazságügyi Minisztérium államtitkára konzultációra hívja az állatvédőket. Állítólag kíváncsi a véleményükre arról, miként lehetne hatékonyabban biztosítani az állatok jogait és a velük való tisztességes bánásmódot.

Egyrészről drukkoljunk Völner Pálnak, hiszen nem lesz könnyű dolga: hiába Orbán Viktor félholtra vert Nárcisz kutyája és a miniszterelnök - szerintem - abszolút tisztességes kiállása az állatvédelem mellett, egy olyan kormánypárti frakcióban, ahol a képviselők túl nagy része hobbi állatgyilkos - magyarán vadász - nehéz lesz állati jogokat érvényre juttatni.

Másrészt azért csendben súgjuk meg Völner Pálnak, hogy az állatvédelem nem csupán a hobbiállatok védelméről, hanem a csúnya kifejezéssel "haszonállatokkal" kapcsolatos tisztességes bánásmódról és kínzási tilalomról, meg persze a hobbivadászat teljeskörű tiltásáról is szól.

Harmadrészt - végül, de nem utolsó sorban - csak azt tudom javasolni minden konzultációra meghívott állatvédőnek, hogy azért legyen résen Völner doktor ígéreteivel kapcsolatban. Konzultált ő már egyről-másról,ígért ő már egyet s mást: például a rossz emlékű Bajnai-kormány idején, a vasúti szárnyvonalak puccsszerű megszüntetését levezénylő MÁV-vezetőknek börtönt.

Majd a Fidesz választási győzelme után, közlekedésért felelős államtitkárként egy kicsivel magasabb pozícióba helyezte őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr328434070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bbogas 2016.03.08. 11:17:03

"a képviselők túl nagy része hobbi állatgyilkos - magyarán vadász - "

Pontosan hány képviselő vadászik?

Bbogas 2016.03.08. 11:17:03

"a képviselők túl nagy része hobbi állatgyilkos - magyarán vadász - "

Pontosan hány képviselő vadászik?


süti beállítások módosítása