Szelektálatlan szemét

2014.01.24. 07:28 - vancat

A régi szép időkben - konkréran 2008-ban - a Fidesz akkori környezetvédelmi miniszterjelöltje, Illés Zoltán azt mondta, hogy "az atomlobbi és más gazdasági körök állami pénzből 1000-1500 milliárdért akarják meghosszabbítani a paksi atomerőmű élettartamát, annál is inkább, mert az ilyen adófizetői pénzből finanszírozott állami nagyberuházásból jó sokat lehet lopni".

Azóta persze sok minden változott: egyrészt elmúltak a régi szép idők és ma már környezetvédelmi minisztérium sincs. Csak Illés van, aki nem illetékes Paks ügyében. Illés most csak a hulladéggazdálkodás kérdésében illetékes. Bármit kérdeznek tőle, csak erről beszél.

Rendben. Tematizálja most Illés a környezetpolitikai közbeszédet. Beszéljünk a hulladékról.

Szegény, kedves és udvarias postásasszonyunk szemlesütve dobálja be a társasházi postaládákba a Helyi Téma nevű periodikát. Bár nálunk ki van téve a matrica, miszerint szórólapokat nem kérünk, ő mégis szabadkozik: hiába van kitéve, mert neki meg ki van adva, hogy a Helyi Témát hivatalos postai küldeményként kell mindenhová bedobnia. Érdekes, mert az igen kiváló, Óbudai Újság nevű, kifejezetten jól szerkesztett, informatív és hasznos helyi lapot csak a kinti, közös tartóba rakják. Azt nem kötelező postai küldeményként kezelni. És semmilyen más ingyenes újságot sem kötelező postai küldeményként kezelni, csak a Helyi Témát.

Ha kötelező, hát kötelező. Akkor olvassunk Helyi Témát.

Ne legyünk elfogultak és ne vonjunk le messzemenő következtetéseket rögtön az impresszumból: attól még, hogy egy újságot a hazai médiavilág talán leggennyesebb, levitézlett figurái szerkesztenek, lehet jó. Erkölcs és szaktudás néha külön utakon jár: e két tulajdonság nem lehet jelen mindig, egyszerre egy-egy emberben. Mert a Helyi Téma egyébként kifejezetten friss kiadvány: hírérzékenyen reagál az aktualitásokra, kár lenne tagadni.

"A németek is tőlünk veszik majd az energiát?" - teszi fel például a mostanában mindenkit foglalkoztató paksi bővítés ügyében a kérdést a címlapján. És lássuk be: vagy a miniszterelnöki hivatal valamelyik kijelölt munkatársa volt ilyen kreatív, vagy maga a főszerkesztő ennyire rutinos az osztályon felüli, már-már kellemetlenül túlzó fideszseggnyalásban.

Az Osváth Andi-interjú üzenete, miszerint "Itthon jobb az élet, mint Los Angelesben" és "Nem értek egyet azokkal, akik folyton nyavalyognak", azt hiszem, szintén nem kíván kommentárt.

Nem úgy, mint az egyik belső oldalas cikk, amely minden bizonnyal a Fidesz kisebbik koalíciós partnerének, a KDNP vezérének kedvére készült. Ennek címe az, hogy: "Erdőben is csak pórázon!" Ez a dolgozat azt a szintén aktuális témát dolgozza fel, hogy az utóbbi hetekben tucatszámra kerültek napvilágra hazai, mocskos, gyilkos vadászbűnözők rémtettei, amelyek során kutyákat, macskákat lődöztek agyon, nem ritkán gazdáikat is fegyverekkel fenyegetve és/vagy veszélyeztetve.

A korábban szintén macskákra lövöldözés gyanújába keveredett, hírhedt vadászbűnöző-mentegető kereszténydemokrata miniszterelnök helyettes, Semjén Zsolt nyilván meleg szívvel olvasta ez az "állattartók féktelen felelőtlenségét" bemutató dolgozatot.

Szóval, visszatérve végre Illés Zoltán beígért új, minden eddiginél zöldebb hulladékhasznosítási koncepciójához. Reméljük, az hamarosan életbe is léphet. És nyilván tiltani fogja, hogy szerencsétlen postai dolgozókat arra kötelezzenek: kéretlenül újságnak látszó szemetet dobáljanak a levélszekrényekbe, növelve a felesleges szemét mennyiségét, és esélyt sem adva arra, hogy ne kelljen kézbe venni a mai magyar nyomtatott média talán legeslegalját képviselő - és igazi szellemi környezetszennyezést előidéző - kiadványt.

Addig is, azt javaslom a szelektív szemétgyűjtést komolyan vevő, és nyáron horvátországi nyaralást tervező kedves olvasóimnak, hogy ha már postai küldemény a Helyi Téma, és ha már kötelező megkapni: gyűjtsék össze! Szelektíven. És majd nyaraláskor, útban a kinézett horvátországi apartmanhoz tegyenek egy kitérőt a Helyi Téma kiadójának, a Fidesz-közeli nagyvállalkozó Vitézy Tamás valamelyik adriai luxushoteljébe, és egyszerűen öntsék a recepció kellős közepére az összeset, arra hivatkozva, hogy kötelezően kézbesítendő postai küldemény érkezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr245779191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogas 2014.01.24. 14:08:20

Nagyon mellélőttél ezzel a Semjénezős-macskagyilkosozós dologgal.

A kutya-macska lövést lehetővé tevő törvénymódosítást még Megyó alatt készítette elő az FVM. A zárószavazás már gyurcsótány alatt volt, meg lehet nézni itt:

parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=37&p_izon=11050

És itt van, hogy kik szavaztak igennel a kutya-macska lövésre:

parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2004.10.04.18:17:57&p_szavkepvszav=I&p_ckl=37

Pár név: Kuncze Gábor, Fodor Gábor, Varju László, Zuschlag János, Baja Ferenc, Gúr Nándor, Havas Szófia, Horn Gyula, Kiss Péter, Kovács László, Mesterházy Attila, Nyakó István, Szanyi Tibor, Juhász Ferenc, Lendvai Ildikó, Magyar Bálint, Pető Iván!

Nincs köztük Semjén Zsolt.

nagyfeszültség 2014.01.24. 15:07:25

@Bogas: ez érdekes... Érdemes lenne széleseb körben is megmutatni, hogy a kummunista gyilkosok uzódai állatgyilkosok is. Ettől persze semjén is egy rohadt állatgyilkos vadász és a helyi téma is egy szenny és gennylap.

Bogas 2014.01.24. 15:17:45

@nagyfeszültség: a te értékrended szerint akkor Fekete István is "egy rohadt állatgyilkos vadász" volt.

nagyfeszültség 2014.01.24. 16:17:12

@Bogas:

Először is bocs a betűhibákért, útközben még a gyilkos komcsikról sem tudok hibátlanul írni -:)

A kérdésedre szerintem te is tudod a választ: természetesen nem, mint ahogy Széchenyi zsigmondot és Kittemberger Kálmánt sem. Csak az idők megváltoztak. Nem kárhoztatom egyik középkori királyunkat sem, amiért kikövetelte megának az első éjszaka jogát és mert állatprémben járt.
Semjén Zsolttól viszont rendkívül rossz néven venném, hogy követelné az első éjszaka jogát.
Szóval: megváltozott ember és természet viszonya, részaránya a bolygón. Elvesztette a vadászat hagyományos férfipróba, táplálékszerzési és bátorságpróba funkcióját.
Maradtak a dagard gyilkos gazemberek (Semjén, Csányi és persze az osszes tetű kommunista) akik terepjárókról, helikopterekről éjjellátókkal írtják a beszűkült életterű természet megmaradt faunáját.
Szórakozásból.
Ezért gyilkos tetvek és ne csodálkozzanak, ha a jobbérzésű emberek csak azt várják, mikor lövik végre le egymást is.
Vuk-ot ma sokkal nagyobb veszély fenyegeti ezektől a simabőrűektől mint az egyik legcsodálatosabb magyar író, természetbarát - és mellesleg vadász - korában.

Bogas 2014.01.24. 16:25:18

@nagyfeszültség: A vadászoknak természetesen vannak hibái és vannak bűnei. A hibázó vagy bűnös vadászokat pellengérre állítani helyes dolog. Az "állatgyilkos vadász" kifejezés azonban durván leegyszerűsítő.

Semjén Zsolt nem fogja követelni az első éjszaka jogát, nem vadászik helikopterről, éjjellátóval. Vadászik, de nem "gyilkos tetü". A másik oldalról hozva példát például Bárándy Péter sem "gyilkos tetü".

nagyfeszültség 2014.01.24. 16:43:43

@Bogas:

Akkor ebben nem értünk egyet: szerintem hobbivadász gyilkos tetű, hiszen hobbiból, a saját gyönyörűségükre ölnek gerinces állatokat.
Holott nyugodtan lehetne vadászni például fényképezőgéppel is - ha valaki tényleg a természetért, az érdőért rajong.
A másik: kicsiot sok mostanában a "hibázó vagy bűnös vadász" - ahogy fogalmazol.
lelőtt vakvezető kutyák, fegyverrel megfélemlített kirándulók stb-stb.
Ezeket nem pellengérre kellene állítani, hanem egy szigorú büntetőeljárást követően börtönbe zárni, ahol végre fegyevertelenül is megmutathatják férfiasságukat - a cigányoknak, aiket seggbe kell majd baszni.
(Egy szerencsére már életet végéig "baszhatja": Pap Márió orvaddász, aki - nagyon helyesen - tényleges életfogytott kapott. Orvvadász, állat és embergyilkos. Sajnos utóbbi kettő nemritkán együtt jár.)
Ami Semjént illeti, személy szerint, tudtommal sem vadászik helikopterről és valószinüleg macskákat sem gyilkol - nem úgy például a foktői vadász haverjai, akik viszont bizonyítottan.
De, hogy végül neked is igazad legyen: ezek ellen a mocskos foktői férgek ellen például éppen egy nagyon szimpatikus helyi vadász-solymász-mezőgazdász tett feljelentést.

Reggie 2014.01.24. 17:00:21

@nagyfeszültség: Alapvetoen semmi gond sincs a vadaszattal, azokat az allatokat azert etetik telen, hogy majd egyszer lelojek. Mint ahogy a disznot is etetik, hogy egyszer levagjak.

Rátóti Mutyikos 2014.01.24. 17:22:54

@Reggie: aki elvezetbol ol (sportbol) az egy rohadt szar ember!
teljesen mindegy hogy bodroginak vagy semjennek hivjak.

Szelid sunmalac 2014.01.24. 19:06:46

@Bogas: Ze szerencsetlen hulye! A fidesz be sem jart a munkahelyere, ugymond bojkottkent, persze a fizetesuket adopenzbol fel vettek, aztan feltettek a kezuket.

nagyfeszültség 2014.01.24. 19:28:33

@Szelid sunmalac:

Bizony!
Azért kemény, hogy milyen gyorsan felejt az ember...abszolút cinikusan nem jártak - Orbánnal az élen - Parlamentbe.
Szóval Semjén nem csak a vadászbűnözés hazai mentora, de egy - ellenzékben - notórius parlamentkerülő is.
Ez persze nem menti a kutyák és macskák lelövését megszavazó büdös férgek felelősségét.

Bogas 2014.01.24. 19:35:04

@Szelid sunmalac: Koncentrálj egy kicsit. Ha az első linkre kattintasz, láthatod, hogy ott volt a FIDESZ. A kivonulós akció csak az őszödi böszmeség után kezdődött.

Bogas 2014.01.24. 19:58:12

@Szelid sunmalac: Olvasgass, te egysejtű:

parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_madat?p_ckl=37&p_izon=11050&p_alsz=26

FIDESZES képviselő javasolta, hogy még a vadat űző kutyát se lehessen lelőni.

nagyfeszültség 2014.01.24. 20:00:48

@Bogas:

Képviselő még Papp János?

Bogas 2014.01.24. 20:06:01

@nagyfeszültség: hacsak nem önkormányzati :)

NemNick 2014.01.25. 08:44:15

Szóval akkor most is megláttátok a lényeget a posztban, kedves kommenttársak... :))) Zseniális. (Amúgy pont ez a "csak pórázon az erdőben" című dolog nem marhaság az egészből).
.
De ha már szőrözünk, itt egy kevésbé erőltetett rágódzani-való: Osvárt - aki, ugye, kint él egy ideje - azt mondja, az cím szerint, hogy itthon jobb az élet.
Szegény.
Persze, a cikkben ezt ezzel indokolja:
"Amerikában ... minden tökéletes, precíz, azonnal el lehet intézni bármit.
Viszont ettől úgy tűnik, mintha futószalagon zajlana az élet. Nincs benne meglepetés, spontaneitás."
.
Na, ettől is jobb itthon. És ez címlapos cikk.
.
Amúgy az idézet végett rákerestem ennek a közpénzes propagandaanyagnak a honlapjára.
Érdemes megnézni, mennyire aktuális :))).

nagyfeszültség 2014.01.25. 09:54:15

@Bogas:

Megtennéd, hogy bemásolod az összes nevet, aki ezt megszavazta?
És ha lehet azt is, aki nem - vagy tartózkodott?

Bogas 2014.01.25. 09:57:33

@nagyfeszültség: Most csak telóm van, nehézkes volna. Az igennel szavazókat már linkeltem az első hszben. Arról az oldalról egy-két kattintással kiderül a többi is.

nagyfeszültség 2014.01.25. 10:15:13

@Bogas:

Ők lennének azok?

Igennel szavazott képviselők

Képviselő

Frakció

Arató Gergely MSZP
Dr. Avarkeszi Dezső MSZP
Dr. Baja Ferenc MSZP
Dr. Bakonyi Tibor MSZP
Balogh József MSZP
Dr. Balogh László MSZP
Dr. Balogh Miklós MSZP
Bán Imre MSZP
Dr. Baráth Etele MSZP
Dr. Bóth János MSZP
Botka Lajosné MSZP
Csabai Lászlóné MSZP
Dr. Csákabonyi Balázs MSZP
Dr. Csicsay Claudius Iván MSZP
Csige Tamás MSZP
Dr. Csiha Judit MSZP
Csizmár Gábor MSZP
Csontos János MSZP
Dr. Czinege Imre MSZP
Dr. Dávid Gyula MSZP
Devánszkiné Dr.Molnár Katalin MSZP
Doszpot Péter MSZP
Ecsődi László MSZP
Érsek Zsolt MSZP
Dr. Faragó Péter MSZP
Farkas Imre MSZP
Fedor Vilmos MSZP
Filló Pál MSZP
Fogarasiné Deák Valéria MSZP
Földesi Zoltán MSZP
Dr. Füle István MSZP
Gál J. Zoltán MSZP
Dr. Gál Zoltán MSZP
Dr. Garai István Levente MSZP
Gazda László MSZP
Dr. Géczi József Alajos MSZP
Godó Lajos MSZP
Gőgös Zoltán MSZP
Göndör István MSZP
Gráf József MSZP
Gulyás László MSZP
Gúr Nándor MSZP
Gy. Németh Erzsébet MSZP
Gyárfás Ildikó MSZP
Hagyó Miklós MSZP
Hajdu László MSZP
Halmai Gáborné MSZP
Hárs Gábor MSZP
Dr. Havas Szófia MSZP
Herbály Imre MSZP
Dr. Hiller István MSZP
Horn Gyula MSZP
Horváth Csaba MSZP
Dr. Horváth Klára MSZP
Iváncsik Imre MSZP
Dr. Jánosi György MSZP
Jauernik István MSZP
Dr. Józsa István MSZP
Juhász Ferenc MSZP
Juhász Gábor MSZP
Dr. Juhászné Lévai Katalin MSZP
Káli Sándor MSZP
Dr. Kálmán András MSZP
Kapás Zsolt MSZP
Dr. Kapolyi László MSZP
Karakas János MSZP
Kárpáti Zsuzsa MSZP
Dr. Karsai József MSZP
Dr. Katona Béla MSZP
Dr. Kékes Ferenc MSZP
Dr. Kékesi Tibor MSZP
Keleti György MSZP
Keller László MSZP
Kis Péter MSZP
Kiss Péter MSZP
Kocsi László MSZP
Dr. Kolber István MSZP
Korózs Lajos MSZP
Kósa Ferenc MSZP
Kovács László MSZP
Dr. Kovács László MSZP
Kovács Tibor MSZP
Dr. Kozma József MSZP
Dr. Kökény Mihály MSZP
Kránitz László MSZP
Laboda Gábor MSZP
Dr. Lamperth Mónika MSZP
Lénárt László MSZP
Lendvai Ildikó MSZP
Dr. Magda Sándor MSZP
Mandur László MSZP
Márfai Péter MSZP
Dr. Mester László MSZP
Mesterházy Attila MSZP
Molnár Albert MSZP
Molnár Gyula MSZP
Molnár József MSZP
Molnár László MSZP
Dr. Nagy Imre MSZP
Nagy Jenő MSZP
Nagy Nóra MSZP
Dr. Nagy Sándor MSZP
Németh Erika MSZP
Dr. Németh Imre MSZP
Nyakó István MSZP
Dr. Nyul István MSZP
Dr. Orosz Sándor MSZP
Pál Béla MSZP
Pál Tibor MSZP
Papp József MSZP
Pásztohy András MSZP
Podolák György MSZP
Puszta Béla MSZP
Rózsa Endre MSZP
Dr. Schvarcz Tibor MSZP
Dr. Serfőző András MSZP
Dr. Simon Gábor MSZP
Dr. Soós Győző MSZP
Sós Tamás MSZP
Stipkovits Pál MSZP
Szabados Ákos MSZP
Szabados Tamás MSZP
Szabó György MSZP
Szabó Gyula MSZP
Szabó Imre MSZP
Szabó József MSZP
Szabó Lajos MSZP
Szabó Vilmos MSZP
Dr. Szanyi Tibor MSZP
Dr. Szili Katalin MSZP
Szitka Péter MSZP
Szűcs Erika MSZP
Tatai-Tóth András MSZP
Dr. Tittmann János MSZP
Tóbiás József MSZP
Dr. Tompa Sándor MSZP
Tóth András MSZP
Tóth Gyula MSZP
Dr. Tóth István MSZP
Dr. Tóth József MSZP
Tóth Károly MSZP
Tóth Sándor MSZP
Török Zsolt MSZP
Dr. Ujhelyi István MSZP
Dr. Vadai Ágnes MSZP
Vadász István MSZP
Varga László MSZP
Vargáné Kerékgyártó Ildikó MSZP
Vári Gyula MSZP
Varju László MSZP
Dr. Vastagh Pál MSZP
Dr. Veres János MSZP
Dr. Vidorné dr. Szabó Györgyi MSZP
Vitányi Iván MSZP
Dr. Vojnik Mária MSZP
Dr. Wiener György MSZP
Zatykó János MSZP
Zuschlag János László MSZP
Dr. Hargitai János Fidesz
Nógrádi László Fidesz
Steinerné Vasvári Éva Fidesz
Dr. Bőhm András SZDSZ
Dr. Fodor Gábor SZDSZ
Gulyás József SZDSZ
Gusztos Péter SZDSZ
Dr. Hankó Faragó Miklós SZDSZ
Horn Gábor SZDSZ
Jüttner Csaba SZDSZ
Dr. Kis Zoltán SZDSZ
Dr. Kóródi Mária SZDSZ
Kovács Kálmán SZDSZ
Kuncze Gábor SZDSZ
Dr. Magyar Bálint SZDSZ
Mécs Imre SZDSZ
Dr. Mézes Éva SZDSZ
Dr. Pető Iván SZDSZ
Szalay Gábor SZDSZ
Dr. Világosi Gábor SZDSZ
Dr. Wekler Ferenc SZDSZ
Dr. Csáky András MDF
Dr. Csapody Miklós MDF
Fülöp István MDF
Karsai Péter MDF
Németh Zsolt MDF
Pettkó András MDF
Pichler Imre László MDF
Püski András MDF
Sisák Imre János MDF

Bogas 2014.01.25. 10:25:51

@nagyfeszültség: Igen, ők, de hát ezzel kezdtem!

nagyfeszültség 2014.01.25. 10:32:55

@Bogas:

Ok, bocs, ezek szerint kicsit lassú a felfogásom...

Bogas 2014.01.25. 15:10:16

@nagyfeszültség: Köszi, most végeztem vele. Csoda lett volna, ha kibírja Semjénezés nélkül, de végre tovább is hajlandó volt tekinteni.

Csak azt nem értem, hogy miért hagyta ki azt a ziccert, hogy Anitácska épp a jogszabály előkészítése idején regnáló Megyó nevelt lánya?

Bogas 2014.01.25. 15:13:15

@nagyfeszültség: bocs, felületes voltam, benne van.

gigabursch 2014.01.30. 20:16:01

Na, ismét témánál vagyunk.

:-/


süti beállítások módosítása