Munkáskombi, luxusszolgáltatásokkal

2014.05.20. 06:37 - vancat

courier.jpgEl vagyunk egy kissé szállva mi, magyarok autóügyben. A 4-5 éves Wartburg és Lada kiutalásokra várakozástól két és fél évtized alatt olyan szintű finnyásságig jutott el a magyar társadalom egy része, hogy a német, osztrák, svájci vásárlókat túllicitáló igényességgel és elégedetlenséggel fikázunk kifejezetten jó minőségű autókat is.

Ma már népszerű a Dacia Magyarországon, de a Logan, a Logan kombi és a Sandero megjelenésekor itthon például tilos volt a taxiscégeknél személyszállító járműként megvásárolni ezeket, mert az utasok állítólag cikinek tartották volna a német piacon már akkor rendkívül kedvelt modelleket.

De nem kell a Daciáig elmenni: a magyar vásárlók és a hazai autós szaksajtó például előszeretettel hangoztatja minden személyszállításra kialakított kisáruszállító esetében a "teherautós jelleget", ami a kényelem, vagy ahogy mívesen fogalmazni szoktak, a komfortérzet rovására megy.

Arról most nem értekeznék hosszasan, hogy milyen fejedelmi luxus vár mondjuk egy - egyébként áruszállítóból átalakított - Ford Tourneo Connect vagy Tourneo Custom belterében.

Inkább egy igazi munkásszállítót, a most megjelent Transit Combit vennénk górcső alá, amelyet a nem céges magyar vásárlók többsége talán figyelemre sem méltat majd, hiszen rögtön rávágná az autós szaksajtóban is sokszor ismételt verdiktet: "a dobozos kisáruszállítóban kialakított ülések csak rövid utakra alkalmasak, például munkások szállítására."

Volt szerencsém kipróbálni a Transit Courier Kombit, vagyis a Transit család legújabb és legkisebb tagjának öt személy szállítására kialakított változatát. Annyit rögtön az első pillanatban ki lehet az autóval kapcsolatban jelenteni, hogy jó lehet munkásnak lenni annál a cégnél, ahol ilyen autóval szállítják az embert dolgozni. A kényelmes ülések, a csendes, kifejezetten személyautós komfortot sugárzó beltér azonban nekem azt jelzi: jócskán eltolódtak luxusirányba a különböző autókatategóriák. Ugyanis miközben e típusból már maga a Ford gyár is kizárólag a Tourneo Couriert ajánlja aktív szabadidős, sport- és hobbitevékenységekhez, én meggyőződéssel állítom: az elvileg csak áru- és munkásszállító Courier Kombi olyan luxusszolgáltatásokat nyújtó jármű, amely több mint ideális bringás, csónakos és egyéb szabadidős családi hobbitevékenységekhez.

Az, hogy egyébként nagyszerű munkatárs - és munkástárs is - a Transit Courier, csak annak ékes bizonyítéka: veszélyesen elkényeztet minket manapság az autóipar, hiszen ma már egy áruszállító is olyan komplex kényelmi, biztonsági szolgáltatásokat és dizájnelemeket tartalmaz, amelyek egy-két évtizeddel ezelőtt még a személyautók közül is csak a prémium kategória privilégiumai voltak. Mindezzel persze alapvetően nincsen semmi baj: jó dolog az elérhető árú kényelem.

Csak az emberek egy része könnyen átesik a ló túloldalára és örök elégedetlen ostoba konzumidiótaként lassan már semminek, így a mindennapjainkba költözött mérhetetlenül sokféle luxusnak sem tud örülni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr716183860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása