Állatgyilkosok közt is cinkos, aki néma

2016.01.28. 10:34 - vancat

Kedves olvasóim,

alább változtatás nélkül közlöm egy általam abszolút nem kedvelt párt (jelenleg nincsen a politikai palettán általam kedvelt párt) végtelenül szimpatikus országgyűlési képviselőjének közleményét.

kiss_laszlo.jpgIgen, ő az akinek törvénymódosító javaslatáról örömmel és lelkesedéssel számoltam be nemrégiben: Kiss Lászlót és az állatkínzás érdemi büntethetőségét már bizottsági szinten leszavazták a pártok - majdhogynem nagykoalícióban. Ha az MSZP most tényleg odateszi magát ebben az ügyben - és odaáll kevés szimpatikus politikusainak egyike, Kiss László mellé, sokat nőhet az ázsiója többmillió magyar ember szemében.

Igaz, ehhez arra is szükség lesz, hogy a baloldali ellenzéki párt vezetői határozottan és következetesen lenyomják, a többi párthoz hasonlóan az MSZP-ben is jelen lévő szégyenteljes "állatkínzó lobbit", amely már attól is ki van borulva, hogy megtiltották a kutyák egy életen át tartó láncon tartását.

Nos, akkor jöjjön Kiss László és az MSZP közleménye, aki tudja: (állat)gyilkosok közt is cinkos aki néma.
Talán ezért is hallatja ezügyben újra, meg újra a hangját.

"Az MSZP kitart amellett, hogy a Parlamentnek határozott választ kell adnia az egyre jobban terjedő brutális állatgyilkosságokra! Ezért újra kezdeményezzük, hogy akár 5 év letöltendő börtönt is kaphasson az, aki gerinces állatot indokolatlanul bántalmaz, vagy az állat maradandó egészségkárosodását, illetve pusztulását okozza.
Tavaly év végén az MSZP elsőként javasolta az állatkínzás elleni hatékonyabb fellépés fontos elemeként a BTK szigorítását. Javaslatunkat a fideszes politikusok azzal utasították el, hogy szerintük nem szükséges a szigorúbb büntetés. Pedig az állatok sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények gyakran kapcsolódnak más bűncselekményekhez, vagy súlyosabb erőszakos tettek előfutárai lehetnek.

Az MSZP szerint az állatkínzókat és állatgyilkosokat csak úgy lehet megállítani, ha súlyos, letöltendő büntetést kapnak! Mi, baloldali pártként védjük, óvjuk az állatokat. Ha a Fidesz ebben nem partner, akkor a jóérzésű emberek millióival találják szemben magukat.

Kiss László,
országgyűlési képviselő"

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr528325852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása