Biztosan Rogán Belvárosa a legkorruptabb?

2015.01.12. 09:39 - vancat

Megvallom őszintén, kicsit haragszom Juhász Péterre, az Együtt? PM? - vagy mi a túró - Budapest belvárosi önkormányzat képviselőjére.

Az ambiciózus fiatalember ugyanis az utóbbi időben annyi mocskos, erkölcstelen - és vélhetően törvénytelen - ügyletet tárt fel az V. kerületi önkormányzat korábbi, Rogán Antal vezette időszakából, hogy munkássága nyomán lassan az a hamis látszat keletkezik, mintha a fideszes vezetésű Belváros valamifajta korrupcióval különösen, speciálisan fertőzött kerület lenne.

Márpedig ez bizonyosan nem így van.

Ennek ékes bizonyítéka egy Csipak Péter nevű vádlott ügyében jelenleg is folyó büntetőeljárás, amelynek perirataiból világosan kiderül: a budai hegyekben, természetvédelmi területen luxusvillát építő, magát korábban "veszélyes maffiózónak" , majd "befolyásos üzletembernek" beállító szarházi környezetpusztító üzelmeihez (és azok eltussolásához) komoly támogatást kapott a II. kerület önkormányzatának vezetésétől.

Igen, már megint a második kerület jól ismert jómadaráról, a "hiú köpcösről", Láng Zsoltról van szó. Arról a polgármesterről, aki nevét nem csak a Csipak-féle bűnözők természetkárosító ügyleteinek fedezésével írja be Budapest történetébe, hanem azzal, hogy hosszú évekig válogatott alantas közigazgatási eszközökkel - sikeresen - akadályozta a Budai Fonódó Villamoshálózat megépítését.

Láng fiatal kora ellenére egy igazi újgenerációs tavaris: a beosztottai által róla készített fotókat retusálni kell, hogy karcsúnak és sportosnak tűnjön a fiatal kora ellenére is elhízott, punnyadt Fidesz-fiú, akinek kétes ügyleteiről azonban tizedannyi hír, cikk, leleplezés sem szól, mint a korábban Rogán Antal által irányított Belvárosról.

A második kerületnek ugyanis nincsen Juhász Pétere: a második kerületnek csak egy Lánggal évtizedek óta nagyszerű szimbiózisban működő MSZP-s Horváth Csabája van, aki majd hülye lesz, jobboldali váltótársát bármivel is hírbe hozni. Sőt, jól láthatóan, ellenzékből is igyekszik elkerülni, hogy bármilyen módon a közbeszéd részévé váljanak Láng Zsolt ügyei.

(Horváth Csaba a második kerületben pont olyan, mint amilyen a Belváros évtizedekig regnáló ravasz, minden hájjal megkent, sokat látott, sokat kereső és mélyen hallgató Steiner Pali bácsija volt.)

Most azonban valami változni látszik: a Csipak Péter és társai elleni büntetőeljárásból világosan kiderül, hogy - kizárásos alapon - ,vélhetően Láng (is) fedezhette a korábban a belvárosban garázdálkodó (Fashion street) vádlottat természetvédelmi területen megkezdett illegális építkezése során.

Reméljük, hogy a mostani Csipak elleni büntetőeljárásban az ügyet feltáró tanúknak, szakértőknek nagyobb lesz a civil kurázsija, igazságérzete, mint a Lángéktól, Horváthéktól való félelme. Így végre világosan kiderülhet, hogy mindaz, ami Rogán alatt Budapest Belvárosában történt, - sajnos - nem egy kirívó, botrányos eset. Csak pont olyan, mint máshol, más fővárosi kerületekben: a dolgok évtizedek óta tartó normális, aljas nagykoalíciós korrupt üzemmenete.

Legfeljebb - egyelőre - sok helyen nincsen, aki feltárja ezeknek a korrupciós ügyleteknek a százait, ezreit.

Ps. Abban, hogy Csipak Péter és legalább bűntársainak egy része bíróság elé kerülhetett, valamint abban, hogy most esély van annak feltárására: milyen szerepe volt ebben a Csipak féle "ökológiai bűnszervezetben" Láng Zsolt polgármesternek, az index.hu oknyomozó cikkeinek és a büntetőfeljelentést megtevő Bodor Zoltán második kerületi önkormányzati képviselőnek elévülhetetlen érdemei vannak.

 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr707063821

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2015.01.12. 20:53:07

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a tízet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan előnyhö...

Trackback: Tudtad, hogy Goodfriend egy frissen kirobbantott polgárháborúból érkezett Budapestre? 2015.01.12. 20:48:31

Korábbi állomáshelye Szíria volt, ahol akár személyesen is részt vehetett a százezrek halálát követelő "Arab tavasz" nevű vérengzés kiprovokálásában. Mi is megtehetnénk, amit a nálunk józanabb török, német, orosz, bolíviai, ecuadori, bahreini, venezuel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazi hős 2015.01.13. 08:38:32

Nem tudom, hogy ez most álnaivitás, vagy valódi. A kommunisták párttól függetlenül összezárnak, ha lopásról van szó. Majd ha megtudjuk, hogy miért duplázódott meg a Margit hídi felújítás költsége, miért szállt el a 4-es metró ára az egekbe és hogy hova került a növekmény, utána lehet az ilyen apróbb ügyekre is időt pazarolni. (Azért nem időt költeni, mert amíg Polt Péter a helyén van, Fideszes nagykutyát el nem ítélnek az biztos. Valószínűleg MSZP-st sem.)
Rogán (+ az V. kerületi vezetők) lopásai jól látszanak: százmilliós ingatlanok és százmilliós választási hirdetések. A nagyobb pénzek nem látszanak, azok nem itthon vannak.

nagyfeszültség 2015.01.13. 08:51:59

@igazi hős:
De attól még a poszt állítása igaz: vannak előtérben lévő tolvajok és vannak olyanok, akik egész ügyesen meghűdnak a háttérben.

miért 2015.01.13. 08:59:28

Ki tudja? Horváth Csabának van köze a II. kerületben a 60-as években uralkodó tanácselnök Horváthhoz?

Netuddki. 2015.01.13. 09:03:58

@igazi hős: Szerintem az ilyen poltpétereken már túlléptünk. Olyan kormány kell amelyik elszámoltatja az előtte lévőket, átláthatóvá teszi a közpénzek elköltését. Nem, nem az ostoba, cigányfetisiszta lobbikra gondoltam. Sajna ilyen párt még nincs a láthatáron, de a lepényhal meg utoljára...

nagyfeszültség 2015.01.13. 09:45:22

@miért:

Bármit kinézek ebből a fazonírozott szemöldökű szélhámosból.....

déjá vu39 2015.01.13. 12:31:38

@igazi hős: Ami a 4-es Metro árát illeti: Az első Orbán kormány leállította az építést. A leállítás, majd az újraindítás költségei alaposan megemelték a teljes költséget. Meg a szerződések átírásának/halasztásának kötbérei, az infláció. Arról nem is beszélve, hogy 10 év alatt többet ki lehet venni a boltból, mint 5 év alatt.

déjá vu39 2015.01.13. 12:33:39

@miért: Nem tudom, hogy Horváth Csabának van-e köze egy korábbi tanácselnökhöz. A mostani polgármesternek azonban van köze egy korábbi párttitkárhoz. Hogy ez baj vagy sem? Nem tudom. Embere válogatja.

Gyorgy Nagy 2015.01.13. 12:53:44

A gülüszemü TAPLÓ PARASZT rogánrol évek óta beszèlik hogy vàlakkozóktól sulyos pénzeket markólt fel. A belvárosi közlekedést tönkretevö degenerálrol most az beszélik hogy a másik PARASZT Làzárral negakarják pucsolni Viktort! Viktor vigyázz! Kigyókat dédegetsz!

nagyfeszültség 2015.01.13. 13:08:46

@déjá vu39: akkor helyesen írja Vancat, hogy egy zsírosfejű tavaris-:)

miért 2015.01.13. 14:56:15

@déjá vu39: Arra emlékszem, hogy az ominózus tanácselnök hírhedten korrupt és szervilis emberke volt. Többek között neki köszönheti a kerület, a Rózsadomb tetején terpeszkedő toronyházakat. Ami pedig a mai Horvátot illeti, ha a nagypapáról van szó, jobb lenne otthagynia ezt a pályát.

KovácsyS3 2015.01.14. 10:55:05

Azért árulja már el valaki, hogy egy polgármesternek mi köze egy egyedi építéshatósági ügyhöz? Talán nem kellene ennyire indulatosan, gyűlölködve blogokat írni nulla tárgyi tudással. Ez akkora f&szság, amit leírt ide a szerző, mint ide lacháza.
Szerintem tipikusan, az okosabb lett volna, ha hallgat esete ez itt.
Csipak idiótasága az egy dolog, de ezzel párhuzamosan egy egész kerületet bemocskolni inkább bűn, mint hiba...

csocsotime 2015.01.14. 10:57:44

És mégis "a második kerület jól ismert jómadarát" már harmadszor választották meg polgármesternek, az ilyen komoly, cáfolhatatlan tényekre alapozó írások ellenére. A II. kerületiek ezek szerint vakok vagy talán mást tapasztalnak.

Losonci P 2015.01.14. 12:15:06

Gratulálok a szerzőnek én is. Izzik a gyűlölet minden mondatából. Egy kis tényszerűség, valami konkrétum? Semmi... Hazudozva könnyebb cikket írni ezek szerint. Gusztustalan.

nagyfeszültség 2015.01.14. 16:20:14

@csocsotime:

Rendes jobboldali emberek választották meg, aki nagyrészt - vélhetően - a Fideszre és a komcsik ellen szavaztak Lángra. Jobb híján rá.
Ez a szerencséje ennek a disznónyakú, simlis tokásnak...hogy a józan többség inkább bevállalja ezt a visszataszító figurát, mint, hogy visszajöjjön Horváth Csacsi.

KovácsyS3 2015.01.14. 18:16:21

Te figyu, nagyonokos szerzőkém, megdugta a csajodat ez a Láng, vagy miért jössz mindig ezzel a kövérséggel?
Mióta ismérve egy politikusnak a vékonyság? Kötelező, vagy mi?

Nem a teljesítménye alapján kellene megítélni szerintetek? 3x választották nagytöbbséggel polgármesterré. Ha a Horváth annyira jó lett volna, ma ő itt a városvezető és nem váltja le a nép. Ha a Bodor jól dolgozott volna, nem csökken a korábbi 6 %-a 4-re.... Na, erről szerintem ennyit.

Kedves szerzőkém, akkor dughatom én is a csajodat, van egy kis sörhasam... :-)))))

kakadu1950 2015.01.14. 20:00:50

elég beteges ez a cikk...
illetve inkább maga a szerző:)

nagyfeszültség 2015.01.14. 20:02:29

@KovácsyS3:

Láng még szokott dugni? Szinte kizártnak tartom -:)

kakadu1950 2015.01.14. 20:31:31

@nagyfeszültség:

a szerző láthatóan igen előrehaladott Láng Zsolt - fóbiában szenved, amit szvsz kezeltetni kellene:)
a blog neve alapján az hittem volna, hogy ez a blog a környezetvédelemről szól....
na mindegy kereshetek tovább...

nagyfeszültség 2015.01.14. 20:39:51

@kakadu1950:
Azért Csipak illegális építkezése vastagon természetvédelmi ügy is....
Abban viszont egyetértek, hogy Lánggal feltűnően sokat foglalkozik ez a blog, aminek következtében más, hozzá hasonló szarháziakat méltatlanul elhanyagol -:)

Losonci P 2015.01.15. 09:55:40

Egy több, mint 50 %-al, harmadszor megválasztott polgármesterre szerintem az ilyen-olyan sértő jelzőket már csak a gyerekszobánk megléte miatt sem illenék szerintem, de ez mindenkinek a magánügye, ki honnan jött, ki hol nőtt fel, ki mit látott az édes jó anyukájától...

De, hogy ez a blog ki van hegyezve a Lángra, az elég világos volt az elmúlt időben is. Gondolom a drága cikkírónak nem építettek időben járdát, vagy nem törölték el a parkolási büntetését... Valami ilyesmi, nagy kaliberű sztori lehet a történet mögött szerintem :-)

hálózat 2015.01.15. 11:06:32

@KovácsyS3:
Hagyjuk ezt a gagyi cikket, milyen a csajod? ;) Nehogymár férfitestekről beszélgessünk, gyerekek!!!

KovácsyS3 2015.01.15. 11:17:55

Nem én kezdtem a f@szságokat leírni, hanem a cikk szerzője. Én csak rövid ideig leereszkedtem az ő szintjére. Körbenéztem, majd visszajöttem a felszínre.
Azért itt jobb....

Losonci P 2015.01.15. 14:01:17

@hálózat: Tök jó a csajom. És neked?

hálózat 2015.01.15. 14:02:07

@KovácsyS3:
Relax, úgy vettem, kaszinó van!

hálózat 2015.01.15. 14:05:05

@Losonci P:
Hehe, ennyit a Csipakról, éljenek a csajok :)

nagyfeszültség 2015.01.15. 20:49:22

@Losonci P:

Attól még, hogy valakit többször megválasztanak polgármesternek, lehet súlyos köztörvényes bűnöző.
Lásd: Hunvald és társai.

Losonci P 2015.01.16. 09:53:31

Ebben teljesen igazad van. Ahogy a nagymama is lehet, hogy tolvaj, attól még, hogy nem érik tetten lopás közben...

DE azt ugye tudod, hogy csak azért, mert gyűlölsz valakit, és erről a valakiről hazugságokat írsz le, minden tényalap nélkül, az ugyan úgy bűncselekmény...

Szerintem nagyon vékony jégen táncol itt a cikk szerzője, mert ugye a jogszabályok megváltoztak és ha Láng esetleg úgy gondolja, hogy ez neki becsületsértő, akkor feljelentést tesz, és kikérheti a rendőrség az IP cím alapján a cikkírót, aki majd szemtől-szemben felel az állításaiért, és nem egy nick név mögé bújva rágalmaz másokat...

Egyébként egy Bence B és egy Horváth után felüdülés Láng Zsolt, mint itt lakó polgár mondhatom. Úgy, hogy én nem szavaztam rá, nem is fogok, de legalább történik valami a kerületben és nem ál-intézkedésekkel, meg rózsafesztiválokkal, meg ilyen hasonló felesleges dolgokra költi a mi pénzünket. Mert itt, tudod épül a kerület, és nem ellopják, mint a VII, meg az V-ben...

Ez az én véleményem, a többi meg nyilván a jogászoké...

KeszeiA 2015.01.16. 12:26:52

Csatlakozom az előttem szólóhoz.

Inkább 2x egy Láng, mint egyszer is egy Horvát, Hunvald, vagy Rogán

nagyfeszültség 2015.01.16. 20:12:21

@KeszeiA:
De leginkább egyik se!
Mindjuk egy tisztességes, jó kiállású, művelt, nemzeti érzésű, rendes magyar ember. Ilyet érdemelne a második kerület.
Nem komcsik és simlis hájpacnik között kellene válogatni....

KovácsyS3 2015.01.16. 22:04:44

@nagyfeszültség:

Ennyi gyűlölet, ellenszenv és gyalázkodás mellett, ami benned van, nem értem, miért nem mentél politikusnak. Ott kiélhetnéd magad...

Jaa, arccal, névvel kellene, nem itt kussolva írogatni arctalanul? Az már nem, mi?

Érdekes, ha Lángnak 4 napja csak és kizárólag a súlya legfőbb problémátok, akkor szerintem kurva jól vezeti a kerületet. Mert ha jól látom, szakmai kifogás nincs ellene, munkájában nem találtok fogást, ez a csipak dolog faszság, jól tudjuk...

Tamás, ne akaszd ki a hurkot megint a hajón, mert elszabadul megint és harmadszor is te húzod a rövidebbet...

Mert ugye ezek szerint 2 pofon nem volt elég...

KeszeiA 2015.01.17. 17:50:58

@Losonci P:

Hát, azt a Bence B Györgyöt ne is emlegesd. Azt tudod, hogy most a hétkerben valami főmufti a háttérben? Elképesztő. Nem lehet elég fehér port behozni az országba, ami neki és a haverjainak elég lenne...

Mivé lesz ez egykori pasaréti téri étteremtulajdonos...

nagyfeszültség 2015.01.27. 21:01:22

@KovácsyS3:

Igen, tényleg kurva jól vezeti a kerületet a köpcös - csak egy kicsit túl sokat lop:

hvg.hu/itthon/20150127_II_kerulet_gyanus_ingatlaneladasok?s=hk

Kovácsy Sándor 2015.01.29. 10:29:02

A II. Kerületi Önkormányzat közleménye

A II. Kerületi Önkormányzat feladatait - így ingatlangazdálkodással kapcsolatos tevékenységét is - a mindenkori jogszabályi előírások betartásával, kizárólag a II. kerületben élők érdekében végzi. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a mindennapi pártpolitikai csatározásokba egyes médiumok és politikai erők próbálják a tisztességesen gazdálkodó önkormányzatokat is belekeverni. A kerületben lévő üzlethelyiségek bérlők számára történő értékesítése kivétel nélkül a Polgári Törvénykönyv, a Lakástörvény és a helyi Vagyonrendelet szabályainak és előírásainak betartásával történt és történik. A nem lakás céljára szolgáló ingatlanok értékesítésének módja és jogszabályi keretei 1994 óta lényegében változatlanok.
Természetesen állunk minden vizsgálat elé és elfogadjuk a jobbító javaslatokat. Azonban kötelességünk jó hírnevünket és becsületes munkánkat is megvédeni, ezért minden alaptalan, politikai indíttatású rágalmazóval szemben megtettük és megtesszük a szükséges jogi lépéseket.


süti beállítások módosítása