A helyzet fokozódik

2015.03.16. 07:28 - vancat

Sőt, nem csak fokozódik, de kezd kísértetiesen hasonlóvá válni ahhoz, mint amikor a gyilkos, korrupt, hazaáruló kommunista gazemberektől kellett megvédenünk a világ legszebb természeti és kultúrtáját, a Dunakanyart.

Nagyon úgy fest, hogy ami az 1958-as gyermekgyilkos Kádár Jánosnak volt Bős-Nagymaros, az lesz a ruszkik seggének kinyalása helyett jobb sorsra érdemes Orbán Viktornak Paks 2.

A paksi bővítés - és az ennek kiszolgálására a Dunára tervezett újabb vízerőmű, valamint a Mecseket elpusztító atomtemető ellen - hasonló módon kell majd fellépnünk, mint ahogyan annak idején tettük a Dunaszaurusz ellen.

Ugye vagyunk még néhányan, vagy néhány ezren, tízezren, százezren, esetleg akár egy-két milliónyian, akik emlékszünk még, mi volt a probléma annakidején a Dunára tervezett mega-vízerőművel?

Az, hogy mindent titokban csináltak, az, hogy Magyarország érdekei ellen cselekdtek, az, hogy, irreális környezetpusztítás árán akartak áramot termelni és végeláthatatlan időre el akarták adósítani a hazánkat.

És arra emlékeznek még, mi volt a közös bennünk, a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer ellen tüntetőkben?

Nem, nem az, hogy mindannyian szívből gyűlöltük a vízerőműveket. Sőt, számosan, köztük, mérnökök, vízügyi szakemberek, alapjában véve vízenergiapártiak voltak, de nem a Dunát, főleg nem a Dunakanyart akarták rövid úton szétcseszni egy giga beton kolosszussal.

(Ők voltak azok, akiknek szakmai elképzeléseit: a Duna-Tisza csatorna megépítését, a Sió Balaton és Duna közötti "belépcsőzését" és hajózhatóvá tételét máig figyelmen kívül hagyják)

Ugye, hogy a helyzet kísértetiesen hasonlít?

Ma sem csak mi, engesztelhetetlenül atomenergia-ellenesek tiltakozunk Paks 2 ellen, de azok a józan "atompártiak" is, akik például azt mondják: Paks egy adottság, amit ki kell használni, működtetni, üzemeltetni lehet és kell, amíg csak alkalmas erre. Viszont a jövőt nem feltététlenül izotópfüggőségre kell építenünk.

Persze annakidején, Bős-Nagymaros ügyében is voltak "szakértő árulók", akik jó pénzért, pozíciókért sutba vágták mindenfajta szakmai meggyőződésüket. Paks 2 ügyében, az ilyen figurák prototípusa és legaljasabbika Aszódi Attila "atomszakértő", akit mielőtt az Orbán-kormány kinevezett a paksi bővítés kormánybiztosának, éveken keresztül elég szkeptikus nyilvános szakvéleményeket fogalmazott meg az atomerőmű-bővítésről. Mióta pénzt, paripát kapott a kormánytól, ellenben mindig mindent rendben talál.

(Aszódi, ugye nem csak a pénzt veszed fel, de vállalod szavaidért a büntetőjogi felelősséget is? Mert ha azt hiszed, te is olyan lazán hazudozhatsz, mint a politikusok, akkor nagyon tévedsz.)

Volt még annakidején két egy fontos momentuma a Dunaszaurusz elleni tüntetéseknek.

Az egyik, hogy nem engedtünk magunk közé provokátorokat és hamis prófétákat. Remélem, Paks 2 ellen tiltakozva is tartjuk magunkat majd ehhez. Mert hiába vált gyűlöletes figurává a paksi bővítés miatt Orbán, attól még nem merülhet a feledés homályába mindaz, amit ez a skizofrén hazaáruló, Gyurcsány Ferenc tett. Szóval csak csendben kérdezem: ugye semmiképpen sem akarunk egy szemkilövető gazemberrel, vagy éppen Bajnai tolvajtársaival, esetleg a vastagon atomlobbista Tolna megyei MSZP-sekkel Paks2 ellen fellépni? Mert az ellenfeleink ellenfelei nem feltétlenül a barátaink.

A másik: meg kell tanulnunk újra tabudöntögetően bátraknak lennünk és nem tisztelni, nem elfogadni, nem félni pillanatnyi hatalmasságokat: mert például az, hogy mondjuk Szíjjártó Péter, ez a focistának is tehetségtelen, törtető szemüveges kripli, éppen külügy- és külgazdasági miniszter, az csak egy pillanatnyi állapot.

Ezért aztán amit Szíjjártó a paksi bővítésről beszél, azt legjobb, ha nem többnek, csak egynek tekintjük a tizenötmillió magyar ember véleménye közül.

Mint ahogy a magát a környezetvédelem nagykövetévé önkinevező Áder János köztársasági elnök esetében is jobb, ha tudomásul vesszük: ez a bamba, mafla figura is csak akkor igazán környezetvédő, ha a családjával együtt egzotikus országokba luxusutazhat félteni a Föld jövőjét. Egyébként egy szimpla gátlástalan figura, aki azzal, hogy képes volt aláírni a paksi bővítés titkosításáról született törvényt, egyértelműen beírta magát Magyarország ökológiai gecijeinek szégyenteljes nagykönyvébe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr717274019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2015.03.16. 09:58:36

Kedves VanCat!

Nem értek veled egyet.
Egyrészt azt nyilván Te is belátod,hogy az áram nem a falból jön.

Személy szerint nem vagyok híve ez atomerőműnek, ugyanakkor egy megfelelő rendszerben kiépített vízlépcsősorozat hasznos is lehetne.
Úgy emlékszem már linkeltem be ide korábban, de ismét belinkelem, másoknak új lehet
www.hajocsavar.hu/Letoltheto-dokumentumok/?sw_17_item=1466

Egyrészt ez a doksi az egész hajózási stratégiát és értelmes nézőpontba tereli (valószínüleg ezért is kussolt el róla az államhatalom), másrészt a vitaanyag legutolsó, pár oldalas része egy teljesen más filozófiát rejt magában, mint amit eleddig bárhol máshol találhattál, ugyanakkor a kínált megoldás rendkívül sokoldalú, széleskörű
Nincs benne szivárványárulás és egyebek, de van benne több hasznos gondolat.
Kérlek olvasd át.

gigabursch 2015.03.16. 10:16:42

Még egy dolgot tennék hozzá:

VargHa Jánosnál és a Dunakörnél nagyobb szemfényvesztést én - mióta felnőttem - nem láttam. Ez a VargHa, aki állandóan arról óbégatott, hogy ő milyen okos, mert Szegeden tanult biológiát. Csak sose tette hozzá, hogy baszarintották ki onnan, hogy a lába nem érte a földet, mert az alapozó tárgyakon elvérzett a "kis drága"...
S sajnos a politikai hátszél (szdsz) mindig ott fújt mögöttük.
Ezt én sose felejtem el. Mindazzal a mérhetetlen kárral és ostobasággal, amiivel Antallékat a bősi események kapcsán a Szigetköz vonatkozásában belerángatták, ugyanis még a vízcsapot is kivették a kezünkből.
De emiatt az összes szarházi Dunakörös hazaáruló féreg és a politikai tettestársai soha, de soha nem kértek bocsánatot sem az országtól.

nagyfeszültség 2015.03.16. 17:32:27

@gigabursch:
Vargáék szélhámos környezetvédelmi konjuktúralovagok voltak, Bős-nagymaros építtetői meg bűnözők.

gigabursch 2015.03.17. 10:58:28

@nagyfeszültség:
Az a varga mindig is H-val írta nevét. Nem véletlenül emeltem ki a H-t.

Ha már itt tartunk. Elolvastad amit fentebb belinkeltem?

Arcade Macho 2015.03.18. 21:48:17

nekem ismerettsegi koromben epitomernok van es van egy vizmuves is, mindkettonek az a velemenye hogy a bos-nagymaros az mehetett volna, raadasul ok a maguk korul levo szakembereknek a velemenyet mondtak, azaz nem tudom hogy ez a 25 evvel ezelotti nagy szagertozes ez mire volt...


süti beállítások módosítása