A villanybringák Vespája

2016.04.18. 19:50 - vancat

piaggio_e_bike.jpgAz utóbbi években szinte az összes autó- és motorgyártó világcég előrukkolt már saját elektromos kerékpárjával. Az utóbbi időben ez már szinte kötelező körnek számított, így a BMW-től a Mercedesig, a Peugeot-tól a Fordig, a KTM-től a Ducatiig mindenki kínál különböző rendű-rangú, de többségében látványos, elegáns és méregdrága villanybringákat. Talán az utolsó hiányzó, a kétkerekűek divatdiktátora a legendás Vespákat is gyártó olasz Piaggio volt. Amelynek kínálatából szinte már gyanúsan hiányzott az elektromos bringa.

Nos idén tavasszal végre megjelent a Piaggio Wi-Bike, amely már első ránézésre is megmagyarázta a késedelem okát. Az olasz gyártó ugyanis szemmel láthatóan a nehezebb, rögösebb utat választotta. A nagy autó- és motormárkák villanybringái köztudottan nem saját fejlesztések: nem a Ducati, a Skoda, a BMW és a többiek álltak neki kerékpárt építeni, hanem összefogtak egy-egy patináns bicikligyárral és rendeltek tőlük "saját márkás" villanykerékpárt vagy akár egész kollekciót. A Piaggio ezzel szemben - és talán egyedülálló módon - a koncepciótól, a vázon és a kiegészítőkön át - az alapoktól maga álmodta meg újdonságát.

Meg is lett az eredménye...

Meseszép, a toscanai reneszánsz harmonikus formáit idéző vázszerkezet, amely ott erős, ahol kell, és ott kecses, ahol szép. Lánc helyett korszerű szíjhajtás, fokozatmentes váltó, folyamatos GPS kapcsolat és egy olyan saját okostelefonos applikáció amely akár a kívánt szívritmusunkhoz alakítja a fokozatokat, a villanymotor és lábhajtás arányát és kiválasztja a testhez álló útvonalat is. A Wi-Bike valójában egy trendi és környezetbarát kütyü, amely azonban magában hordozza a kerékpározás legalapvetőbb, legősibb élményét is, hiszen a kerékpár piacon példa nélküli hi-tech kiegészítők egy stílusos-hagyományos köntösbe burkolóznak.

"Dolce Vita - környezettudatosan" - így hangzik a Wi-Bike hazai reklámszlogenje, és bár a reklámok általában blaszfémiák, ezúttal nem nagyon tudok vitába szállni a jelzővel. A Piaggio Wi-Bike egy kicsit talán szimbóluma is a gépekhez, járművekhez fűződő hagyományos viszonyrendszerünk változásának. Mert bár egy rendkívül stílusos tárgy, alapvetően mégis csak arra szolgál, hogy kényelmesen, olcsón, környezetbarát módon, és nem utolsósorban egészségünket is őrizve eljussunk vele A-ból B-be. Nem mellesleg minden kedves hölgyolvasóm szíves figyelmébe ajánlom a Wi-Bike női változatát, amelynek forradalmi újdonsága éppen a hagyomány hűsége. Visszahozza ugyanis az egykori elegáns, praktikus, női bringák sziluettjét, nem beszélve azokról a Vespák stílusát idéző kiegészítőkről, amelyek akár a bicikli nélkül is mértékadó divattárgyak.

"The new way to B". Új út eljutni A-ból B-be, vagy ha a nagy B-t a to be létige rövidítésének tekintjük, akkor a nagyvárosi létezés új rendkívül szimpatikus, a környezetet tisztelő, mégis elegáns és újszerű módját jelenti.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr508640868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2016.04.20. 07:16:03

jópofa.

Persze ilyenkor két kérdés merül fel.
Mennyi az ára, és mennyire lehet mondjuk lopásbiztossá tenni, ha már annyira "okos".

Bicyclist 2016.04.20. 12:31:11

@gigabursch: A vèdelme àllítólag tökèletes, az àra magas, viszont abszolút minősèg ès stílus...

dreamhotep 2016.04.20. 15:49:21

másfél fölött az ziher

Bicyclist 2016.04.20. 18:53:30

@dreamhotep: annàl lènyegesen olcsóbb-:) 1 körül, típustól, felszereltsègtől függően.

Mad Mind 2016.04.21. 10:35:18

1 milla egy bringáért kicsit húzós.

dreamhotep 2016.04.21. 12:09:15

@Bicyclist: annyi egy felsőközép pedelec rendes akksival. egy luxus gps-es hiperszuper másfél-kettő

Gera 2016.05.04. 09:21:08

(x)

Abban is hasonlít egy reklámra, hogy abszolút semmilyen értelmes információt nem tartalmaz a termékről, csak azt, hogy a legfaszább, amit el lehet képzelni :)


süti beállítások módosítása