Legyen újra Mehari!

2010.09.27. 09:47 - vancat

Már kétszer is azt hittem, hogy visszatér minden idők egyik legbájosabb, legkedvesebb, legegyszerűbb és legpraktikusabb kisautója, a Citroën Mehari. Először a Pluriel koncepcióval tévesztettek meg, nemrégiben pedig a C-Cactus tanulmányautót gondoltam - tévesen - a jövő Mehari-jának.

Aztán kiderült, hogy egyikből sem lett nemhogy Mehari, de még egy ébkézláb autó se nagyon... Pedig nemcsak a bája miatt lenne fontos, hogy legyen újra Mehari - és sok más hozzá hasonló, stílusos, egyszerű, könnyű, így aztán vonzó és környezetbarát kisautó. Hanem azért is, mert egy kedves kisautóba sokkal nagyobb számban lehetne átcsábítani azokat, akik jelenleg tök feleslegesen visznek magukkal a szükségesnél sokkal több mázsa vasat autózás közben csak azért, hogy eljussanak valahová.

Most - immáron harmadszor - hiszem azt, hogy újra lesz Mehari. A Citroën ugyanis a nemsokára megnyíló Párizsi Autószalonra bemutatott egy igazán különleges és minimalista kis járművet, amit - szerintük - a Lacoste ihletett. Szerintem legfeljebb csak szponzorálta...

De nem is ez a lényeg. Sokkal inkább az, hogy egy ilyen kis praktikus, városi- és szabadidőautó talán sikeres lehetne szériagyártásban is - persze a szükséges felszerelésekkel, és lehetőleg korrekt áron. Készülhetne apró benzines vagy akár villanymotorral - esetleg mindkettővel...

Egy ilyen kisautó sorozatgyártása lassan szinte a tradícióiból adódó erkölcsi kötelessége is lenne a Citroënnek, amely mindig akkor volt sikeres, amikor nemcsak különlegeset mert álmodni, hanem volt bátorsága megvalósítani is azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr112326203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása