De hová tűnt Palik László?

2011.02.22. 08:28 - vancat

Újhelyi István, Szalai Balázs, Szekeres Imre, Bochkor Gábor, Suchman Tamás, Palik László. Mi a közös bennük?

Igen, mindannyian elég antipatikus figurák. De nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy pont az a közös bennük, ami a Sedesában, a Magyar Honvédségben, a Santanderben és a Honvédelmi Minisztériumban. Mindannyian hasznonélvezői voltak annak az időszaknak, amikor környezetpusztítás, autósport, korrupció és közpénzlopás egymástól elválaszthatatlanok voltak Magyarországon.

Mindez csak azért jutott eszembe pont most, mert megválasztották a Magyar Autósport Szövetség új vezetését, élén Gyulai Zsolttal és tagjai között Rogán Antallal. Tudvalevőleg mindketten ahhoz az új kormányhoz kötődnek, amely elszámoltatást, tisztább közéletet és a környezet védelmét ígérte. Persze nem arra gondoltam, hogy a kajakozó olimpiai bajnok Gyulai Zsolt fogja feltárni, tisztázni azt a szerteágazó - és ritka gátlástalan - korrupciós rendszert, amely a fent említett urak, cégek és közintézmények autósportbéli regnálásának idején zajlott. De annyit azért elvárhattunk volna, hogy néhány mondatban említést tegyen arról, hogyan fogja megakadályozni a hasonló jelenségek jövőbeli folytatódását.

(Egyébként érdekes tanulsága ennek az igazán visszataszító időszaknak, hogy éppen a környezet- és természetvédő szervezetek hívták fel elsőként - és sokáig szinte egyedüliként - a figyelmet például Palikék ámokfutására a Santander közbeiktatásával, Szekeres hathatós támogatására a közpénzből tereprallizás irányába, Újhelyi és Szalai eszelős Párizs-Dakarjára, Bochkor közpénzen repkedésére, Suchman-Újhelyi sávolyi pályájára.)

Szóval a Magyar Autósport Szövetség új elnöke székfoglalójában röviden azért kitérhetett volna arra, miként vélekedik a közelmúlt e vérlázító disznóságairól és arról: van-e elképzelése egy, a természet értékeit jobban tisztelő magyar autósportéletről.

Egyetlen esetben lenne megérthető Gyulai Zsolt hallgatása. Akkor, ha ő esetleg már tud valamit, és mondjuk egy folyamatban lévő nyomozást nem akar nyilatkozatataival hátráltatni... Reméljük erről van szó, hiszen ezesetben hamarosan ki fog derülni például az is: hová tűnt Palik László? Továbbá tisztázódhat: mi lehetett az oka annak, hogy ez az érdekcsoport úgy tudott tereprallykat és egyéb autósportrendezvényeket szervezni, hogy még a megszokottnál is nagyobb ívben szartak a hatóságok a környezet- és természetvédelem jogszabályaira, és ők gyakorlatilag azt csináltak, amit akartak. A természettel és a közpénzekkel egyaránt.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr282678854

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ÁÁÁóóó-au-auu 2011.02.22. 14:48:10

Nem, kérem, nem a szomszéd kutyája bagzik! Ez az RTLKlub, Forma-1 közvetítés. Én palok, te palsz, ő....   Hogy a morvaikriszta ölelgetné meg a főrabbit, már a rekkenő vasár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Mizantróp_ 2011.02.22. 12:40:03

Igen, tulajdonképpen mit akar mondani ez a poszt? Lebegtet valami sötét sumákságot, de nem derül ki, tulajdonképpen ki és mit is csinált.

Jó lenne valami konkrétum, mert így valószínűleg mindenki hasonló gyanakvással olvassa majd, attól függetlenül, hogy kedveli vagy utálja-e Palikot, Suchmannt, Gyulayt, vagy hogy a szegfűt vagy a narancsot szereti-e.

reccs 2011.02.22. 12:48:52

Azt hiszem, az ilyen cikkek és az ilyen emberek, mint a posztoló, járatják le a környezetvédelem ügyét.

Melchi Zadok 2011.02.22. 12:51:14

mégis mi a mondanivalója ennek a posztnak? a környezetvédelem? esetleg a közpénzek szabad rablása? vagy mindkettő?
de akkor miért éppen az autróversenyzés köré építette a posztoló a mondandóját? a BKV egymaga egy hónap
alatt nagyobb környezeti szennyezést okoz, mint a magyar autósport öt év alatt.
ha a közpénzek sportcélú aránytalan költekezése a gond, akkor adekvát a debreceni tízmilliárdos stadionberuházás
ami ráadásul közpénz magánkézbe juttatása.
ehhez képest azok a "hatalmas" és égbekiáltó korrupciós vádak melyeket a posztoló megfogalmazott (még ha igaza is) eltörpülnek. de ha már az autósporton kell élezni a szélerőművek vitorláit: azon nem gondolkodott el a kedves posztoló, hogy mégi mi a lófaszt keres egy kajakos aki ráadásul tök ismeretlen ebben a világban és már bebizonyította sportvezetői alkalmatlanságát a hungaroring élén? és ezek után csodálkozik, hogy szóvirágokon kívül nem kap semmit? :))

szerintem ne szarozz barátom, legközelebb nyiltan nyald az áhított segget, hitelesebb leszel elhiheted...

Cantona 007 2011.02.22. 12:54:01

számomra indifferens emberek, nem is tudom, hogy hol vannak, azt sem hogy mit csinálnak, azt pláne nem, hogy mit csináltak. de most ha konkrétan megírnád, hogy mit tudsz akkor boldog lennék és talán elárulnám, hogy hol van palik lászló.
várom válaszod

pit.stop.boys 2011.02.22. 12:55:29

Palikkal hallottam egy interjút a közelmúltban. A gyermeke kruppos, ami egy fulladásos rohamokkal járó légúti betegség. Szerencsére olyan 6 éves korra a gyerekek egyszerűen kinövik.
Emiatt ment, ha jól emlékszem Ausztráliába, mert a rohamok rendszerint az őszi-téli ködös, nyálkás időben jelentkeznek. Ausztráliában viszont most van nyár, meg eleve szárazabb az éghajlat.
Ez a hivatalos verzió, és reméljük, hogy nem a gyerek betegsége mögé bújkálva próbál a felelősségre vonás alól kitérni. Én jóhiszemű vagyok, mert bár nem szeretem Palik munkásságát, amíg nem kerül ki róla mindenféle sötét ügy, elhiszem, hogy a gyermek egészsége vezérelte külföldre.

Stefun626 2011.02.22. 13:01:22

Azt értem, hogy miért távzott a Hungaroring éléről, de hogy a közvetítéseket miért nem csinálja azt nem értem. Onnan nagyon hiányzik. Képben van az F1-el, van humora, élvezetes a közvetítés általa. Czollner Wéber is jó, de nem szórakoztat.

Ryan's gift 2011.02.22. 13:05:50

Nos, ez így gáz. Mennyit kell tejelni azért, hogy egy ilyen...tákolmány kikerüljön az indexre?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 13:08:25

Akárhová tűnt, maradjon is ott :DDD

Helyette vannak csinos kínai babáim,,,,

akik kevesebbet ártottak a magyar televíziózásnak és a Hungaroringen keresztül a magyar gazdaságnak mint a posztban említett nyomúlós pojáca.

proflex 2011.02.22. 13:09:45

Környezetpusztítás az, hogy a ki....ott 10-es utat évtizedek óta nem tudják bővíteni, szélesíteni az elkerülő szakaszokat megépíteni, az M0-ást komplettre építeni. Ezek a környezetpusztítások, hogy egy helyben kell állni órák hosszat. Az összes eddigi kormány ígérgette, hogy rendbe teszi a dolgokat de semmi!! A Levegő Munkacsoport meg az összes helyi zöld szervezet meg mindent megfúr mert mindig van valami mezei baszomka ami kipusztul ha útépítés lesz, tökmindegy mit terveznek!! Nézzük már meg mennyi autópálya meg autóút van német, francia meg olaszországban!

A fent említett emberek egy részének közreműkődésében idehozott Dakar rali pótló CER igenis egy jó ötlet volt. Az Eurosport minden nap összefoglalót adott a versenyről ami Magyarországon volt!! Inkább azon kéne gondolkodni a sok nagyeszűnek, hogy minél több világszerte ismert technikai sport - Moto GP, Superbike, WRC, WTCC, LeMans series, GT Series stb - ide kerülhessen hozzánk mert igenis vonzanák a turistákat!
Persze ne legyenek korrupció gyanúsak az ügyek de ezek igenis kellenek!!!

nagyfeszültség 2011.02.22. 13:10:28

Én meg úgy gondlom, hogy jó a lista, csak nem teljes: ott van még Szanyi, Szabó Stein és még sok-sok más közpénztolvaj is ott lehetne az autósport-lopás-korrupció-környezetszennyezés listán. Azt pedig egészen gáznak érzem, hogy vannak, akik még vissza is sírják Palikot.
Tudtommal egyébként nyomoznak ellene, mégpedig egy 600 milliós Strabagos sikkasztási ügyben.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 13:16:37

Nem az a kérdés, hogy hova tűnt palik lászló, hanem még inkább az, hogy HOVA TŰNT DAMON HILL ?? ^^

gatto nero 2011.02.22. 13:18:14

Én nem a posztot tartom ultragáznak, hanem azt, hogy egy ilyen tenyérbemászó, tehetségtelen közpénztolvaj simlist védenek olyan emberek, akik egyébként nyilván - és jogosan - fel vannak háborodva, ha más ügyben a közpénzek elherdálásáról hallanak. Egyébként meg ez az egész tereprallys bagázs cinikusan szart a környezetvédelemre. Nem értem, miért bűn, ha valaki végre ezt szóvá meri tenni.
Mellesleg, szerintem sem ez a legnagyobb környezetvédelmi probléma, de ettől függetlenül szívesen látnám Palikot újra itthon - börtönben.

STi 2011.02.22. 13:19:36

Na aztán a környezetvédelem is egy korrupt, szemét cég. Autóversenyt akarsz rendezni? Adjál 10 milliót a katonai lőtérért és akkor lehet menni. Nem beszélve a veszélyes hulladék ártalmatlanításról milliárdokért.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2011.02.22. 13:21:58

újabb sommás rizsa, tények nélkül.

(szidjuk a magyar járművek tízezrelékét kitevő versenyautókat, miközben a tizen-litert fogyasztó ál-hibrideket meg ajnározzuk, hogy "zöld-megoldás"... Ugyan már.)

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 13:26:38

@nagyfeszültség: Meglepő, hogy nyomoznak és az is, hogy ez a téma az index címlapjára került. Az index 1999-óta egyszer sem jutott eszébe egy tényfeltáró cikket írni arról, hogy pl. a Hungaroringen hova tűnt az a 2 milliárdos felesleges állami támogatás (amiért a palik folyton pampogott egészen addig míg ő lett a vezetője) valamit a haszon amit a verseny termelt....

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 13:28:49

@G.Szabolcs: Mi van:?? Az a rossz aki rosszra gondol. Korai harmincaskent miert lennek pedofil amiert huszoneves kinai baratnoim vannak, te kis irigy pöcs. Szanalmas idiota.

Melchi Zadok 2011.02.22. 13:30:02

én speciel az összes tetves korrupt politikust és holdudvarát szívesen látnám börtönben.
én pl annak örülök, hogy palik végre nem közvetít, mert a forma1-et nem azért nézem, hogy szar poénokon röhögjek

tereprallys bagázs.... édes istenem, annyira, de annyira örülnék, ha ez lenne a legsúlyosabb korrupciós történet ebben az országban.

csak a saját szakterületemről tudnék most hirtelen említeni öt olyan esetet, amiről a szélesebb nyilvánosság mit sem tud, és óriási pénzekről van szó.

de ezek a cinkus környezetrongáló tereprallysok ezek bazze, börtönbe velük!

nagyfeszültség 2011.02.22. 13:31:28

Elég baj az, hogy nem buktatták le már korábban ezer más ügyben (Princzel kapcsolatos rádiós, újságkiadós bizniszei, stb) ezt a simlist.
De hogy jön ide az index? Nem védeni akarom őket, csak kérdezem...
Lebuktathatta volna Palikot a HVG, a Magyar Nemzeti, a Nol vagy a kuruc.info is. Senki sem tette, sőt sokan nyalták a seggét, úgy ahogy itt némelyik kommentelő: hogy milyen fantasztikus ember, milyen versenyeket hozott Magyarországra. Holott egy egyszerű tehetségtelen, jól helyezkedő pojáca, akit - talán - most majd egy kicsit elér az igazságszolgáltatás.

a semmitmondás mélynövésű világbajnoka 2011.02.22. 13:33:11

Kemény ez a poszt.
Közismert infókkal nincs tisztában, pletykákat, vélelmezéseket meg tényként tálal.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 13:34:09

@G.Szabolcs: paliknak nem koszonheto semmi, de szerencsetlen. Eloszor elvette a vitray lanyat, hogy a TVbe keruljon. Majd mint aki kozvetitette a futamokat es egyszerre atkerult a hungaroring vezetesehez, total ossze nem egyeztetheto modon, o dontotte el, hogy melyik csatorna kapja meg a kozvetitest. Majd eztan furcsamod, ahhoiz a csatornahoz kerult alkalmazottnak, amelyikhez az o dontese nyoman a kozvetitesek kerultek. Ezt korrupcionak nevezik. Arrol mar nem beszelve, hogy mennyit lophatott a versenyek szervezese altal, mikozben tovabbra is lenyultak amilliardos allami tamogatast. Tobb versenyt szervezett, hogy tobbet tudjanak lopni.

Es te ilyen bunozo szarokat védesz? Micsoda egy gerinctelen büdös féreg lehetsz. ==

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 13:39:26

@G.Szabolcs: Uristen micsoda idiotizmus. Nem modellek, hanem ismerosnok, Latom fogalmad sincs az azsiai nokrol, meg 4o felettiek is egy huszoneves europainak neznek ki. Egyebkent, hogy felhoztad a pedofil temat, ami senki masnak nem jutott eszebe, feltetelezem, hogy komoly lelki problemaid vannak, te szerencsetlen flotas, es jobb ha kerulod a fiatal noket, mert kozveszelyes vagy rajuk. Bunozoket vedesz, pedofil vagy, micsoda szarházi haha, jobb ha visszahuzodsz a budos kis barlangodba a palik haverjaival egyutt.

Melchi Zadok 2011.02.22. 13:40:46

@Chaoyang: csak hogy értsd mi az "érveléseddel" a probléma:
te egy korrupt szemét gazember vagy milliárdokat loptál már ki az adófizetők zsebéből te szemétláda.

hát most nézzetek oda, egy ilyen "bűnöző szar" vagy?

nos kb ennyit ér a hozzászólásod.
érted?

gastro vazze 2011.02.22. 13:43:07

@Chaoyang: és tudod-e, hogy került Palik a Hungaroring élére?! gondolom nem. Egy körben kártyázott Deutsch Tamással, akinek a bátyját tették meg a Radio Bridge elnökének, miután megvette egy "befektetési cég" tőlük 1 milliárd fölötti összegért (Paliktól és Hédertől).
Namost a kártyán állitólag Deutschnak összegyűlt egy 10mmillió körüli tartozása, nem kellett kifizetnie Paliknak, de cserébe ezt a poziciót kérte a mi Lacink ...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 13:43:23

@melchi zadok: Tőlem te alázatos tisztelettel nyalhatod az ülepüket, én pedig nagy ívben szarok rájuk.

Ratnet 2011.02.22. 13:44:17

A tények makacs dolgok.

Az egyik dolog, ami tény, hogy Palik és Bocskor éveken át játszótérnek tekintette az emberek lak-, munka-, és élőhelyét, szarba sem veszi mások jogait, és az írott/íratlan szabályokat. Forma1 autózás a belvárosban, vadászgép-repülés alacsonyan a falu felett. Tudnak élni, bzmg...

Az is tény például, hogy a Hungaroring környékén élő több ezer ember alkotmányos jogai, birtokjogai sérülnek tavasztól-őszig szinte naponta.
Az üzemeltetők szarnak a jogszabályokra, környezetvédelmi normákra és az emberek/lakosság jogaira, a gyermekek védelmére, stb.
Hosszú évek óta húzódnak a különböző ügyek, egyre több a panaszos, egyre több szervezet és hatóság van bevonva az ügyekbe. Ezek tények! Bárki utánanézhet, mielőtt hőbörög itt tudatlanul.
Jelen pillanatban az a nagy büdös helyzet, hogy a Hungaroring szabálytalanul, környezet-veszélyeztető módon működik, amivel alkotmányos és birtokjogok sérelmét okozza, és egészségkárosító zajt bocsát a környezetébe. Mégis állandóan meghosszabbítják az engedélyét, és állandóan zajonganak a pályán....
No ennyit erről.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.02.22. 13:45:12

Gyulai Zs. egy időben az SzDSz-hez húzott:
hu.wikipedia.org/wiki/Gyulay_Zsolt
Az elég messze van a Fidesztől, bár minden csak pénz kérdése...

Melchi Zadok 2011.02.22. 13:45:50

kinek az ülepét nyalom? te ennyire beton hülye vagy?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 13:49:04

@nagyfeszültség: Mert, az indexnek meg voltak az erőforrásai ilyen cikkek irásához, nem pedig egy évtizeddel később egy blognak helyet adni a lapp jobb szélén. Kicsit többet is nyújthatnának. MTI-s hírek nap mint nap se több se kevesebb.

Szerintem is gáz, hogy ilyen helyezkedők és tehetségtelenek ilyen sokra tudják vinni. Ez nyilván azért van, mert a közeg amiben mozognak egy fikarcnyit sem tehetségesebb mint ők. Ez van a magyar filmiparban és a televíziózásban is évtizedek óta.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 13:55:28

@G.Szabolcs: te gondoltal pedofiliara, holott huszoneves kinai lanyokrol van szo akik persze, hogy babaarcuak a te lelakott trampli baratnodhoz kepest.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 13:58:58

@gastro vazze: Nem ismerem a részleteket az igaz. De elég furcsa, hogy mint a pálya vezetője eldönti, hogy egy masik (akkor konkurens csatorna) Tv ado megfkapja a jogokat és ő ezzel a lendülettel átkerül ahhoz az adóhoz a nyilvánvaló személyes haszonnal együtt ami ezt az állás cserét kisérte. Dakarozás, több fizetés, stb.. nekünk meg reklám verseny közben él shiába más csatorna, ugyan az az idióta közvetít mint elötte.

Melchi Zadok 2011.02.22. 14:01:01

@Ratnet: a legjobb lenne, ha minden zenei fesztivált autóversenyt, zajkeltő tevékenységet szigorúan
betiltanának a hajnali disznóvágásokkal, a reggeli fűnyírókkal, meg a vasárnap délutáni flexelőkkel
együtt...

mert mi ilyen ország vagyunk,.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 14:06:25

@gastro vazze: hehe, azt eddig is tudtam, hogy a kínaiak szenvedélyes kártyások és szerencsejátékosok, de hogy a zsidók is?' (remélem ez nem gyűlöletbeszéd hahaha)

agydoki 2011.02.22. 14:10:45

Ezen a blogon mindig elsírom magam az emberi szűklátókörűségtől. Egyáltalán Palik Lacinak mi köze az autóversenyzéshez? Annyi volt, hogy mi után pozícióba került, próbálkozott itt-ott, még fel is mutatott ezt-azt, de azért senki nem mondhatja, hogy kulcs személyiség volt. Ha sikkasztott, és bárki tud rá bizonyítékot felmutatni, akkor itéljék el, ültessék le, senkit nem érdekel. De kérem, az hogy pártkatonákat (tiszteket az elnökségbe és gyalogot elnöknek) ültetünk még az MNASZ élére is, az undorító. Az meg egyenesen nevetséges, hogy a poszt író ettől azt várja, hogy környezetbarátabb autóversenyek legyenek. Hát a világ legboldogabb embere lennék, ha az autósportok lennének a legkörnyezetszennyezőbb dolgok az országban, és én állnék az ellene induló tüntetések élére bizisten... A baj az, hogy a bükk egy tájfutó verseny után se néz ki jobban. Természetvédelem... szép gondolat, de ez a változás ami a cikk apropóját adja, csak annyit jelent, hogy ezentúl mások nyúlják le ugyanazt a pénzt. Valószínűleg még többet, mert egyelőre az ő zsebük nincs úgy teletömve.

gatto nero 2011.02.22. 14:16:56

Palik gyereke beteg, azért ment Ausztráliába?
Nem.
Azért ment oda, mert a Fidesz, azt ígérte neki, talán
el lehet tussolni a mocskos lopásait.
Hogy miért állt érdekében a Fidesznek eltussolni a mocskos lopásait?
Azért mert lopott ő fideszes polgármesterekkel.
Most úgy tűnik, a Fidesz
talán mégsem tartja be az ígéretét és mégis
börtönbe vágját ezt a szarházit, még azon az áron is,
hogy esetleg az ő második vonalbeli embereik közül
is bukik egy-kettő. Ez most jót is tenne a
hitelességüknek.
Én szorítok Paliknak - hogy épségben hazaérjen.
Remélem megnyugtattam minden rendes gyerekszerető embert. Palik gyerekének az égegyatta világon semmi baja. Szóval, ha lehet ne kezdjünk gyűjteni a kórházi ellátására - mint annakidején Izaura szabadulására.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 14:18:32

@agydoki: Mondjuk azt a pénzt amit minden évben kisikkasztottak a Magyar Nagydij szervezéséből évtizedeken keresztül és az állami támogatás amit szintén nullszaldóra hoztak ki érdekes mód, használhatták volna környezetvédelemre is. Vicces ez a nullszaldó dolog, az igazi harácsolást és vérmes lopást mutattja. Annyira mohón loptak, hogy egy fillér pluszban sem akartak zárni, de veszteségessé sem akarták könyvelni, nehogy a közvélemény úgy találja, hogy akkor talán nem kéne folytatni és akkor levágnák az aranytojást tojó tyúkot. A palik is csak addig méltatlankodott, hogy csak nálunk a világban kell az államnak érthetetlen módon 2 000 000 000 Ft támogatással fedezni a költségeket, míg másutt profitot illetve adót termel a verseny Europában amíg nem ő volt az aki igazgatóként lenyúlhatta az a 2-3-4 milliárd forintot amit összehozott a páya egy évben. Persze nyilván nem egyedül, de miután bevették a buliba már egyszer sem szólt erről a közvetítések során mint azelött...

Ratnet 2011.02.22. 14:22:51

@melchi zadok: Ha téged nem zavar, hogy tények ellenében beszélsz ostobaságot, hát legyen.
A zenei fesztiválok nem mindennaposak, és eseti engedély-kötelesek. A disznóvágás, fűnyírózás, minden faluban van, ráadásul ha hiszed ha nem az is egyre inkább szabályozott! Nem kényedre kedvedre csinálhatod, leszarva mindenkit. Majd ha Palik vagy Bochkor leszel, talán akkor.:-)
Viszont a fentebbi két emberi tevékenység a mindennapi vidéki élet szerves része, és jóval kisebb és rövidebb időtartamú zajterhelést okoz, sokkal kisebb hatásterületen, szóval ne csúsztass!
Egyébiránt a sziget fesztivállal is tele van a töke az ott lakóknak, pedig csak 10 napos... Ennek ellenére mi van? Leszarják a lakókat, mert mulatni muszáj, és éppen ott kell. Izé...közérdek. Bravó.
Az autó- és motorverseny pályák viszont állandóan üzemelnek, s mint ilyen 'szórakoztató sport-létesítmények' vannak rájuk vonatkozó rendeletek, határértékek. A lakosság érdekében, a környezet és a jövő nemzedék érdekében.
Ja és nem, nem mi vagyunk ilyen ország, hanem a világ összes 'fejlettebb' országa ilyen. Ez a 'nem szarunk oda, ahonnan eszünk elv'-ként is felfogható akár, már ha van annyi IQ-ja a delikvenseknek.
Az önző hobbikat vagy a tömeg-szórakozást, miért is kéne előnyben részesíteni az élethez való alapjog megvalósulásához szükséges alapvető alkotmányos jogokkal szemben?! Magyarázd már el, légy oly szíves.

agydoki 2011.02.22. 14:29:34

@Chaoyang: És ezen csodálkozol? És úgy gondolod ezután másképp lesz? Majd valakit fenékbe rúgnak egy pár százezres csalás miatt, a milliárdok lenyúlása folytatódik tovább. A környezetvédelemre meg ezek is szarnak majd. Az említett összegekhez képest zsebpénzt fognak rákölteni, aztán jóhangosan világgá kürtölik, és akik még hisznek a mesékben, azok örülni is fognak neki...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 14:33:52

@G.Szabolcs: Úgy érted a palik hazudott?? Mert ő mondta közvetítések során. Pedig ő sem hazudott amig nem volt benne a verseny szervezésében... idézet az általad belinkelt cikkből.. "Lehet, hogy 1996-ban, amikor ez a kormányzatnak 1.7 millió dollárjába került" Mondjuk 3oo millios tamogatás semmi a 2 milliárdhoz képest. Ráadásul ez Ausztrália, oké? Oda nem özönlöttek az osztrák, olasz, német és kelet europai nézők mint hozzánk. Egyébként még van pofád vitatkozni velem miután pedofiloztál te szerencsétlen flótás....

Melchi Zadok 2011.02.22. 14:36:10

@Ratnet: az autóversenyek sem mindennaposak..
szarom le a disznóvágások szabályozottságát, ha az engem álmomból riaszt fel. a késő tavasz kora ősz közötti MINDENNAPOS fűnyírómániákusokat sem szabályozza ugye semmi mégis tönkretehetik mások nyugalmát.

szarom le mi a mindennapi vidéki élet szerves része szerinted, ha az engem és másokat is az első, vagy második álmomból ver fel.,
és mi történik, az égvilágon semmi. ennél fogva
szarom le, hogy a lakóknak tele vana töke a sziget fesztivállal.
szarom le, hogy a mogyoródi dombokon alkalmanként megnő a zajszint.
szarom le, ha valaki alá egy kocsmát költöztetnek engedéllyel.
ez egy ilyen vilkág barátom. mindenkit csak a saját nyugalma érdekel, és ez alól te sem vagy kivétel.

Harley 2011.02.22. 14:37:32

Pfúúú , de megrémültem hogy megláttam a Palik nevet , már azt hittem visszatért !
Kéretik ilyennel nem viccelni , nagyon gusztustalan , ez már a rémhírterjesztés kategóriájába tartozik !

J.W. Booth 2011.02.22. 14:55:57

Ha valakit tényleg érdekel, márciusban hazajönnek.
És a fia tényleg Krupp-os.

Ratnet 2011.02.22. 15:02:25

@melchi zadok: "mogyoródi dombokon" -helyett: völgyben. Mellékesen nem Mogyórodon okoz gondot, hanem több településen pl. a Hungaroringhez sokkal közelebb eső faluban (térképre ránéz, megvilágosodik, örül.)
"alkalmanként" -helyett: naponta.

"fűnyírómániákusokat sem szabályozza ugye semmi" -látom ez a fétised meg a disznóvágás, hát nézz utána a falud HR-ében és ha nincs benne, szólj a képviselődnek vagy a jegyzőnek. Ha meg erre sem vagy képes, akkor mi a faszt csodálkozol, hogy téged is leszarnak?!

Fentiek fényében, a kompetenciád a kérdéskörben nyilvánvalóvá vált.:-)

Peetee 2011.02.22. 15:04:39

Lacikára itthon könnyen előfordulhat, hogy kaptár vár....ezért lehúzott Ausztráliába. Remélem jól mellbe rúgja valami termetesebb kenguru.

Ratnet 2011.02.22. 15:19:53

@G.Szabolcs: Az nem lehetséges, hogy a Forma1 csak állambácsi szempontjából nem tűnik nyereségesnek, viszont a magántulajdonosok, magáncégek, pályaüzemeltetők, az idegenforgalom stb. rommá keresik magukat?

naresh 2011.02.22. 15:22:18

A korrupció és a rokoni kapcsolatok kérdéseihez nem értek, de annyit tudok, hogy hazánkban ezeknek pártállástól független, komoly történelmi hagyományai vannak. Egyet azonban elárulok magamról. A forma1-et csak német vagy osztrák kísérő szövegel néztem, Palik stílusát, „szakszerűségét” nem tudtam elviselni. Bochkorról azonos a véleményem. De, mint közismert, az ízlések és pofonok különbözőek.

Öreg motoros 2011.02.22. 15:29:01

@Stefun626: Néztél te már német közvetítést? Mire Palik felébredt, a német adón kétszer lereagálták a történéseket.

yda 2011.02.22. 15:34:41

vancant.
Ők csak unszimpatikusok lehetnek és nem patikus (gyógyszerész)ellenségek az -az antipatikusok.

СubE 2011.02.22. 15:37:32

Gyurcsány a hibás

TemplarOmega (törölt) 2011.02.22. 15:53:39

Miért lenne Lacika Kaptárban, még a Kulinak se kellett begugolnia, pedig....

Melchi Zadok 2011.02.22. 16:00:58

@Ratnet:
szarom le ki miben kompetens... pláne szerinted.
ja persze ez a ratnet-féle ex catedra...
hangosan kiröhöglek, ez meg az enyém.

Bambano 2011.02.22. 16:19:18

@Chaoyang: eltekinthetünk a fröcsögésed elemzése kapcsán attól a ténytől, hogy Vitraynak nem volt lánya? Akit Palik elvett, annak Ocskó a vezetékneve.

A poszthoz meg annyit, hogy mikor is lett Palik a Hungaroring főmuftija? 2001-ben. Kik is voltak akkor hatalmon? Akik most. Mennyire fogják elszámoltatni a saját emberüket? találgass.

Azt pedig, hogy melyik csatorna közvetíti itthon az f1-et, igenbazira egyszerűen döntik el. A német rtl megveszi mindenhova a jogokat, így nálunk az a tv közvetíti, amelyiknek a német rtlhez köze van. Ez ennyire egyszerű. A közvetítéseket sem alkalmazottként, hanem külsősként csinálta.

kafferbivalybalamber 2011.02.22. 16:33:39

@Bambano:
Az meg nyilván a véletlen műve, hogy a magyar RTL-Kub gründolt neki egy autósport csapatot, és indította a Párizs-Dakaron. Ezt bármelyik kommentátornak megteszik, pár milliárd ide oda nem érdekes. Czollner is most készül az F1-be.
Ja hogy az autósport csapat is megszűnt abban a pillanatban, hogy a Palik már nem Hungaroring vezérigazgató? Hát ez nyilván a véletlen műve.

kafferbivalybalamber 2011.02.22. 16:35:17

Amúgy meg, sötétzöldileg, mi a baj a Párizs-Dakarral?
A sivatag természeti szépségeit lerombolják a csúnyagonosz versenyautók, mer átrendezik a homokdűnéket?

nagyfeszültség 2011.02.22. 16:38:19

Szerintem a méltányosság kedvéért itt az ideje, hogy írjunk jót is Palikról...
Hirtelen annyi jut eszembe, hogy a posztban felsorolt listán tényleg nem ő a leggusztustalanabb, hanem Szalai és Újhelyi.
Utóbbi a Sedesaval csalt, lopott, hazudott erre most nem egy kancigány bassza szegeden a csillagban, hanem a Parlament alelnökeként oktat ki másokat.
Rajta már csak Szalai tesz túl, aki vele, Hagyóval és még számos mszp-s bőnözővel nyúlt különböző címeken közpénzeket, most pedig - többek között - az elszámoltatást - egyébként helyesen - sürgető HÍRTV sztárproducere.
Okádnivaló.

Bambano 2011.02.22. 16:40:39

@kafferbivalybalamber: és mi van azzal, hogy egy magáncég palikra dobálja ki a pénzét az ablakon?

Én azt sem teljesen értem, hogy az miért baj, hogy Bocskort felhasználja a hadsereg azért, hogy népszerűsítse magát. Nem Bocskor repült állami pénzen, a hadsereg szerzett egy jó reklámarcot magának.

Egyébként meg néha kell egy kis ingyencirkusz a népnek, nem lehet besavanyodni teljesen. A Bocskor röptetése pont annyira fontos vagy nem fontos, mint az aug. 20-i tüzijáték.

kafferbivalybalamber 2011.02.22. 16:44:34

@Bambano: Csak dobálta. Persze lehet, hogy fennmarad a nagymúltú RTL-KLUB Motorsport, ki tudja. :)
Amúgy meg nincs azzal semmi, azt csinál amit akar, természetesen. Aki meg összefüggéseket lát, meg suskust keres, azt sújtsa dolgozó népünk megvetése!

Ratnet 2011.02.22. 16:46:12

@melchi zadok: Húha, gondolod most, hogy a "szarom le" mega-érvedet sokadszorra is elsütötted, jobban dominál majd a véleményed mint bárkié? Nagyon cuki.:-)

Ha kicsit is érdemben szóltál volna hozzá a témához, és emberként fordultál volna kommentelőkhöz, valamint utánaolvastál volna néhány idevágó dolognak, ha már hozzá(m)szólsz, akkor most nem kéne frusztráltan röhigcsélned egyedül, az IQ-d és egód romjain. Kínos.

Így viszont csak egy súlytalan kis troll maradtál.

Bambano 2011.02.22. 16:55:50

@kafferbivalybalamber: attól, hogy a nyilvánvaló tévedéseket korrigáljuk, vélhetőleg marad ott még látnivaló...

nagyfeszültség 2011.02.22. 17:26:19

Nem beszélgethetnénk a kancigányok helyett a közpénztolvajokról?

Melchi Zadok 2011.02.22. 17:52:12

@Ratnet: jééézusom, nagyon menő ez a magaslovas stílus, meg a már minden óvodai homokozóból kikopott trollozós megjegyzésed.
hozzáteszem fényévekre vagy te is attól, hogy nyomasd a "zérdemben hozzászólós" szöveget, mert a poszt a maga suta egyszerűségében sem a mogyoród és környéki falvak a hungaroring által okozott zajszennyezéséről szólt...
majd olvass utána, nem kell messzire menned, elég lesz scrolloznod egy kicsit.

lujo22 2011.02.22. 18:05:02

Igaz, azért olyan drága Lézer Jani Audija mert zéró emissziós?

krutyifix 2011.02.22. 18:05:46

szerintem pont annyira korrupt a MNASZ mit ezek az álzöld szervezetek...
a környezet terhelésükhöz viszonyítva piszlicsáré ügyekben hősködnek, közben eléldegélnek az alapítványi meg az összezsarolt lóvén
miért állna mögétek a társadalom...?
kötözködtök ahol tudtok... nem ahol kellene

Ratnet 2011.02.22. 19:11:57

@melchi zadok: Idézet a posztból: "mi lehetett az oka annak, hogy ez az érdekcsoport úgy tudott tereprallykat és egyéb autósportrendezvényeket szervezni, hogy még a megszokottnál is nagyobb ívben szartak a hatóságok a környezet- és természetvédelem jogszabályaira, és ők gyakorlatilag azt csináltak, amit akartak. A természettel és a közpénzekkel egyaránt."

Jogod van hülyének lenni, de minek hangsúlyozod?:-)

Arról, hogy mi és hogyan fonódik a poszt témájához, 'csak' annyival tudok többet nálad, hogy dokumentumok tucatjain rágtam át magam az utóbbi években, felvettem a kapcsolatot az üggyel foglalkozó civil szervezetekkel és jártam különféle hatóságoknál is, hogy mint ügyfél, nagyobb rálátásom legyen.

Tudod milyen eljárások vannak folyamatban? Tudod mi pl. Szalai álláspontja? Ismered a vonatkozó jogszabályokat?

Fingod sincs semmiről, már csak az önérzeted megóvása miatt vonaglasz itt.

Ratnet 2011.02.22. 19:52:23

@Ratnet: "Szalai" helyett: Gyulai.

nagyfeszültség 2011.02.22. 20:05:31

@Ratnet:

Ezt nevezik gengszterváltásnak:)

yda 2011.02.24. 13:45:26

Vancant :
Mi van ide sz@rod aposztot és eltűnsz mint betegszamár a ködben?


süti beállítások módosítása