Védett férfiak, védett területen

2011.10.10. 16:48 - vancat

Különös szelekció tapasztalható az elszámoltatási kormánybizos munkájában. Vannak ügyek, ahol már néhány százezer forintra, vagy egy sok évvel ezelőtti, esetleg vitatható egyetemi szolgálati autóbeszerzésre is pitbullként veti magát Budai Gyula kormánybiztos, míg más, kifejezetten milliárdgyanús zűrös ügyeket még felemlegetni se nagyon illik köreiben. Úgy tűnik, vannak védett ügyek és vannak védett emberek: nem volt hajlandó például Budai megvizsgáltatni, kik és miért szórták a közpénzt üzletileg és ökológiailag egyaránt áttekinthetetlen bioetanol-beruházásokra.

Vagy itt vannak a védett területekre építkező védett emberek is: most épp Csipak Péter, akinek - ha igaz - talán visszabontatják természetvédelmi övezetbe épített budai luxusvilláját. És itt van Palik László, akinek budapesti és siófoki kétes ügyletei mindmáig felderítetlenek. Végül, de a legkevésbé sem utolsósorban Szalai Balázs, a kocsmáros-terepralis-lobbista-producer, aki volt már Újhelyi István és Hagyó üzlettársa, bizalmasa, tanácsadója, a sávolyi - kis híján topszázas közpénzlopást produkáló - Moto GP-projekt egyik háttérembere, akinek értermeiben előszeretettel repiztek korrupt MSZP-sek. És aki jelenleg a Hír TV sztárproducere, néhány napja pedig a Hungaroring üzletfejlesztési igazgatója.

Három érinthetetlen ember, akiknek - nagyon úgy tűnik - mindent szabad. Védett emberek, akik nagy ívben szarnak, mert szarhatnak a környezetvédelemre. Hiába tüntettek ellenük a belvárosban, a budai hegyekben, a Várpalota melletti természetvédelmi területeken. Ők csak építenek, rombolnak, terepraliznak, és röhögnek a markukba. Gondoljanak csak bele: Csipak például teljes lelki nyugalommal építgette a természetvédelmi területbe nyúló illegális villáját, miközben - a folyamatos tiltakozások ellenére - ugyanilyen zavarmentesen pusztított el védett belvárosi épületeket a Csipak Akvizíció nevű projektcégének égisze alatt.

Mindezeket ráadásul két keménykötésű fideszesek által irányított kerületben tette az elszámoltatás vagy akár csak a felelősségre vonás legkisebb esélye nélkül. Azt sem kérdezte meg tőle senki, hogy valójában ki vagy kik is állnak mögötte, hiszen nyilvánvalóan mások pénzét (is) forgatja a fess és kigyúrt fiatalember. Azért lenne például fontos tudni ezt, hogy tisztában legyünk vele: kié lesz a jövőben a Belváros?

De nézzük Palikot... Gesztit parafrazeálva, úgy eltűnt, hogy csak na... Nem firtatta senki, milyen üzletei ügyei voltak a Strabaggal, hogyan gazdálkodott a Hungaroringen, és fűződött-e valamifajta külön érdeke ahhoz, hogy - gusztustalan cinizmussal feledkezve meg a környéken élők panaszairól - egyre több igen zajos hétvégi céges autós-motoros bulinak adott otthont irányítása alatt a Hungaroring.

Nem tudjuk, milyen üzleteket kötött Szekeressel a honvédség terepjárós kiképzésével kapcsolatosan, és hogyan, kivel keresztfinanszíroztatta az autóversenyzést súlyosan megcsúfoló probálkozásait. Nem tudjuk továbbá, vásárolt-e Siófokon áron alul iskolát, Ádándon meg szakiskolát. És egyáltalán: mennyi közpénz folyt keresztül rajta hosszantartó autóversenyzői-kommentátori-üzletemberi parádéja során.

Utoljára hagytam Szalait, mert látszólag a legunalmasabb - valójában a legizgalmasabb - figura. Egykori szocialista háttérember, Párizs-Dakar- és Sávoly-mutyista, mindent tudó vendéglátós és most - a hozzá hasonló figurákat általában inkább lebuktató Hír TV-ben - producer. Néhány nappal ezelőttig, amikor is, még pluszban, kinevezték a Hungaroring Zrt. üzletfejlesztési igazgatójának.

Mostantól tehát egy áttekinthetetlen állami vállalatnál, a Hungaroringnél fejleszti az üzletet, miközben már előre jelezte: nem érdeklik a pályával kapcsolatos környezeti problémák, és még több, még zajosabb rendezvényekben látja a jövőt.

Csipak Péter, Palik László, Szalai Balázs. Három férfi és - talán - sok-sok, egyelőre el nem évült, de fel sem tárt jogeset. Védett területeken garázdálkodó védett férfiak. Ha nekik - és még néhány tucat más, hozzájuk hasonló nagyságrendű és karakterű figurának - végre megszűnik a védettségük, akkor majd tényleg elmondhatjuk, hogy más országra ébredtünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr643292105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozsdapeti · http://rozsda.blog.hu/ 2011.10.10. 20:59:31

Szerintem Csipak még nem bontatott a Belvárosban.
Hogy a magáét fogja-e fönn a hegyen? Ha ollvóval belevág a fűbe, már megkezdettnek kell minősíteni a bontást, időt nyerhet.

nagyfeszültség 2011.10.10. 21:53:30

A három közül Paliknak kajakra börtönben
lenne a helye. Valószinüleg egyébként megvásárolta a büntetlenségét vagy mások vonatkozásában olyan információkkal segítette a rendőrséget, ami miatt büntetlenséget ígértek neki. (Ha így van, remélem nem tartáj be.)
Csipak egy igazi menő stróman, őt inkább még régebben, a kilencvenes években lehetett volna eljárás alá vonni - de akkor nem volt rá igény-:)
Az ő esetében inkább azok a politikusok bűnösök, akik hagyják garázdálkodni.
Szalai, hát igen, ő egy igazi gerinctelen, pénzéhes szarházi, aki bárkivel összeáll akitől bevételt remél. Zuchmann, Újhelyi, Hagyó, Fidesz, Hungaroring.
Hogyan került a Hír TV hez?
Ez érdekes kérdés, de tényleg inkább a
Riasztásban vagy a Célpontban kellene szerepelnie,
mint mszp-sekkel mutyizó bűnözőnek.

barkacs 2011.10.10. 22:43:17

szalait, egyrészt a sávoly - grupo milton - orbán tengelyben lenne érdemes megvizsgálni. másrészt az egyik multival is bensőséges viszonyban lehet.

legalábbis ezt hallottam a könyvtárban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2011.10.10. 22:49:01

Budai elszámoltatási kormánybiztos nem egy vicc? Én azt hittem, hogy az, erre itt pontosan úgy írnak róla, mintha komoly lenne.

futura 2011.10.10. 22:56:14

Többek között, volt Szalainak egy terve a Malom tó beépítésével, a Rózsadomb alatt.
Szálloda komplexumot akart a védett területre építeni, ahonnan a Lukács a Császár és a Komjádi uszoda is kapja a vizét. Hatalmas civil összefogással, nem kis rafinériával, és szerencsével sikerült idáig a beruházást megakadályozni. Résen kell lenni, ez a fajta típus nem adja fel.

ajtmatov 2011.10.10. 23:58:00

azért azt mindenképpen érdekes olvasni, ahogyan jónéhá
an alapvető tárgyi ismeretek nélkül nyilatkoztok...
szalay balázs akkor került a sávolyi történet közelébe, amikor a milton féle brigád elhúzott és már magával vitt néhány tizmilliónyi aprót az előző kormányzat jóvoltából...azóta a
jelenlegi csapat egy fillért sem költött a cuccra..
nagyjából könnyű itt laza névteleségbe burkolva szarházi-nak nevezni egy ismertebb figurát..nyilván nem szent ő sem...
de azért tett le néhány dolgot az asztalra, amivel az ország jó hírét vitte a világban..
azért nem említeném egy lapon sem csipak, sem palik kol
légákkal...bár nem kért fel ügyvédjének

prünyő 2011.10.11. 00:57:48

A poszt szerzője ha Oroszországban élne, akkor már kapott volna egy golyót a fejébe, amint hazafelé ballag a panelépület lépcsőházában. Aki ilyen sokat tud, az még Magyarországon is kaphat a fejére egy kokit vagy sallert.
Az a durva számomra, hogy a HírTv éppen azzal lett híres-hírhedt, hogy lebuktat sok gazembert (ezeket a műsorokat szeretem is tőlük), de ilyenkor kiderül, hogy saját kutyájuk kölykét nem harapják meg ők sem.
És még hány ezer olyan ügy lehet, amire fény sem derül, mert senkinek nem érdeke, nincs ellenérdekű fél, ellenzéki párt a képben.

A Hungaroringen a F-1 verseny a kisebb probléma zaj szempontjából. Ott elég fejlett technikával nyomják, de a sok más rendezvény, ahol bőgnek a motorok, az sok-sok kilométerre elhallatszik.

Magyar oligarchák, akikre egy megjegyzést sem szabad tenni, mert egyszer a sivatagban poroszkáltak egy állami szponzor kocsijával magyar címerrel a kabátjukon. Szent tehenek, akik ott legelnek, ahol csak akarnak. Le kellene már vágni ezeket a szent teheneket.

A most hatalomban lévő párt média-sport-ingatlan holdudvara elérkezettnek látja az időt, hogy belemarkoljon a közpénzekbe és elkezdje megvalósítani az álmait akármi legyen is az ára. Ezeket minden kormányváltáskor újra jól kell lakatni.

Ha egyszer az MSZP és a Fidesz keresztapái lenyugszanak és rájönnek, hogy az érdekeik azonosak, megállapodnak, hogy senki nem bolygat ezentúl korrupciós ügyeket, senki nem veti a másik szemére a nyúlást, tabuként kezelnék a holdudvarok jóllakatását, akkor sose derülne ki semmi, mert nem lenne ellenérdekű fél. Egyszer megszületik ez a racionális megállapodás és akkor minden naiv kívülálló fel fog lélegezni, mert többé nem lehet majd többé korrupciós ügyekről hallani. Holló a hollónak... Addig a jó, míg ezek valahogy kitudódnak, mert van egy ellenérdekű fél.

guszti 2011.10.11. 03:15:27

@prünyő:
"Ha egyszer az MSZP és a Fidesz keresztapái lenyugszanak és rájönnek, hogy az érdekeik azonosak, megállapodnak, hogy senki nem bolygat ezentúl korrupciós ügyeket, senki nem veti a másik szemére a nyúlást, tabuként kezelnék a holdudvarok jóllakatását, akkor sose derülne ki semmi, mert nem lenne ellenérdekű fél. Egyszer megszületik ez a racionális megállapodás és akkor minden naiv kívülálló fel fog lélegezni, mert többé nem lehet majd többé korrupciós ügyekről hallani. Holló a hollónak... Addig a jó, míg ezek valahogy kitudódnak, mert van egy ellenérdekű fél."

hátöööö...nem az van, hogy ezen már rég túlvagyunk? Azt mondjuk nem gondolnám, hogy nagyon nyugodtak lennének. Oké, pár feles után budaigyulán nyilván visítva-térdcsapkodva röhögnek, majd ha már nagyon kínos, odaszólnak hogy elég, szerezzenek egy másik idiótát. Bevádolják valami baromsággal, aztán majd rehabilitálják aztán mehet dirinek a narancskutatóba. (Rosszabb esteben egy jobb sorsra érdemes oktatási vagy kultúrintézmény élén landol.)
Vagy lemaradtam valamiről, rács mögött ülnének netán pl. KBJ, Kocsis, Puch oder Simicska urak? Nem pont erről szólt ez a poszt?
Na mindegy, ctrl-s, ki tudja, reggel itt lesz-e még ez a vicces kis szösszenet....

papageno 2011.10.11. 03:50:16

TIBORC Panasza (részlet)
"Ő csorda számra tartja gyűlevész
Szolgáit! éppenséggel mintha minden
Hajszála egy őrzőt kivánna; sok
Meránit, olykor azt hinné az ember,
Hogy tán akasztani viszik, úgy körül
Van véve a léhűtőktől, s mi egy
Rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.
Ő táncmulatságokat ád szűntelen,
Úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
Keresztelője volna: és nekünk
Szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
A tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak legszebb lovon
Ficánkolódnak - tegnap e gy kesej,
Ma szürke, holnap egy fakó: - nekünk
Feleség- és porontyainkat kell befogni,
Ha veszni éhen nem kivánkozunk.
Ők játszanak, zabálnak szűntelen,
Úgy, mintha mindenik tagocska bennek
Egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
Kéményeinkről elpusztúlnak a
Gólyák, mivel magunk emésztjük el
A hulladékot is. Szép földeinkből
Vadászni berkeket csinálnak, a-
Hová nekünk belépni nem szabad.
S ha egy beteg feleség, vag y egy szegény
Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített."

Mi változott azóta? Csak a nevek!

2011.10.11. 06:52:11

Ezek olyan gazdagok, hogy akár becsületesek is lehetnének. Ez a Csipak is olyan mitn a szomszédom, könnyebb a lelkének, ha elkanyarítha egy kicsit a máséból.
Ez már beteges, olyan mint kleptománia: megvehetné, de jobben esik ha lopja.

aeidennis 2011.10.11. 07:27:41

Talmácsi Gábor úrral és quadjával a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban találkoztunk a Nagy-Hideg-hegyen. Éppen a szigorúan védett területen, a haverjaival kvadozgatott a hegytetőn, ahová csak túristaút vezet. A sok okos turista meg autogramért állt sorba nála...

Kelly és a szexi dög 2011.10.11. 08:06:20

A Hungaroringen csak elektromos autós versenyeket lehessen tartani!

Na!

Ringlósztár 2011.10.11. 08:34:48

@sagia77:
Persze hogy egy vicc.
De azok, akik még hinni akarnak Orbán és a fidesz nagyszerűségében, Budaitól várják annak legitimálását, hogy ezek a fiúk nem lopnak annyit, mint az mszpszdsz.
Sajnos kiderült, hogy többet.

HighTroller 2011.10.11. 08:48:34

no.1) mindenkit meg lehet venni
no.2) akit mégse, arról elintézhető hogy kiderüljön valami csúnyaság
no.3) van kérdés?

<troll>
egyébként meg mivel a név kötelez, a kedves kommentelőket a jóerkölcsön kívül mi riasztja vissza attól, hogy ugyanolyan érinthetetlenné és gazdaggá váljanak mint a fent említett három úriember?
</troll>

a halál kamionja mindenkit elgázol 2011.10.11. 09:30:56

mi a közös bennük? mind a három akasztófára való zsidó.
hogy került a hírtvhez szalai? hát ahogy a tasnádival ölelkező csintalan.
zsidó maffia.

kerdesek05 2011.10.11. 09:43:31

Palik milyen iskolát vett Siófokon? és minek?:)

Gera 2011.10.11. 09:45:14

Kissé erőltetettnek érzem a párhuzamot Csipak és Szalay-Palik között. Nem egy ligában játszanak szerintem. Utóbbi kettő esetében csak gagyi mocskolódás a poszt, zéró konkrétummal.

individuum 2011.10.11. 09:58:09

Bár nem tartozom közéjük, de elfogadom, hogy vannak emberek, akiknek a benzingőz, a feldübörgő motorok zaja, az autó és motorversenyek keltette adrenalin kellemes élmény.
Szerintem az "élni és élni hagyni" jegyében igenis szervezzenek ilyen rendezvényeket a Hungaroringen!

Inkább mint illegálban a városban...

individuum 2011.10.11. 09:59:58

A Csipak-villa bontásával kapcsolatban viszont optimistább vagy nálam.

erdomester 2011.10.11. 10:14:04

A post-er egy demagóg, bértolnok buzi, akinek savanyú a szőlő. Pont.

Nem is értem, mi köze van egy ilyen hatásvadász, nyálas-fröcsögő, címlapra kerülni akaró akárminek a "Stílusos zöld megoldás"-okhoz.

Talán bayer zsolthoz tudnám hasonlítani, aki látszólag az(ok) ellen bögög, ahová valójában való.

emlékező2009 2011.10.11. 11:06:55

Csipak és Palik urakról nincs közvetlen infó, viszont Szalai lai szerencsés Balázsról igen:
Ő a 90'-es évek első felében több int 300 millió forint adó- és Tb tartozást szedett össze, s nem fizette meg (Véd-elem Kft, Gate Kft) amivel óriási versenyelőnyhöz jutott a konkurenciával szemben. máig se értem, hogy sikerült ezt megúsznia: nehogy lefelé csúszott volna, hanem látványosan tollasodott.... Vannak csodák az életben ezek szerint!

Körülmetélt Rajherceg 2011.10.11. 11:40:19

mind a 3 gusztustalan férget élő adásban belelőni a Dunába. Utánuk még 30-at és rend lenne 5 éven belül ezen a trágyadombon...

nagyfeszültség 2011.10.11. 11:40:47

@prünyő:

Ezzel az erővel te is bajba kerülhetsz, meg még jó sokan. Hiszen te is azt írod:
ezek gátlástalanul lopnak,csalnak-:)

gatto nero 2011.10.11. 11:42:37

@erdomester:

Én azért stílusos zöld megoldásnak tartanám nem természetvédelmi területen építkezni és n em védett területen autóversenyezni.

zsírvezér 2011.10.11. 12:04:01

szép lenne,ha egy marhavagon ,pengedrótos kisablakán kandikálnának ki....

zsírvezér 2011.10.11. 12:05:54

@HighTroller:
egyébként meg mivel a név kötelez, a kedves kommentelőket a jóerkölcsön kívül mi riasztja vissza attól, hogy ugyanolyan érinthetetlenné és gazdaggá váljanak mint a fent említett három úriember?

a jó ízlés ?
az élni és élni hagyni elve ?

pancel 2011.10.11. 12:06:59

Tipikus magyar mentalitás, dögöljön meg a szomszéd tehene is...
Nekem a cikkben szereplő úriemberek közül kettő jó ismerősöm, és ha a cikkíró csak 1%-a annyit tett volna az ország előremozdításáért mint ők, akkor megemelném előtte is a kalapom.

Hogy nem szent emberek?
Tegye fel a kezét, aki még nem hagyott ott szemetet ahol nem szabadna... Egy kezet sem látnék.

Álszent banda.

the cat 2011.10.11. 12:08:05

Ha jó értem a posztot itt egyelőre nem az a kérdés, hogy ez a három kétségtelenül szarházi jogilag bűnüs-e, csak annyi: hogy a fenébe történhet meg, hogy amíg piszlicsáré ügyekben is vizsgálódik Budai, ezek valahogy mindig minden ellenőrzésből kimaradtak annak ellenére, hogy elég sok üzleti kapcsolatuk volt az elmúlt tíz évben mszp-s politikusokkal. (egyébként meg fideszesekkel is)
Ez a kérdés pedig nagy-nagyon jogos!
Az, hogy sokan szeretnék őket börtönbe látni, nos, az szubjektum, de azért még bármelyikük esetében előfordulhat..

gatto nero 2011.10.11. 12:19:05

@pancel:
Azért te is könnyen leálszentbandázol mindenkit, akiről azt sem tutod ki az.
A kezem itt nem tudom feltenni, de nem szoktam szemetelni, sőt szelektívbe viszem, amit lehet.
Egyébként már csak arra lennék kíváncsi, ki a harmadik, akit nem ismersz régóta és nem tudod mennyit tett az országért. Az ugyanis még
- akár szerinted is - lehetne egy rohadt
bűnöző..

pancel 2011.10.11. 12:22:00

@gatto nero: Okos fiú vagy, ülj előre! :)

Akit nem ismerek, azt félinformációkból nem húzom le, inkább csendben maradok, de akit ismerek és tudom, hogy tett nem keveset a közérdekért, az előtt megemelem a kalapom, és haragszom arra, aki annak a rosszakarója. ;)

gatto nero 2011.10.11. 15:25:18

@prünyő:

Egyébként meg az is elképzelhető, hogy Oroszszországban a poszt három főszereplője már régen életfogytot ülne...

the cat 2011.10.11. 15:46:48

@emlékező2009:

Szalai igazán sötét, szarevő, gerinctelen alak ez ténykérdés. Azt viszont nem lehet tudni miért úszott meg mindent és miért hajlandó most még a Fidesz is leállni (mit leállni üzletelni, pénzt teeni a zsebébe) vele.ű
Tényleg kíváncsi lennék arra, hogy a Hír TV-ben
a Célpont stábjának tagjai, aki nála sokkal kisebb kaliberű szélhámosokat is megrángatnak, miként értékelik azt, hogy egy ilyen szégyenteljes alak a sportműsoruk
prodocere.

nagyfeszültség 2011.10.16. 19:33:30

Kicsit azért most rájár a rúd az egyik szarházira...

A pesti belvárosi Bécsi utca teljes páros oldalának, öt épületnek a lebontásával tervezett, tavaly kérelmezett "Új városközpont" fantázianevű üzlet-iroda-szálloda komplexumra Csipak Péter ingatlanfejlesztő beruházó cége visszavonta az engedélyezési kérelmét - adta hírül a Budapest Világörökségéért Alapítvány.

A hatalmas hazai és nemzetközi szakmai és lakossági tiltakozást kiváltó 50 méteres, Várhegy-magas épület terve a tetejére elképzelt szivar alakú szállodáról Zeppelin-projekt néven híresült el.

A lépésre annak a bírósági ítéletnek a végrehajtása során került sor, amelyben a Fővárosi Bíróság megsemmisítette az első és másodfokon kiadott elvi építési engedélyeket. Az elsőfokon engedélyezett tervet három civil szervezet fellebbezése nyomán felére csökkentett méretben hagyta jóvá a másodfokú hatóság, azonban az ebben az engedélyben is megmaradt jogsértések miatt a Budapest Világörökségéért Alapítvány a bíróságra vitte tovább az ügyet, amely ítéletében új eljárásra is utasította az elsőfokú építési hatóságot.

A belváros-lipótvárosi polgármesteri hivatal építési irodája az ítélet illetve a kérelem visszavonása alapján megszüntette az engedélyezési eljárást.

Csipak Péterre rájár a rúd mostanában. Mint arról beszámoltunk, pár nappal ezelőtt a II. kerületi önkormányzat elrendelte az üzletember hármashatár-hegyi luxusvillájának a lebontását is, mivel az tájvédelmi körzetben épült. Bár egy korábbi döntés értelmében csak a felhúzott épület egy részét kellett volna felszámolni, az önkormányzat végül a teljes házra elrendelte a bontást.


süti beállítások módosítása