Mindenki mondjon még egy oligarchát!

2012.03.12. 17:17 - vancat

Gusztustalan, de azért örvendetes mozgalom indult el a magyar közéletben: döntőrészt mélységesen korrupt, simlis, erkölcstelen és elvtelen politikusaink elkezdték a nyílvánosság előtt beköpködni egymás oligarcháit. És bár alapvetően nem érdekel a politika, most mégis nagyon figyelek, mert azt remélem: ha ez a "mindenki mondjon még egy oligarchát" nevű folyamat kellőképpen eeszkalálódik, akkor tényleg napvilágra kerülhetne azoknak a szarháziaknak a nevei, akik valódi oligarchaként tényleg a háttérből, arc, név és felelősség nélkül döntenek olyan társadalmi folyamatokról, amelyek például alapvetően gátolják egészséges környezetünkhöz való jogaink gyakorlását.

Szóval, én nagyon szeretném, ha miután Orbán Viktor miniszterelnök meghirdette az oligarchák elleni harcot, miután Ángyán József lemondott államtitkár úr felhívta a figyelmet, hogy maffiák és oligarchák tartják kezükben a magyar mezőgazdaságot, miután Lázár János frakcióvezető is utalgatott egy polipszerű bankoligarchára, és miután Karácsony Gergely is nevén nevez néhány oligarchát (sajnos az LMP-t támogató szarkeverő amerikai oligarchákat pont nem)... nos, mindezek után most én is összeírom ide a kívánságlistámat arról, hogy legelsősorban kiktől szeretném hallani, hogy mondjanak még egy-két, vagy több oligarchát.

Szeretném, ha a nemzetpolitikáért felelős és hírhedt kommunistagyűlölő miniszterelnök-helyettes elmondaná, mely - esetleg komcsi - oligarchákkal vadászgat együtt és lobbizik a szabad állatgyilkolás igen fontos és alapvető emberi jogárt.

Továbbá szeretném, ha ugyanő elmondaná, mely oligarchák tartják kézben az általa oly annyira preferált bioetanol- és atombizniszt. Szeretném továbbá, ha Völner Pál, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés egykori elnöke, jelenlegi államtitkár megnevezne néhány, a kamion- és közúti szállításbizniszben érintett oligarchát. (Na jó, egy picit segítek: az egyikük neve ábererrel végződik, de a többit kérem önállóan...)

Völner Pál ezeknek a neveknek a nyílvánosságra hozatalával egyúttal választ adhatna rögtön arra is, ki(k)nek a nyomására volt hajlandó éppen szűkebb pátriájában hazabaszni több vasútvonalat. Többek között azt a Komárom-Fehérvár vonalat, amelyről abszolút köztudott, hogy legtöbbször azért üres, mert gusztustalan módon ráeresztették a Volán járatait, és tudatosan ésszerűtlen menetrenddel riogatják a helybélieket.

Szeretném továbbá, ha Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár elárulná annak, vagy azoknak az oligarcháknak a nevét, akik rászorították, hogy lényegében semmit se tegyen a kormányzati munkában a környezet hatékony védelméért.

Aztán szerintem lennének olyan oligarchák, akiknek nevét kormánypárti és ellenzéki vezetők együtt, egyszerre, közfelkiáltással kellene, hogy kimondják: azét az oligarcháét például, aki több mint másfél évtizede eléri, hogy a magyar állam és annak intézményei, nagyvállalatai kizárólag a Porsche Hungáriától vásároljanak, ráadásul a szükségleteket messze meghaladó mennyiségben Audikat, Volkswageneket és Skodákat.

Nem sorolom tovább, szerintem mindenki érti mire gondolok: egyszerűen mondjon mindenki még egy oligarchát, mert ha elegendő ilyen gazdasági főbűnöző neve kerül nyilvánosságra, akkor esélyünk lenne arra, hogy - akár kétharmados arányban - legyőzzük vagy meggyőzzük őket.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr134312339

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Diktátorok 2012.03.12. 18:45:39

Orbán Viktor diktátor? Barack Obama diktátor…...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chop 2012.03.12. 17:59:14

Üss fel egy bármelyik "A 100 leggazdagabb magyar" kiadványt és megtalálod bennük a 80-90%-ukat. Mindkét oldalról, sőt, összevetve az évenkénti kiadványokat, az is kirajzolódik, hogy kik az új belépők, kiknek csökkent a befolyása és így tovább.

Én egyébként azt nem értem, hogy mi ez a nagy meglepettség? Amíg senki nem beszélt erről a sajtóban, addig fogalmunk sem volt, hogy vannak ezek az emberek?... Hát, bizony vannak és lesznek is, az, hogy most kapnak egy kis nyilvánosságot, bizony nem sokat segít, mert mindig "van az a pénz...".

nagyfeszültség 2012.03.12. 18:00:40

Az lenne a legjobb, ha minden kommentelő mondana egy oligarchát, sőt ha lehet kettőt. Egyet jobbról, egyet balról a pluralitás jegyében.
Puchot és Simicskát nem ér!
A nyilvánosság előtt ismeretlenek kellenek-:)

gatto nero 2012.03.12. 18:04:35

@chop:

Szerintem meg az igazi gazdasági-politikai bűnözők 80-90 százaléka nem szerepel ott. A többség díszfasz, aki gazdag ugyan, de inkább nárcisztikus és bevásárolta magát a kötetbe.
Én Kocsis Istvánt mondanám komcsinak, a posztban már megnevezett Wáberer Györgyöt egy köpönyegforgató kétkulacsosnak. Fideszes most nem jut eszembe, pedig nyilván van bőséggel.

chop 2012.03.12. 18:07:33

@gatto nero: nem, szerintem ennyire hülyének néznek mindenkit.

chop 2012.03.12. 18:10:37

Azzal azért kiegészíteném, hogy az azért elképzelhető, hogy nem a leggazdagabb 20-25%-uk a legpénzéhesebb gazember...

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.03.12. 18:36:08

Mindenki hozzon magával még egy oligarchát!

flippant 2012.03.12. 19:03:09

jobbról: Vitézy-Orbán Klán
balról: Apró-Dobrev Klán


süti beállítások módosítása