Őszentsége elektromos Kangooja

2012.11.10. 11:36 - vancat

youfeed-al-papa-una-renault-elettrica.jpgNemcsak a Vatikán erősödő érzékenységét a környezet védelme iránt, de a Renault - Olaszországban is - rendkívül jó villanyautó-piaci pozícióit is jelzi, hogy őszentsége XVI. Benedek átvette élete első elektromos autóját, egy kifejezetten pápai igényekhez átalakított Kangoo Maxi ZE-t; vagyis az európai elektromos autópiac egyik legnépszerűbb és legnagyszerűbb termékét, a hosszabb és szélesebb Kangoo-t (4,6 méter/1,8 méter), amelyet 60 lóerős villanymotor hajt, hatótávja pedig 170 kilométer egy feltöltéssel.

Az állatok jogaiért harcoló és a Vatikán épületeinek tetejére napelemeket telepíttető Joseph Ratzinger Castel Gandolfóban a pápai rezidencián vette át Carlos Ghosn Renault-Nissan főnöktől új ökoautóját. A pápai villany Kangoo egyébként csak néhány kényelmi extrában különbözik a nyugat-európai piacokon bárki által megvásárolható elektromos Renault-tól. Kényelmes fotel a hátsó ülés helyett, visszafelé nyíló ajtó a szériaváltozat tolóajtója helyett, és persze a pápai állam címere.

papamobile.jpgÉs mi a helyzet idehaza? Ami a főpapokat illeti, többségük benzinfaló luxusautókkal furikázik és terepjárókkal vadászgat - vagyis tesz mindarra, amit mostanában fenntartható fejlődésnek szoktunk nevezni. Ami a villany Renaultokat illeti, nos, azokat egy nemrégiben véglegesített döntés alapján nem forgalmazzák Magyarországon.

Állítólag sem a gazdasági környezet, sem a környezetvédelmi politika, sem pedig a magánszféra környezettudatosságának hiánya miatt nem lenne értelme elektromos Kangookkal próbálkozni Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr764900177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACSKANŐ 2012.11.10. 13:29:07

Ez tetszik!!! Példamutató

Gorbacsov homlokán a májfolt 2012.11.10. 13:40:30

Az oké, hogy nem öntik el ezzel a villanykenguruval a márkakereskedéseket, de direkt rendelésre sem hoznak?

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.11.10. 13:52:45

Mivel sem fizetőképes kereslet, sem infrastruktúra nincs hozzájuk nincs is értelme itthon forgalmazni az elektromos autókat. A citroen és a peugeot is leállt velük, mert olyan keveset adtak el.

Inner Circle 2012.11.10. 14:08:29

"És mi a helyzet idehaza? Ami a főpapokat illeti, többségük benzinfaló luxusautókkal furikázik és terepjárókkal vadászgat" - látom, a társadalomról alkotott képed megállt a régi történelmi atlasz szintjén, ahol 1917-től kezdődött a "legújabb kor", a "kapitalizmus" címszónál meg egy kövér, cilinderes ember ült egy "$ 1.000.000" feliratú zsákon, és mutogatva instruált egy nagydarab, kékoverallos, kalapácsos munkást :D Legközelebb nézze át egy szerkesztő a bejegyzéseket megjelenés előtt, mert elég fájdalmas ilyen marhaságokat olvasni egy amúgy érdekes cikkben. Vagy írj egy cikket arról, hogy melyik magyar főpapnak milyen benzinfaló luxusautója van, és hogy melyik hova jár vadászni.
Ami a pápát és autóját illeti, kíváncsi vagyok, hogy használja-e is majd a villanyszekeret, hiszen van neki egypár másik autója is. Állítólag a Castel Gandolfo-i nyári rezidenciájára utazáshoz használná a Renault-t, ez kb. 30 kilométer a Vatikántól, vagyis ideális távolság egy villanyautónak. Viszont mégis kétséges a dolog, mert a pápának sok az ellensége, az autó meg feltűnő, így ideális célpont, ráadásul állandó célhoz közlekedne, páncélzata pedig nem lehet, azt nem bírnák a villanymotorok - ennél többről egy merénylő nem is álmodhat. Ezért nem is készítettek elektromos pápamobilt (a pápa nyilvános megjelenéseihez használt autót): vész esetén nem lenne biztonságos. www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4278672,00.html
Szóval szerintem szép, szép, de még ha a pápa szeretné is használni, a biztonságiak nem fogják engedni.

Dixi. 2012.11.10. 15:41:16

@Inner Circle:
Kedves Ismeretlen.
Nem tudom mennyire vagy otthon ami anyaszent egyházunk háza táján de saját személyes tapasztalatom alapján hülyeséget írtál. Ma magyar országon nem kell főpapnak lenni ahhoz h benzin faló luxus autóval vagy esetleg terepjáróval vadászgatni járó pap legyél. Simán megteszi ezt a vidéki pap, De nem csak a keresztényegyházak papjai ilyenek...sorolhatnám az egyházakat és hitközségeket...

És az a baj h amelyik nem erre a célra lopja el a hívők pénzét hát másra költi....

fifibá55 2012.11.10. 16:05:00

@Inner Circle-nek igaza van, az idézett részlet demagógiája mulattató, és rögtön jellemzi is a posztolót. Persze ezt megteszi helyesírása is, nem csak a tartalom.

fifibá55 2012.11.10. 16:06:00

Az utóbbi kijelentésért bocsánatot kérek, a figyelmetlenségem engem is jellemez...

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2012.11.10. 16:30:35

Ez az, ide nem illő megjegyzésekkel hergeljük a hívőket, pont ez kell a zöld gondolat nagyobb elfogadottságához.

hackbard.celine 2012.11.10. 17:18:52

Olaszország rendkívül jó villanyautó pozícióit leginkább az jelzi, hogy az üzemanyagár náluk szinte a legmagasabb egész Európában. Ez nem vallási kérdés, ide juttatta a populista Berlusconi az országot.
Ismét megkérdezném a tisztelt poszt tolótól, hogy szerinte a villany mégis miből lesz?
Mert Olaszország a francia atomenergia legnagyobb vevője. A többi fosszilis.
Azt csak zárójelben mondanám, hogy a páncélozott 4-5 tonnás villanyos pápamobil hatótávolsága 30-40 km lehet.
Ennyit a szokásos zöldségekről.

Sesut 2012.11.10. 17:27:24

Értem... ne már a Renault-ot utáljuk, amiért nem forgalmazza itthon a villanyos autót, esetleg a nem túl környezettudatos magyar autóvásárlókat, hanem a szemét papokat, akik nem vásárolnak ilyet. Bizonyára a 21 tagú magyar püspöki kar a felelős mindenért.

Egyébként konkrétan melyikükről, hány püspökről tudod, hogy milyen benzinfaló autóval urambocsá terepjáróval furikázik, vadászgat?

Miért kell egy alapvetően pozitív híren is mindig csavarni egyet, csak hogy szítsuk a feszültséget, hergeljük a népet?

erdelyik 2012.11.10. 18:06:09

@Dixi.: Kedves Dixi! Egy posztban ennyi butaságot leírni, még az indexen is ritkaság. vegyük csak a nagyokat:

1) kerezteny egyházak: minden egyház keresztény. Amelyik nem keresztény, az nem egyház. Egyszerű hétköznapi műveltség van-e?
2) Ha te tudnád, hogy hány és hány egyházközség azért nem tud lelkészt tartani, mert nincs rá pénz, nemhogy luxosra, de mondjuk tüzelőre se, akkor végképp nem beszélnél hülyeségeket. persze ha az a szándékod...

Már sok különböző témát láttam, amivel rosszindulatúan próbálnak belerúgni az egyházakba, de olyant, hogy egy elektrmos autóval kapcsolatban teszik ezt, még nekem is meglepő volt. Az érdekes témát így te magad tetted jelentéktelenné egy buta, oda nem tartozó és megalapozatlan kijelentéssel.

Dixi. 2012.11.10. 18:43:23

Kedves barátom csak a viképidiát ajánlom neked h meg határozd az egyház fogalmát
Megtalálod itt:

hu.wikipedia.org/wiki/Egyh%C3%A1z

Gondolom nem okoz nehézséget számodra megnyitni ezt a linket.
Sok sikert neked továbbra is elméd élesítéséhez..

És ha te tudnád h hány és hány egyház közösség szegényedet el mert a kedves pap, vagy hívjuk bárminek is ellopta a hívek pénzét és magáncélra használta fel...

És ha már itt tartunk tudod-e h a kedves hívektől pl takarítási pénzt szednek...és ilyen pénzt és olyan hozzá járulást...szóval nem tudom ki beszél hülyeségeket...

Dixi. 2012.11.10. 18:45:02

@erdelyik:

Bocsánat az előző kommentet neked szántam csak elfelejtettem a VÁLASZ ERRE linkre kattintani.
Szép estét. :-) :P

erdelyik 2012.11.10. 21:20:26

@Dixi.: Hát az bizony szomorú, hogy a műveltségedet a wikipediáról, a hozzád hasonlóan "műveltek" által összehozott hablattyal helyettesíted. Amit belinkeltél, az az egyház szó ugyancsak hozzá nem értő politikusok által alkotott jogi használata. Eszerint lehet buddhista, vagy iszlám egyház is. Ugye még te is érzed, hogy ez mekkora marhaság?
De hogy lásd, hogy a wikipedia tényleg mennyi marhaságot összehord, olvasd ezt a mondatot: "A legtöbb hívőt a római katolikus egyház számlálja a keresztény és a katolikus egyházak között." Ez is wikipedia. Eszerint van a keresztény és a katolikus egyház? Ugye ezen is látszik, hogy ostobaság?
Az egyház szó definíciója a következő: valamely keresztény vallás híveinek összessége mint szervezett, intézményesült közösség. Ugye most már érted, hogy eddig fogalmad sem volt az egyház szóról?
Én ugyan nem a katolikus egyházban, de egy másikban dolgozom, így tökéletesen tisztában vagyok azok viszonyaival. Amit te összehordasz, ez lehet mendemonda, egyedi jelenség. De ha te ebből vonsz le általánosító állításokat, akkor az a te szellemi nívódat dicséri.
Nem csupán az egyházakkal kapcsolatos ismeretekre értve, de azt javaslom, mielőtt belebeszélsz egy témába, vértezd fel magadat tudással is.

kirchner12 · http://kezeltszamla.blog.hu 2012.11.14. 13:59:02

Az azért szép lenne, ha ez a valóban példamutató járgány divatba jönne a csúcs vezetők közt, és a végén Irán és Szaud-Arábia urai is ebben pózolnának, az olajukért áhítozó nyugatnak ; )


süti beállítások módosítása