Ökopápára várva

2013.03.02. 08:54 - vancat

benedek_0.jpgElektromos Renault Kangoo-ra cserélte G-osztályos Mercedes dzsipjét, napelemeket szereltetett a Vatikán tetőire, védte a kis városállam árva macskáit és madarait. De nem csak ezért szeretjük rengetegen a tekintélyes tudós-teológust és a kedves, emberséges pápát, Joseph Ratzingert. Nem adott ki környezet- és természetvédő enciklikát, mégis mindenki, aki kicsit alaposabban figyelemmel kísérte vatikáni ténykedését, tudta: nemcsak Ádám és Éva utódai, de Isten minden más kis teremtménye iránt felelősséget érzett.

Viszonylag rövid és akarata, szándékai ellenére több botránnyal kísért pápasága, meg persze a hittani kongregáció élén eltöltött korábbi időszaka jó erkölcsi, teológiai alapot teremtenének arra, hogy utóda a világ első kifejezetten környezettudatos ökopápája legyen. (Meg aztán ennek éppen itt is lenne az ideje.)

Ki lenne a pápaválasztó - és pápává választható - bíborosok közül a legmegfelelőbb, vagyis legökobb jelölt?

Nem tudom.

Azt viszont igen, hogy az esztergomi érsek, Erdő Péter tekintélyes tudós-teológus és kedves, emberséges főpap. Nemrégiben ráadásul azt mondta: "Próbáljunk meg kibékülni természeti környezetünkkel." Nem is lenne rossz programszlogen egy leendő ökopápától.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr65112761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fda 2013.03.02. 16:44:33

Kedves cikkíró, te tényleg azért szeretted a pápát, mert szólt a szolgáinak, hogy hozzanak neki egy elektromos kocsit?
Vagy tényleg volt bármi köze ahhoz, hogy volt pénzük napelemekre?

Erdő Péterről is mondj már valamit, miért lenne ő jó "öko-pápa"?
Mit tett ő a környezetért?

fda 2013.03.02. 16:47:17

Ja. Hány főpapot (például bíborost, pápát) ismersz, aki lecsavarja a fűtést, amikor elmegy otthonról? Aki nem hagyja évbe a lámpákat? Aki vonattal jár? Aki bármit is tesz a környezet javításáért?
Nem bántani akarom őket, csak arra reagáltam, hogy cikkeddel ellentétben én nem értem, milyen környezetvédelmi tevékenységeket lehet belelátni főpapjaink mindennapjaiba.

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.02. 23:14:15

Erdőtől mit vársz? Nomen est omen.

Bélabáttya (törölt) 2013.03.03. 01:39:15

Imádkozom, hogy ne legyen magyar pápa. Pedig nem szoktam ilyet tenni, de később, kötelezően pláne nem szeretnék...


süti beállítások módosítása