Öko Renault 5-ös érkezik

2013.09.02. 11:11 - vancat

renault 5 006.JPGIgazán hagyománytisztelő, kedves, trendi és öko módon akarja szélesíteni kisautós termékpalettáját a Renault. Megbízható forrásból származó információink szerint 2014-ben most már bizonyosan visszatér a Renault 5, Európa egykori kedvence, a hétköznapi használatra tervezett, unisex kisautók talán legsármosabbikja. Amelynek gyártása 1996-ban, a Clio érkezésével fejeződött be.

De ami a lényeg: az új Renault 5-ös lesz az, amely az új, hosszabb Smart padlólemezre épül, és megkapja a Renault háromhengeres, kilencszázas motorjának turbó nélküli változatát (is). Kizárólag ötajtós változata lesz, a hátsó kettő, ahogy a képen is látható, rejtett kilinccsel, és rendes csomagtartóval jön, kilencezer euró körüli alapáron. 

Vagyis a Renault (is) megpróbál visszatalálni ahhoz a nemes, de egyszerű hagyományhoz, hogy korrekt áron, vonzó külsejű, takarékos és praktikus autót kínáljon. Olyat, ami városba még nem túl nagy, országútra már pont jó, és akár hosszabb autópályás utazások is abszolválhatóak vele - persze normális tempóban, a külső sávban. Amit nem ostoba extrák, hanem a jármű, a maga csupasz valójában képes eladni és eladhatóvá tenni.

Valószínűleg ezzel egyébként el is dőlt a jövőbeli, új, nagyobbik Smart sorsa, hiszen ki lesz az a hülye, aki a két azonos mechanikájú autó közül a sokkal drágább és egyelőre csúnyácskának ígérkező Mercedes (Smart) változatot választja majd. Ma se nagyon vesz senki drága Mercedes Citant az olcsó és nagyszerű Dacia Dokker helyett, miközben a két autó lényegét tekintve egy és ugyanaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr765488853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.09.02. 16:52:43

Szerintem a Mercedes Citan a Renault Kangoo alapjára készült.

(bár azt nem tudom, h az önálló modell e vagy az meg a Dokkerrel rokon, manapság ez nagyon nehezen követhető)

gatto nero 2013.09.02. 19:39:47

Az R 5 tényleg egy rendkívüli autó volt, különösen az első generáció és a második a facelifet előtt.
Jó lenne, ha újraterveznék, de gondolom ez még nem a végleges változat.

nagyfeszültség 2013.09.02. 19:41:28

@klarky:

Állítólag szigorú üzleti titok, merthogy nagyon ciki, de Dacia. Egyébként a Dokker jó formájú, olcsó és praktikus, a Citan drága, bamba és tele van felesleges hülyeségekkel, azt a látszatot keltve, hogy ez egy Mercedes.

MACSKANŐ 2013.09.03. 09:42:48

@klarky:

Aranyos lesz, csak ne taxisárgában -:)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.09.03. 13:02:23

@nagyfeszültség: Én ugyan nem értek egy kukkot sem németül, de az biztos, h pusztán a képek alapján, csak a felépítményt nézve ennek a két autónak semmi köze egymáshoz. Se egy illesztés, egy domborulat, egy lemezél/kivágás, semmi nem stimmel.

Lehet, h a padlólemez és a hajtáslánc ami egyezik, nem tudom.


süti beállítások módosítása