Quad: pusztítás helyett segítség

2013.09.05. 08:14 - vancat


Ezúttal duplán is idegen tollakkal ékeskedem. A bevezetem.hu stábjának, Katona Zoltán operatőrnek a kisfilmjét veszem kölcsön ahhoz, hogy rávilágítsak, miként is válhatna a tahó és értelmetlen környezetpusztítás egyik szimbóluma, a quad azzá, amire talán eredetileg is kitalálták: nehéz munkák társává, katasztrófahelyzetek, árvízek, balesetek körüli mentés eszközévé vagy éppen a vadőrök, mezőőrök, természetvédelmi őrök áldásos munkájának segítőjévé.

Nos, úgy válhatna azzá, ha arra használnánk. Azok vennék és vehetnék meg - magánemberek, civilszervezetek tagjai vagy állami hatóságok dolgozói - akik ezzel az egyébként zseniális eszközzel valamit előmozdítani, valakiken segíteni tudnak, és nem arra veszik, hogy pusztítsanak vele - erdőt, mezőt, vizes élőhelyet, mezőgazdasági területet.

Az alábbi kisfilmben erről ráadásul nem egy környezetvédő beszél, hanem egy jetski világbajnok, Gerencsér Csaba, aki történetesen az egyik legismertebb quadmárka Magyarországi importőre is. Csaba egyébként elmondta: amennyire ezt befolyásolni tudja, a maga részéről minden el fog követni annak érdekében, hogy az általa forgalmazott quadok ne botrányos erdőpusztítások és értelmetlen, eszetlen balesetek okozói, hanem tanyasi orvosok, vadőrök, katasztrófavédők, erdő, mező és polgárőrök munkatársai és munkaeszközei legyenek. Úgy legyen!

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr755494585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása