Fenyegetés Zamárdiban

2013.09.18. 08:17 - vancat

Életveszélyesen és névtelenül megfenyegették szegény Csákovics Gyulát, zamárdi polgármesterét és családját, azt követelve, hogy ne merje még egyszer engedélyezni a település területén zajló Balaton Soundot.

Nem, semmiképpen sem cinizmusnak szánom a szegény jelzőt. Egészen őszintén úgy gondolom, hogy nem korrekt, nem polkorrekt és nem bátor eljárás a hetvenes évek harmadosztályú horrorfilmjeinek mintájára, újságokból összeollózott névtelen fenyegetésekkel kinyilvánítani akár még egy abszolúte méltányolható véleményt, követelést sem.

Merthogy azért azt szögezzük le gyorsan, hogy Zamárdiban a helybéliek döntő többsége a háta közepére nem kívánja a Balaton Soundot, és az eddig egyébként csendes, de azért úgy tűnik, egyre hangosabb többséget jogosan irritálhatja az, ahogy Csákovics Gyula polgármester viszonyul a Sound-kérdéshez. Zamárdi első embere ugyanis megmásíthatatlan tényként, valamifajta örökidőktől örökidőkig tartó szerzett jogként tekint Gerendai Károly ide telepített zajos bizniszére, és a legmélységesebb tabuként kezeli még a halk és udvarias kérdésfelvetést is, hogy tudniillik jó-e, kell-e ide bármilyen Sound?

Csákovics leginkább akkor leplezi le magát végérvényesen, amikor egy-egy tévés nyilatkozatában lényegében nem is a település első embereként, hanem a Sound harcos védelmezőjeként, és a Sound körül kialakult problémák elsimításának garanciájaként jeleníti meg magát. Csákovics úgy tekint a Soundra, mint valami ősidőktől itt lévő, érinthetetlen, szigorúan védett műemlékre, amely esetében legfeljebb csak az lehet kétséges, hogy hányan, mennyiért és mikor látogathatják. De a léte fátum, a nemléte tabu.

Ráadásul Csákovicséhoz kísértetiesen hasonló Gerendai másik vállalkozásához, a budapesti Sziget fesztiválhoz az itt illetékes Tarlós István főpolgármester és Bús Balázs óbudai polgármester hozzáállása. A problémákról nem is nagyon kell beszélni, azokat megoldjuk. Ha maradnak mégis, azokat is megoldjuk, ha gond van, közbelépünk, ha sok századszorra is túl nagy a zaj, majd megint lehalkíttatjuk. Ha tönkreteszik a parkot, majd rendbetetetjük. Szóval mindenre van gyógyír, csak valaki fel ne vesse: kell-e, jó-e, szabad-e, hasznos-e, korrekt-e a Sziget fesztivált a hajógyári szigeten megrendezni.

A Fidesz közel három és féléves kormányzása során tényleg tabuk sorát döntötte le egyik pillanatról a másikra.
Ki merték húzni az alvilág lába alól a legjelentősebb bevételi forrásukat, a játékgépeket, el merték venni a legvéresebb szájú kommunisták nyugdíjkiegészítését, adót mertek kivetni a bankokra, és - hogy azért mondjak bátor környezetvédelmi intézkedést is - be merték vezetni a kamionok kilométerarányos útdíját és intenzíven dolgoznak a rendszerváltáskor a multik nyomására egyik pillanatról a másikra szétzilált betétdíjrendszer visszaállításán is.

Szóval e néhány kiragadott példa is illusztrálja: bár sok rosszat el lehet mondani az elmúlt három évről, azt semmiképpen sem, hogy ne mertek volna belekezdeni öröknek hitt dolgok megváltoztatásába. Gerendai vállalkozásai úgy tűnik kivételt jelentenek. Tarlós, Bús, Csákovics: három eltérő habitusú, vérmérsékletű, politikai befolyású, kaliberű ember, de közös bennük, hogy akár saját választóikkal szemben is hajlandóak Soundot, Szigetet feltétlen védelmükbe venni.

Miközben lefogadom, hogy akár Óbudán, akár Zamárdiban egy gitározó utcazenészt is azonnali hatállyal megbüntetnének és örökre eltiltanának a további zavaró zenéléstől, ha bármely, helyi rendeletben foglalt szabályt egyetlen egyszer is megszegne.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr665521737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2013.09.18. 08:30:31

Én akarok itt politikai vihart kavarni, de anno végigolvastam az összes párt reklámanyagát és akinek a gyűlésére tudtam elmentem.
Nem mintha nem lett volna határozott képem, hogy kire fogok szavazni ebben az idiokrácia nevű szennyhalomban, de merő perverzióból.
Azóta persze sok szarházi meghasonlott önmagával.

Viszont nem tudok elmenni amellett a tény mellet, hogy

"A Fidesz közel három és féléves kormányzása során tényleg tabuk sorát döntötte le egyik pillanatról a másikra.
Ki merték húzni az alvilág lába alól a legjelentősebb bevételi forrásukat, a játékgépeket, el merték venni a legvéresebb szájú kommunisták nyugdíjkiegészítését, adót mertek kivetni a bankokra, és - hogy azért mondjak bátor környezetvédelmi intézkedést is - be merték vezetni a kamionok kilométerarányos útdíját és intenzíven dolgoznak a rendszerváltáskor a multik nyomására egyik pillanatról a másikra szétzilált betétdíjrendszer visszaállításán is."

Nos ez leginkább a Jobbik programja volt.

gigabursch 2013.09.18. 08:31:37

@gigabursch:
Én NEM akarok...

bocsi....

:-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.18. 17:38:08

"Merthogy azért azt szögezzük le gyorsan, hogy Zamárdiban a helybéliek döntő többsége a háta közepére nem kívánja a Balaton Soundot,..."

De azzal egyiknek sincs semmi gondja, hogy az alatt a 4-5 nap alatt annyit keres, mint egyébként egész évben, ugyi?!

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.18. 17:44:19

De most komolyan, annak ellenére, hogy a Sound alapvetően a legalja embereknek a fesztiválja, miért kellene megszüntetni, szerintem teljesen normális, hogy Zamárdi polgármestere alapnak tekinti, hogy minden évben Gerendaiék megrendezik ott ezt a tücctüccfesztivált, mivel Zamárdinak valószínűleg rengeteg bevételt hoz. Ezt úgy mondom, hogy fogalmam sincsen, Gerendai mennyit fizet a helyért, ha 0-t, akkor is rakás egyéb bevételük vannak, mert a fesztivál látogatói messze nem csak bent fogyasztanak, ráadásul ez kimondottan a pénzes prolik fesztiválja, szóval nem gondolom, hogy keveset hagynának ott a környék vendéglátó helyein és boltjaiban.

csavari 2013.09.18. 17:46:49

Teljesen jogos önvédelem a bűnözés ellen amit rászabadítottak a településre! A drog, az erőszak, lopás, az ordenáré viselkedés nem hiányzik a lakosságnak! A lakosság egyáltalán nem keresi magát szét ugyanis azok az állatok hozzák magukkal a szereket ami az állattá válásukhoz szükséges!

csavari 2013.09.18. 17:50:38

Még csak annyit, hogy a somogyi kanászkürt szerint a a jegyző elvtársnőt fenyegették meg most, a polgármestert évekkel korábban!

Szúnyog 2013.09.18. 17:50:56

@doggfather: ki keres ott és mennyit? Kicsit konkrétabban!

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.18. 17:51:12

Egyébként a Sound nem kötődik annyira Zamárdihoz, mint a Sziget Budapesthez, szóval ha a helyiek komoly bevételektől eshetnek el, ha Gerendai gondol egyet és más Balaton parti településre viszi át.

Nem egy városban volt sokkal kisebb jelentőségű fesztiválnál, hogy a helyiek ugattak, majd az önkormányzat is ugatott, végül engedélyezték, de következő évben már a szervezők kerestek neki más várost, mert nem akarták ugyanezeket a köröket lejátszani, a város lakói meg azóta is néznek, hogy miért vannak továbbra is a béka segge alatt gazdasági szempontból (nem ezért, ez csak csepp a tengerben).

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.18. 17:53:22

@Szúnyog:
Konkrétan a település összes lakosainak a száma 2366, feltételezem ezeknek jó része idegenforgalomból él, hiszen még Soundon kívül is 10-szer annyi nyaraló ember lehet ott, mint helyi lakos.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.18. 17:55:07

@csavari:
És szerinted nem foglalják le ilyenkor a közelben lévő összes hotelszobát, kiadó szobát, házat, stb. azok az állatok, nincsenek tömve a környékbeli éttermek kocsmák, és az illegális drogokon kívül csak a benti 700 Ft-os sört isszák?

nagyfeszültség 2013.09.18. 17:56:11

Gerendai a mai kor disznófejű nagyura.
Mindenhová van kapcsolata, minden elintéz, mindenkit félretesz az útból, aki keresztbe húzná az üzleti számításait.
Remélem hamarosan Vizoviczky sorsára jut és akkor már fel lehet vetni a kérdést, kell-e Sziget vagy Sound.
Szégyen, hogy Tarlós, Bús így becsicskul ennek a visszataszító zsírós hajú mangalicának.

nagyfeszültség 2013.09.18. 17:59:04

@Ensiada Arkoveitie:

De Magyarország is gondolhatnak egyet és Gerendai mehet a balkánra a szarjaival, ahol még figyelmen kívül lehet hagyni az összes zaj és környezetvédelmi szabályt.
Ja és vannak olyan hülyék, akik elhiszik, hogy veszteséges ezért aztán nem csak a közterület foglalásért nem fizet, de adót sem.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.18. 18:00:59

@nagyfeszültség:
Nyilván Gerendai azért csinálja, hogy keressen vele, senki sem hiszi azt, hogy veszteséges.

Viszont persze, el lehet őket zavarni máshová, csak akkor éppen máshová fog menni a külföldi proli is, és máshol fogja elszórni a pénzét.

Szúnyog 2013.09.18. 18:01:03

@Ensiada Arkoveitie: talán elolvastad az állítást is, miszerint 4-5 nap alatt annyit keresnek, mint egész évben. Szolídan számolva is 1-1 milliót. Ez biztosan így lehet, persze.

gatto nero 2013.09.18. 18:01:52

@csavari:

És Gerendai rendezvényein nincsen drograzzia, ugyanúgy ahogy Vizoviczkyéin sem volt.
Vígan kokainozik a VIP-ben a magyar felső tízezer.
Ezek védik be Gerendai dagadt picsáját.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.18. 18:03:25

@Szúnyog:
Lehet, hogy doggfather túlzott, de azért az tény, hogy mikor Sound van, az a normál szezonbeli hetekhez képest sokszoros forgalmat jelent a vendéglátásban.

gatto nero 2013.09.18. 18:07:26

@Ensiada Arkoveitie:

Nem minden a pénz, meg a bevétel.
Majd rájössz -:)

Függetlenbaloldali (törölt) 2013.09.18. 18:09:08

@Ensiada Arkoveitie: @doggfather: Most ezt mondjátok, de amikor arra kerülne sor, hogy az általatok emlegetett hatalmas anyagi javakat (ami miatt az embereknek el kellene mindezt viselni) átadják az önkormányzatnak, akkor ti nyomatjátok a leghangosabban, hogy mekkora szemétség, hogy fejőstehénnek tekintik őket. Egyébkéntis az ő pénze van benne mit akar már ott az önkormányzat...

Az ugye megvan, hogy a Sziget is hosszú évekig ingyen kapta a területet a fővárostól? Ellenben a bent levő sörsátrak üzemeltetőitől helypénzt szedtek...

MACSKANŐ 2013.09.18. 18:10:16

Ha Gerendai tényleg olyan rossz ember, amilyen rettenetes külsejű, akkor az Isten mentsen meg tőle - mindenkit.

Szúnyog 2013.09.18. 18:13:43

Én általában nem vagyok a rendezvények ellen, bár a Sziget okozta közlekedési káosz erősen zavar.
A Sond-nak közelében sem voltam, viszont idén volt szerencsém Akarattyán "élvezni" az aligai B my Lake fesztivált (techno, tech house, minimal, electro). A víz hozta a hangot, a kb. 3 km-re lévő rendezvény harsányan bömbölte végig az aug. 20-i hosszú hétvégét, a pihenni akarók "örömére". Nem vagyok feljelentős, háborgós, de ez tényleg sok volt. A strandon hallomm, amint többen telefonálnak a rendőrségre, majd elképedve hallják a választ, engedélyezett rendezvény, nincs mit tenni.
Szerintem volna mit tenni.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.18. 18:22:59

@gatto nero:
Persze, hogy nem minden. Például az sem tesz jót az ország élhetőségének, ha fesztiválokat tiltanak be, persze ez nézőpont kérdése, a lakosság vagy elvisel egy ilyen hetet az évben, cserébe helyi bevételek (is) lesznek, vagy elzavarják a fesztivált, és akkor majd valahol máshol megrendezik, ez esetben meg a bevételektől elesnek. Ez egy ilyen játék.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.18. 18:37:01

@Szúnyog:
Én ugyanúgy rühellem a hangos tücctücc zajt, mint te, és ugyanúgy zavarna, ha pihenni szeretnék, csak feltételezem azt a fesztivált sem 1 héttel a nyaralásod előtt találták ki, hogy lesz, másrészt ilyen alapon az élőzenés fesztiválokkal is ugyanúgy elbánhatnak.

BitPork 2013.09.18. 19:53:34

+1 a bezárásra. Egy agyrém amikor napokon keresztül nem lehet aludni. Meg a kertben néha behajított részeg fiatalokat találni. Az ilyen összejövetelek menjenek ki a pusztába. A Szigettel együtt. Ott lehet állatkodni.

weinmaker 2013.09.18. 20:03:41

jó ez a magyar felfogás. A pénz az kell mindenből de tenni érte ? A faszt... Elviselni évi 4 nap "zenét" ? A faszt, de a pénzt azt adjátok ide!

genyamagyar 2013.09.18. 20:11:05

"el merték venni a legvéresebb szájú kommunisták nyugdíjkiegészítését, "

Hö hö hö! 8000 ft-ot vettek el kb száz embertől.
Politikai piár az egész...

KopaszMercis 2013.09.18. 20:18:17

Innen üzenem a pószternek, hogy ha neki nem szóltak volna 89 tájékán, most már nem kell belső útlevél az országban (sőt schengeni övezet van stb) el lehet takarodni a faszba zamárdiból ha nem tetszik... ezt a neóhippi tarisznyás hisztit, amivel szennyezed a közös intellektuális környezetünket pedig mellékeld...

Csak, hogy pozitív hangon és baráti jótanáccsal zárjam mondandómat, tiltakozni így illik:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/38/Th%C3%ADch_Quảng_Đức_self-immolation.jpg
a többi úri hiszti és zaj. kérlek ne vernyákolj, hanem tiltakozz ha nem tetszik.. köszi

KopaszMercis 2013.09.18. 20:19:02

@genyamagyar:
"el merték venni a legvéresebb szájú kommunisták nyugdíjkiegészítését, "
Jah, és a Kövér is ugyannyit keres és ugyanakkora nyugdíjat fog kapni! :)

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2013.09.18. 20:24:56

"A Fidesz közel három és féléves kormányzása során tényleg tabuk sorát döntötte le egyik pillanatról a másikra."

Például két lépcsőben jelentősen megemelték az LPG jövedéki adóját... amit most nem tudnak eladni, majd elfáklyázzák "ingyen". Bölcs döntés volt.

Mrs.Columbo 2013.09.18. 20:58:57

Olvasgatom itt a kommenteket és nem egészen értem, hogy ha egy településen a többség köztudottan nem akar otthont adni egy rendezvénynek (ami meglehetősen leamortizálja egy időre a környéket, az ott lakóknak szerintem inkább ez a nagyobb gondja, nem a zaj), akkor milyen jogon próbálja megmondani nekik bárki nem ott élő a tutit, hogy márpedig ha kell a pénz, akkor ne ugassatok, hanem viseljétek el?
Nyilván mérlegelték, hogy inkább nem tartanak igényt a pénzre. Persze az önkormányzat meg dehogynem, főleg amennyi kenőpénzt adhatnak nekik a Gerendaiék.

Szúnyog 2013.09.18. 21:24:10

@Mrs.Columbo: pedig Kopaszercis ezt is elmagyarázta. Húzzanak a faszba a Zamárdiban élők. Itt tartunk. :(((

blue angel 2013.09.18. 21:41:47

@doggfather: Epeszu ember nem adja ki a nyaralot Sound alatt, ahogy mi sem.
Hogy a szezon elott frissen festett, karbantartott, gondozott hazat-kertet 4 nap alatt tonkrevagjak?
Igy a foszezonban nincs kiadva azon a heten, ket hetes fix turnusba rondit bele. Egy szezon 6 het!
Es mi sem tudunk lemenni addig, mert a zene miatt nem lehet aludni, kisgyerekekkel vagyunk . 300 m-ra vagyunk a parttol. Azt meg lezarjak, es elotte egy hettelmar epitkeznek, szoval nekunk ez tragedia.

weinmaker 2013.09.18. 21:56:01

@Mrs.Columbo: A zamárdiak többsége támogatja a dolgot.

@blue angel: Ennyi hülyeséget rég hallottam egy kommentben

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.19. 07:44:24

@Szúnyog: bárki akinek van csak 3 m2 földje, hogy sátrazzanak a fesztiválozók. Bárki aki akármilyen kaját, piát árul. A taxisok, soroljam még?!

@blue angel: épeszű ember drágábban adja ki arra az időre, legalábbis ha szállást keresel akkor Ez ami feltűnik azonnal.
Sőt annyival drágábban, hogy simán újra lehet festeni...

gatto nero 2013.09.19. 16:36:28

@doggfather: tényleg mindenki csak a pénzzel van elfoglalva?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.19. 17:51:28

@gatto nero: hát aki ott lakik az is él valamiből, nem?! és főleg turizmusból. Erre most ekézi valaki a legnagyobb helyi rendezvényt?!


süti beállítások módosítása