Veszélyes hulladék

2014.08.09. 11:42 - vancat

20140804_172539.jpgVan Óbudán, a Kenyeres utcában egy hosszú évek óta súlyosan elhanyagolt állapotú üres telek. Ahogy a mellékelt fotón is látható, a terület fémkerítéssel van elzárva, ami persze sokakat nem akadályozott meg az utóbbi években abban, hogy rengeteg hulladékot, köztük veszélyes vegyi anyagokat, akkumulátorokat, fertőző kommunális és egyéb szemetet is bedobáljanak a területre.

A környék lakói számára már jóideje teljességgel felfoghatatlan, hogy miközben ma már néhány tő parlagfűért azonnal keménykednek és bírságolnak az önkormányzatok, hogy a fenébe maradhatott fenn hosszú évekig ez a helyzet. Egy csendes, kedves kis belső óbudai utcában hogyan keletkezhetett egy üres és elhanyagolt telek formájában egy veszélyeshulladék-tároló, ahol vélhetően az esőzések által bemosott szemét összetevői már a telek talaját is súlyosan elfertőzték.

Mellette lakóházak, egészségügyi intézmény, a közelben élelmiszerbolt. A rémséges fertőként ismert telek egyetlen kedves momentuma az volt, hogy néhány kóbor cicának adott otthont, akik mint egy kis család, itt élték mindennapjaikat. Mindig kaptak valamit enni: volt, aki jó minőségű szárazkaját, más csak egy kis maradékot helyezett el nekik.

Mindez a kis idill addig tartott, amíg meg nem jelent a terület tulajdonosa, aki befolyásos ügyvédekkel, önkormányzati kapcsolataival fenyegetőzve rögtön konfliktusba is keveredett az állatokat etető környékbeliekkel.

Ugye jól értik kedves olvasóim: a mocskos telek gazdája lép fel a környékbeliek és a kóbor állatok ellen.

Nem a hatóság és nem a lakók ellene, hanem ő, aki talajcsere, ökológiai rehabilitáció helyett a macskákkal van elfoglalva. A telket - a kerítésre kitett tábla tanúsága szerint - el akarja adni.

(Kérdés persze, kinek lesz kedve egy hosszú évekig a legkülönbözőbb veszélyes hulladékokkal szennyezett területet ilyen állapotban megvásárolni.)

Tehát építkezés, tereprendezés, rehabilitáció nem zajlik. Az egyetlen érdemi tevékenység a magukat ott meghúzó macskák üldözése és az elpusztításukkal fenyegetőzés.

A kis cicacsalád azóta remegve, összebújva, kocsik alatt húzza meg magát. Nem tudják, nem értik, kinek mit ártottak létükkel, és miért sajnálnak tőlük még egy súlyosan szennyezett, lakatlan, elhagyatott területet is.

Ami különösen érdekes, hogy a környék jóérzésű, állatbarát lakói szerint a hölgy visszatérően önkormányzati és egyéb, magas kapcsolataival fenyegetőzve azt állítja: maga a hivatal fog eljárni - nem vele, hanem a macskákkal és a macskákat etetőkkel szemben.

Az évekig veszélyes hulladékokkal és büdös, rohadó szeméttel telítődő telek és macskagyűlölő tulajdonosának története itt tart. De bizonyosan nem itt végződik.

Több kérésem is lenne.

Az első kérésem az utóbbi időben, négy év gyalázatos és skizofrén kormányzati munkája után fákat védő civilként újraaktivizálódott Illés Zoltánhoz: még véletlenül se érezzen késztetést állást foglalni és belefolyni ebbe az egyébként kicsinyességében is súlyos környezet- és állatvédelmi konfliktusra. Kérem, hagyja ezt a tisztességes emberekre.

A második, a környezet- és állatvédelem ügyében elég sok pozitív lépést is tett Óbuda vezetőihez: mutassák meg ennek a hepciáskodó, velük és mindenfajta ügyvédi kapcsolataival fenyegetőző vénasszonynak, hogy Óbudán nem szokás veszélyes hulladék tárolására használni telkeket és állatok kiirtásával fenyegetőzni.

Végül, de legelsősorban azt kérem az Óbudán vagy bárhol máshol lakó állatbarátoktól, hogy ne maradjanak tétlenek a telek - állítólag - Margit nevű tulajdonosának állatkínzást kilátásba helyező, minden emberi és emberiességi normát nélkülöző viselkedésével szemben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr866589661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szécsényi László 2014.08.09. 15:33:59

Két házzal odébb lakom. A telek az utca szégyene, eddig van még mire szégyenkezni. Pár napja elkezdték kipucolni, azóta a cicákat sem látni. Remélem nem állatgyilkolászás miatt.

Gera 2014.08.09. 16:18:13

Nem jártam még ott, de enyhe túlzásnak tűnik ez a veszélyes-hulladéktól való rettegés.

A kóbor macskákat meg ne etesse senki, így is lehet belőlük bőven. Ha valaki akarja, akkor persze befogadhatja, én csak örülök neki.

Ninjaboy 2014.08.09. 16:39:08

Azokat könnyű bántani, akik nem tehetnek a helyzetről...jelen esetben az állatok...mindenesetre jó figyelemelterelés. Bezzeg ha a vén kurva nyakára lépne valaki véletlenül, akkor máris feldughatná magának a kapcsolatait.

nagyfeszültség 2014.08.09. 16:52:30

Vancat, segítek: a rohadt kurva neve: pál margit és valószinüleg több macskát meggyilkolt. A telek földje súlyosan szennyezett, a vénasszony pedig nagyon magabiztosan fenyegetőzik. Szeretném ha Bús Balázs határozott hatósági fellépéssel bebizonyítaná, hogy nem érintett a vén szarazagú törpe üzmeiben az óbudai önkormányzat.

Ladislav 2014.08.09. 17:12:08

"vén szarazagú törpe" - Pontosítok,mert csak erre vonatkozik a mosolyjel.
Off: 2 macskám volt, egy maradt, mert valaki a környéken elkezdte a "begyűjtésüket". Szinte minden évben kampányjellegűen csoportosan tűnnek el a macskák az utcánkból. Jelzem, többen elkezdtek nyomozni az utcánkból és nem hívjuk ki a rendőrséget,ha meglesz az elkövető...

nagyfeszültség 2014.08.09. 18:03:26

@Ladislav: majd küldj videót a tettes szétvert pofájáról...pál margitka egyébként konkrétan szar és izzadságszagú. A poszthoz közölt képpel ellentétben mára a fákat is kivágatta a vén törpe a telken. Remélem előbb-utóbb felelősségre vonják állatkínzás miatt is.

MACSKANŐ 2014.08.09. 18:11:13

A telek tulajdonosa tényleg egy két lábon járó veszélyes hulladék. Ideje lenne ártalmatlanítani.

borzimorzi 2014.08.09. 22:46:41

@Ladislav: Begyűjtééés??? Milyen jogon? Hogyaza!

Legalább csip volt benne? Bár kár reménykedni, az ilyen őrültek nem adják le az Illatoson se, meg máshol sem, hanam ölik az állatokat. :-(((

Üdv:
b

bridget jones 2014.08.09. 22:47:56

Kedves Vancat, a képen lőthatónál ma már sokkal rosszabb a helyzet. Az ott látható fákat egytől egyig kiírtotta a telek macskakínzó szemétláda tulajdonosa, aki ráadásul kifejezetten agresszíven és fenyegetően lép fel.

Ladislav 2014.08.09. 23:32:04

@borzimorzi: Semmilyen csip nem volt a macskámban és tudtommal az utcánkban lakók egyikében se. Szar alak,aki ilyet tesz.
@nagyfeszültség: Nem küldhetek, mert az már önbíráskodás lesz, és mint tudod mindenkinek van joga, legfőképpen az elkövetőnek, de ha már visszaütsz, szóval az a legnagyobb probléma.
Ha meglesz, akkor fénykép nélkül is el lehet képzelni :)

BKV reszelő 2014.08.10. 07:39:50

@Ladislav: Egyrészt rakathatnál bele chip-et, ha már ilyen öntudatos vagy, másrészt a kóbor állatokat nem mindenki szereti, azokat be kell gyűjteni. Egyrészt, mert nem mindenki tolerálja a macskaszart a küszöbén, másrészt közegészségügyi okokból. A sok ide kommentelő "agyonverni" tipusú faszkampó meg bekaphatja, három kutyám van, de nem csavarognak. Ha ti is így tudnátok tartani állatot, nem lenne problémátok.

borzimorzi 2014.08.10. 10:17:26

@Ladislav: Ó, jaj. Akkor sajnos nem sok remény marad. :-(
Talán még abban lehetne reménykedni, hogy csak elkóborolt, s majd hazamegy. De a macskák ragaszkodnak az otthonukhoz, tehát erre minimális esély van. Ha élne, már otthon lenne.

A tulajdonosnak a fejével bizony beszélni kell. Ha szóban nem megy, akkor írásban, ajánlott levélben. Plusz az utca lakóinak aláírásával ellátott levelet másolatban, jó nagy méretben ki kellene tenni a telek kerítésére is. A tulajdon ugyanis felelősséggel jár, senki sem tarthat fenn egy fertőző gócot a város közepén csak azért, mert van neki egy telke. Tulajdonos akar lenni? Akkor viselkedjék is úgy!

Az ÁNTSZ-nek már rég szénné kellett volna bírságolnia az ilyet.

Üdv:
b

lobz 2014.08.10. 10:23:37

A hosszú évek alatt a környéken lakóknak egyszer sem jutott eszébe feljelentést tenni akár több hivatalos szervnél? A problémák nem oldódnak meg maguktól.

Ladislav 2014.08.10. 10:55:40

@BKV reszelő: Az öntudatosság és környezettudatosság a macskák ivartalanításban kimerült, mert elvileg akkor kevésbé mászkálnak a szomszédoknál. De, az összes szomszédomnak van vagy volt macskája. Kis, rövid utca, kb.20 házzal, ahol 15-ben cica is lakott. Itt mindenkinek viszonylag nagy telke van, ezért a teljes elkerítés nem jöhet szóba, meg a macskák szeretnek szomszédolni. A legtöbb régi "lakót" már arcról ismertem. Ahol kutya is van, nyilván nem tűri meg a számára idegen macskát, ilyen volt a miénk is. Plusz adalék, hogy az utcában működik egy nem annyira kicsi cég, ahol, a szolgáltatás jellegéből adódóan előfordul rendszeresen patkány és egér, így a macska bio rágcsálóirtó.
"sok ide kommentelő "agyonverni" tipusú faszkampó": ezek sokszor csak a hecc kedvéért írják, amit írnak. Sajnos rendőrt is ismerek, akinek ez az ügyeleti szórakozása, hogy ilyeneket beírogat és röhög a reakciókon.
@borzimorzi: Már tudom, hogy nincs remény.

nagyfeszültség 2014.08.10. 11:03:28

@BKV reszelő:
Te miről beszélsz?
Egy koszos, mocskos, elhagyatott telken él egy kis macskacsalád akit etetnek a környékbeliek. Annyi emberség kellett volna, hogy ne basztassa azokat a nyomorult, amúgy is megrémült állatokat, hanem egy kis emberséggel-konstruktivitással ne akadályozza a szakszeráű befogásukat és elhelyezésüket.

nagyfeszültség 2014.08.10. 11:05:50

@lobz:
Jogos a felvétés. Ezt a Pál Margit nevű izzadság és szarszagú vénasszonyt már réges régen fel kellett volna jelenteni, veszélyes hilladék tárolásért, parlagfű miatt és úgy általában a fertőzésveszélyes szaros telkén található állapotok miatt.
Mellesleg: az önkormányzatnak ilyen kirívó környezetszennyezési - és most állatkínzási - ügyben hivatalból is réges régen el kellett volna járnia.

lobz 2014.08.10. 11:15:33

@nagyfeszültség: néma gyereknek... Legalább egy embernek jeleznie kéne a problémát az önkormányzatnak.

@Szécsényi László: történt bejelentés?

nagyfeszültség 2014.08.10. 15:27:29

@lobz: én holnap teszek bejelentést és erre bíztatok minden környékbelik: környezetszennyezés, állatkínzás. Meg ki tudja mégmi minden. Évekig pereskedett a kurva, szóval valami nagyon bűzlik az egész telek körül.

BKV reszelő 2014.08.10. 17:14:22

@nagyfeszültség: Hol volt szó a szakszerű befogadásról? Azt a részt nálam a böngésző lenyelte. Egyébként mindenki otthon etesse a saját állatát. Imádom, amikor a karitatív ajvékolók más portája elé "etetik" a kóbor állatokat és utána fújnak a tulajra, ha annak ez nem tetszik. Itt is csinálta ezt egy idegbeteg agyhalott nő, kóbor kutya falkát etetett ide. Érdekes, hogy mennyire siránkozott, amikor a rendőrrel begyűjtöttük és a kertjébe beeresztettük a hat kutyát....milyen fura, saját fasszal siránkozik, máséval veri a csalánt nagy hangon.

BKV reszelő 2014.08.10. 17:15:13

@lobz: +1...ez az, amit a sok ide siránkozó fele energiával sem tesz meg. :D

nagyfeszültség 2014.08.10. 17:28:50

@BKV reszelő: ez egy más eset. Ez nem a kóbor állatokról, hanem egy büdös köcsög emberről szól.

BKV reszelő 2014.08.10. 17:35:13

@nagyfeszültség: Igen, arról a "büdös köcsögről", aki akármilyen, de mégis a szomszédok nála etetik a kóborlókat. Pont ezt a jelenséget írtam le! Adott a lehetőség mindenkinek, hogy hazavigye a kis ebadtákat és otthon tartsa őket humánusan. Miért nem teszik meg és ha nem teszik meg, akkor miért várják a "büdös köcsögtől", hogy szó nélkül tegye meg nekik ezt a szívességet? Tipikus más farka, csalán kombó. Csak gratulálni tudok minden érintettnek, mert ez az a sztori, ahol az összes "büdös köcsög" ügyesen egymásra talált. :D

BKV reszelő 2014.08.10. 20:21:52

...az eredeti témához pedig...ha tényleg szennyezett a talaj, akkor Bús Balázs elvtársat kell "támadni" hivatali órákban. Egész könnyen be lehet hozzá jutni és ott elő lehet adni a panaszt...persze könnyebb várni, hogy magától észrevegye...de van egy rossz hírem: Bús Balázs nem járja az utcákat, hogy észrevegyen mindent! A polgárok a saját érdekükben aktívak jobb helyeken.

nagyfeszültség 2014.08.10. 20:55:20

@BKV reszelő:
Azt nem tudom Bús Balázs mit csinál, viszont abban biztos vagyok, hogy egy ilyen állatkínzó rohadékot jobb helyeken jól szétbaszkodnak.
És nem azoknak tesznek szemrehányást, akik esetleg megetet egy éhező, árva macskát - de történetesen nem tudja befogadni.
(Mert mondjuk már befogadott néhány más büdős köcsög által üldözött árva macskát korábban.)

BKV reszelő 2014.08.10. 20:57:41

@nagyfeszültség: :) Hát...büdös köcsög vagy, mert nem fogadod be! (És most csak ugyanazt mondtam, amit te...)

Nagy az isten állatkertje, de miért pont ebbe a kis országba telepítette?!

nagyfeszültség 2014.08.10. 21:04:32

@BKV reszelő:
Hiába kekeckedsz, nyilván te is ismered azt a mondást, hogy "ha nem tudsz segíteni, legalább ne árts.
Ez a büdös köcsög kurva kiüldözte, az anyjuktól elválasztva a környező utcákban szétdobálta a kismacskákat, akik senkinek, semmit nem ártottak, semmiben nem akadályozták - az üresen álló telken.
Szóval továbbra is csak azt remélem, valaki telebassza a fejét, hogy megtanulja: gyengébbet, kisebbet bántani nem ér.

BKV reszelő 2014.08.11. 02:13:55

@nagyfeszültség: Nem kekeckedek. Te a saját erőforrásaiddal segíts, azt nem segítségnek hívják, ha másét jó szívvel odaadod valakinek, hanem lopásnak. A sajátodat osztogassad...az segítség.

nagyfeszültség 2014.08.11. 22:43:57

@Szécsényi László:

Valaki ma este kidöntötte a vén kurva kerítését. Vagy a szél, vagy egy rendes állatvédő -:)


süti beállítások módosítása