Vigyázat, baloldali megújulásveszély!

2015.09.14. 05:57 - vancat

Kedves elvtársak!

Lenin, Sztálin, Mao, Rákosi, Kádár, Nagy, Horn és Tony Blair után, úgy tűnik, újabb példaképet találatok mostanában magatoknak.

Mégpedig Jeremy Corbynt, az angol munkáspárt új, a nemzetközi nyilvánosság előtt most debütált szellemi vezérének személyében.

Tudom és értem rajongásotok elsődleges okát: Corbyn munkáspárti vezetőként elsőként Orbán-ellenes, bevándorlópárti tüntetésen debütált Londonban.

Ez most pont jókor jött nektek és nyilván szívetekből is szólt.

Ennek ellenére azt javaslom, legyetek óvatosak, amikor az európai baloldal teljes megreformálását zászlajára tűző Jeremy Corbynnal példálóztok, vagy pláne amikor zászlaitoka tűzitek és feltétlen közösséget vállaltok személyével, politikájával.

Emlékezzetek a felsorolt korábbi pédaképeitek eseteire - végül mindannyian kínossá, vállalhatatlanná váltak. Mindről kiderült, hogy gyilkos, tömeggyilkos, gyermekgyilkos, korrupt, vagy mindegyik volt egyszerre. 

Így aztán állandóan kénytelenek voltatok megtagadni korábbi példaképeiteket és magyarázkodni kínos, gyalázatos tetteik miatt.

Félreértés ne essék: az angol munkáspárt fenegyerekével, Jeremy Corbynnal olyan probléma bizonyosan nem lesz, mint korábbi bukott példaképeitekkel: Corbyn nem gyilkos és nem is korrupt. 

jeremy_corbyn_1.jpgCorbynnal a ti szempontotokból, ennél sokkal nagyobb, súlyosabb baj van. Jeremy Corbyn ugyanis több, mint egy baloldali pártvezér és mozgalmi példakép. Jeremy Corbyn egy állat- és környezetvédő vegán, a levegőszennyezés ellen fellépő, kerékpárral járó ökotudatos városlakó és az egyik első propagálója, szervezője a városi közösségi kerteknek, amelyekben - meggyőződése szerint - mindenki megtermelhetné magának a húsmentes élethez szükséges alapvető élelmiszereket.
Kedves MSZP-s, DK-s, Együttös, PM-es, Munkáspártos és egyéb magukat baloldalinak tekintő elvtársak! Nagyon erősen gondoljátok át, szabad-e, érdemes-e nektek Jeremy Corbynt és gondolatait, világszemléletét népszerűsíteneket! Ha ugyanis ezt teszitek, előbb vagy utóbb bizonyosan elkerülhetetlenné válik, hogy választóitok összehasonlítsanak vele - titeket. Ő nem korrupt, ti, tisztelet a kivételnek, azok vagytok. Ő vegán, ti, - tisztelet a kivételnek - nemcsak nyakra-főre húst zabáltok, de közületek sokan hobbivadászként állatokat gyilkolnak.
Ő közösségi kerteket teremt, ti  - tisztelet a kivételnek - a mezőgazdasági nagytőke seggevégei vagytok. Ő kerékpárral jár, ti - néhány kivételtől eltekintve - kétes úton szerzett pénzekből vásárolt  luxusterepjáróitokban pöffeszkedtek. Ő - mint elmondta - két euróért vásárol magának inget, nektek meg még az alsógatyátok is Boss - annyira menők és divatmajmok vagytok.
Kedves magyar baloldali elvtársak! Ti és Jeremy Corbyn egyetlen kérdésben mutattok némi hasonlóságot: az pedig a bevándorlók kérdése, amelyben ő is, ti is szemben álltok az Orbán-kormány megoldásaival. De ez még véletlenül se tévesszen meg titeket.
Ti, kedves magyar baloldali politikusok, hiába vagytok - Corbynhoz hasonóan - antagonisztikus politikai ellentétben bevándorlóügyben Orbánékkal. Egy kivülálló szemében sokkal inkább hasonlítotok Semjénhez, mint Corbynhoz.
Szóval - szellemi tükörképetekkel, Semjénékkel együtt - jobban tennétek, ha elhúznátok és Corbyn itthoni marketingelése helyett végre átadnátok a helyeteket olyanoknak, akiknek gondolatai és tettei, életvitele és politikája legalább nyomokban tartalmaznak a Corbynéhoz hasonló értékeket.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr607786362

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vancat: Vigyázat, baloldali megújulásveszély! 2015.09.14. 08:39:03

Kedves MSZP-s, DK-s, Együttös, PM-es, Munkáspártos és egyéb magukat baloldalinak tekintő elvtársak! Nagyon erősen gondoljátok át, szabad-e, érdemes-e nektek Jeremy Corbynt és gondolatait, világszemléletét népszerűsíteneket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aeidennis 2015.09.14. 10:37:04

A cikből, csak az nem derül ki, hogy ez a hippi mitől baloldali. Ha azt hiszitek, hogy kerékpárral járni, húst nem enni, kertészkedni, környezttudatosan gondolkodni, olcsó ruhát venni baloldali dolog, akkor döbbenetesen nagyot tévedtek.
Amúgy gratula a minden sztereotípiától mentes egyáltalán nem általánosító bejegyzéshez!

nagyfeszültség 2015.09.14. 17:54:14

@aeidennis:

Miért, szerinted mi baloldali? Tömeggyilkolni, gyerekgyilkolni, lopni, csalni, hazudni, harácsolni?

chrisred 2015.09.14. 19:53:17

A Munkáspártnak annyi köze van a magyar "baloldali" pártokhoz, mint a Konzervatív pártnak a magyar "jobboldalhoz".

paráznabillegető 2015.09.14. 19:55:07

hülye ez.
meg azok is, akik megválasztották. az angol munkáspártnak ezzel úgy egy évtizedre, ha nem többre, annyi.
tuti konzervatív befutó a következő választásokon...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.09.14. 20:25:58

@nagyfeszültség: igen, az a baloldali. Tömegre lövetni is.

bloglegelő 2015.09.14. 20:48:12

szóval környezetvédő, vega, kertbarát

vagyis helyből defektusos és hazug

Rotopass 2015.09.14. 20:53:58

@aeidennis:
Attól balodali, hogy Marx csodálója:
Link: www.reuters.com/article/2015/09/12/us-britain-politics-labour-idUSKCN0RC0A420150912

Majd jól megvalósítja a kommunizmust, meg az egyenlőséget Angliában, bár ha úgy akarja, mint Sztálin, akkor annak nem biztos, hogy örülni fognak...

aeidennis 2015.09.14. 20:57:04

@nagyfeszültség: Kb. stimmel a listád. Még az irigységet hozzávenném, amely gyakorlatilag a baloldal motorja.

2015.09.14. 21:41:40

Vancat: a gleichschaltoló kirohanás helyett körülnézhetnél a valóságban. Vannak a baloldalon, például a PM-ben olyanok, akik teljesen megfelelnek ennek.

A baloldalra úgy globálisan se igaz az általad összehordottak többsége, legfeljebb egyesekre, de ott se mindegyik tétel.

az_igazi_trebitsch 2015.09.15. 05:00:21

A régi KISZ-esek, MSZMP párttagok, azaz az egykori baloldaliak nevében köszönjük a figyelmeztetést, és igyekszünk megfogadni a hasznos tanácsokat. Üdvözlettel: Orbán Viktor, Kövér László, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Pozsgay Imre és elvtársaik.

chrisred 2015.09.15. 05:26:52

@iii: A kiindulópont eleve téves, mert nem veszi figyelembe, hogy van az európai meg az ázsiai típusú hatalmi berendezkedés (és annak a politikai szervezetei), a kettő olyan távol áll egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. A kettő között a legtalálóbb elhatárolást egy ázsiai típusú berendezkedésű ország állampártjának vezetője fogalmazta meg a liberális-illiberális ellentétpárral.

Egy moszkvai központú birodalom esetében szinte mindegy, hogy a vezetői éppen feudális, szocialista vagy kapitalista berendezkedést valósítanak meg, ezek megtévesztően hasonlítanak egymásra. Ugyanígy Nyugat-Európában is szinte árnyalatnyi különbségek vannak a baloldali és jobboldali irányítású országok, illetve a köztársaságok és a monarchiák között.

Aki ezt a különbségtételt hanyagolja, az bizony belecsúszhat olyan baklövésekbe, hogy Sztálint és Tony Blairt közös listára helyezi.

2015.09.15. 09:25:22

@nagyfeszültség: Szabó Tímea, Karácsony Gergely

nagyfeszültség 2015.09.15. 10:44:51

@iii:
Igen, ők talán tényleg tekinthetőek progresszív, baloldali, zöld politikusoknak -:)
De abban megállapodhatunk: túl sok ilyen nincsen ma Magyarországon.


süti beállítások módosítása