Akik csak akadályozni tudnak

2011.07.04. 07:37 - vancat

Aki korrupt, visszataszító, aljas, ostoba és képmutató várospolitikusokat keres, azt Magyarország igencsak elkényeztette az elmúlt évtizedekben. Pártállástól, ciklusoktól függetlenül csak úgy termelődtek az elmúlt évtizedekben a helyhatóságokban az országos politikában megszokottnál is arctalanabb, sötét és korrupt alakok. Tisztelet a kivételeknek, a tisztességes, rendes helyi képviselőknek - mert persze ilyenek is akadnak - de a "várospolitikus" vagy "önkormányzati képviselő" ma már szinte nem is egy jelző, hanem prototípus-megjelölése a zavarosban halászó gátlástalan mutyistáknak.

A legnagyobb gondokat és károkat paradox módon mégsem ők okozzák: itt van például Láng Zsolt második kerületi polgármester, akire például abszolút nem illenek rá ezek a negatív jelzők, sőt, egy kifejezetten karakteres, meghatározó - és mára sajnos kártékony - személyisége lett a budapesti várospolitikának. Sőt, nyugodtan leszögezhetjük: beírta magát a várostörténetbe is. Egyértelműen az ő nevéhez köthető például, hogy Budán egyhamar nem lesz egységes, gyors, korszerű, egybefüggő villamoshálózat.

Az ugyanis senkit ne tévesszen meg, hogy nemrégiben megegyezés született az úgynevezett budai fonódó villamoshálózatról: egyszerűen annyi történt, hogy a további, nyilvános viták elkerülése végett szétdarabolták a projektet. Így kevésbé feltűnő, hogy Láng továbbra is keresztbefekszik egy-másfélmillió ember régi, jogos igényének, szégyent hozva arra a pártra (is), amelyik az emberek hosszú távú érdekeinek konzekvens képviseletét ígérte.

Egyébként hajlok arra, hogy - taktikailag és átmenetileg - okos döntést hozott Tarlós, amikor nem állt le tovább vitatkozni ezzel a mélységesen cinikus budai zsúrfiúval, hanem, amíg akadályát képezi a villamosfejlesztésnek Láng személye, kikerülik a kerületet a tömegközlekedési fejlesztések: addig elkészül viszont a 17-es villamos óbudai szakasza, és - ami a legfontosabb - felújítják és meghosszabbítják végre az 1-es vonalát, ami a Lágymányosi hídon visszajön Budára. Szintén az óbudai szakaszon lesz füvesített sín, új, korszerű remíz. Azért ez is valami....

Kezdem tehát becsülni Tarlóst, aki pedig igazán nem vádolható azzal, hogy behízelgő stílussal vagy hatásos píárakciókkal akarná magát választói szívébe zárni. Nem hirdetett például nagyszabású zöld fejlesztési terveket sem, viszont ehhez képest elég rendesen dolgozik az ügyön. Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ha néhány fideszes kevésbé akadályoznám a munkáját, a mélységesen destruktív és cinikus szocialista, valamint a szakmailag sajnos igazán szánalmas jobbikos és LMP-s ellenzék ellenében egészen komoly és gyors eredményeket érhetne el a környezet védelmében Budapesten.

Viszont a jövőben talán érdemesebb lenne mégiscsak felvenni a kesztyűt és akár a nyilvánosság előtt végigvinni néhány zöld csatát. Becsületből, szakmai okokból és nem utolsó sorban a Budapesten élőkért.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr653036567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boboo 2011.07.04. 10:11:46

www.masodikkerulet.hu/data/cms99575/Level_Petyko__Zoltan_Lang_Zsolt_fonodo_NFU_level_110510.pdf

csakhogy nem egészen úgy fest a dolog ahogy az író frusztráltsága - vagy maga Tarlós István - diktálta ezt a cikket.

zoli_ 2011.07.04. 10:19:16

"egy-másfélmillió ember régi, jogos igényének,"

Miiiiiiiiiiiiiiiiivan? Attól, hogy ilyen számokat ír le a kedves szerző, attól még ez nem ennyi ember igénye. Ennyi ember nem lakik a környéken, és különösképp nem veszi igénybe a 17-es villamost.

A Kossuth téren is elfér végülis 2.5 millió ember, ha naggyűlés van....

metalheart · http://rocknmetal.blog.hu/ 2011.07.04. 10:44:43

Mi a fenének a Bem rkp-ra dugót növelő villamos, amikor ott megy a föld alatt a HÉV is? Agyrém.

ne most 2011.07.04. 10:46:29

A fonódó villamos marketing baromság. Nagyobb káoszt okozna, mint a budaörsi buszsáv.

- Rendi - 2011.07.04. 11:12:21

@metalheart: Mennyit megy a föld alatt a HÉV? A Magit hídtól a Batthyány-ig?

nagyfeszültség 2011.07.04. 11:19:25

@boboo:

írónak azért nem nevezném azt, aki blogot ír, viszont én nem hinném,hogy azért mert valaki egyszer, egy valamiben egy véleményt képvisel Tarlóssal, annak az már cikkeket diktálna. Szerintem ez összeesküvés elmélet.
Egyébként meg én is felháborítónak tartom Láng kekeckedését.

rudebwoi 2011.07.04. 17:12:22

@zoli_:
nem olvastam az elozo bejegyzeseket, ha eddig nem ilyen volt a nyelv-csapásirány, akkor ez mar az uj mediatorveny fenyeben irodott :)

en is dobok adatot, figylej vancat!
"Budapest népessége 2011. január 1-jén 1 736 000 fő volt"
allitasod szerint 3/4, majdnem teljes budapest regi jogos igenye... te hol elsz (??), ekkora egyetertest meg mesekonyvben sem talalsz. kivetel persze a 2.5 millios kossuth teret, meg a 2/3-os (ti. 51%-os) fulkeforradalmat.

megall az esz, es visszanez o.O


süti beállítások módosítása