Kikerekedettek

2013.07.17. 07:26 - vancat

Siófoki idill. Elbújtak, de nem élnek remeteként, élvezik a vagyonukat. Palik László kikerekedett.

Ezekkel az édesbús szalagcímekkel és néhány - nyilván szokás szerint előre alaposan leegyeztetett - lesifotóval a címlapján jelent meg az egyik vezető bulvárnapilap nemrégiben. A hosszú cikknek ezúttal - bulvárlapra nem mindig jellemző módon - minden szava igaz lehet. Ahogy írják: "a Balaton fővárosában az sem titok, hogy Marsiéknak nincsenek anyagi gondjaik, ami azt jelzi, hogy az üzletemberként rendkívül sikeres Palik vállalkozásai a gazdasági válságban is prosperálnak, így a két hajdani tévést semmi sem kényszeríti arra, hogy visszatérjen a képernyőre.

Mindez bizonyosan így van, ráadásul ugyanez a kikerekedettség látszik Palik egykori politikus-üzlettársain: Újhelyi Istvánon és Szekeres Imrén is, akikkel budapesti Dakar-indulást, katonáknak tereprali-oktatást, augusztus 20-ra, a nemzeti ünnepünkre pedig a budapesti Duna-parton a Red Bull VIP-vendégeinek - afrikai despotákat megszégyenítő módon - forgalom elől elzárt sávokat intéztek.

Nem tudom, nem is az én dolgom, Paliknak milyen vállalkozásai prosperálnak még most, a válságban is, de annyi bizonyos: három évvel a választások után és egy évvel a választások előtt immáron szinte bizonyos lehet abban, hogy egy életre elkerült mindenfajta esetleges elszámoltatást. Vagyis immáron soha senki meg nem fogja kérdezni tőle és az érintett politikusoktól, hogy mikor, mennyi közpénzt fordítottak a saját terepralis faszságaikra, és senki nem fog immáron listát készíteni arról: az említetteken kívül hányféle mondvacsinált marhasággal fizettették közpénzből a magánbizniszeiket.

Még Siófokon sem kérdezte meg sem akkor, sem azóta senki Paliktóli: helyes, jogszerű és ízléses volt-e annakidején - szintén Red Bullos - Forma 1-es magánpromója miatt olyan hermetikusan lezárni nyár kellős közepén a fürdővárost, hogy az emberek órákig nem tudtak a vonatról leszállva eljutni a szállodákba.

Palik László kikerekedett - és erre minden oka meg is van. Még ha esetleg semmiféle válság idején is prosperáló vállalkozása sincsen, akkor is hosszú évekig a magánbizniszeként kezelhette a Forma 1-et, Siófokot, a Red-Bullt, augusztus 20-át, a magyar honvédséget és sok más olyasmit, amihez kulturált demokráciában egy ilyen betegesen nárcisztikus figura a közelébe sem juthatott volna.

Palik Siófokon, Szekeres Tihanyban, Újhelyi meg talán Révfülöpön pihenget kikerekedve - és talán nosztalgikusan visszaidézik azt a nagyszerű időszakot, amikor a tereprali az állami közpénzmutyik egyik legnagyszerűbb terepeként szolgált.

Igaz, e három kikerekedett most talán egy kicsit sóvárogva nézi Rogán Antalt, Láng Zsoltot és a Nemzeti Autósport Szövetség többi, jelenlegi politikus tagját. Akik most már nélkülük folytatják az autósport, a környezetpusztítás és a közpénzszórás e lassan perverz hungarikummá váló szégyenteljes hagyományát.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr635409133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2013.07.22. 16:04:09

Egyszer Walter Csaba, Vida János vagy Wéber Gábor elmondhatná az igazságot palikról: ők testközelből tapasztalhatták milyen tehetségtelen, nagypofájú pojáca.

gigabursch 2013.08.07. 07:38:21

@nagyfeszültség:
Mit várunk egy taxistól?
(tiszelet a kivételnek)

Pofátlan, arrogáns, bunkó


süti beállítások módosítása