Vadászbűnök, közerkölcsök

2014.01.09. 12:38 - vancat

Ki fizette? Hány forintba került? Mennyi közpénzt költöttek rá?

Ismét ezeket, és csak ezeket a kérdéseket szajkózza a média annak kapcsán, hogy most éppen Lázár Jánosról, az egyik emblematikus kormányzati politikusról derült ki, hogy ha teheti, néhány száz, vagy akár ezer állat teljesen értelmetlen legyilkolászásával "ereszti ki a gőzt" és "piheni ki" a politikai munka fáradalmait.

Még mindig nem tűnik fel senkinek, hogy  az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre előbb-utóbb, kisebb nagyobb nehézségek, időhúzások árán, úgyis kapunk majd valamifajta, nehezen cáfolható választ.

Elő fognak kerülni számlák, szponzorok.

Egyszer csak jelentkezik valaki, hogy ő fizette azt  a bizonyos vadászatot... Persze pontosan tudni fogjuk, hogy valójában nem tudunuk semmit. Magyarország jelenleg a közelében sincsen annak a szintű állami-közpénzügyi transzparenciának, amely lehetővé tenné, hogy utólag esetleg kiderüljön és bebizonyosodjon az, amit mindenki sejt - és erősen valószinüsíthető - hogy itt bizony sokadszorra és egyre pofátlanabbul ismét közpénzeken ülte gyilkos torát a high society.

Egyrészt a dolog kideríthetetlensége, másrészt egy sokkal mélyebb, súlyosabb erkölcsi probléma miatt, engem itt és most  kevésbé az érdekel: ki fizette szerencsétlen fácánok értelmetlen, ostoba, barbár legyilkolászását.

Engem immáron sokadszorra az érdekel: a huszonegyedik században, amikor a határán vagyunk annak, hogy elpusztítsuk, megsemmisítsük a minket körülvevő még megmaradt természetet, amikor a gyilkos eszközökben (fegyverek, éjjellátók, terepjárók)  a technikai fölényünk immáron nyomasztó és még ha egykor volt is romantikája a vadászatnak, ezáltal bizonyosan megszünt... akkor hogy lehetnek olyan gátlástalanok, pofátlanok, mocskosak és aljasak politikusok ma Magyarországon, hogy abszolúte öncélú, barbár gyilkolászást jelentő hobbivadászatokban leljék örömüket?

Hogyan beszélhet politikusként egy ember bármi szépről, jóról és nemesről, ha egyébként szabadidejében (amihez Lázártól tudjuk: semmi közünk) abban leli örömét, hogy gerinces állatokat lemészároljon.

Ma már a rendesebb vadászok is fényképezőgéppel "vadásznak".

Ma már a jobbérzésű horgászok is visszaengedik a kifogott halakat,

De nem akarom állságosan megválaszolatlanul hagyni a kérdést: úgy gondolom, a vadászatnak ezt a mélyen erkölcsi beágyazottságú problémáját nagyrészt azért nem firtatja a közélet, mert  a Lázáréhoz hasonló gyalázatos, barbár vadászatok leleplezése csak és kizárólag a politika ellenfelelk lejáratásáról és nem az élőlények felesleges gyilkolászása elleni általános emberi kiállásról szól.

Mert ha arról szólna, nem hagyhatnánk szó nélkül Lázár mellett Semjént, vagy "Magyarország elsőszámú uzsorását" Csányi Sándort sem, aki nem csak Magyarországon,de - ahogy gyakran el is büszkélkedik vele a szarházija - Afrikában is írtja az állatvilág megmaradt részét.

Ja, és hát akkor még nem szóltam az egész mocskos baloldali nómenklatúráról, akiknél - egy-egy kivételtől eltekintve - hétvégi rutinelfoglaltság néhány száz állat berugással egybekötött lemészárlása.

"Rousseau azt mondta: vissza a természethez. Legszívesebben ezt tenném és egy lakatlan szigetre költöznék. Utálom ezt a világot, ahol nem lehetsz önmagad, ahol mindenki kifordít mindent, mindenkit felhasználnak politikai célokra, már nincsenek barátságok, minden kontrollálva van, az értékek nem léteznek. Most már tényleg visszavonulok! Éljenek a virágok, az állatok és az a pár ember aki úgy gondolkodik mint én. Elegem van!"

Ezt Donatella Failoni, Oszter Sándor felesége írta facebook oldalán. Szívem szerint szívből egyetértenék vele.

Ha nem tudnám, hogy az ő lelkén is többszázezer állat vadgazdálkodási szempontból is felesleges, értelmetlen halála szárad....

Ps.

Aki rövid, de megrázó betekintést akar kapni a jelenlegi magyar vadászati kultúra szintjébe, látogasson el a tolvajkergetők című facebook oldalra. Ott talál elejtett ritka védett vadmacska tetemével pózoló idiótát, emberek megveretésére buzdító vadászbűnözőket, kutyák kilövésével és gazdáik életveszélyes megfenyegetésével kérkedő elvetemült gazembereket. 

És nagyszerű vadásztippeket arra, hogyan kell kell az erdei vadetetőkhöz érkező állatokat evés közben kilőni.

Ezek - saját bevallásuk szerint - mint vadászengedéllyel rendelkező "emberek".

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr675747688

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.13. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dragon.22 2014.01.09. 15:41:21

Csak a teljesség kedvéért: ugyanezen FB oldalon olvashat egy felbujtást, szegek és vadriasztó vegyszerek kihelyezésére is azzal az indokkal, hogy ezzel majd a vadászok "szórakozását" ellehetetlenítik!

gatto nero 2014.01.09. 16:58:38

@Dragon.22:

A szegeket nagyon nem javasolnám - az igazi állatok védelmében....
Szerintem a tolvajkergetően ez nem felbujtás, csak az elkeseredettség és tehetetlenségérzés megnyílvánulása lehet, azzal szemben amit ezek az embereknek csúfolt lények művelnek.

átlátó 2014.01.09. 23:53:50

Büdös bugrisok ezek mind, még csak kis sem vakaróztak.

System Volume Information 2014.01.10. 00:56:34

elég vicces hogy pont a MCDonalds reklámja megy a cikk mellett, ha az index címlapon nyitom meg...

fonak71 2014.01.10. 01:06:38

Kérdem a posztolót, mit csinálna az elszaporodó vadakkal, fényképezőgéppel vadászna rájuk?
A vadászat ősi tevékenység, egyidős az emberiséggel, igen, jelenleg (sőt már jó pár száz éve) az elit "szórakozása", de talán mégiscsak szélsőséges álláspont, hogy tiltsák be...
Az más kérdés, hogy valóban vannak olyan vadászok, akiket én is szívesen állítanék a puska másik vége elé, pl azt a mocskot, aki tegnap Csillebércen kilőtt egy border collie-t... Sőt, szívem szerint azt mondanám, hogy Kim Dzsong Un valamelyik kreatív kivégzési módját kellene rajta alkalmazni a tettesen (mondjuk kiéheztetett harcikutyákkal széttépetni).

funfun 2014.01.10. 06:25:32

Azért a ló másik oldalára sem kell esni, jaj, szegény vadak, szegény állatok, de egy jó szarvaspörkölt, vagy kacsasült az nem semmi. Mimózák szerint az honnan van? Egy kínai fröccsöntödéből?
Ami a lényeg: az egykori senkik, akik politikusok lettek, már arisztokrata allűröket vettek fel. Vadászgatnak, költséges életet élnek, a MI PÉNZÜNKÖN. Mert naivság azt hinni, a fizetésükből. Az megy svájci számlára a többivel, amit mondjuk a közgép csurgat vissza, vagy különböző fb tagságokért adnak. Adóforintokból királykodnak, mint Kósa Lali floridázósai, vagy az azori szegeti konferenciázók.
Élősködők mind, csak nem mindegyik bukik le.
MIt tehetünk ellene? Semmit. Még ha lenne is kormányváltás (nem lesz ilyen tehetetlen balfasz ellenzék mellett), ugyanolyanok jönnének. Csak az ő ideológiájuk legalább nem lenne leöntve keresztény-nemzeti mázzal.
Lázár még sokra viszi, akár miniszterelnök is lehet, de etikai értelemben egy semmi.

MACSKANŐ 2014.01.10. 07:05:40

@System Volume Information:

de erről nem a noemisszio tehet....

nagyfeszültség 2014.01.10. 07:25:46

Sajnos, mára a vadászat egy igazi véres proli vircsaft lett, nekünk, akik szeretnének az erdőben sétálni, kirándulni, kutyát sétáltatni, meg a félelem, hogy mikor lőnek agyon.
Sovány vígasz, hogy néha azért a magunkfajtáknak is akad öröme a vadásztban. Amikor egymást lövik agyon ezek a férgek. Csak sajnos az túlságosan ritkán fordul elő.

czjanos 2014.01.10. 07:39:58

A régi "átkosban" ha valaki feljutott egy szintre, akkor vadásszá avatták és állami pénzen örömvadászatokon vett részt.
A mai "átkosban" ha valaki....... Folytassam?

Foldes Gazda 2014.01.10. 07:49:40

Olvasni !!!! pointernet./erdőgazda/Azelorozott tulajdon/Dr varga béla.C. egyetemi docens.

Bogas 2014.01.10. 07:49:51

Jó, "tilcsukbe" a vadászatot, oszlassuk fel a vadásztársaságokat. Majd a posztoló fizeti a vadkárt. Majd a posztoló elkapja a rókákat, hogy a hatóság ellenőrizzhesse a veszettség elleni immunizáció sikerességét. Majd a posztoló kifizeti az utak mellé telepített vadveszélyt jelző táblákat. Stb.

Atörökk 2014.01.10. 07:53:58

Te ostoba tudatlan műzöld barom állat, a (legális) vadászat ma már minden, csak nem öncélú állatgyilkolás. Igazából régen sem volt az.

nagyfeszültség 2014.01.10. 07:54:08

@Bogas:

te direkt beszélsz félre, vagy tényleg nem érted: itt nem a vadgazdálkodásról, hivatásos vadászokról, vadőrökről van szó, hanem azokról a gennyes, rohadt hobbovadászokról, akik csak alkalomszerűen minél többet gyilkolni járnak az erdőbe.
Az, hogy a hivatásos vadászok között is akadnak idióták, egy másik kérdés...
Egyébként a hobbivadászatot éppen itt lenne az ideje betailtani.

Bogas 2014.01.10. 07:58:13

@nagyfeszültség: "Egyébként a hobbivadászatot éppen itt lenne az ideje betailtani. "

Akkor itt otthonosan éreznéd magad:
hvg.hu/vilag/20130702_A_vadaszat_betiltasara_keszulnek_Izraelbe

Te beszélsz félre direkt. Az általam említett dolgokat a mocskosszeméthülyebaromhobbivadászok finanszírozzák.

Bogas 2014.01.10. 08:01:03

@nagyfeszültség: Ja, hogy a hivatásosok megmaradhatnak? Akkor minden rendben, majd meglövi a 150.000 vaddisznót a 3600 hivatásos vadász. Legfeljebb túlóráznak.

chepunk 2014.01.10. 08:02:00

A politikusokat lehet szidni, de a "vadászatot" nem kéne. Mivel az ilyen íróknak fingja sincs hozzá, így két pillanat alatt hülyét csinálnak magukból, és ezzel sajnos a poltikus kritikájuk is megy a levesbe...

A vadszaporulat elég jelentős, meg a mezőgazdaság vadkára is, ezért ritkítani kell, vagy meg akarja majd a poszt írója magyarázni az élelmiszer árának emelkedését is? Ezt törvények, rendeletek szabályozzák amik alapján a területileg illetékes vadgazdálkodó tervet készít, azt jóváhagyatja, stb. Másrészt vannak vadtenyészetek, például pont fácánt tenyésztenek vadásztatási, étkezési, céllal, ugyanúgy ahogy a sertéseket. A vágóhídra sem jódolgukban másznak ám fel...

nagyfeszültség 2014.01.10. 08:13:29

@Bogas:
Ezt már valaki korábban elsütötte, de köszönöm nem vágyom Izraelbe. Nem illenék a képbe.
Továbbra is állítom: a vadgazdálkodás, a természetvédelem, az erdővédelem szakemberek dolga, nem perverz hobbigyilkosoké.

Bogas 2014.01.10. 08:16:51

@nagyfeszültség: Mondom, akkor majd elvégzi a 3600 hivatásos vadász. Hogy az nem lesz elég? Hát akkor majd te kifizeted.

Chepunk leírta a többit.

Bogas 2014.01.10. 08:24:09

@Bogas: Persze ha már megvan a 150.000 vaddisznó, akkor majd nekiállnak a 70.000 rókának is.

Tudod egyébként, hogy miért vannak Magyarországon értékelhető adatok a vonuló szalonkák állományadatairól? Nem tudod?

Hát azért, mert a perverzszadista hobbivadászok adatokat szolgáltatnak róluk. Ők, és nem a posztoló-félék.

nagyfeszültség 2014.01.10. 08:35:13

@Bogas:

Lázár, Csányi meg a kurvázgató, tajtrészegen lövöldöző komcsi vadászok adatokat szolgáltatnak....
Mostmár tényleg ülj le: egyes.

Bogas 2014.01.10. 08:38:10

@nagyfeszültség: Bravó, ez aztán brilliáns visszavágás volt! Logikailag kikezdhetetlen. Na, olvass egy kicsit a Szalonka Monitoring programról:

www.vmi.szie.hu/index.php?mod=94&mod2=12

gigabursch 2014.01.10. 08:43:24

Nem ez az első cikked kedves VanCat a vadászattal kapcsolatosan.
A lényeget még mindig nem fogtad fel, pedig elég sokan, elég sokféle szempontból megvilágították.

1.) A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás (Széczehyi Zsigmond).

2.) Nem magával a vadászattal van gond mert arra szükség van (egyébként ismerek olyan üzemet, ahol a nagyfőnök vadászik, és a hónap dolgozója mindig kap valamilyen vadhúst. Egyébként nem nagy üzem).

3.) Az, hogy a vadászat milyen, azt nem árt tudni
a) cserkelő
b) társas

Az a) pont esetében jól teljesül az 1.) pontban megfogalmazott elv, a b) pontban nem feltétlen.

4.) Akkor amikor a vadászokat szidod, gyalázod, fröcsögsz, nem látod át annak ökológiai és ökonómiai szerepét. Ne tedd. Járj utána. Járj kint vetésekben, aratás előtt, járj kint erdőfelújításokban, öreg lábas erdőkben és keresd, vizsgáld az újulatot. Hamar rádöbbennél arra, hogy Kis Hazánkban alsó hangon egy nullával több a nagyvad, mint kéne. Miért? etetik => szaporodik. Amúgy érdekes szociológiai következtetéseket lehetne levonni abból, hogy melyik az a társadalmi réteg, akit etetnek és ennek köszönhetően túlburjánozva szaporodik környezet kárára. Csak ott ráadásul még a vadászat is tilos.
A természet törvényeit nem lehet keresztülhúzni.
Ugyanilyen kapcsolat van az emberiség létszámfejlődése és a plusz energiabevitelt jelentő kőolaj felhasználás (szén, urán, stb.) között. Aztán egyszercsak elfogy a többletenergia, és csapatostul jön majd az éhség, és a létszámapadás.
Sok kicsi emberi tragédia lesz benne, de a lényeg, hogy a Természetet és annak energiaforrásait nem lehet becsapni.
Pont.

5.) Viszont, az, hogy egyes társasvadászatokat egyes normák szerint megvizsgálsz, még hasznos lehet, de ne elvakult szemmel vizsgáld, legyél tárgyilagos.

Tanuld meg szétválasztani a tényeket, a következtetéseket és az érzelmeket.
Könnyen tévútra lépsz, ahogy kost is.
Két dolgot összemostál.

beleszolok1995 2014.01.10. 08:44:01

@fonak71: @Bogas: @chepunk: jol jellemzi az emberi faj gondolkodasmodjat:

1. Pusztitsuk el az allatok elohelyet.
2. Majd a populacio (meghagyott elohelyehez kepest) tul nagy meretere hivatkozva, vadasszuk oket.

Ami pedig a mezogazdasagot illeti: dontse el ez az orszag, hogy el tudjuk-e magunkat tartani szeretett Karpat-medencenk megsertese nelkul (a szuksegesnel nem nagyobb termoteruleten), vagy nem hangoztatjuk uton-utfelen a "tul keves gyerek szuletik; fogy a magyar" rigmusokat.

gigabursch 2014.01.10. 08:44:23

@gigabursch:
...Széchenyi Zsigmond...

(Elnézést kérek mindenkitől)

Bogas 2014.01.10. 08:50:38

@drazse1995:

"Ami pedig a mezogazdasagot illeti: dontse el ez az orszag, hogy el tudjuk-e magunkat tartani szeretett Karpat-medencenk megsertese nelkul"

Ezt nem "az ország" fogja eldönteni, hanem a mezőgazdasági termelők, az agrárlobbi. Akik - tisztelet a kivételnek - magasról tojnak a szeretett Kárpát-medence megsértésére.

Bogas 2014.01.10. 08:52:48

@gigabursch: Ez legyen a legsúlyosabb elütésed. Ez megvolt?:

nepszava.hu/cikk/1007405-a-facanokat-lelovik-ugye

Szó szerinti idézet:

" "A vadászat nem más, mint puskalövés és erdőzúgás, de több erdőzúgás, mint puskalövés" - írta gróf Széchenyi Zsigmond, a legendás Afrika-vadász. "

:DDDDDDDDDDDD

gatto nero 2014.01.10. 08:57:18

@gigabursch:
Te és vancat együtt kiadjátok a teljes igazságot -:)

gigabursch 2014.01.10. 09:07:26

@Bogas:
Uram-Atyám, a félművelt újságíró maga a megtestetsült megélhetési bűnözés (politikussal és a megélhetési álzöldekkel együtt).

@gatto nero:
Talán értelek, de nem egészen. Kifejtenéd?
:-)

gatto nero 2014.01.10. 09:09:27

@gigabursch:
a noemisszio posztok szenvedélye és a te strukturális okfejtésed együtt kiadja a valóságot.
És ez így jó.

gigabursch 2014.01.10. 09:23:40

@gatto nero:
OK, akkor egyetértünk.

De néha én is szenvedélyes vagyok. Sőt!
Nemi identitásomat tekintve hormonálisan erősen determinált vagyok. De csak egyvalakit szeretek szenvedélyesen. De ŐT nagyon...
:-)

Foldes Gazda 2014.01.10. 10:06:58

A vadászok közönséges tolvajok !!!!!!! Lásd korábbi hozzászólásomat mint bizonyítékot .

Bogas 2014.01.10. 10:33:21

@Foldes Gazda: Kérdeznék valamit. Ön elment legutóbb a földtulajdonosok közgyűlésére?

Én lépten-nyomon tapasztalom, hogy a termelők kígyót-békát kiáltanak a vadászokra, de fogalmuk sincs róla, hogy a vadászterület hasznosításáról nekik, mint földtulajdonosoknak kellett volna dönteni.

Ha Tehát Ön elégedetlen azzal, ahogy a helyi vadászatra jogosult kezeli pl. a vadkárok kérdését, akkor menjen el a legközelebbi földtulajdonosi közgyűlésre, és javasolja azt, hogy ne adják haszonbérbe a vadászati jogot, hanem azt hasznosítsák maguk a földtulajdonosok. A közgyűlés összehívásáról szóló meghívót megtalálja majd az önkormányzati hirdetőtáblán. Addig is keresse fel a földtulajdonosi közös képviselőt, akit szintén a földtulajdonosok választottak.

Foldes Gazda 2014.01.10. 11:33:39

Kedves BOGAS !!!!! Kezdjük az elején !!!!! SZOLNOK környékén a társaságok oda és úgy hirdetik meg a gyüléseket , hogy oda lehetetlen legyen eljutni " fehér " embernek .Tehát az első gyülés határozanlan képes . A másodikban meg a jegyző " képviseli " a földek tulajdonosát . Innen nem nehéz kikövetkeztetni hogy ki eszik vadhúst .A képviselőt szintén így választják és cserélik le. A

Foldes Gazda 2014.01.10. 11:38:40

Lemaradt : a bérleti díjat meg úgy panamázzák el , hogy vagy a vadőrők mint mezőőrök szerepelnek _és nem csinálnak semmit _, vagy aföldutak karbantartására számolják el és így a tulajok nem kapnak semmit a vadászok meg húsmérgezésben szenvednek .

Béla66 2014.01.10. 12:15:09

Möszjők!

Ma a jelek szerint kommentezős napom van :-)
SzVSz kicsit mindenkinek igaza van. Az erdőzúgást kedvelő, az állatokkal törődő emberekkel senkinek nincs baja. Nekem az is belefér, ha néha lelőnek egy arra érdemesült állatot. Ez van, ilyen az élet.
De sokan csak a nagyszájú, részeg "állatokkal" találkoznak, és ezek a lények alakítják ki a véleményüket a vadászokról. Korábban - a gyerek születése előtt- nagy erdőjáró voltam. Találkoztam olyan hobbi vadásszal is, aki utánunk futott szólni, hogy néhány kollégája két kanyarral odébb kutyára les, vigyázzunk. Meg olyan hivatásos vadásszal is, aki -természetvédelmi területen!- az autójából kiabált kifele, hogy elijesztjük az állatokat. Közben jó 1500-t pörgött a zsiga üresben is. Miután elment friss olajnyom maradt utána... Volt aki rám szólt, mert a pórázom vezetett kutyám megvédett az ő szabadon kószáló vizslájától. Ennek a lénynek a vállán lógott a nem megtört -csukott zárszerkezetű- puskája. A kertek vagy 15 (tizenöt) méterre voltak. Ezt az egyént a barátai csitították le és vezették el. De volt, aki megkért, hogy segítsek a vadeleséget kiszórni...
Van ilyen is és sajnos olyan is.
Mondom ezt úgy, hogy a fegyverek és a hadtörténelem érdekel, állatot -sportból- megölni viszont nem tudnék.

Tisztelettel, Münci

Bogas 2014.01.10. 12:36:32

@Foldes Gazda: A jegyző csak a 30 hektár földtulajdont el nem érő tulajdonosokat képviseli.

A földtulajdonosi gyűléseket pedig nem a társaságok hirdetik meg, hanem a földtulajdonosok. Ha a földtulajdonosok nem adnának meghatalmazást a földtulajdonnal nem rendelkezőknek, akkor nem tudnák összehívni a gyűlést.

Bogas 2014.01.10. 12:38:15

@Foldes Gazda: Ilyen mezőőrnek elszámolt vadőr nincs, és nem is lehet. A vadőr a vt alkalmazásában áll, a mezőőr meg az önkormányzatéban.

A földutak karbantartására pedig csak az öt évnél régebben fel nem vett haszonbérleti díjak számolhatók el.

Bogas 2014.01.10. 12:40:04

@Béla66: Na, ez a kritikus, de megértő hang hiányzik a posztokból. Köszönöm a vadászok normálisabbja nevében!

Foldes Gazda 2014.01.10. 13:00:25

BÉLA 66 . Mégjól is jártál .Nekem a vadász kijelentette , hogy több joga van a földjeimen mint NEKEM a tulajdonosnak .

Foldes Gazda 2014.01.10. 13:07:12

Bogas !!! Nézd már meg a jelenlegi földbirtok nagyságokat . Szerinted kik vannak többen a 30 ha alattiak vagy a a nagyobbak .Nézd már meg hogy számolják el a tiszapüspöki és a szolnoki társaságoknál . A renszerváltás óta nem fizettek . Már a SEMJÉNNEK is írtam és semmi .

Bogas 2014.01.10. 13:23:27

@Foldes Gazda: Mi köze ehez Semjén úrnak? A vadásztársaságok működésének törvényességi felügyeletét az ügyészség látja el. Hozzájuk kellett volna fordulnod. Persze csak ha a földtulajdonosi közös képviselő nem válaszol a megkeresésedre, és ezt igazolni is tudod.

Rosszul tudtam a jegyzős dolgot, itt a jogszabály:

79/2004. (V. 4.) FVM rendelet

8. § (1) A települési önkormányzat jegyzője jár el a földtulajdonosi gyűlésen törvényes képviselőként azon a Vtv. alapján vadászterületnek minősülő, de nem a Magyar Állam tulajdonát képező földterületek tulajdonosai nevében, akik

a) a kialakítandó vadászterületen egyenként harminc hektárnál kisebb földtulajdonnal rendelkeznek, és e képviseletükkel más természetes vagy jogi személyt nem bíztak meg,

b) a kialakítandó vadászterületen harminc hektárnál nagyobb földtulajdonnal rendelkeznek, de a határozathozatalon nem jelentek meg, és képviseletükről sem gondoskodtak.

No tehát, tökmindegy hogy mennyi földje van a gazdának, akkor is adhat meghatalmazást egy hasonlóan rosszul járt gazdatársának, ha a földterülete 30 hektár alatti. Össze kell fogni a hasonlóan gondolkodó gazdáknak, más út nincs.

Ha a hozzászólásom után a "Válasz erre" szavakra kattintasz, akkor nem kell minden mondatodat "Bogas!!!!!!!!!!!!!!!"-sal kezdened.

Foldes Gazda 2014.01.10. 13:44:52

@Bogas: Kösz de ez a lényegen nem változtat . Amit eddig írtam bizonyítható . A SEMJÉNNEK MEG ANNYI ,HOGY AZ AGROMONITORON Ő IGÉRTE MEG ,HOGY RENDBE LESSZ TÉVE A DOLOG . Igaz ,hogy az agromonitort azóta sem tudom befogni .

Bogas 2014.01.10. 13:49:10

@Foldes Gazda: Az agrárkamarának - ha jól tudom - van jogsegélyszolgálata. Fordulj hozzájuk.

Más: ha a vadászok össze tudnak fogni a szenvedélyük érdekében, akkor fogjanak össze a gazdák is, a megélhetésük érdekében.

Foldes Gazda 2014.01.10. 13:53:14

@Bogas: Még egy kérdésem van . Mennyi időnként szoktál a hirdető tábla előtt állni ?????? Na ugyi. Itt a bizonyíték ,hogy ki van csinálva úgy mint annak idején a Spanyolok tették amikor igaz hogy spanyol nyelven és a benszülöttek részére elérhetetlen, tiltott helyeken kifüggeszteték a saját törvényeiket és a be nem tartókat szerintük jogosan nyakazták.

Foldes Gazda 2014.01.10. 13:58:24

@Bogas: Mit gondolsz ők ki kutyája kölkei ?????

Bogas 2014.01.10. 13:58:52

@Foldes Gazda: Na, azért álljon meg a menet!

Ugyan soha nem állok a hirdetőtábla előtt, de ennek oka az, hogy nincs földem, meg nem is akarok venni (ezért azt sem kell néznem a kifüggesztések között, hogy nincs-e valamelyik területre elővételi jogom.

Ha százezreim vagy millióim múlnának rajta, akkor simán meg tudnám oldani, hogy három hetente egyszer, öt percre beugorjak az önkormányzathoz. Mivel a gyűlést összehívó meghívónak 30 napig kint kell lenni, ennyi épp elég. Nem hiszem el, hogy ennyit ne lehetne rászánni.

Bogas 2014.01.10. 14:01:44

@Foldes Gazda: Tudod mit? Akkor inkább meg se próbáld. Legalább három tippet adtam már, erre mindig azzal jössz, hogy áááááá, úgysem sikerül. Így nem is fog, borítékolom.

Foldes Gazda 2014.01.10. 14:08:12

@Bogas: Vadászok????? inkább gyilkos tolvajok .

Bogas 2014.01.10. 14:13:09

@Foldes Gazda: Gyakorold csak. Ha ennyire nem tudsz kiállni az érdekeidért, akkor még minimum 10 évig ezt szajkózhetod.

Foldes Gazda 2014.01.10. 14:19:06

@Bogas: Már próbáltam az általad javasoltakat . Egyszerűen nem is válaszolnak -és úgy tudom másnak sem . Próbáltam már úgy is ,hogy a szolnokiakkal meg tiszapökivel is megegyeztem szóban ,hogy vadat adnak . Adtak is egy évben amikor alákellt írni -de azótase . Akkor írtam a SEMJÉNNEK .dE ő IS CSAK IGÉRT AZ INTERNETEN.

Bogas 2014.01.10. 14:22:42

@Foldes Gazda: Nem válaszolt az ügyészség? Ezt nem hiszem el.

"megegyeztem szóban" - Az túró, szóbeli megállapodásra nem hivatkozhatsz semmilyen hatóság előtt.

Foldes Gazda 2014.01.10. 14:43:04

Ja és magamról annyit -és sok társamról is -annyit ,hogy közelít a hetven tehát nem nagyon tudunk beugrani . Inkább tisztességes törvények és ezeket jószándékúan betartók kellenének .

Foldes Gazda 2014.01.10. 14:50:16

@Bogas: Pldáúl próbáld meg beleolvasni abba jegyzönyvbe amit akkor vettek fel ami a földdekel és egyéb minket is érintő dologról szól . El fog kerekedni a szemeda választól . . Vagy kérj felvételt 20- 30 ha föld birtokában .

Bogas 2014.01.10. 14:53:04

@Foldes Gazda: Nem fog elkerekedni a szemem a választól, ugyanis láttam a jegyzőkönyvet, sőt a haszonbérleti szerződést is. Képzeld, itt azokat is kifüggesztették!

Továbbá a helyi vadásztársaság 80 % -ban teljesen földnélküli emberekből áll. Ha kifizeted a belépési díjat, akkor tojnak rá, hogy van-e földed!

Bogas 2014.01.10. 15:07:12

@Foldes Gazda: Sok önkormányzat hirdetőtáblája elérhető az interneten is, itt van pont Tiszapüspökié:

tiszapuspoki.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=88

Fel sem kell kelned a fotelból.

eßemfaßom meg áll 2014.01.10. 15:18:10

Buta vagy te posztoló, sokadjára bizonyítod, hogy olyanról pofázol amiről fingod sincs

Foldes Gazda 2014.01.10. 16:25:08

@Bogas: Tudod hány települést érint ez a társaság ?????? Sokan onna többtízkilóméterre laknak . ÉN IS !!!!

Bogas 2014.01.10. 16:30:54

@Foldes Gazda: És erről a vadászok tehetnek?

A hirdetményeket minden érintett település hirdetőtáblájára ki kell rakni. Nehogy már én keressem ki önnek a lakhelyéhez legközelebbi érintett önkormányzat hirdetőtáblájának online elérhetőségét.

Foldes Gazda 2014.01.10. 16:31:33

HÍREK .ATV Van akinek jár!!!! a vadászat lehetősége. Nem ÉN mondtam .

Foldes Gazda 2014.01.10. 16:53:49

@Bogas: És hanyan tudnak ebből internetezni .???? Ezért írtam a SPANYOL PÉLDÁT .

Foldes Gazda 2014.01.10. 17:14:50

@Foldes Gazda: Nem fejeztem be!!!! és a földek tulajdonosainak miért nem jár ?????????

Bogas 2014.01.10. 17:43:22

@Foldes Gazda: ön is tud internetezni, nem? Azért ez érdekes, amikor a területalapú támogatást kell igényelni elektronikus úton, valahogy minden gazdának sikerül. Akinek meg nem, annak segítenek a falugazdászok és agrárkamarai tanácsadók. Tehát akik 2014-ben, az Európai Unióban nem tudnak internetezni, azok forduljanak az említtettekhez.

Bogas 2014.01.10. 17:44:35

@Foldes Gazda: Mi nem jár a földtulajdonosoknak, Gazduram?

Foldes Gazda 2014.01.10. 17:53:07

Az hogy Ő is megtölthesse a hasát a saját földjén felnevelődott vad húsával úgy mint a vadászoknak aposztrofált gyilkos tolvajok ./ lásd pointernet............/

Bogas 2014.01.10. 17:56:36

@Foldes Gazda: Ön menthetetlen. Már leírtam egyszer ennek a módját. Olvasson vissza, az hasznosabb mint az ATV.

Foldes Gazda 2014.01.10. 18:56:00

Az ATV nem érdekel de az igen hogy az élősködő gyilkos tolvaj vadászok főúri mód élnek a munkánk terméséből

Bogas 2014.01.10. 19:01:31

@Foldes Gazda: Mondom, gyakorolja csak ezt a mondatot, mert ha ilyen gyerekes módon duzzog ahelyett hogy visszaolvasna, akkor holta napjáig átkozhatja a "gyilkos, tolvaj vadászok"-at.

eßemfaßom meg áll 2014.01.10. 20:42:13

@Foldes Gazda: sőtt, ha termálviz van a földje alatt vagy ne adj isten olajmező, vagy esetleg elrepül fölötte egy repülőgép, ezek egyike se azé akié a föld. Felháborító, monnyonle

Foldes Gazda 2014.01.11. 05:11:54

@eßemfaßom meg áll Hogy is van ez a világ boldogabb felén????????????

Foldes Gazda 2014.01.11. 08:16:55

Ugyan ebben a témában írás a szoljon. hu-n

dangbird 2014.01.12. 15:47:32

Az amerikai politikusok között akadnak jópáran, akik a Bohemian Grove-on emberekre vadásznak... (Hiszen minél intelligensebb és találékonyabb a préda, annál izgalmasabb a játék!)

Foldes Gazda 2014.01.12. 17:04:29

HVG . Nyüzsi .Ez elment vadászni . A pici államplgár meg kifizette . OLVASNIVALÓ!!!!!!!!


süti beállítások módosítása