Baloldali atomtüntetés, kérdőjelekkel

2014.01.30. 16:45 - vancat

Képtelen vagyok eldönteni, hogy végre politikai paradigmaváltás vagy ismét egy nagy, mocskos átverés küszöbén állunk. Vasárnap tüntetni fog az Együtt nevű választási szövetség, népszavazást követelve a Paksi Atomerőmű bővítéséről.

Rögtön, itt érdemes (lenne) tisztázni és világossá tenni valamit: ebben a mostani helyzetben, amikor Orbán Viktor Putyinnal nemrégiben puccsszerű megállapodást kötött Paks bővítéséről, a "népszavazást Paksról" követelés nyilvánvalóan az egyértelműen atomenergia-ellenes (remélem tényleg nagy többségben lévő) emberek jelszava. Ugye ezt tudja, kedves Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon? Ugye később nem lesz félreértés, és nem fogják azt állítani (hazudni), hogy valójában mi is atomerőművet akartunk építeni, csak nem így, nem itt és nem most?

Ugye tisztában vannak azzal, hogy vasárnap várhatóan rengeteg, önöket alapvetően utáló, megvető, viszont az atomenergiát és a Magyarországot többször bekebelező, a magyarokat meg legyilkolászó Szovjetuniót és annak újjáéledő birodalmi attitűdjeit elutasító rendes ember lesz jelen a tüntetésükön?

Őszintén megmondom, ha még meg is kísérlem az említett három ember korábbi, súlyos morális, politikai bűneit egy pillanatra figyelmen kívül hagyni, és kizárólag Paks bővítése megakadályozására és a megújuló energiatermelés jövőjére gondolni, nos, akkor is le kell szögeznem: hármuk közül csak Bajnai szolgál némileg hihető és provizórikusan elfogadható magyarázattal arra, miért is változtatta meg korábbi atompárti, oroszpárti véleményét.

Bajnai azt mondja: Fukusima után újra kell értelmezni és értékelni az atomenergia szerepét, és ebben igaza van. És azt is mondja: nem tudta, hogy Paks bővítése számos egyéb járulékos és rettenetes tájromboló, környezetpusztító beruházással járna, mint például a Duna duzzasztása, és rajta vízlépcsők építése, a solti lapáj tönkretétele stb. Bajnai azt mondja: "bajai gyerekként ehhez nem adhatja a nevét".

Gyurcsány, Mesterházy viszont továbbra is sunnyog és sumákol. Atomenergiával kapcsolatos álláspontjukról csak annyit tudunk, hogy itt és most jó témának tartják Orbán megbuktatására. Pedig itt és most esetleg keletkezhetne Magyarországon egy modern, zöld baloldal is, amely zöld tudásközponttá, a megújuló energiához szükséges eszközök gyártóközpontjává tehetné Magyarországot, ahol középtávon nem 10-20-30 százalékos átmeneti rezsicsökkenést, hanem nemzeti és családi energiafüggetlenséget lehetne biztosítani különösebb rezsi és osztályharcok helyett egyszerűen napelemekkel és szélkerekekkel.

Ps. Csak zárójelben jegyzem meg: itt és most keletkezhetett volna egy radikális nemzeti, zöld jobboldal is, amely a nacionalizmust kiterjeszti a nemzeti természet védelmére is. De az bizonyosan nem keletkezett. A Jobbik a paksi vita kapcsán legalább világossá tette: ők egyértelműen Kádár hűséges gyermekei. Atomerőművet és bősi vízerőművet akarnak. Imádják a vadászbűnözőket, és valójában szarnak a vasútra is. Így aztán környezetvédő, mégha nemzeti radikális is, bizonyosan nem szavazhat rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr765790231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotty 2014.01.31. 10:52:40

@nagyfeszültség: Mit szigetel a borostyán?

@alfacharlybravo: "A Roszatom szándékai szerint a BN-800-as reaktor a gyors neutronos technológia újabb referenciareaktoraként hivatott bizonyítani a technológia hatékonyságát."
- Az összes 4. generációs reaktor gyerekcipőben jár és nem egyről kiderült hogy keményen zsákutca. Kavicságyasok. Eltörnek a grafit golyók és bazmeg van. Az ólom-bizmut cucchoz csak annyi bizmut van a Földön, ami kb 100 reaktorra elég csak. A gyorsreaktorokat pedig inkább nátriummal hűtik, mert különben eléggé rossz a tenyésztési tényezőjük. A nétriumos gyorsreaktorok pedig eléggé költségesek üzemeltetésileg.

@tobeor: napelem.. napelem.. az atom rossz... rosz atom .. napelem.. napelem...

belekotty 2014.01.31. 10:54:16

@surken: Remélem az a baloldali barom, akinek nagyszüleit lelőtték a német megszállók, nem vesz egy darab német árút sem.

Gera 2014.01.31. 10:56:00

@surken: Akkó marad a KEPCO, a koreaiak talán az egyetlenek, akik szállítani tudnak egy erőművet és nem ártottak nekünk semmit :)

Balt 2014.01.31. 10:58:24

@belekotty: Mondjuk nem véletlenül nem exportálták az oroszok a RBMK ("Csernobil-típusú") reaktorokat még a "béketáborban" sem.

Balt 2014.01.31. 11:00:25

@Gera: :)) Ja. Csak nincs, aki meghitelezné. Paks I.-t meg belátható időn belül be kell zárni, még akkor is, ha már az első blokk megkapta az üzemidő-hosszabbítási nemzetközi engedélyt. (Pletykák szerint nem valószínű, hogy minden blokk megkapja...)

belekotty 2014.01.31. 11:01:54

@Balt: Persze. Az USA-ban Ford például meg is tiltotta a békés célú grafitos erőművek telepítését. Wigner Jenő és Hanford óta tudjuk miért.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.31. 11:02:54

@belekotty:

"Remélem az a baloldali barom, akinek nagyszüleit lelőtték a német megszállók, nem vesz egy darab német árút sem."

Ahogy az a bármelyik oldali barom sem vesz francia árut, aki sajnálja az ország kétharmadának elvesztését (Trianon), meg osztrák árut sem, aki még emlékszik az aradi vértanúkra.

Na meg amerikai árut sem, ha még emlékszik, hogy cserbenhagyta az országot az USA az 56-os forradalom idején.

De délszláv árut sem, ha még tudja, ki volt Jellasics. Török áruról már nem is beszélve.

Szóval kedves @surken: , nagy baromságot írtál.

belekotty 2014.01.31. 11:02:56

@Balt: Nem is. A második blokk primer-szekunder átszivárgása már elég közel van a megengedett értékhez.

belekotty 2014.01.31. 11:03:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Megegyezhetünk abban, hogy @surken: egy nagy barom. :-))

eßemfaßom meg áll 2014.01.31. 11:04:04

@surken: Te ugye nem használsz gázt, villanyt, hiszen a gáz a ruszkiktól jön, a vilany vagy a ruszkiépítésü paksból vagy a ruszki gázzal üzemelő erőművekből jön.

Igaz demokraták milyen energiát használnak manapság?

Larry Silverstein 2014.01.31. 11:08:44

@surken: A kormányváltás semmilyen irányba nem befolyásolná Paksot, azaz a szocik ugyanúgy végrehajtanák a projektet.

Annyi változna hogy lecserélnének pár alvállalkozót hogy ők lophassanak.

De én meg nem hagyom hogy ők lopjanak, úgyhogy coki.

surken 2014.01.31. 11:10:14

@belekotty: @Gera:
Akkor újra.
Őseitek, elhunytaitok tisztelete, méltósága.
Persze túl lehet ezen lépni, csak akkor ne halljak innentől kezdve semmi bolsevikozást, kommunistázást, mert kiröhögtetitek magatokat.

Ma Baker 2014.01.31. 11:12:05

@Trackers: "Tekintve a tényt, miszerint 2009-ben az MSZP által benyújtott Paksi bővítést előkészítő törvényjavaslatot az MSZP 100%-a is megszavazta (a Fidesz is), és Gyurcsány is tárgyalt Putyinnal, melynek részleteit teljesen titkosították, így kétlem, hogy az összefogás ne akarna atomerőművet.

Gyanítom csak az fáj nekik, hogy nem ők kötötték a szerződést"

Ott a pont!!!!

Balt 2014.01.31. 11:14:50

@surken: Azt hittem, a fentit poénnak szántad. Mert komolynak vicces lenne. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.31. 11:15:18

A 168 óra feltette a kérdésedet, és választ is kapott rá az Összefogás lista első öt helyezettjéről:

www.168ora.hu/itthon/paks-bovites-mesterhazy-attila-gyurcsany-ferenc-bajnai-gordon-szabo-timea-fodor-gabor-123100.html

tobeor 2014.01.31. 11:20:21

Hű de ráizgultak Putyin pincsijei a témára :) Ideje őket rendesen helyretenni...

Hát kezdjük:

Lázár János: "A szabadságból és a demokráciából ad fel, aki az oroszokhoz közeledik"

És aki a magyar nemzeti szabadságból ad fel, az HAZAÁRULÓ.

eßemfaßom meg áll 2014.01.31. 11:21:24

@Fedor: Azért okozhat némi skizofrén érzést, hogy azzal kell kampányolniuk orbán ellen amit ők akartak megcsinálni

tobeor 2014.01.31. 11:23:45

Orbán Viktor:

"Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni."

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.01.31. 11:24:55

@Hannibal ante portas: "ennyi atomtudós és energetikus"

Szerintem ha legalább beleolvasnál a kommentekbe, feltűnne, hogy itt nem az atomerőmű típusairól, felépítéséről vagy optimalizálásáról van szó, hanem arról, hogy tisztességes volt -e az az eljárás, amivel mindenki háta mögött, rohamtempóban eladósították az ország lakosságát. Szóval kár atomtudósozói.

inebhedj - szerintem 2014.01.31. 11:28:33

Na most, ha az ember atomerőmű és bősi erőmű párti (meg persze kiegészítőként szél, nap, hővíz, stb), másképp fogalmazva import és szénhidrogén-ellenes, mint én, akkor az hogyan kell, hogy gondolkodjon ahhoz, hogy ne minősüljön diktatúráktól függő korrupt neonáci senkiházinak?

Szóval kivel lehetne PC módon atomerőművet építtetni, mennyi ideig tartana a kutatás, előkészítés, mekkora költség elfogadható, milyen mélységig kell népszavazást tartani róla, stb?

Elvonatkoztatva a huszonéve regnáló pártoktól.

Larry Silverstein 2014.01.31. 11:28:57

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): 'tisztességes volt -e az az eljárás, amivel mindenki háta mögött, rohamtempóban eladósították az ország lakosságát.'

most fog róla szavazni a parlament szóval miről beszélsz nem tuggyuk....:)

mindenki háta mögött, kivéve a 386 parlamenti képviselőt, akik 2 hete minden nap ezt olvassák a sajtóban.

sanyidili 2014.01.31. 11:29:16

@Balt: archiv.fidesz.hu/index.php?Cikk=2923 Ez volt a fidesz álláspontja .Illés Zoltán, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának fideszes alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a Pakson termelt villamosenergia-mennyiség problémamentesen kiváltható már most is, az EU-csatlakozást követően pedig a atomerőmű leállítása semmilyen nehézséget nem okozna, hiszen az unió tagországaiban felesleges villamosenergia-előállítási kapacitások vannak. Mennyit is változott????????????

Larry Silverstein 2014.01.31. 11:31:34

@inebhedj - szerintem: 2 dolog kell a népszavazáshoz

1) hogy ne legyen alkotmányellenes, de elég valószínü hogy ez a téma nem népszavaztatható

2) hogy vki összeszedje a kellő számú aláírást, amit az ellenzék nem tud, de nem is akar

De milyen jó hogy van miről beszélniük.

kvp 2014.01.31. 11:35:33

Ha nem lesz 10 even belul olcso aram fuzios technologiabol, akkor a magyarorszagi megujulo energiaforrasokat figyelembe veve csak a fisszios atomeromuvek es a geotermalis hoeromuvek maradnak mint realis energiaforras. Ugyanis uran es termalviz van, mas nem nagyon. A geotermalis eromuvek viszont nem jelentenek elegseges kapacitast, tehat megint csak az atomra kell koncentralnunk. Az alternativa az, hogy kulfoldrol vasarlunk mindent, ami biztosan dragabb es ha hiany lesz (varhatoan az lesz), akkor penzert sem adnak aramot.

A vizieromuvekkel az a baj, hogy az orszag lapos, tehat sehol nem lehet a jelenlegi hatarokon belul ertelmes meretu kapacitast kiepiteni, viszont ahhoz kepest meg tul sokba kerulnek. A vizet max. tarolni erdemes es mezogazdasagi celra felhasznalni, mivel varhatoan eleg nagy szarazsagok lesznek, miutan a par even belul a deleuropai mediterran ov also felebe kerulunk. (mindenki tulunk delre meg a sivatagiba, tehat ott mezogazdasag sem lesz)

Ha pedig atom, akkor az orosz reaktorok alternativaja lenne a japan/amerikai forralovizes technologia (lasd: fukushima) vagy a franciak (lasd: paksi tisztitotartaly). Az oroszok legalabb mar felrobbantottak annyi sajat eromuvet (mind csernobilban, mind az egyik gyoreaktorukat), hogy tudnak stabil reaktort epiteni, mivel mar a paks 1 is ilyen lett. Az amerikaiak kozben meg nem fejlesztettek semmit, csak licenszeltek a technologiat japannak es koreanak. A kinaiak pedig most probaljak lenyulni az angol es az orosz technolgiakat, viszont meg nem jarnak sehol. Ezek utan ha nem epitunk sajat fejlesztesu atomreaktort, akkor marad az orosz technologia vagy par ev mulva vilagithatunk gyertyaval.

eßemfaßom meg áll 2014.01.31. 11:35:58

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): "mivel mindenki háta mögött, rohamtempóban eladósították az ország lakosságát"

2009 óta van a bővitésről konszenzusos ogy határozat, addigra már elköltöttek 13milliárdot mindenféle előkészítő projektekre, az ismert adatok szerint az előző kormányok is oroszokat tervezék megbízni, szóval hol van itt a rohamtempő és a mindenkihátamögöttség?

eßemfaßom meg áll 2014.01.31. 11:37:28

@sanyidili: vicces látni, hogy Illés baromságai hirtelen hivatkozási alappá válnak, ez majdnem olyan jó mint amikor kurucinfós hireket kap fel a ballib média:)

belekotty 2014.01.31. 11:40:48

@surken: Jó van hülyegyerek, akkor zárd el otthon a gázt!

@Larry Silverstein: "Annyi változna hogy lecserélnének pár alvállalkozót hogy ők lophassanak." - ebben egyetértünk

@tobeor: napelem.. napelem roszatom... napelem...

@sanyidili: "Ez volt a fidesz álláspontja .Illés Zoltán, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának fideszes alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a Pakson termelt villamosenergia-mennyiség problémamentesen kiváltható már most is, az EU-csatlakozást követően pedig a atomerőmű leállítása semmilyen nehézséget nem okozna, hiszen az unió tagországaiban felesleges villamosenergia-előállítási kapacitások vannak. Mennyit is változott???????????? "

- Eléggé zsúfolt mostanában a damaszkuszi út.

sanyidili 2014.01.31. 11:42:02

@eßemfaßom meg áll: Akkor még egy pár baromság neked személyesen Orbán Viktortól archiv.fidesz.hu/index.php?Cikk=100169 Tudod a Putyin pincsijeiről .Hozzáfűzte: mi nem a nyugatiak, hanem magunk miatt akarunk a Nyugathoz tartozni, mert függetlenek és erősek akarunk lenni. Magyarországnak nincs semmi keresnivalója Keleten, mert ott semmilyen babér nem teremne országunknak, csak alárendeltség és kiszolgáltatottság.

belekotty 2014.01.31. 11:42:07

@kvp: Csernobil termikus reaktor volt, nem gyors.

Gera 2014.01.31. 11:44:04

@surken: Őseink iránti tiszteletből ugye nyilván kiesnek a franciák és a németek, sőt az amcsiknál is rezeg a léc szerintem, marad Dél-Korea, velük igazán felhőtlen a nem létező kapcsolatunk :) Esetleg a japán atomipar, de az most nem szerencsés :)

sanyidili 2014.01.31. 11:46:03

@eßemfaßom meg áll: Még egy kis fideszes baromság csak neked csak most.archiv.fidesz.hu/index.php?Cikk=122130 Csak két lehetőségünk van. Az integráltabb Európa, vagy a visszatérés az oroszok fennhatósága alá - a törököket is meg lehet hívni, ők is itt voltak 150 évig.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.01.31. 11:48:17

@eßemfaßom meg áll: "szóval hol van itt a rohamtempő és a mindenkihátamögöttség"

Egy alternatívát mondj, amit a kormány hitelt érdemlően megvizsgált.

Gera 2014.01.31. 11:50:23

@sanyidili: Ezek a marhaságok annak a megfelelői, amiről a poszt szól:
-minden,amit a másik oldal csinál szar
-nehogymá belefogjanak itt valami nagyba, akkor ők nyúlhatják le az összes zsét

Persze az tényleg vicces, hogy azok a kretének, akik anno ennek lelkesen tapsoltak, most ugyanígy tapsolnak. De ez legyen az ő bajuk.

belekotty 2014.01.31. 11:51:29

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): A koreaiból csak Koreában van még. A Westinghouse Electric Company nem nyújt hitelt, piacit kellene felvenni hozzá. A franciákkal befürödtünk már eccer ugye és ők sem adnak hitelt. Tucc még alternatívát?

Gera 2014.01.31. 11:52:05

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Mármint a gázerőművet orosz import gázzal? Annak biztos örülnél.

ertelmetlensegi 2014.01.31. 11:54:43

Paks, és ami hátterében van

Vajon tényleg az egyharmada csak egyszerű hitel?

Hannibal ante portas 2014.01.31. 11:55:24

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): hát a kommentek nagy része éppenhogy nem erről szól, de ez sem baj.
1.Senkinek a háta mögött nem történt semmi, főleg nem rohamtempóban, ha azt látjuk, hogy a bővítést évek óta tervezik és 2009 - ben még parlamenti téma is volt, jóváhagyással.
2. 2008 . ban felvettünk 25,2 Mrd dollár (kb. 16 Mrd €) hitelt, 2010 - től számított 3 éves törlesztésre. Kit kérdeztek meg előtte és utána, hogy mi is a helyzet, vagy hogy mi lesz? S mire fordították ezt a pénzt (döntően nagyobb részét, kb. 13 Mrd€, az előző kormány használt el. Mire is?
3. Ez a mostani aláírás egy, még a Parlament által jóvá nem hagyott előszerződés, ráadásul a korábbival szemben "csak" 10 € BERUHÁZÁSI hitel, 30 éves futamidővel. Azaz: értéket teremtő, munkahelyeket teremtő hitel.
4. Az oroszok legalább olyan jó erőművet építenek (3+ generációs, Fukusima után tervezett biztonsági rendszerrel, amihez a szekunder kör francia vagy német beszállítás lesz.Az ára semmivel sem drágább, mint a Finnországba vagy Bulgáriába tervezett erőműveké.

tobeor 2014.01.31. 11:57:58

Putyin pincsije:

"Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni."

nagyfeszültség 2014.01.31. 12:04:17

@belekotty:
A falat szigeteli, a hőt tartja, ha elég sűrű.

tobeor 2014.01.31. 12:06:03

@nagyfeszültség: És ki mondta hogy azoké akarunk? Bár a minket befolyási övezetnek néző, posztszovjet birodalmi politikát követő ruszkiknál még az is jobb lenne.

Az amúgy leesett, hogy Putyin pincsije hogy baszta pofán saját magát, és egyben árulta el Magyarországot?

tobeor 2014.01.31. 12:08:33

Pincsi Viktor, 2007-ben:

"ő személy szerint nem tudja elfogadni Oroszország túlzott befolyását. Úgy látja, ma "túlzott mértékű befolyás érvényesül"."

Gera 2014.01.31. 12:10:07

@Hannibal ante portas: Az IMF és EU hitelt a lejáró adósságaink törlesztésére és a devizatartalék biztonsági feltuningolására használták fel. Ebből az első célra mindenképpen hitelt kellett volna felvenni, ahogy Orbánék is folyamatosan hitelből törlesztik a magyar államadósság évente lejáró kb egyharmadát, mert ugye mi másból? Az IMF hitel azért kellett, mert a piacról csak rendkívül drágán tudtunk volna hitelt felvenni a válság és a teljesen hitelét vesztett kormányzás miatt, ugyanezen okból kellett a devizatartalékot is növelni, a bizalomvesztés ellensúlyozására. Szóval ezt a pénzt tulajdonképpen nem költötték semmire, nem ezzel adósították el az országot, hanem a korábbi tíz százalékos hiányokkal.

Ettől függetlenül tartom, hogy az ország eladósításáról hadoválni egy masszívan _termelő_ beruházás kapcsán ostobaság. Lehet itt a megtérülési időkről vitázni, hogy hosszabb vagy rövidebb (mondjuk semmi értelme, amíg nem ismerjük a számokat), de attól ez még gyökeresen különbözik a szociális pénzosztogatásra felvett hitelektől.

eßemfaßom meg áll 2014.01.31. 12:10:46

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): nem vagyok kormánytag, se energetikai szakértő, honnan a faszomból kellene tudnom, miket vizsgáltak meg? Ráadásul hogy jön ez a "mindenkihátamögöttrohamtempóban" kijelentésedhez?

tobeor 2014.01.31. 12:14:29

Nyugaton van keresnivalónk, Keleten semmi keresnivalónk nincs.
Orbán Viktor (Magyar Hírlap, 2007. november 17.)

Mi nem hidat képezünk Kelet és Nyugat között, hanem a Nyugat rendíthetetlen része vagyunk.
Orbán Viktor (Lánchíd Rádió, 2007. december 2.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.31. 12:17:20

@nagyfeszültség:

"A falat szigeteli, a hőt tartja, ha elég sűrű."

A fal körüli légáramlást, így a konvekciót csökkenti ez tény.

Ami a hőtartást illeti, azt azért felejtsd el. Egyrészt kicsi a tömege, még a sűrűnek is. Másrészt a levelek párologtatnak, és ezzel épp hőt vonnak el. Igen, a faltól is. A hőháztartás szempontjából lényeges IR tartományban pedig a borostyán hőelnyelése nem nagyobb, mint az átlagos házfalé.

Larry Silverstein 2014.01.31. 12:20:31

@tobeor: 'Mi nem hidat képezünk Kelet és Nyugat között, hanem a Nyugat rendíthetetlen része vagyunk.'

Ez így is van.

Dr_utcai_arcos 2014.01.31. 12:23:37

De miért Pesten? Menjenek le Paksra, oszt láncolják magukat a mit tudom én mihez. Reaktorhoz. Ja, hogy azért utazni kéne. Na, ezek se fognak forradalmat csinálni ha elkezd esni az eső...

Dr_utcai_arcos 2014.01.31. 12:24:53

"Ugye tisztában vannak azzal, hogy vasárnap várhatóan rengeteg,..." Hát igen, a facen egy csomóan nyomtak Yessz! gombot...

tobeor 2014.01.31. 12:30:34

@Balt: Hű bammeg, akkor nem is Orbán árulta el Magyarország energiaszuverenitását? :D

Annyira tudtam hogy nekiláttok gyurcsányozni :D Na egy bajnaizás, azt is bedobod? Véded a védhetetlent, hazaáruló moszkovita?

tobeor 2014.01.31. 12:32:50

@Larry Silverstein:
Eddig így volt, kedves kamunikkekkel operáló Slomó, de a hazaáruló most megpróbálja bevinni a posztszovjet érdekszférába Magyarországot.

Ezt csak hazaáruló idegenszívűek támogatják, igaz magyarok pedig ellenzik.

tobeor 2014.01.31. 12:35:03

Pincsike:

"szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen".

Balt 2014.01.31. 12:37:31

@sanyidili: Illést ismerjük. A világosabb méregzöld fajta...

Larry Silverstein 2014.01.31. 12:40:32

@tobeor: Én is vásárolok a tuskóba, de nem érzem hogy ettől a tuskó érdekszférájába tartozom.

Különben van alternatíva? A szocionisták talán nem az orosz verziót valósítanák meg? Akkor meg miről beszélünk?

tobeor 2014.01.31. 12:41:40

Martonyi János külügyminiszter 2013 június 20:

"lesz egy olyan nemzetközi tender, mi minden követelménynek megfelel"

Larry Silverstein 2014.01.31. 12:42:03

@tobeor: "szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen"

- Jól beszélt Orbán el is küldték a picsába 2/3dal a szocionistákat. Hatásos beszéd.

Balt 2014.01.31. 12:43:18

@sanyidili: Jut eszembe: Törökországban (pedig nyilván nekik sem felhőtlen a viszonyuk az oroszokkal és amúgy rogyásig vannak szénnel) épül hasonló orosz atomerőmű, sokkal kedvezőtlenebb gazdasági konstrukcióban, kvázi ppp-ként az oroszok fogják üzemeltetni.

tobeor 2014.01.31. 12:43:21

@Larry Silverstein: Hát ha te azt hiszed hogy a karton söröd vásárlása ugyanaz mint egy nemzet energiafüggetlenségének elárulása, akkor nem csalódtam benned, igazi idióta vagy. Ja, meg extra gerinctelen seggnyaló is vagy aki még a hazaárulást is védi :(

tobeor 2014.01.31. 12:44:06

@Larry Silverstein: Tehát Orbán Pincsi a saját definíciója szerint most megpuccsolta Magyarországot.

nagyfeszültség 2014.01.31. 12:44:46

@gmihaly:
Kérlek, legalább Trianont ne keverd ide.
Ez annyira szar, hogy egy soha nem múló nemzeti traumával magyarázol egy nagy büdös korrupciót.

Balt 2014.01.31. 12:45:00

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Melyik kormány?

Az inkriminált határozat (2009) épp arról szól, hogy támogatják a paksi beruházás megvalósíthatósági tanulmányát, tehát addigra kvázi eldőlt.

nagyfeszültség 2014.01.31. 12:46:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azért köszönöm a szakszerű háttérinfókat.
De ha szigetel, ha nem, imádom a borostyánt és minden zöldet a városban.

Larry Silverstein 2014.01.31. 12:48:43

@tobeor: Lemaradtál Orbánnak 2/3-a van, mit puccsolt meg?

tobeor 2014.01.31. 12:48:59

Szijjártó Péter, 2013 március 8:

"Nemzetközi tender lesz a paksi atomerőmű bővítésére."

Balt 2014.01.31. 12:49:28

@Hannibal ante portas: Pontos.

@tobeor: Helyes. A gázfüggésünk ezáltal jelentősen csökken.

@Gera: stimmt.

Ezennel kihirdetem az egyhangú (többpárti) véleményt. :)

tobeor 2014.01.31. 12:49:51

@Larry Silverstein: A magyar népet, pont ahogy mondta, mit játszod a hülyét moszkovita hazaáruló?

tobeor 2014.01.31. 12:50:28

@Balt: A ruszki függés pedig nő. Támogatod a hazaárulást?

tobeor 2014.01.31. 12:57:44

@Balt: Látod, látod, végre vállalod a saját szintedet és stílusodat, nagyon helyes.

Addig is lássuk hogy hazudta szembe, és árulta el saját népét a hazaáruló gazdid:

Orbán pincsi, 2013. február 11:

„Szeretném önt tájékoztatni arról, hogy a vonatkozó nemzetközi szabályoknak megfelelően nemzetközi tender kerül majd kiírásra”

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.31. 13:00:08

@tobeor: Frissítsd már a nicked nottobe-re, aztán szűnj meg. :)

Laciii 2014.01.31. 14:15:02

@tobeor:
"Magyarország energiaszuverenitását"
Hogy mit? Szerinted mikor volt utoljára ilyen?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.31. 14:15:15

@eßemfaßom meg áll: "Azért okozhat némi skizofrén érzést, hogy azzal kell kampányolniuk orbán ellen amit ők akartak megcsinálni"

Ha nem esett volna le, nem Paks bővítése ellen kampányolnak, hanem az ügyintézés módja és végeredménye (orosz függés növekedése) ellen. Nem mindegy.

Olvasd el nyugodtan a link mögött szövegeket.

tobeor 2014.01.31. 14:33:09

@Laciii: Teljes szuverenitás most nincs, de lehetne törekedni rá. De pont az ellenkezőjét csinálja a hazaáruló, tovább növeli a függést...

Laciii 2014.01.31. 14:38:26

@tobeor:
Hogyan törekedsz rá?
Napelem meg szélkerék lózungokat hanyagold azokhoz kell valami mögé ha nincs szél vagy napsütés.

eßemfaßom meg áll 2014.01.31. 14:49:04

@Fedor: Ami hihető is lenne, ha nem tudnánk (te is meg a több szájtépő is) hogy a demokraták is a ruszkikkal akarták megépíttetni egyébként meg akkor nem azt kellene hazudni, hogy " tüntetés a bővités ellen"

tobeor 2014.01.31. 14:54:48

@Laciii: hagyd már a baromságot. te elhitted hogy csak a ruszkik tudnak erőművet építeni? és egyáltalán mire a sietség mikor lenne még 10 év a döntésre?

Laciii 2014.01.31. 15:04:34

@tobeor:
Ki beszélt itt ruszkikról, _s_z_u_v_e_r_e_n_i_t_á_s_ról hadováltál.
Ne terelj vagy ne válaszolj.

tobeor 2014.01.31. 15:10:49

@Laciii: Nem terelek, te barom. AZ ország energetikai szuverenitása NŐ, ha az ország megosztja, diverzifikálja a beszerzéseit, nem pedig egy irányba növeli.

Mit nem bírsz felfogni nagyeszű?

És pláne nő a függőség, ha egy birodalmi, posztszovjet politikáját nem is titkoló, gazdasági eszközökkel politikai befolyást szerezni akaró nagyhatalom felé nő a függőségünk.

Azt is elmagyarázzam neked 2+2 az miért 4?

Laciii 2014.01.31. 15:24:08

@tobeor:
Tanulj egy kis vitakultúrát akkor majd elolvasom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.31. 17:49:01

@Laciii:

Tobeortól ne kérj számon vitakultúrát, azt még nem tanítják az óvodában.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.31. 18:05:00

@nagyfeszültség:

Este meg gyertyával világítanak.
Azaz dehogy, hiszen az is szennyezi a levegőt. Generátort tekernek, azzal töltik az akkumulátort.
Azaz dehogy, hiszen az akkumulátor gyártása és ártalmatlanítása erősen terheli a környezetet (ólom). Mindig akkor tekerik a dinamót, amikor kell a világítás.

De várj csak, a napelem sem jó, mert szerintük a gyártása során több energiát használnak fel, mint amennyit egész élettartama alatt termel.

Marad a szél. Ha épp nem fúj a szél, akkor odaállnak a lapátok elé és tüdőből fújják rájuk a levegőt.
Azaz dehogy, hiszen az erőkifejtés miatt többet kell enniük, amitől az állattenyésztés és a mezőgazdaság több fosszilis üzemanyagot, műtrágyát stb. használ fel, na meg többet is szarnak, ami erősebben terheli a csatornarendszert.

Akkor tehát marad az, hogy amikor nem fúj a szél, akkor sötétben vannak és dugnak. Talán ettől szaporodnak úgy, mint a nyuszikák.

De akkor hogy lehet, hogy szélcsendes időben is annyi demokrata nyomja itt a sódert?

nagyfeszültség 2014.01.31. 18:08:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Annyira nem vagy vicces, mint azt feltételezed.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.31. 18:09:33

@nagyfeszültség:

Te meg annyira okos nem vagy, mint feltételezed.

eßemfaßom meg áll 2014.01.31. 18:10:41

@nagyfeszültség: ja, hozunk be egy kis importszelet az északi tengertől meg egy kis importnapot afrikából és máris mi vagyunk a kiráj

nagyfeszültség 2014.01.31. 22:37:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem tisztem eldönteni, okos vagyok-e.
Viszont azt tudom: dühös vagyok. mert a jobboldal ezzel a paksi üggyel minden természet és környezetszerető ember a baloldal karjaiba kerget.
Ez súlyos erkölcsi, politikai hiba, amely meg fogja bosszulni magát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.31. 23:11:56

@nagyfeszültség:

"Nem tisztem eldönteni, okos vagyok-e."

De azért tisztednek tartod eldönteni, mennyire vagyok vicces. :) Mellesleg én azt hittem, viccből írtad azt, amire reagáltam, mert nem akartam elhinni, hogy komolyan írtad. Még most sem nagyon hiszem.

Annyira azért nem is viccnek szántam. Pl. ahogy írtam, egyes zöldek ágálnak a napenergia mellett, más zöldek meg ugye azzal jönnek, mennyire környezetszennyező a napelemek gyártása és későbbi ártalmatlanítása, na meg hogy egész élettartamuk alatt kevesebb energiát termelnek, mint amennyi az előáálításukhoz kell. Ami persze nettó hülyeség, de ők komolyan gondolják. Most akkor ezek közül kik is a valódi természet- és környezetszeretők? Mi lenne, ha előbb egymás között megegyeznének, azután ajánlgatnák magukat?

A vízenergiával hasonló a helyzet (eltekintve attól, hogy nálunk nem is nagyon van már erre potenciál). Egyes zöldek ajánlják a vízenergiát, mások a folyók élővilágáért aggódnak, lásd anno Bős-Nagymaros esetét. Mindeközben a "zöld" energiák hatalmas szivattyús tárolók megépítését tennék szükségessé, ami nagy természeti átalakításokkal járna, élőhelyek megszűnésével stb. Mi lenne, ha előbb egymás között megegyeznének, azután ajánlgatnák magukat?

A szélenergia sem annyira zöld, mint a hívek beállítani szeretnék. Egyfelől igaz rá is az, hogy tárolni kellene, másfelől a szokásos gondok mellett (madarak, zaj) még senki nem mérte fel, milyen mértékben változtatnák meg a telepítés közelében a mikroklímát. Most még erről nem esik sok szó, de ha elterjednek, akkor biztos megjelennek majd azok a zöldek, akik emiatt fognak aggódni. :)

"a jobboldal ezzel a paksi üggyel minden természet és környezetszerető ember a baloldal karjaiba kerget."

Ez attól függ, mit értesz természet- és környezetszereteten. Én mindkettőt nagyon szeretem, és épp ezért vagyok a technika mai és belátható jövőbeli helyzetének ismeretében az atomenergia híve. Nem önmagáért szeretem az atomenergiát, hanem azért, mert a szóba jöhető alternatívák még nagyobb környezeti kárt okoznának (főképp a szükséges kapcsolódó erőművek miatt), és/vagy még drágábbak lennének (nap, szél), vagy elégtelenek lennének (geotermia).

Mert lehet elosztott energiatermelésről, smart gridről és hasonlókról beszélni, de a hatalmas költségek mellett (amit az ország nem tudna finanszírozni) ilyesmi még sehol a világon nem működik országos szinten. Nem feltétlenül lenne helyes, ha az ilyen technikáknak Magyarország lenne a kísérleti terepe, nem vagyunk annyira gazdagok, hogy a mi hibánkból tanuljanak majd a gazdagabb országok. Mert hát nem túl gyakori az, hogy egy új technika elsőre tökéletesen sikerül.

Az egyetlen környezeti terhelés, amit Paks ma is okoz, az a Duna vizének kismértékű felmelegítése, ami egyes halaknak nem előnyös.

gmihaly 2014.02.01. 23:02:02

@nagyfeszültség: Mintha nem az lenne egyik oka természeti erőforrásaink szűkösségének. Egyébként most olvastam, hogy a németekl a napelemekkel a villamosenergia 40%-át termelték meg. A magyar állam nem olyan gazdag, mint a német, amely ezek szerint önerőből is tudta támogatással ösztönözni a napelemek megvásárlását. Ha az EU felajánlja a támogatást egy magyarországi napelemes napelemes projekthez és azt a pénzt a háztulaj, vagy a társasház, vagy akárki más megkapja, nem sikálódik el, az nagy segítség lenne az atomenergia kiváltásához. A muszka hitel viszont már fel is lett ajánlva, ebből a "húsosfazékból" - úgy vélik hasznainak potenciális élvezői - már lehet markolni. De ha az EU rá tud és rá akar licitálni... Ilyen a politika.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.02.02. 23:16:40

ez az egesz arrol szol, hogy 300 Ft -ert tudtak nepsavazast tartani de a 3000 Mrd -ert nem
a valasztas apr 6an lesz, addig nem is lehetne lezavarni semmilyen egyeb nepszavazast
Bajnai meg elegge intelligens gyermek, tudta o koraban mirol szol a paksi bovites, viszont jelen pillanatban kijatssza az orbani kartyat, hogy mindent betamad, amit a masik fel csinal

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.02.05. 09:45:24

@Balt: Nem, a határozat arról szól, hogy keressenek megoldást a pakson 15 év múlva kieső blokkok pótlására. Szó nincs róla sem új blokkról, sem roszatomról.

gigabursch 2014.02.06. 18:53:24

@_B_:
Én benne vagyok. Tényleg jól hangzik. Sőt, az egyetlen járhat út

Egyébként a műszaki problémákra mindig lehet megoldást találni.
Mondok egy otthoni példát.
Zúgott a mosógép a fürdőben, ráadásul centrizésnél nem erősen de dübögtette a födémet.

Annó vettünk a gyerekeknek a csúszdához a játszótérihez hasonló, gumiforgácsból készített 50×50×5 cm-s szőnyegkockákat.
Ebből levágtam 4 db ~8×8 cm-s darabot.
Elég erősen elhalkult a mosógép.
Idővel a hűtő alá is tettem ilyet, mert a kompresszor halkam morgott, ami átment a födémbe zajként és a hang máshol is hallatszott.
Ez is megszűnt.

Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy mindenre van megoldás.
Ha akarjuk.
S mindenre van kifogás
Ha nem akarjuk.

:-)

gigabursch 2014.02.06. 19:27:57

@eßemfaßom meg áll:
Álltál már csak egyszer fent a 10. emelet felett a tetőn?

Én már többször is.
Olyat, hogy ne fújna a szél, még nem tapasztaltam.

A mérték, hatásfok, stb. kérdésbe ne menjünk bele, mert az tőlmutat szerintem mindkettőnk képességein.

gigabursch 2014.02.06. 19:32:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Tisztában vagyok azzal, hogy gondot okoz a szerkezetben a borostyán - jelenleg.
De őszintén remélem, hogy lesz rá megoldás.
- nagyobb zöldfelület
- szálló por fékezése
- lecsökkenő nyári felmelegedés
- valamennyire nyilván segít télen is a hőszigetelésben
- elég sok és elég nagy felület esetében komoly zajtörés, zajcsökkentés
- sőt az alapozás alatt, ha magasabban van a talajvíz, még azt is csökkenti, de legalábbis stabilizálja valamilyen szinten (hogy mennyire azt nem, de bizonyosan hat rá).

Szóval:
Szerencsé lenne, ha az építőipar ezt a problémát fel tudná oldani.


süti beállítások módosítása