Zöldmentes választás

2014.08.14. 13:13 - vancat

Korábban arra gondoltam, írok majd az önkormányzati választások környezetvédelmi vonatkozásairól. Mára bizonyossá vált, hogy ez rossz ötlet volt. 2014-ben, a magyarországi önkormányzati választásoknak ugyanis nincsenek környezetvédelmi vonatkozásai. Nem indulnak zöld érzelmű emberek, nincsenek természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos ügyek.

Tulajdonképpen semmilyen ügyek nincsenek, csak a szar, a gagyi és nagyrészt az ismert, unott, döntőrészt köztudottan korrupt, szarházi politikusok.

Ok, pontosítsunk: néhány főszarházi, például a szombathelyi, drogozó, kurvázó fideszes lumpenek végül nem indulnak, viszont bűnöző mszp-sek és szinte minden párt színeiben jelen lévő közismert alkalmatlanok garmadával.

De ne szaladjunk ennyire előre: tényleg nincs egy párt, egy politikai erő, amely úgy gondolja, érdemes egy nagyvárosban vagy akár a fővárosban zöld programmal harcba szállni?

Elvben van, hiszen az LMP - elméletben - Budapesten például zöld, vagy legalábbis szakmáját tekintve zöldséges, jelöltet indít.

Hogy ki ő?

Őszintén megmondom, még a nevét sem tudom, valamilyen Antal. Ránézésre egy kedves, jóindulatú, jellegtelen, sótlan, karizma nélküli fiú, akiről annyit lehet tudni, hogy több zöld területet szeretne Budapesten - és az eredeti szakmája zöldséges.

Szóval a rendszerváltás óta első, szinte teljességgel "zöldmentes" magyarországi önkormányzati választásról, zöldszempontból, szakmailag nincs mit írni.

Legfeljebb - a teljesség igénye nélkül - néhány olyan példát érdemes elmondani, ami jól illusztrálja, hogy mennyire kollektíven és pártfüggetlenül velejéig romlott politikai elit méretteti most meg magát.

Kezdjük a példák sorát a nemzeti radikális jobbikkal, a politikusbűnözés kérlelhetetlen üldözőjével. Nos, ez a nagyon radikális, kurvára politikusbűnöző-ellenes párt például Siófokon nem indít ellenjelöltet Balázs Árpád Fideszes polgármester ellen.

Hogy politikusbűnöző-e Balázs Árpád? Szokott-e kurvázni és kell-e fizetni húsz százalékot a helyi vállalkozóknak?

Nos, erről érdemes diszkréten megkérdezni Siófok polgárait.

Érdekes a helyzet a Fidesszel, amelynek - legyünk méltányosak - a nagy számok törvénye alapján van néhány kifejezetten jó és tisztességes, bár sajnos nem éppen zöld - jelöltje: Bús Balázs Óbudán, Wintelmantel Zsolt Újpesten, Herczeg Zsolt Mezőtúron vagy éppen Tarlós István Budapesten - hogy csak néhány kiragadott példát említsek.

Viszont - talán szintén a nagy számok törvénye alapján - a vérgagyi mezőnyt is ők uralják: a dobogó legfelső fokán minden bizonnyal Kodhencz János szegedi fidesz jelölt áll. Aki a mostanában gyakran maga alá hugyozó, magát összeszaró és összehányó, egykori francia, ma már talán orosz állampolgárságű Gerard Depardieu nevű, korábban Magyarországot telipofával gyalázó egykori színésszel népszerűsítteti magát.

Mint ismeretes, a büdös, dagadt alkoholistát - nyilván rengeteg közpénzből - meghívták fellépni a Szegedi Szabadtéri Játékokra, de a pénzért elvégzendő feladata valójában nem a színészkedés, hanem az volt, hogy valahogy kiböfögje: ő Gerard Depardieu bizony Kodhencz Jánost támogatja.

Szegeden egyébként nyilván marad az MSZP-s Botka László, aki viszont, ha nem is az egyetlen, de a nagyon kevés vállalható szocialisták egyike.

Apropó szocialisták: nem csodálkoznék azon, ha a mostani önkormányzati voksolás lenne az utolsó, ahol ez a párt még úgy, ahogy országos tényezőként mérettetheti meg magát.

Az eszement ostobaságokat beszélő és izraeli zászlós kitűzővel flangáló futóbolond Horváth Csaba, az egyik leggyűlöltebb magyar oligarcha, Leisztinger Tamás, értelmes beszéd helyett inkább csak mekegő felesége, Tüttő Kata önmagukban is kellő garanciát jelentenek arra, hogy az MSZP - de vélhetően a belőlük kivált, politikailag tudathasadt, személyiségeikben döntő részt vállalhatatlan - többi "baloldali erő" is egyszerűen el fog tűnni - a politikai, morális semmibe.

És talán fél évtized múlva - most ugyanis már négy helyett öt évre választunk önkormányzatokat - az addigra felszámolódó baloldal helyén lesz egy progresszív, zöld erő, normális, rendes, tisztességes jelöltekkel.

Addig viszont mi, környezet-, természet- és állatvédők csak egyet tehetünk: nem a párthovatartozást, csak és kizárólag a személyt, a személyiséget figyelembe véve megpróbálunk a kínálatból egy az állatkínzással szemben zéró toleranciát alkalmazó, a zöldterületek védelme, a tömegközlekedés, a kerékpározás, a vasúti tömegközlekedés iránt elkötelezett rendes embert kiválasztani - ha van egyáltalán ilyen a választókörzetünkben.

Ha viszont rátalálunk egy ilyenre, nyugodtan leszarhatjuk, hogy fideszes, mszp-s, lmp-s, jobbikos vagy bármilyen más párti-e. Bátran x-eljünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr926603101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2014.08.15. 08:44:04

depárgyő... tipikus franszia...
Nem az a baj, hogy nincs gerince, hanem az, hogy takonyból van.

Számomra egyáltalán nem gond, ha valaki úgy akar "képet viselni", hogy mondjuk több év mérnöki munka van mögötte, mert akkor beleérett abba, hogy problémát megoldjon, még akkor is, ha ma üzemszerű a problémafenntartó problémakezelés ((c) Dr. Tóth Ferenc, egyébként meg TeCső), bár általában van belőlük kiút.
A gond ott van, amikor a Duna bal partjáról jön a későbbi vezető, ahol csak a problémakeresést oktatják és nem a problémamegoldást.
Szóval - sértődés ne essék - egy bölcsészből vezető képességet nem tudok kinézni és általában egy jogászból, de egy közgazdászból sem, de egy orvosból sem
Persze, ha valakinek komplexebb tanulmányai vannak (pl mérnök+jog) és hozzá kiterjedt szakmai gyakorlata, akkor és csak is akkor lehet alkalmas arra, hogy vezető lehessen nagyobb néptömegek felett.

Mondjuk a legnagyobb siralom ez az egész idiokrácia, meg szavazgatósádi.
Ugyanis torz a rendszer.
A rendszer problémáira egy hasznos Géczy Gábor előadás itt: (www.youtube.com/watch?v=S1Gc7n-JTCY)

dukeekud 2014.08.18. 02:14:04

Sajnalatosan en is ugy latom, hogy a kormany a fidesz, ebben a nagy, kulfoldel, es belfoldel vivott elethalal harcban, felesleges luxusnak tartja a kornyezetvedelmet. Fidesz szavazokent persze latom, hogy ez nem teljesen alaptalan, mert kemenyen tamadjak az orszagot mar 4 - 5 eve. Nincs olyan het, hogy ne jelenjen meg valami kulfoldi ujsagban, hogy itt fasizmus, diktatura van, menekulnek a zsidok, ciganyok, mikozben csak arrol van szo, hogy kormany probalja rakenyszeriteni a rajtunk eloskodo, bankokat, multikat, a kozosteherviselesre.(most epp az rtl miatt megy a nemzetkozi antifasiszta propaganda)
De meg ezzel egyutt is tobbet vartam volna, mert meg latszat intezkedeseket sem latok, meg csak ures igereteket sem hallok, a kormany szamara egyszeruen nem letezik a kornyezetvedelem. Ezert fogok most az LMP-re szavazni.
(mikozben azert, remelem a baloldal teljes es vegleges megsemmisuleset)


süti beállítások módosítása