Hagyomány két keréken, villanymotorral

2010.09.12. 12:37 - vancat

Érdekes és örvendetes hír a villany-motorizáció világából, hogy a Smart és a Mini, a két kis helyes márka elektromos hajtású robogót készül piacra dobni (a képen az utóbbi koncepciórajzát látjuk). Ez azt jelenti, hogy a BMW és a Mercedes helyesen jósol: lesz jövője a kisméretű, trendi városi villanyhajtású kétkerekűeknek. Technikai adatokat még nem tudunk a két kis jövevényről, de a két nagy német gyártó arra bizonyosan garancia, hogy a jelenlegi mezőnyt mindenképpen felülmúlva, új műszaki minőséget és esztétikai színvonalat hoznak ebbe a furcsa, kialakulatlan piaci szegmensbe; ahol jelenleg az obskúrus távol-keleti próbálkozóktól a nagy japán gyártókon át amerikai, német és francia próbálkozók adják a mezőny derékhadát.

A Mini és a Smart elektromos robogójának történelmi érdeme valószínűleg az lesz, hogy elfogadottá, vágyottá és trendivé teszi majd a városi villanyrobogózást. Ezzel pedig tisztán piaci eszközökkel is kikényszeríthetik, hogy villanyrobogózhatóbb - és így élhetőbb - belvárosok alakuljanak ki Európában és talán máshol is a világban. Ráadásul - ha minden igaz - ez nem valami távoli jövőbeli vízió. Állítólag a hamarosan megnyíló párizsi autószalonon már többet is megtudhatunk mindkét új járműről. Ha ez így lesz - és a két német prémiumgyártó óriás az árképzésben is hajlandó némi empátiát magára erőltetni a bérből és fizetésből élők iránt - akkor jövő tavasztól akár reális alternatíva lehetne a Smart és a Mini. Két keréken.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr672290367

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A rázdelem - Közlekedje fel lemerült elemeit ! 2010.09.12. 16:19:18

Az embert valami atavisztikus, kőkorszaki ösztön készteti arra, hogy lemerült elektromos eszközeit - némi tanácstalan szemrevételezés után - úgymond "gatyába rázza". Mintha az elektronok csupán beragadtak volna kissé és most némi bátorításra ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pakesz (törölt) 2010.09.12. 14:10:18

nem csak ez az elony
hanem ha van verseny akko r egyre occobb lesz,
ha van tomegtermeles akkor egyre jobbdolgokat kezdenek el feltalalni
es nem mellesleg a varosokban is elkezdik ezt pozitivabban fogadni

amugy meg valami nagyon nagy felfedezesre var meg az akkumulator, mert a mai elegge hervatag meg

The Great Destroyer 2010.09.12. 14:49:04

Sem a mini sem a smart nem lesz alternatíva semmire.. Mivel divatcikknek készülnek és a két gyártó (bmw, mercedes) eddig sem a pénztárcabarát árképzéséről volt híres, ezért a trendi zöldeknek sem fognak óccó villanyrobogókat készíteni.
Előzetes becslés, de közelíteni fogja mindkét cucc a 2millás árkategóriát.

padisah 2010.09.12. 15:05:38

Most is lehet kapni elektromos robogókat kb 150 ezertől kb 700 ezres árkategóriáig. Az egyik ilyen üzletet a Ráday utcában láttam, ott volt a drágábbik. Olcsót (persze kínai) a neten lehet venni 10 perc alatt.

Persze ezekben még viszonylag kevés a marketing költségtartalom, tehát a 2 millás árat bár túlzásnak érzem, nem lehet kizárni.

Az elektromos robogó egyik pótolhatatlan előnye hogy relatíve tiszta, egy panelban is lehet a szobában tartani, nem úgy mint egy benzinnel töltött gépet. Lehet vele zárt térben, folyosón is közlekedni, mivel nincs kipufogógáz.

kigyurt álat 2010.09.12. 15:14:39

Ha valahol, akkor a robogók piacán van helye az elektromos hajtásnak a mai akkumulátor-technológiai színvonalon, ezért támogatom az ötletet. Meg azért is, mert most a kínaiak járnak az élen a témában a gagyi termékeikkel.

A80 2010.09.12. 16:21:49

Nem árt az, ha egy piacon valaki készít egy etalon járművet, amire mindenki vágyik és megfordul utána. Persze az átlagember számára lehet, hogy nem lesz elérhető, vagy racionális választás, de keresletet generál közepes minőségű termékek iránt, és majd jönnek más gyártók, akik csinálnak hasonlót félárból. Gondoljatok az Iphone-ra például, egy csomó más gyártót inspirált arra, hogy olcsóbban hasonlót vagy jobbat kezdjenek fejleszteni.

kuki123 2010.09.12. 17:18:56

@A80: ha kiszámítod az etanol drága...a többlet fogyasztás miatt...csak a környezetszennyezés csökkentése miatt érné meg a benzinről váltani

én LPG-s cng-re re várok


süti beállítások módosítása